Iscijeljivanje stvarno nema nikakve veze s vjerskom pripadnošću, a osobito ne s jednom vjerom. Možda svatko prema svojoj.
Moraš samo vjerovati (a i to je pitanje) u iscjeliteljske moći onog tko te liječi.
Printable View
Iscijeljivanje stvarno nema nikakve veze s vjerskom pripadnošću, a osobito ne s jednom vjerom. Možda svatko prema svojoj.
Moraš samo vjerovati (a i to je pitanje) u iscjeliteljske moći onog tko te liječi.
sto se vjerovanja u iscjeljenje tice to je najvaznije. TI moras ZELJETI ozdraviti jer ti se inace bolest vraca bez obzira na moci isjelitelja i lijekove koje uzimas. bolest je stanje cjeline, dakle duha i tijela. i jedno i drugo treba tretirati. tvoju "glavu" mozes samo TI srediti. razgovor sa ljudima koji znaju kako pozitivno misliti (bili to prijatelji, psiholozi ili psihijatri ili iscjelitelji), citanje knjiga..sve je nacin da "promijenis glavu". nekom pase jedno nekome drugo....
ali da, da se vratim na pocetak. vjerovanje i povjerenje u ono sto cinis je jaaaaakooo vazno :)
i ni ja nisam vjerovala u to dok nisam njega upoznala, a čak sam i onda bila skeptična sve dok na svoje oči nisam vidjela kako radi s ljudima. Pogađa dijagnoze, zdravstvene probleme za koje su samo ti ljudi osobno znali da ih imaju,ali nisu drugima govorili,liječi dioptriju, tlak pa i duševno stanje. Ja sam gledala osobno kako se žena ljulja do vodoravnog položaja i nazad, a da ne padne. Moj suprug je izlječio šestogodišnjeg dečka od galukoma, skinuo dijabetes ljudima koji su godinama bili 'tvrdi' dijabetičari u rizičnoj skupini, liječi kožne bolesti, depresiju... Naravno, svaka bolest zahtijeva različiti pristup i terapiju, ali pali ljudi moji, stvarno pali. Ja stalno gledam ljude koji su kao preporođeni nakon svake terapije. Čovjek koji je godinama patio od užasnih migrena sada više nema ni naznaku glavobolje, a kamoli napadaj migrene. Nevjerojatno!!! Ja sam tjednima patila od upale jajnika, mjehura, infekcija....nikako se izlječiti. Išla 2 puta ginekologu u 4 tjedna na kompletan pregled (mislila imam rak :=( ). Na kraju mi je suprug napravio terapiju i sve nestalo u 2 dana! Htjela sam ga ubiti, potrošila sam 1000kn na gin preglede, živce, bolove, ljekove, a on sve sredi za 2 dana....!!!! Kaže da je htio da idem doktoru zbog sebe i nalaza!!!
Uistinu postoji to nešto, ta neka 'viša energija'.
Mislim da je želja za ozdravljenjem neophodna i kod klasične medicine.Citiraj:
saska7 prvotno napisa
ne bi vjerovala koliko ljudi zapravo ne vjeruje u svoje ozdravljenje. mene je samo ova silna rasprava o reikiju vjeri bioenergicarima i lovi u cjelokupnoj prici podsjetila na taj aspekt ozdravljenja.
Samo da se dotaknem plaćanja inicijacija u reiki.
Poznajem majstore reikija koji ne naplaćuju inicijacije u reiki (zapravo u Hrvatskoj postoji cijela jedna takva grupacija), tj. zastupaju stav da svatko sam odredi na koji način će se zahvaliti, tj.mora biti razmjena energije, ali sami odlučujemo na koji način, npr. netko pokloni majstoru košaru voća, knjigu, da novac,ali koliko sam odredi ili već što god sam odabere. Mislim da naplaćivanje po unaprijed utvrđenoj cifri nije ispravno jer svakome ne znači isto 5 kn, tako da je bolje kloniti se majstora koji nabijaju cifre od nekoliko stotina eura.
postovani meni je ustanovljeno da mi kraljeznica pritisce vratne zile te zbog toga imam malo vecih problema kao sto su glavobolje i vrtoglavice no doktori mi kazu da za to nema ljeka neka se navikem na to pa me zanima moze li mi vas suprug pomoci?
:lol: loše radi taj...sad je 2007 a vi JOŠ UVIJEK kod njega :nope:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
zanima me el znate koga tko mi moze pomoc ako da koga i koga da kontaktiram
xCitiraj:
emanuel prvotno napisa
o da vjerujem!! :mrgreen: i to tako da su odlascu bioeng, reikistima i sličnima OTVARANJE vrata duhovnom podzemlju!! eto to je ta famozna energija!! mene pak zanima, ajmo to slikovito reći, "nebo"!! nikako podzemlje!
:lol: ma tko to može kanalizirati Boga a da Ga ne pita :lol:Citiraj:
saska7 prvotno napisa
Bog je duh!! osoba!! nikakva energija posebno ne iz okoline...
koje li varke
tvoj model svijeta, tvoje vrijednosti i uvjerenja - očito su drukčiji od mojih. ljubazno te molim da ne komentiraš ono o čemu (pre)malo znaš.Citiraj:
zmaj prvotno napisa
ok svatko ima svoje misljenje,ali cula sam da supomogli dosta ljudi a meni pomoc treba i zelim barem pokusat pa zato ako ima tko da zna nekog dobrog nek mi napise
Zmaj, Emanuel potpisujem vas. Jedan je jedini Duh Sveti. Nitko se njime nije ispunio položajem ili titranjem ruku. A i drugi duhovi mogu biti djelotvorni, samo kako?
Razlikovati duhove je poseban dar od Boga. Tko ga nema, bolje da se ne upušta u nepoznato. A ne vjerujem da primiti takav dar od Boga može onaj tko ne moli. Svakodnevno i ustrajno.
Za one kršćane koji nemaju dar razlikovanja duhova, a ne žele "u duhovno podzemlje" postoji jedan jedini znak raspoznavanja, ono što je Isus rekao apostolima: "besplatno primiste, besplatno dajte."
što točno potpisuješ od njihovih izjava?Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
da li si ga vidjela? ako nisi - kako to znaš?Citiraj:
zmaj prvotno napisa
sorc si vidila energiju kod reikija bioenerg??
usput, oladi malo!!
1. nisi mi odgovorila na pitanjeCitiraj:
zmaj prvotno napisa
2. kanalizirala sam energiju na boje, i da - vidjela sam boje. dakle - mogu zaključiti da sam vidjela energiju. postoji nešto što se zove vizualizacija.
3. bioenergetičar kojem ja odlazim ne prakticira reiki.
ali me jednom spasio kolega koji se bavi reikijem. kad sam na poslu ostala ukočena, s luđačkim bolovima... došao je, i uklonio je bol.
ovo ne želim komentirati. čak ni usput (bez tri uskličnika).Citiraj:
zmaj prvotno napisa
je i ja sam "kanalizirala" Boga u suze...tako sam ga spoznala...i smijeh..i mir...i sve dobro!! :)
vidi, ko što emanuelka reče, ja znam u čije Ime...
kod bioenreg i reikija NE ZNAM...odklen ja znma koji to demončić šeta i pretvara se u najdivnije boje koje ja potom uzimam i puštam k sebi!! 8)
Citiraj:
zmaj prvotno napisa
i sama spoznaješ / kanaliziraš boga na različite načine. zašto nisi toliko otvorena - da prihvatiš da drugi ljudi to rade na neki drugi način?Citiraj:
zmaj prvotno napisa
banalni primjer: zamisli mačku!
"krznenu" životinju koja ima njušku, četiri noge i rep...
vjerujem da se slika tvoje mačke jako razlikuje od slike moje mačke... ljiljanine mačke... saškine, mamazikine... itd...
Jedino, uistinu jedino što me u cijeloj ovoj priči smeta je povezivanje bioenergije i reikija s katoličanstvom. To je svjesno i namjerno zamazivanje očiju. Osobe koje poznajem a koje se tim tehnikama bave i prodaju ih, sve odreda ne znaju temeljne istine naše vjere i s katoličanstvom nemaju ništa. Ali su im puna usta katoličanstva. Tako se uspijevaju prodati onima koji svoju vjeru ne žive, pa i nisu u stanju otkriti njihovo neznanje.Citiraj:
snorki prvotno napisa
Besplatno primiste besplatno i dajte!!!
Ništa drugo me ne smeta, ne osuđujem nikoga, svatko je od nas dovoljno zreo da odlučuje o sebi.
mene npr. smeta to što se takve aktivnosti automatski povezuju sa zlim silama. i smatram to na neki način zlonamjernim.Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
to ne znači da poznaješ SVE osobe koje se bave tim "tehnikama" (stavljam pod navodnike - jer to osobno ne smatram tehnikom). što znači da vjerojatno postoje i osobe koje se time bave - a ZNAJU temeljne istine vjere... itd...Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
teško mi se skompat s pojmom tj glagolom "kanalizirati"...posebno kad je Bog u pitanju....
ima svećenik na Sv Duhu koji se specijalizirao za "altrnativnu" tematiku...on bolje zna od mene...
osobno vjerujem onima s kojima sam u doticaju da su te "mambo džambo" = "zamka zloga"...
i opet kažem, svakakvi demončići skakuću, a meni se definitivno ne otvaraju vrata, bar ne na takav način...
A zasto uvijek kad covjek pomogne covjeku ili kad covjek ima nacin da pomogne sam sebi ispadne da je to zamka zloga?
Sjecate se onoga: pomozi sebi pa ce ti i Bog pomoci. To sto se Katolicanstvo ogradjuje od nekih stvari ne znaci da su te stvari same po sebi lose. Nego samo da nas ima jaaako puno. I da svi mi imamo razlicitu percepciju Boga, energije....kanaliziranja. Nije valjda da se uvijek mora vracati na ono da je samo jedan put pravi i da je samo odredjena grupacija ima ekskluzivno pravo na istinu?
pa zmaj nitko te ni ne tjera na to. Ne vidim zašto se ti moraš rugati onima koji žele otvoriti vrata.
zašto joj ne pošalješ pp zvrkica?Citiraj:
postovani meni je ustanovljeno da mi kraljeznica pritisce vratne zile te zbog toga imam malo vecih problema kao sto su glavobolje i vrtoglavice no doktori mi kazu da za to nema ljeka neka se navikem na to pa me zanima moze li mi vas suprug pomoci?
ma što se rugam??
ak je to opaska na ono od sorc...e pa onda fakat čovjek ni ok..od 91 pa do 07 trebala bi bit ko grom!!
al, dobro, zanemarite..
kako se počelo polemizirati, tak se ja uključila
ma nema tu govora o ekskluzivi...
i stoji, različit su percepcije, ograđivanje, ne/znanje...
:love:
:* :love:
zorana je lijepo napisala :klap: .
a ovo:
jel imaš auto? jel ga voziš na servis bar jednom godišnje? ako ništa drugo - zbog tehničkog. da li dopumpaš gume, naliješ benzin??? :mrgreen:Citiraj:
zmaj prvotno napisa
jesi bila kod zubara otkad su ti narasli trajni zubi? pa zašto si išla - kad su ti nakon mliječnih zuba narasli novi?
eto - zato i ja povremeno odem na "servis", "popravak", pregled, redovno održavanje... :lol:
ja prakticiram generalku
a do tad .. ko živ ko mrtav :lol:
generalka je skuplja od redovnog održavanja ;)Citiraj:
zmaj prvotno napisa
uostalom - nisi me vidjela! kak znaš da NISAM ko grom! :P :lol:
Pa zar i tu je bioenergija/Reiki=sotonizam???? :(
Reikijem se bavim 12 godina, imam s njim predivna iskustva i postao je dio mog života i života moje uže i šire obitelji, a neki njeni članovi su veliki vjernici.
I s bioenergetičarima imam krasna iskustva (neke znam osobno, a kod jednog sam bila na tretmanu kad sam osjećala da svom problemu prilazim vrlo subjektivno i da si sama ne mogu pomoći).
Polaganje ruku na bolesno tijelo. Zar to nije radio i Isus??? Što je sotonistički u tome???
Imam pitanje za Sorciere. (ako imas vremena i volje pisati) Kako ti je dijete reagiralo na te tretmane? Razlikuju li se tretmani za odrasle i djecu`?
tretmani se ovako "na oko" ne razlikuju - ali pretpostavljam da postoji nekakvo "doziranje" :mrgreen: .
reagirala je odlično. stvarno su se vidjeli rezultati. ne samo vanjski, nego i u nalazima.
drugi dio ti je u pp-u :mrgreen: . kikica baš ne ljubi kad piskaram o njoj po forumu (osim ako ju hvalim :roll: )...
:lol:
Za tretmane koje rade bioenergetičari zaista ne znam, ali tretmane Reikija tj.količinu energije "dozira" si ona osoba kojoj se radi tretman. Kod djece su tretmani specifični po tome što su ona izrazito otvorena i tretmani su prekrasni za terapeuta. Lagan je protok energije, čak je i dijagnostika lakša nego kod odraslih, zato jer djeca nisu ograničena razumom koji ponekad odraslima sprečava protok energije.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
vjerujem bioenergicaru kojem je otisao moj bivsi prije jedno dva mjeseca - rekao mu je sve sto mu ja cijelo vrijeme tupila...
njemu vjerovao - meni ne... :roll:
no kad mi je malo pricao kako je bilo - skuzila sam kako ga je 'uhvatio' na foru i zaobisao ono sto mnogi nazivaju 'ego'...
plus ima i citabu fizioterapeuta, sto je m(b)m-u bitno... ;)
imam svoju teoriju o tome i koristim ju za SAMOizlijecenje... (ali ponajvise ustvari za odrzavanje zdravlja ;) )....
i sa lukom...
jos nesto - otisla bi bioenergicaru sa vise iskustva kad bi vidjela da sama ne mogu zaobici vlastiti 'ego' pri samoizlijecenju - u nadi da ce MENE uhvatiti na foru...
i to bi mu bez problema masno platila... :mrgreen:
Hm.........., večeras sam prvi puta vidjela ovu temu na forumu i moram priznati da već dugo razmišljam trebam li se oglasiti na ovu temu, a da ne budem osuđena. Evo, dok ovo pišem razmišljam o tome da obrišem ovo što sam napisala i ne javim se jer ovo je teška tema i opasna. Nastavit ću. Moji su veliki vjernici, katolici, tradicionalisti. Mene je baka dok sam bila dijete tjerala na vjeronauk, ja bih otišla ali bih se osjećala nelagodno. Ne znam, ali sve mi je djelovalo tužno, i još sam morala učiti "pjesmice" a njih mi je dosta bilo i u školi, radije bih se igrala s djecom na ulici, u blatu pravila kolače...., jednostavno to za mene nije bio dječji svijet, bilo je sve strogo. I tako sam u nekoliko navrata pokušavala na nagovor bake, jer me je kudila kako sva djeca idu, a ja ne, nisam mogla. Bila sam već 6. razred, a to je bilo jako davno, prije 23 godine, i naravno baka me povede sa sobom na misu. A baš u to vrijeme se gradila crkva kod nas. Svećenik je govorio kako ljudi trebaju pomoći crkvi u izgradnji i davati novce, trenuto je trebalo kupiti ulazna vrata. Taj svećenik je bio tada mlad, tek 2 mj. u našoj župi, iz jako skromne obitelji. Za vrlo kratko vrijeme on je vozio skupocjen auto. Ja sam to stalno svojima govorila, a oni meni da ne govorim takve stvari jer će me Bog kazniti. Sve je to od Boga. I ja sam ga se počela bojati. Nevjerojatno. Dugo godina sam tako živjela. Molila sam se svaku večer prije spavanja. Prije 2 godine sam tek postala svjesna da živim u krivom uvjerenju i da ga se ne trebam bojati i da su ljudi to sve izmislili, pa evo navedeno i ovdje na forumu kako Isus govori "Tko bude vjerovao i pokrstio se, spasit ce se, tko ne bude vjerovao, osudit ce se". Ja se naježim, uplašim i kad čujem takve riječi. Možda on i postoji, ali ga se ne treba bojati kako govore u crkvi. Moja baka je cijeli život bila čvrsti vjernik, razboljela se, dijabetes je progredirao, ostala je bez jedne noge. Pitala me je što je ona Bogu skrivila da joj se to dešava. Rekla sam joj da je to genetika i ništa drugo. No ona je vjerovala da je sve od Boga. Umrla je nakon 2 godine u 82.g. života.
Zapitala sam se pa zašto moram nekoga "moliti", ja ne želim zapravo nikoga moliti, ako vjerujem da Bog postoji onda želim s njim pričati, a ne moliti ga, ili kako često čujemo riječ "pokoriti se". Mene osobno tako nešto dotuče. Uvjerena sam da i on to ne želi, ako postoji. Kada sam počela razmišljati svojom glavom, prestala sam se i njega bojati. U životu se nikada nisam ispovjedala. Zašto bih se ispovjedala kada nisam zgriješila. Ne mogu a da ne primjetim da svi tzv. vjernici oko mene jako često idu u crkvu, ali i jako često se ispovjedaju. Ne razumijem zašto stalno griješe, zašto ne paze. Ispovjedaju se pa izađu iz crkve i gledaju tko je s kim i tko se kako obukao. Tračaju druge. Čak je nedjeljna misa od 11 h postala glavna špica da se prikažemo u što boljoj odjeći ili da se malo poslužimo manipulacijom u predizborno vrijeme (neka me ljudi vide u crkvi, pa će glasovati za mene, jer ja sam dobar čovjek, vjernik). Nešto se u posljednje vrijeme jako često čuje u medijima kako svećenici govore da se bliži predizborno vrijeme i da izađemo na biračka mjesta i glasujemo po svom nahođenju. Sjetih se još jednog momenta, meni bitnog u životu. Nagovještaj u crkvi za moje vjenčanje. Osobno sam otišla razgovarati sa svećenikom kojeg sam čekala pola sata da je i kapelanu bilo neugodno, išao ga je nekoliko puta zvati, da bi se napokon udostojio doći i ja sam pitala u koliko sati će biti nagovještaj, on je bio jako neugodan i rekao da se zna kada su mise, a ja sa rekla da se prvi puta udajem pa ne znam kako to ide. Zgrozio se i rekao pa kako mogu takvo što reći u Božjoj kući. Taj "zakazani" dan sam s mamom i tetkom bila na 2 mise, ali nagovještaj nisam čula. Sutradan sam otišla ponovno svećeniku i rekla mu da nisam gluha, a i da drugi nisu čuli, što on nije mogao vjerovati i rekao mi je da to nije istina. Okrenula sam se i otišla. Otišla sam sutradan u drugu župu s mojom mamom kojoj je to najviše značilo i moje se vjenčanje nagovjestilo. Moja mama i moja rodbina misle da sam ja nevjernik i da griješim, iako su se nebrojeno puta uvjerili u neke stvari. Rekla sam svojima da ako su čvrsti vjernici da se mogu moliti i kod kuće, ništa neće biti manje vrijedni, a oni meni govore da se tamo osjećaju bliže Bogu i da im je lijepo, a ja tvrdim da je to sve u glavi. Moji govore kako im je prelijepo u Međugorju, nešto posebno. Ja im ponovno kažem da je to sve u glavi. Bila sam tamo, mora biti lijepo kada se skupi puno ljudi na jednom mjestu ipozitivno razmišlja i širi pozitivnu energiju. Sigurno da se nećemo dobro osjećati u skupini ljudi koji sebe nazivaju sotonistima i razmišljaju negativno.Oni meni odmahuju rukom i kažu da fantaziram. Dana 23.09.2007. odlazi moja mama na misu zadušnicu za pokojnoga joj brata koji je umro prerano i nenadano. Međutim, svećenik nije spomenuo njegovo ime. Mama je poslije mise zaustavila časnu sestru i pitala zašto nije spomenut, a ona ju je pitala "Jeste platili misu zadušnicu?". Moja mama u šoku, dolazi kući i nazove me i ispriča mi što se desilo. Kaže da je platila misu, ali je pomislila pa što je s onim dušama za koje nema tko platiti. Nažalost, za dva dana opet je bilo sve po starom, nije ju to natjeralo na razmišljanje svojom glavom. Zanima me što Bog kaže na svoje izaslanike. I pitam se boje li se oni Boga, kako i sami govore da ga se treba bojati.
Za Reiki često čujem iz okoline da je to nešto loše. Ne mogu ništa reći o tome kada nisam nikada posezala, interesirala se o tome. Kod bioenergetičara sam bila, pa nema tu ništa loše. Ne vidim ništa loše niti u fitoterapiji koju namjeravam probati. Ne vidim ništa loše niti u homeopatiji. Ne vidim ništa loše niti u feng shui-iu, radi se o kulturi življenja, a ne nečemu što je protiv katoličke vjere, to nema veze s vjerom. To ukazuje samo na neke sitne stvarčice u životu tipa razmještaja namještaja u kući da bi se čovjek osjećao bolje. Takvim načinom žive svi vjernici, samo nisu svjesni toga i ne znaju da se to zove feng-shui. Meni je najdraža moja dnevna soba zelenih zidova koja opušta ili žuta boja u boravku koja je živahna. Pa životinje to jako dobro osjećaju. Psa nećete nikada vidjeti da leži gdje su podzemne vode. Ili kada vidite granu stabla i odjednom na pojedinim djelovima te grane male grančice počnu rasti pod pravim kutom, to znači da tu prolazi podzemna voda. Nije to nikakva Sotona, to je energija prirode.
Meni je dobro ono što je pozitivno i nenametljivo.
Birajmo sami što nam je dobro.
Ne idem u crkvu, nisam sotonist, ali se pridržavam svih deset postulata, a to je vjerujem najvažnije.
Ne znači ako ideš u crkvu i primaš sve sakramente da si dobar čovjek, a kada izađeš iz crkve griješiš i vrlo brzo se vraćaš u crkvu priznaješ grijehe i tražiš oprost i misliš da ti je oprošteno i da možeš ponovno griješiti. Vjeru treba živjeti.
Oprostite što sam bila opsežna. Mogla bih još dugo pisati o tome.
:love: :heart:
Imam jednu anegdotu:
Ima tome x godina, negdje pred Uskrs vraća se moja svekrva s ispovjedi prilično uznemirena...
Što je bilo, pitamo je. Govori:"Ma vidiš ti onog svećenika, lipo sam došla na ispovjed i kažem: Eto, nisam ubila, nisam ukrala, nisam lagala, nisam klevetala, nisam psovala, nisam...." a on me u to prekine i odgovori: "Molim? Pa što si se onda došla ispovjediti, takva bezgriješna?! Pođi u miru!" - i oštro ju otpravi! :mrgreen: :lol:
Baš je jutros bila propovjed o farizeju i cariniku, o onome tko se ponizio i bio uzdignut, i onome tko se uzdignuo, pa bio ponižen...Citiraj:
Iskra prvotno napisa
Uh, Iskra teška priča! Kad je čitam, pitam se čime sam ja to zaslužila obilje milosti kod Gospodina. Vidim da treba puno moliti.
Svećeniku nemoj zamjeriti što je bio ljut kad si mu rekla da se prvi puta udaješ. Nitko ne voli kad se iz njegovog poziva radi ruglo. Brak je sakrament, a za one koji to tako ne shvaćaju, pa što loše vide u civilnom vjenčanju? Ja ne vidim baš ništa loše.
No, ovo je tema o bioenergiji i razmjeni iskustava o tome. Napominjem da nemam ništa protiv, iako meni nije išlo. Godinu dana bavila sam se reikijem i išla normalno na svete mise. Onda sam doživjela nekoliko puta da sam sa mise morala izići u suzama i grcajima plača, a nisam znala zbog čega...a onda sma spoznala i morala sam na kraju odabrati. Nemam ništa protiv da netko drugi odabere drugačije. Samo imam protiv da se ime Isusovo spominje u tom kontekstu. Za nas katolike veliki je grijeh kupovati i prodavati nešto što je posvećeno (besplatno primiste, besplatno i dajte). (Otuda moje suze!?) Da je Isus to radio bio bi materijalno bogat, s obzirom da je ozdravljao bolesne i uskrisivao mrtve, ali ne bi imao tu Milost da prihvati križ i umre na njemu za spas svijeta. Nije vam privlačno, zar ne? Da, teško je to razumjeti. Moraš pasti na samo dno da bi shvatio da nema života bez križa i da treba svoj životni križ ljubiti.
Ali, zanemarite. Imate potpuno pravo na ovom podfrumu raspravljati o bioenergiji. Ja vas ne osuđujem.