Moja spava sa mnom, pa bude ipak ful otkrivena. Ta ima senzore na pidžami, kad osjeti pokrivač, počne tuliti
a ja se počnem tuć po glavi jer mi je propao trud prethodnog nacicavanja, čitaj jovo-nanovo. Ma dobro sam
još normalna.:gaah:
Printable View
Moja spava sa mnom, pa bude ipak ful otkrivena. Ta ima senzore na pidžami, kad osjeti pokrivač, počne tuliti
a ja se počnem tuć po glavi jer mi je propao trud prethodnog nacicavanja, čitaj jovo-nanovo. Ma dobro sam
još normalna.:gaah:
Potpisujem rukama i nogama. Za one s malim bebačima - ja sam sa starijim znala biti budna od 2-4 ujutro, gledati crtiće i igrati se. Sad sam došla pameti, pa kad se mlađi probudi i ne uspijeva odmah zaspati, samo ga ostavim da leži u mraku. Kad počne kmečati, dam mu bocu i opet zaspe. Ne padaju mi više na pamet onakve noćne ludorije.
Probala ja i to. Ugasim svjetlo, al ona neće ležati. Pa je probam natjerati da leži (čitaj prisiliti), onda se dere i , i to tako tužno,Citiraj:
Potpisujem rukama i nogama. Za one s malim bebačima - ja sam sa starijim znala biti budna od 2-4 ujutro, gledati crtiće i igrati se. Sad sam došla pameti, pa kad se mlađi probudi i ne uspijeva odmah zaspati, samo ga ostavim da leži u mraku. Kad počne kmečati, dam mu bocu i opet zaspe. Ne padaju mi više na pamet onakve noćne ludorije.
da ja to malo dulje ne bih mogla podnijeti. Mislim, sve to ide ako si spreman prihvatiti djetetov plač, a ja nisam...
Da, mi nemamo bocu, ni dudu, ni nikakvu tješilicu osim cice, i ne bih sad s blizu dvije godine uvodila tako nešto. Ma proći će i to.
Starija npr. ne može vjerovati da kao mala nikako nije htjela uvlačiti potkošulju u hlače. Kad bi joj ja uvukla, ona bi se sakrila
negdje u ćošak i izvukla je van. Vječito joj je virila potkošulja iz hlača. Danas je tako temeljito sama sebi zašuška, ma bolje neg ja..
Tako će i ova mala jednom doći pameti..
Ne moras ju tjerati da lezi, ja sa svojom idem u sobu, ugasimo svjetlo, ja legnem a ona divlja po krevetu i nakon nekog vremena sama legne i zaspi. Pomaze i kada prije odlaska u sobu pogasimo telku ili radio i sva svjetla(ostavimo malu lampu) i tako se spremamo u krevet, bas se umiri i puno brze zaspe u sobi.
Njeno divljanje po krevetu znači trčanje po krevetu, bacanje, obrtanje više put za redom. Najslađe joj je stati točno na rub kreveta
i dok ja u panici priskočim da ne padne na leđa na pod, ona se svom snagom baci na krevet, i tako se slatko smije, to joj
je najjači štos. (zna šta me izbezumi).
Uz ugašeno svjetlo i njene bravure mogu samo očekivati neki žešći pad. A što bi živaca izgubila, o tom da ne pričam. A gdje je tu i
ono umirenje pred spavanje, kad divlja sto na sat. Hvala cure što probate pomoći, ali ja sam sve uvjerenija, da mi nema
druge nego jednostavno izdurati..
Imam takvu jednu.
Recimo da se sad normalno uspavljuje.(Divlja samo u toku dana...) Ali trebalo je izdržati negde do posle 2. rođendana.
Spava i dalje nemirno.
Brat je puno mirniji od nje, iako ni on nije naročit spavač. Ali meni jeste od pomoći taj savet da se sve isključuje pre spavanja, osim jednog noćnog svetla, i da cela porodica leže zajedno. Drugačije nas deca ne shvataju ozbiljno :).