Da li postoji negdje u nekom zakonu možda propisano kada se dijete smije ostaviti samo kod kuće? Jer odlazak u školu bez dnevnog boravka do četvrtog razreda povlači upravo to - ostanak djece kod kuće bez nadzora odraslih!
Printable View
Da li postoji negdje u nekom zakonu možda propisano kada se dijete smije ostaviti samo kod kuće? Jer odlazak u školu bez dnevnog boravka do četvrtog razreda povlači upravo to - ostanak djece kod kuće bez nadzora odraslih!
Obiteljski zakon. I to samo za predškolarce. Propisano je da oni ne smiju ostati sami bez nadzora odraslih.
postoje preporuke psihologa, dječjih psihijatara, dječje pravobraniteljice, da dijete do 10 godina ne bi smjelo ostajati samo
ali nažalost to su samo preporuke kojih se nitko ne drži
razgovarala sam jučer s mamom prijateljice moje kćeri
žive u Rijeci
i došlo mi je da plačem od muke
oni imaju cjelodnevnu nastavu do 4. razreda
2 jednakopravne učiteljice, jedna za društvene, jedna za prirodne predmete
do 16 h oni sve naprave i svu zadaću, nauče
doma pišu samo lektiru
mama super zadovoljna
u 16h pokupi dijete i nema brige sa školom
jedna država, a djeca nam imaju tako različite uvjete
jedni imaju boravak sva 4. razreda
i rad samo u jutarnjoj smjeni
drugi idu u školu u 3 turnusa
bez boravka i u 1. razredu
barem bi u OŠ, koja je obavezna, trebali uvjeti biti jednaki za svu djecu
Moja je krenula u prvi razred i ostaje sama po sat, dva. Ne zato sto mi zelimo vec sto nemamo drugih mogucnosti, a u gradu niti u jednoj skoli nema produzenog boravka, i jos citam na drugom topicu o plivanju- o tome mozemo samo sanjati :/
U našoj školi uopće nema boravka i da MM i ja nemamo radno vrijeme kakvo imamo ne znam kako bi ostajao sam po cijele dane i s kim bi pisao zadaće:evil:
Uf - dolazi mi napad ljubomore na Riječku varijantu boravka...