Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: ide kasno spavati i mrzi biti pokrivena, uh

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno ide kasno spavati i mrzi biti pokrivena, uh

Moje 1,5 godišnje dijete voli tulumariti od malih nogu. Kad god da se digla, u pola sedam, osam ili deset, ne želi zaspati prije ponoći.
    Dnevno spavanje je u redu, zaspe bez problema, odspava sat i pol, dva, lako zaspe (uspavljuje se na cici, u jaslicama ne znam kako, ali spava).
    Ali zato navečer ne želi zaspati prije ponoći, a još se budi i kad jednom konačno zaspe.
    Odemo mi u spavaću sobu, i onda ona čvrlji na cici, pa kad zaključi da je dosta..počinje šou. Diže se, baca se po krevetu, a ja je sa zadnjim snagama hvatam da ne tresne na pod. Onda i ja zaključim da neće zaspati, pa je lijepo otpremim tati dole u sobu, ali onda se dere za mnom..
    Pa ja zalegnem na kauč, a ona se igra..ali sve je to oko 23.30 ili ponoći kad bi tako malo dijete odavno trebalo spavati..a bome i ja , ali ona neće i neće.
    I onda kad je konačno zrela za zaspati, ne da se pokriti. Ja je uspijevam pokriti tek kad zaspe. Dok je budna samo s nogicama sronda dole poplun i spava otkrivena. Pa tako po pet puta za redom, ja je oooprezno pokrivam, a ona se izbatrga i smlati poplun dole.
    U vreću neće. Inače je živahna, vesela i odlično jede.
    Utješite me, ima li još takve djece? I kad je to prestalo? Dijete je Bik po horoskopu.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.11.2012. at 12:42

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo, moje su 5 i 7 i još uvijek nije prestalo, ni jedno ni drugo

mada me za pokrivanje nije briga dok mene ne otkriju

zaspivanje je kod starije, prvašice, puno bolje, ali tek od pete godine. no, još uvijek traje duže nego što bi trebalo

mlađa cirkusira, vrti se, izlazi, ulazi

jedino su moje bile katarstofa i za dnevna spavanja, sva sreća da su prestale spavati danju prije 3. godine

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni spavaća soba nije grijana, kad se ja trgnem i skužim da se opet otkrila njoj nogice bude ledene, ne može to biti dobro.
    Ne znam na koga je, muž i ja smo se uvijek svađali oko popluna, dok nismo nabavili svatko svoj. Mislim, ja sam uvijek zamotana do brade.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja i dalje nije pokrivena nikad (čim je pokrijem odmah se otkrije, ko da ima senzor)
    i kasno ide spavati
    a po danu ne spava od kad je imala 1 godinu

sa 2,5godine je počela spavati cijelu noć (i dalje tako spava, od cca 11-12 do 7-8). uopće ne kužim kako izdrži

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

e da, noću je ledena! ledena, doslovno, noge su joj temperature sladoleda. ali čim se ugrije - budi se.

pa sam zaključila da ona ne spava nego hibernira

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ni mi ne grijemo sobu, ali je unutra ugodno jer doputuje toplina s donjeg kata. moje nisu ledene, ali to je logično kad su nalijepljene na nas. no, sada već neko vrijeme povremeno spavaju u svojim krevetima i tamo se baš i ne otkrivaju, nađem ih smotane k'o kifle. tako sam zaključila da je njima s nama jednostavno toplo (meni s njima nije, ja sam uvijek pokrivena). zato im se zato i omililo spavati pokraj nas

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete je Bik po horoskopu.
    znam kako ti je
    kod moje je prestalo s negdje tri godine. onda se spavanje ipak ustalilo.
    a što se tiče pokrivanja, dobila sam jedan savjet od pedijatrice - popipni joj vrat, iza, ispod potiljka. ako je tamo toplo, znači da joj je toplo. bez obzira na noge i ruke.
    ja se toga držala, nisam propitivala jel ima smisla il ne

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kod moje djevojčice je isto ovako za pokrivanje, stalno se otkriva i nema šanse da deset minuta bude u istom položaju.
    Mi smo sašili vreću za spavanje ( od standardne bi dobila slom živaca) koja je dole otvorena. Izgleda kao prsluk do gležnjeva.

To za spavanje ti ne znam da li se nekad promjeni ili je jednostavno takvo dijete ( mi smo kontra).

Ja bih da pitam za količinu spavanja 2-godišnjeg djeteta , je li premalo 21-5,30/6 i dnevno sat do dva?
    Posljednje uređivanje od MMK : 09.11.2012. at 13:20

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moje 1,5 godišnje dijete voli tulumariti od malih nogu. Kad god da se digla, u pola sedam, osam ili deset, ne želi zaspati prije ponoći.
    Dnevno spavanje je u redu, zaspe bez problema, odspava sat i pol, dva, lako zaspe (uspavljuje se na cici, u jaslicama ne znam kako, ali spava).
    Ali zato navečer ne želi zaspati prije ponoći, a još se budi i kad jednom konačno zaspe.
    Odemo mi u spavaću sobu, i onda ona čvrlji na cici, pa kad zaključi da je dosta..počinje šou. Diže se, baca se po krevetu, a ja je sa zadnjim snagama hvatam da ne tresne na pod. Onda i ja zaključim da neće zaspati, pa je lijepo otpremim tati dole u sobu, ali onda se dere za mnom..
    Pa ja zalegnem na kauč, a ona se igra..ali sve je to oko 23.30 ili ponoći kad bi tako malo dijete odavno trebalo spavati..a bome i ja , ali ona neće i neće.
    I onda kad je konačno zrela za zaspati, ne da se pokriti. Ja je uspijevam pokriti tek kad zaspe. Dok je budna samo s nogicama sronda dole poplun i spava otkrivena. Pa tako po pet puta za redom, ja je oooprezno pokrivam, a ona se izbatrga i smlati poplun dole.
    U vreću neće. Inače je živahna, vesela i odlično jede.
    Utješite me, ima li još takve djece? I kad je to prestalo? Dijete je Bik po horoskopu.
    Hahaha,identično, ej ko da su sestre...moja je ista takva...tata leži u boravku - spava, ja ležim u sobi - pravim se da spavam, već je23:30...ona ode u svoju sobu, upali svjetlo i igra se hahaha...A u noći stenje i kuka ako osjeti pokrivač na sebi i onda ja ko Mare luda malo-malo ju pokrijem, ona se otkrje...i tako non-stop

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znači, (kao i obično) čekaj da prođe..o Bože, na izmaku snaga sam. Ja nisam tip koji može spavati po danu, mala
    zvijer nadoknadi noćno nespavanje, a ja šipak. Nevjerojatno kako oko jedanaest navečer dobije nalet energije, baš kad sam ja najspremnija zaćorit uz kakav dobar film na tv-u.. Ne znam, skoro bi je pedijatrici odvela, ali ko zna šta bi mi žena rekla da joj kažem da dijete zaspe u jedan iza ponoći..sigurno bi tražila grešku u meni..

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad se emsa makne od gay problematike doći će na ovaj topik i reći da probaš staviti dijete spavati u sedam i pol.
    ima neku teoriju o tome, nisam sve pohvatala.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kad se emsa makne od gay problematike doći će na ovaj topik i reći da probaš staviti dijete spavati u sedam i pol.
    Ajde, baš me zanima.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    ...Ja bih da pitam za količinu spavanja 2-godišnjeg djeteta , je li premalo 21-5,30/6 i dnevno sat do dva?

mislim da je ok
    evo moj spava preko tjedna 20.30 - 6.30 (preko dana 45 min u jaslicama)
    vikendom je bolji 21 - 7 (preko dana 1.30) ali ima puno više akcije pa se i izmori

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

isto kao i moja... morala sam joj s dvije godine ukinuti popodnevno spavanje, jer smo svi bili očajni, pa se spavanje uredilo (sin je spavao popodne do 6 godina...), a za pokrivanje - moja je neka topla ženska, i oduvijek se jako znoji i stalno joj je vruće. Ja sam joj s par mjeseci već počela tolerirati i da spava otkrivena, i s lakšim pokrivačem, jer kadgod bih joj pipnula ruke i noge, vidjela sam da su tople, a ako je pokrijem - znojila se. Takav metabolizam...a spavanje ne znam - vidi ako joj ukineš to spavanje, hoće li biti bolje (i spavati i biti raspoložena - moja je bila), a za toplinu - gledaj po njoj. Za ručice i nožice gledaj koliko su tople - to je dobar test treba li joj pokrivač. I ljubi sunčeko malo

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja imam noćnu pticu. Vidjelo se da će biti takva još dok je bila u mojem trbuhu. Rima je oduvijek bila najaktivnija navečer, za razliku od sestre joj blizanke koja se u 20:00 sruši u vodoravni položaj i ne miče se sljedećih 12 sati. Bojim se da nema lijeka za to. Neki ljudi jednostavno imaju takav bioritam. Jednom mi je pedijatrica objašnjavala nešto o količini/ritmu izlučivanju nečega (zaboravila sam čega) što onda utječe na ciklus budnosti i spavanja. Uglavnom, poanta je u tome da se to razlikuje od osobe do osobe kao npr. količina pigmenta ili krvna grupa.

Ah da, i otkriva se, kako ne bi kad putuje po krevetu i okreće se za 360. Dok je zdrava i ne žali se, ja sretna.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ifi, prerano mi je u dobi godinu i pol ukinuti dnevno spavanje. I vidim da joj treba. Starijoj sam ukinula s dvije i pol godine, ali ona je radila cirkus sa dnevnim spavanjem. A ova radi s noćnim.
    Što se tiče topline nogu ili ruku, sigurno ste kojiput doživjeli da vam se ledene nožice prilijepe na bedra ili trbuh..neprocjenjivo (pogotovo meni zimogroznoj).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pokrivanje - to je barem lako - vreća za spavanje. Ili si negdje napisala da to ne prihvaća?

Što ti znači ovo "u vrtiću neće" - ne radi probleme ili i tamo radi probleme? Ako tamo ne radi probleme, i to ti je neka indikacije odakle početi, po meni.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jeste, ja sam isto dobila pridiku jednom davno od emse da šta ima dete u 22h biti budno
    i kad me prošlo ono prvo "šta ima ona meni, da je ona imala ovakvo dete videla bi..." polako mi se primilo to
    i tako smo počeli da je stavljamo u 20h, do 21h bi spavala
    a ako bismo pošli oko 21.30, kao i obično verovatno bi promašili taj trenutak kad je pospana i onda bi bila žurka do ponoći
    ALI i dalje je, kad je počela da zaspiva ranije, nastavila da se budi do negde ponoći, na svakih pola sata. digne se, sedne, pozove mamaaaa, ja dođem i ona nastavi.
    to me izluđivalo
    zapravo, počela je da spava normalno kad smo izbacili dnevno spavanje, sa cca 3 godine

a za otkrivanje, ja sam joj jedno vreme kad zaspi obuvala čarapice
    ali sam odustala jer kad joj je vruće loše spava (iako objektivno nije vruće)
    tako da sad još uvek je pokrivam frotirom (a ja imam ćebe), a kad zagudi i kad ja budem pod jorganom ona će imati laganije ćebe
    takvo je dete i to je to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče topline nogu ili ruku, sigurno ste kojiput doživjeli da vam se ledene nožice prilijepe na bedra ili trbuh..neprocjenjivo (pogotovo meni zimogroznoj).
    ja svojoj oblačim čarape

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi našoj čitamo dawkinsa za uspavljivanje, ali pretpostavljam da to dijani ne dolazi u obzir.

malo šale, nema tu nikakve filozofije. vidim i po sebi, a i po njoj sam vidjela da je negdje oko pola osam imala fazu kad bi joj se prispavljivalo, kad je ono bila usporenija. u biti bi tad dijete trebalo.. frknuti u krevet. kad se ona nakon pola osam-osam razbudi, onda naravno može veselo do ponoći. lakše tj. brže bi mi zaspala oko osam, nego oko deset.

da, mišljenja sam da mala djeca (ma uopće djeca) nemaju što raditi od najkasnije 22h na dalje, ali lako je to reći, evo i ja sa svojom školarkom kuburim i ludim svako veče, jer vidim koji je zombi ujutro, jedva ustane.

a i ovo buđenje oko pola 6... brrr... to vam ne valja ne pitajte kako, moja je 2 puta u životu ustala prije pola osam, a uglavnom je spavala do devet, pola deset. mora da su mamini geni u igri.

pokrivanje - isto. nikad da se pokrije. ja ju sad pokrijem samo preko krsta, noge namjerno ostavim gole i manje mi onda skida dekicu. ako su joj nogice baš jako hladne, oblačite soknice. i moja je ko mala peć kad spava, ali pred jutro već vidim da se "ohladi". sad kužim da se zna i ona sama pokrivati. ali to tek dolazi negdje s osam-devet godina.

eto, nadam se da sam pomogla
    Posljednje uređivanje od mama courage : 09.11.2012. at 19:42

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moje dijete ( 16 mjeseci) ne želi spavati pokriveno- kad osjeti poplun na sebi, probudi se, vreća ne dolazi u obzir, jedino što mogu jest dobro je obući.

Imala je fazu nekih mjesec dana kad se budila oko pol 3 i vrištala iz petnih žila, pa pila čaj, pa bacila dudu na pod, pa vrištala za njom, pa sam ustala, dala joj dudu, a ona ju počela tući, ja dudu maknem -stavim ju ispod jastuka, ona opet vrišti za dudom i pokazuje prema njoj, opet joj dam , opet ju počne tući. Trebam li uopće reći kak mi je bilo , no prošlo je samo od sebe( nakon mjesec dana )

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I mi smo shvatili da djeca podivljaju ako se prekasno stave na spavanje. Kao da prijeđu neki prag i uđu u novi ciklus. Stavljaj ju redovito rano u krevet, ugasi svjetlo i ne vodi u druge prostorije ako se njoj ide, ne daj joj da se igra, ne pričaj s njom i zaspat će s vremenom. Teško da će u mraku i bez igračaka ostati budna od 19:30 do ponoći. Ovo zimsko vrijeme je odlično za tako nešto, rano je mrak.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a ta djeca koja se stave u "normalno vrijeme" da spavaju, kad se bude??? ja stvarno ne bih da se budim 6, 7. ipak cu izdrzavati nekako ovo spavanje od ponoci jer onda spava do 9, 10 sto znaci da se bar za vikend mogu naspavati. ne znam kad da legnem ne bih se ustala naspavana u 6

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moji zaspu u 20-20.30, a bude se od 6:30-7:30, kako kada. To mi je ok, jer nam odgovara zbog vrtića preko tjedna. Vikendom spavaju i malo duže, jer mi ne šuškamo okolo kad se spremamo za posao, a ako se i probude prerano, sad su već dovoljno veliki da slažu legiće ili gledaju crtić dok ja još drijemnem koju minutu kraj njih.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    mi našoj čitamo dawkinsa za uspavljivanje, ali pretpostavljam da to dijani ne dolazi u obzir.

malo šale, nema tu nikakve filozofije. vidim i po sebi, a i po njoj sam vidjela da je negdje oko pola osam imala fazu kad bi joj se prispavljivalo, kad je ono bila usporenija. u biti bi tad dijete trebalo.. frknuti u krevet. kad se ona nakon pola osam-osam razbudi, onda naravno može veselo do ponoći. lakše tj. brže bi mi zaspala oko osam, nego oko deset.

da, mišljenja sam da mala djeca (ma uopće djeca) nemaju što raditi od najkasnije 22h na dalje, ali lako je to reći, evo i ja sa svojom školarkom kuburim i ludim svako veče, jer vidim koji je zombi ujutro, jedva ustane.

a i ovo buđenje oko pola 6... brrr... to vam ne valja ne pitajte kako, moja je 2 puta u životu ustala prije pola osam, a uglavnom je spavala do devet, pola deset. mora da su mamini geni u igri.

pokrivanje - isto. nikad da se pokrije. ja ju sad pokrijem samo preko krsta, noge namjerno ostavim gole i manje mi onda skida dekicu. ako su joj nogice baš jako hladne, oblačite soknice. i moja je ko mala peć kad spava, ali pred jutro već vidim da se "ohladi". sad kužim da se zna i ona sama pokrivati. ali to tek dolazi negdje s osam-devet godina.

eto, nadam se da sam pomogla
    Osim večernje literature i toga da ja imam jutarnju pticu - potpisujem - metodološki.
    Vidiš, kad su djeca u pitanju, odmah je sve jasno i svi se sa svima slažu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se tice vremena za odlazak na spavanje, istina je, ako fulas idealan trenutak za spavanje, dobiju neku novu energiju i puno ih je teze uspavati nakon toga. ukinuti dnevno spavanje ili ne, trenutno se i sama pitam, ali nekako mi je prerano, mislim da vecini dvogodisnjaka treba dnevno spavanje. mozda bi pomoglo pomaknuti dnevno spavanje sat-dva ranije?

glede pokrivanja, mladja mrzi deke i pokrivace i uglavnom spava bez icega. zimi nam je dosta hladno u stanu, pa sam ju oblacila u duplu pidjamu - ispod obicna pamucna, preko vunena ili plisana pidjama. i carape obavezno. tako je spavala i nije joj bilo hladno nit se bunila.

stariji je ekspert u bacanju deke sa sebe, pa kod njega imam drugaciji princip. pustim ga da zaspi bez deke, a onda ga pokrijem poprijeko, dakle cijela sirina deke mu ide preko tijela, a noge namjerno ostavim gole, jer kad su mu noge izvan deke (zimi u carapama), onda puno manje mlatara i skida deku sa sebe.

oboje ne podnose vrece za spavanje.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj za uspavljivanje trazi da mu pricam kako su se rodili on i seka
    a onda postavlja pitanja sto sve tocno radi primalja

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moj doduše spava sasvim regularno: od 21.00-7.30/8.00, preko dana sat i pol. Ali, nema šanse da bude pokriven više od 15 min! Koprca se, okreće, baca sa sebe...tako da ga obučem u toplu pidžamu i čarapice (naravno!) i ne brinem. Stan nam je poprilično topao i sa minimalnim grijanjem, tako da ne brinem. A u prvih 6mj bio je u vreći za spavanje i nije se bunio!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

uuhhhh moje muke, sad mi je kasno, ne mogu pisati, ali moram pratiti!!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pokrivanje - to je barem lako - vreća za spavanje. Ili si negdje napisala da to ne prihvaća?

Što ti znači ovo "u vrtiću neće" - ne radi probleme ili i tamo radi probleme? Ako tamo ne radi probleme, i to ti je neka indikacije odakle početi, po meni.
    Napisala sam da u vreću neće, ne da u vrtiću neće. Nažalost, jer bi to bilo rješenje jednog problema. U vrtiću zaspe normalno, ma tete je tamo hvale za sve. I ona stvarno je beba totalno za gušt, ali to nespavanje, osim što me iscrpljuje, me i brine jer smatram da premalo spava...

malo šale, nema tu nikakve filozofije. vidim i po sebi, a i po njoj sam vidjela da je negdje oko pola osam imala fazu kad bi joj se prispavljivalo, kad je ono bila usporenija. u biti bi tad dijete trebalo.. frknuti u krevet.
    @emsa
    Nema ona te faze, ili je ja ne primjećujem. Što se tiče stavljanja u krevet i gašenja svjetla, probala sam, njoj mrak ne smeta, i dalje divlja,
    ali onda smeta meni jer ne vidim gdje se beštija baca.
    Apropo Dawkinsa, kad bi znala da će to upaliti, čitala bi ja i njega, ali ovo dijete nema strpljenja pričekati da pročitam niti stranicu slikovnice, odma vrti stranice dalje..

Sinoć je bila ista priča. U pola dvanaest sam kapitulirala, odnijela je tati, i ignorirala dreku za mnom. Može se to, kad si preumoran.
    Dobro, nije bilo baš strašno, malo je cvilila, malo joj je tata pjevao, nunao, i brže je zaspala s njim nego bi vjerojatno sa mnom. Onda mi je vratio najslađi uspavani paketić u krevet, i ja sam morala ostati budna još bar par minuta da svjesno uživam i protežem se po krevetu a da nitko ne skače po meni.
    Počinjem uzimati u obzir rješenje da je tata počne uspavljivati, ne znam, izgleda da joj ni ja ni cica baš ne djelujemo motivirajuće na uspavljivanje.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uf draga Dijana i ja imam slican problem, ali ja imam djecaka koji za dva mjeseca puni tri godine, ako legne prije jedanaest sati uvece ustaje oko 1 poslije ponoci i tulumari do 4 kadkad 5, tako da to uspavljivanje u pola osam , znam dobro sto znaci, budjenje oko 23 i onda skakutanje do dva tri. Sve u svemu ja vec godinaam spavam po tri cetiri sata po noci, jer po danu ne mogu i nadam se samo da mi 'zivci' nece popustiti, za sad se nedam.
    E da znaci kod mog je pravilo po danu ako spava do 16 eventualno 17, onda lijeze oko 23 i tad spava do jedno 5 / 6 kako kad, svako drugacije rjesenje, od nespavanja po danu do pokusaja uvodjenja ranijeg uspavljivanja dovodi do nocnog tulumarenja sa mammom koja jedva gleda i sincicem koji skakuce kao da je dan. Nazalost cesto se desi da mu se taj ritam poremeti, tako da jos uvijek ces ce tulumarimo no sto spavamo normalno. Pozdrav

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

e da, noću je ledena! ledena, doslovno, noge su joj temperature sladoleda. ali čim se ugrije - budi se.

lol

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Atena71 prvotno napisa
    E da znaci kod mog je pravilo po danu ako spava do 16 eventualno 17, onda lijeze oko 23
    predugo (prekasno) spava popodne. mi smo mrvicu (mrvicu) popravili stanje kad smo dnevno spavanje pomakli s 13-15h na 11:30-13:30h. one dane kad se zalomi da spava do 15:30, 16, navecer je cista katastrofa.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I kod nas je slično.
    Ja je pokušam uspavati, pa kad ne ide odustanem, igramo se 15 min i ponovno uspavljivanje. Ako ne ide iz druge imamo treći pokušaj...
    Budi se kad zaspe, to mi je normalno. Kad zaplače ja dohvatim ipad i idem leći s njom i dati joj ciku 10-15 min, pa nastavi spavati. Od mirnog gledanja filma ili kuhanja za sutra nema ništa.

Rekle su već cure, tajming je važan. Kad se dijete premori teže zaspe.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

E, i naši su kasno išli spavat ranije. Bez obzira na sve pripreme, večernje rituale i slično. A onda smo počeli glumit ponoć u osam uveče. Svi u pidžame, priča pročitana, svetla pogašena. Deca u čudu, misle da je stvarno ponoć. Zaspu, a onda mi nastavimo gde smo stali .
    Što se tiče pokrivanja... Nama dečiji jorgani služe samo za ukras. Moj sin je od prvog do drugog rođendana spavao u pidžami i džaku pa se nisam brinula. Posle više nije hteo ni u džak, ni da se pokrije. Spava samo u pidžami i ništa mu ne fali. Doduše, ima uz sebe neko plišano ćebe, pa ga možda ono malo greje. Devojčica nije htela nikada u džak. Ona spava samo u pidžamici i bodiću još od kada je počela da se prevrće po krevetu i da se otkriva. Takođe joj ništa posebno ne fali, tj, nije češće bolesna nego druga deca. Na istoj temperaturi, ja spavam pod debelim perjanim jorganom .

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja imam nespavača od 9 g.Takav je bio od rođenja do danas.Spavat bi išao oko 23/24 h,buđenje dok ga pustiš.Pokrivanje 0 bodova,noge uvijek moraju biti otkrivene.
    Dok H,od rođenja do danas, u 22 h je zadnje vrijeme,dizanje rano.Pokrivanje obavezno.
    Takvi su i prestala sam se time zamarati.
    Kad je nespavač bio mali,bila sam na izmaku snaga jer je uvijek trebao manje sna nego ja.
    Sada balansiramo izmedju 2 karaktera.
    Obično ja i nespavač ostajemo kasnije budni a MM i H idu zajdno puno ranije leći....

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moja od 9 godina i sad spava nepokrivena, ja ulazim pa pokrivam kad je baš hladno ali uglavnom joj posteljina visi sa kreveta ili je na podu
    mlađa ima 10 mjeseci i ne trpi ikakvo pokrivanje, uopće je ne pokrivam jer više nemam snage, valjda su takve i gotovo
    a ja i muž se obadvoje umotamo ko mumije, ne znam na koga su naša djeca

što se tiče spavanja sa starijom je sve ušlo u neku normalu kad je krenula u školu, mada i sad zna imati izleta i to vikendom, kad prijateljice spavaju kod nas ili ona kod njih
    onda se ide u 11 najranije, a tjednom do 9 spava ko klada...
    ova mlađa je sad sa skoro 10 mj. počela malo oko spavanja zezati jer je prosjedila, pa posisa i odjednom se digne, to joj je sad neka špica - par puta povuče, sjedne, zavali se i na kraj zaspe...

nemam zapravo neki savjet, možda da dnevno spavanje skratite ako je moguće?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vidi, oživio mi topic. Kod nas je sve isto, od nespavanja do otkrivanja. Više ne inzistiram non stop
    na pokrivanju, jer fizički više ne mogu, jednostavno zaspem, ona se u međuvremenu otkrije, do
    sljedećeg mog buđenja je otkrivena, noge ledenice, jer si ona skine i čarape- i šta ja tu više mogu?
    Ona u pidžamici, a ja pod tankim poplunom plus debeli pernati, do brade
    I zbilja nije nešto bolesna, evo skoro šest mjeseci jaslica, nekoliko viroza i srećom nijedan atb.

A nespavanje, uh, gledat ću to s vedrije strane, pa ću reći da provodimo ipak dosta vremena
    zajedno iako je ona 8 sati u jaslicama a ja na poslu .

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam svojeg malca početkom zime stavljala u vreću, nije se bunio, bilo mu je fora. E onda je pred nekih mjesec dana počeo histerizirati da neće u vreću. Onda bi ga ja uspavala i kad bi zaspao stavila u vreću. To bi funkcioniralo da on spava kroz noć bez buđenja. Ovak smo se oko 1 u noć budili, on bi histerizirao da mu skinem vreću i tako u nedogled. U biti, od vreće smo sad odustali, stavim mu deblju piđamu, čarapice i par puta ga po noći kad se probudi pokrijem. Ako spava u biti ne ulazim u njegvu sobu. Nije još nijednom bio bolestan, pa si mislim da njemu nije zima, iako zna biti led leden!!!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja spava sa mnom, pa bude ipak ful otkrivena. Ta ima senzore na pidžami, kad osjeti pokrivač, počne tuliti
    a ja se počnem tuć po glavi jer mi je propao trud prethodnog nacicavanja, čitaj jovo-nanovo. Ma dobro sam
    još normalna.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

(čim je pokrijem odmah se otkrije, ko da ima senzor)
    hahaha. ovo je kao da vidim svoju k.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo shvatili da djeca podivljaju ako se prekasno stave na spavanje. Kao da prijeđu neki prag i uđu u novi ciklus. Stavljaj ju redovito rano u krevet, ugasi svjetlo i ne vodi u druge prostorije ako se njoj ide, ne daj joj da se igra, ne pričaj s njom i zaspat će s vremenom. Teško da će u mraku i bez igračaka ostati budna od 19:30 do ponoći. Ovo zimsko vrijeme je odlično za tako nešto, rano je mrak.
    Potpisujem rukama i nogama. Za one s malim bebačima - ja sam sa starijim znala biti budna od 2-4 ujutro, gledati crtiće i igrati se. Sad sam došla pameti, pa kad se mlađi probudi i ne uspijeva odmah zaspati, samo ga ostavim da leži u mraku. Kad počne kmečati, dam mu bocu i opet zaspe. Ne padaju mi više na pamet onakve noćne ludorije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem rukama i nogama. Za one s malim bebačima - ja sam sa starijim znala biti budna od 2-4 ujutro, gledati crtiće i igrati se. Sad sam došla pameti, pa kad se mlađi probudi i ne uspijeva odmah zaspati, samo ga ostavim da leži u mraku. Kad počne kmečati, dam mu bocu i opet zaspe. Ne padaju mi više na pamet onakve noćne ludorije.
    Probala ja i to. Ugasim svjetlo, al ona neće ležati. Pa je probam natjerati da leži (čitaj prisiliti), onda se dere i , i to tako tužno,
    da ja to malo dulje ne bih mogla podnijeti. Mislim, sve to ide ako si spreman prihvatiti djetetov plač, a ja nisam...
    Da, mi nemamo bocu, ni dudu, ni nikakvu tješilicu osim cice, i ne bih sad s blizu dvije godine uvodila tako nešto. Ma proći će i to.
    Starija npr. ne može vjerovati da kao mala nikako nije htjela uvlačiti potkošulju u hlače. Kad bi joj ja uvukla, ona bi se sakrila
    negdje u ćošak i izvukla je van. Vječito joj je virila potkošulja iz hlača. Danas je tako temeljito sama sebi zašuška, ma bolje neg ja..
    Tako će i ova mala jednom doći pameti..

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne moras ju tjerati da lezi, ja sa svojom idem u sobu, ugasimo svjetlo, ja legnem a ona divlja po krevetu i nakon nekog vremena sama legne i zaspi. Pomaze i kada prije odlaska u sobu pogasimo telku ili radio i sva svjetla(ostavimo malu lampu) i tako se spremamo u krevet, bas se umiri i puno brze zaspe u sobi.
    Posljednje uređivanje od Jainina : 22.02.2013. at 09:37

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Njeno divljanje po krevetu znači trčanje po krevetu, bacanje, obrtanje više put za redom. Najslađe joj je stati točno na rub kreveta
    i dok ja u panici priskočim da ne padne na leđa na pod, ona se svom snagom baci na krevet, i tako se slatko smije, to joj
    je najjači štos. (zna šta me izbezumi).
    Uz ugašeno svjetlo i njene bravure mogu samo očekivati neki žešći pad. A što bi živaca izgubila, o tom da ne pričam. A gdje je tu i
    ono umirenje pred spavanje, kad divlja sto na sat. Hvala cure što probate pomoći, ali ja sam sve uvjerenija, da mi nema
    druge nego jednostavno izdurati..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Njeno divljanje po krevetu znači trčanje po krevetu, bacanje, obrtanje više put za redom. Najslađe joj je stati točno na rub kreveta
    i dok ja u panici priskočim da ne padne na leđa na pod, ona se svom snagom baci na krevet, i tako se slatko smije, to joj
    je najjači štos. (zna šta me izbezumi).
    ...........Hvala cure što probate pomoći, ali ja sam sve uvjerenija, da mi nema
    druge nego jednostavno izdurati..
    Imam takvu jednu.
    Recimo da se sad normalno uspavljuje.(Divlja samo u toku dana...) Ali trebalo je izdržati negde do posle 2. rođendana.
    Spava i dalje nemirno.
    Brat je puno mirniji od nje, iako ni on nije naročit spavač. Ali meni jeste od pomoći taj savet da se sve isključuje pre spavanja, osim jednog noćnog svetla, i da cela porodica leže zajedno. Drugačije nas deca ne shvataju ozbiljno .
    Posljednje uređivanje od pulinka : 22.02.2013. at 11:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •