Da napomenem da mažemo njome samo guzu 1-2 puta dnevno.
Printable View
Da napomenem da mažemo njome samo guzu 1-2 puta dnevno.
mi koristimo onu iz mješanu ljekarne: dječja mast ili Čelićeva krema.
a probali smo i JLG i Bioframovu, koje su nam sasvim ok, ali ova je najjeftinija, a super je.
Mi isto koristimo originalnu Pavlovićevu iz DM-a,a probala sam i našu kopiju od JGL ali nije mi tako dobra.Puno mi see lošije razmazuje.Nismo nikad imali osip ni išta slično!
Ja primjetih da je JGL nešto mekša,razmazljivija i bolje upijajuća od Pavlovićeve iz Dm-a pa je sad radje kupim nego Pavlovićku. S njom mažem i ruke (i bolje su nego od ijedne kreme za ruke) a znam namazati i lice i ne ostane onako masno kao sa Pavlovićevom.
e sad sam sva zbunjena :?
prvo pomislih da niste vidjele topik o originalnoj Pavlovićevoj masti koja se pojavila u DMu: acidi borici u Pavlovićevoj masti
a onda vidimPostano: čet vel 08, 2007 8:08 pm.Citiraj:
Kejt prvotno napisa
Pa ne kužim niš.
Kejt, Zorana, vi ste na ovaj topik zaboravile ili mislite da je u redu koristiti bornu kiselinu?
Evo vam mišljenja o acidi borici i s portala plivazdravlje:
"76. U Njemackoj nisam mogla dobiti u ljekarni Acidi Borici, niti Chloramphenicol mast, jer vise tamo nisu odobreni jer su po rijecima ljekarnika stetni. Mozete mi objasniti stetnost i zasto su u Hrvatskoj onda jos uvijek u prodaji
Acidi borici mast niti u Hrvatskoj nije službeno registrirana, ali se još uvijek u nekim ljekarnama može kupiti. Naime pripravci s bornom kiselinom (masti , oblozi) više se ne preporučuju za upotrebu kod kožnih promjena zbog eventualne toksičnosti koju su u nekim slučajevima izazivali. Još prije 15 godina pripravci borne kiseline naširoko su se koristili kod raznih kožnih promjena, ali nove kliničke studije pokazale su da to može biti i štetno pa se u mnogim zemljama više ne mogu nabaviti a uskoro će tako biti i u Hrvatskoj. Chloramphenicol također je bio antibiotik u širokoj upotrebi , ali s godinama pokazalo se da postoje brojne neželjene pojave toga lijeka pa je sada u Hrvatskoj registrirana samo mast za oči i to samo kod specifičnih oblika infekcije oka.
05.02.2002. Pliva zdravlje"
Prije nekoliko dana gledah u DMu i bila mi je drago da te Originalne Pavlovićeve (iz Beograda) nije bilo na polici. Već sam se poveselila da su je povukli s tržišta. :(
U jaslice opet nosim Niveinu Intensiv-Creme (sa cink-oksidom, ona u limenoj kutiji). Doma trenutno kombiniramo od JGL zaštitnu kremu - onu u ogromoj kutiji od 0,5L i Bepanthen mast, opet ona velika tuba od 100 mL. Kod nas je 100kn. Mi zadnju kupili u Sloveniji. Čini mi se da smo je platili oko 10eura.
Bit svih tih zaštitnih masti je da se NE mažu u debelom sloju, ko marmelada.
kreme s cink oksidom NISU za svakodnevnu upotrebu, jer isušuju kožu, a potoje i razno-razne indicije da je cink oksid jednako loš kao i borna kiselina...Citiraj:
Foška prvotno napisa
ah pa da, metal je, a metale nećemo!
evo što kaže npr. dr. Sears o tim kremama sa cink-oksidom: DIAPER CREAMS. Kaže i da ne odgovara svakoj bebi ista krema, da treba isprobavati razne kreme, eh.
Koju bi ti magriz svakodnevno koristila? Koju da odnesem u jaslice da odgovara većini djece?
ta mi je još najbolja...i za gljivice supeeeeeeer :DCitiraj:
Kejt prvotno napisa
mi iz bih naručujemu pavlovićku. beolabovu. ni acidi borici, ni cinka. vazelin i gorki badem. krema mrak 300mi 35kn. guza za 5
nije stvar u metalu, nego u spoju koji isušuje...Citiraj:
Foška prvotno napisa
a dr. Sears priča o pelenskom osipu...
ja za F koristim tzv. pavlovićevu koju mi radi frendica u bolničkoj ljekarni... nema borne kis. nego redest. voda, lanolin i vazelin... koristim ju skoro kod svakog previjanja, skroz tanko namazano samo oko čmara i guza nam je savršena...
ovo me baš zanimalo...Citiraj:
magriz prvotno napisa
pavlovićeva mast... mi ko da je i nemamo, dobi crvene točkice...
pa sada koristimo austrijski Penaten koji također imaju u sebi cink oksid!
Uglavnom, uopće je ne mažem s kremicom, a ako ima malo crvenila stavim tanki sloj Penatena i to je štiti dugoročno, npr. 1 tjedan...
:/ šta ja znam!
a šta mislite o puderima?
puderi su iznimno opasni zbog mogućnosti da ih beba udahne.
ja ne znam nikoga tko koristi puder
da, to je! nekad su se često koristili... u davnine...
ma mi imamo problema s E.Coli, a neki austrijski liječnici su kao rekli se te bakterije uz kreme lako uspnu do pipi, jer su E.Coli pokretljive, pa je krema kao zacementiran put :/ i kao da je zbog toga bolji puder... :/
Koristimo JGL i super smo zadovoljni. Koristili smo i Pavlovicevu, bila je skroz dobra, ali ova mi je nekako mazivija i ugodnijeg mirisa.
Onaj Biofarmova ima puno vise sastojaka, parfem, alkohol, a tvrda je za poludit, nerazmaziva i sa sitnim grudicama. Ne znam, mozda smo naletili na staru, iako je datum OK.
Sudocrem i ostale sa cink oksidom koristimo samo kad se malo koza zacrveni (dosad nikad na guzi, ali se znalo dogoditi u pregibima) i super pomazu.
Mi od Karlinog rođenja koristimo originalnu Pavlovićevu mast (iz dm-a) i super smo zadovoljni. Nikad nije bilo nikakvog crvenila ni bubuljica..
Jednom smo za promjenu namazali JGL-om (dobili u paketu Sretna beba u rodilištu) i guza se osula...
Od tad smo na našoj pavlovićevoj.. znam za bornu vodu.. vidjela sam i da se raspravlja na forumu..ali isto tako mislim da se oko nekih stvari malo pretjeruje ;)