Ally, :love: tebi i tvom bebachu!!!
Printable View
Ally, :love: tebi i tvom bebachu!!!
šaljem ti pozdrave, a malom Šimunu :love:
vjerujem da to još nije konačna dijagnoza, on je još jako mala beba i puno toga se još može promijeniti, vidiš da nisu ni pretrage do kraja gotove
ne gubi vjeru, potiči ga na sve moguće načine, puno mu pjevaj i puštaj muziku da svira...
sve će već biti ok.
još jednom :love:
:* za šimuna
a i za vas puse hrabrilice
Hvala svima na podršci :love:
Šimun je baš vesela beba i sad već jako vrišti od veselja, govori aaaa :lol:
pusa dečku prelijepog imena :love:
Velike puse medenom bebanu i dragoj suborki :love:
Žao mi je zbog rezultata ,iako mi je jasno da ti ne želiš ničije sažaljenje( ja sam takva ).Oštećenje sluha je vrlo veliko , kao što i sama znaš i vjerovatno su ti objasnili.Normalni prag sluha je na oko 0dB, na 40 dB je nagluhost i već se preporuča aparatić. Nakon drugog ABR-a ćeš znati nešto detaljnije , možda dolazi u obzir umjetna pužnica :/ .
Vjerojatno se prvo kreće s aparatićima (ne znam koliko mogu pomoći) a onda umjetna pužnica. Čitala sam da je ugrađuju djeci s 2 godine, a možda danas već i ranije.
Mislilla sam početi raditi nakon 6 mjeseci porodiljnog dopusta, a sad ne znam. Moram se propitati možda mogu biti i dulje na porodiljnom dopustu, uz punu plaću, jer ćemo sigurno moraati n ići u Suvag, a problem je što nismo iz Zagreba, nego nam autom put traje 2 sata do Zagreba.
Ne možeš uz punu plaću, možeš uz naknadu od 2000 kn + uvećani dd za dijete od 833 kn. Ili možeš raditi pola radnog vremena, pa ti HZZO plaća pola plaće a pola firma, tako da imaš praktički punu plaću. Ali moraš predati zahtjev, ići na liječničku komisiju itd. Ima vremena za to.
Mima, hvala na odgovoru, to bi bilo otprilike kao moja plaća, pa ću radije ostati doma sa svojim djetetom. Mislim da to moram predati prije nego navrši 6 mjeseci. Još ćemo vidjeti što će nam reći 24.5. na Šalati.
Sad nisam sigurna govorimo li o istoj stvari. Do godinu dana djeteta možeš, naravno, ostati na normalnom porodiljnom dopustu. I tu nešto treba predati na HZZO, ali to produljenje je čisti automatizam. NAKON godinu dana, a sve do sedme godine postoji pravo koje se zove dopust za njegu djeteta sa poteškoćama u razvoju. Da bi dobila taj dopust moraš predati medicinsku dokumentaciju na lokalni Centar za socijalni rad, pa ići sa djetetom na liječničku komisiju koja ti dopust odobri ili ne odobri i to na neko određeno vrijeme. Kako je sa bebama koje imaju problema sa sluhom ne znam, moje dijete je ranije rođeno i išli smo na fizikalnu terapiju pa sam ja na temelju toga dobila ovaj dopust do druge godine djeteta. Naknada za vrijeme tog dopusta iznosi 2.000 kn, a dijete ima pravo na uvećani DD bez obzira na imovinski cenzus od 833 kn. Kažem opet, ne znam hoćeš li ti moći i trebati ostvariti ovo pravo, to ovisi kako se dijete razvija, jesu li potrebne terapije itd. Dokumente je pametno predati i početi prikupljati negdje oko 8. , 9. mjeseca jer treba dosta vremena da se ovo pravo ostvari. Inače, na forumu Mame&Bebe, podforum Grupe potpore javlja se puno roditelja čije djeca imaju razne probleme, pa roditelji tamo imaju jako puno iskustva sa raznim terapijama, sa zakonskim propisima itd. Tako da, ako ti treba kakva informacija (npr. o Suvagu, umjetnim pužnicama itd. ) možeš probati i tamo pitati. Sretno!
Mima,
ja sam mislila ići raditi nakon 6 mjeseci, jer mi se naknada za idućih 6 mjeseci smanji za oko 2000 kn, pa sam mislila ako mogu nekako iskombinirati da tih idućih 6 mjeseci dobijem onih 2000 kn, jer bih svakako radije ostala sa djetetom a sigurno ćemo morati ići često u Zagreb.
Jučer smo opet bili na Šalati. Š. je dobio klizmu pa je zaspao nakon pola sata, i obavili smo BERA na različitim frekvencijama. Ali nismo dobili nikakve nalaze, nego smo naručeni za 27.6. Ni prvi put nismo dobili nikakav nalaz, prošli put smo dobili nalaz, na kojemu piše "kontrola (vidjeti naš predhodni nalaz)" a kako da se vidi predhodni nalaz kada ga nismo dobili. jučer sam to sestri rekla, ne jednom nego 3 puta, i pitala je kako da dođemo to tog nalaza, makar do fotokopije, ali nisam dobila povratnu informaciju, kao da me nije čula. A sad još nismo dobili nalaz za jučer.
Pa čemu onda rani probir na oštećenje sluha kad nas samo naručuju za idući mjesec i svaki put čini mi se da na mom djetetu ispituju drugi uređaj, a dr. još kaže da promatramo dijete i da ako nam se čini da čuje da to zapamtimo. Čemu onda uređaji... Naravno da promatram svoje dijete, ali u sve sumnjam kada ispitivanja kažu drugo.
Razmišljam da odemo po drugo mišljenje, ako netko zna gdje bi mogli otići, molim neka mi javi na PP.
Imaš pp.
Imaš i moj. :love:
Mi smo tri puta bili Klaićevoj i svaki put smo dobili nalaz i doktor nam ga je objasnio. Bili smo prezadovoljni sa doktorom (dr. Marn)
Hvala svima na pomoći :)
Ally, prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata, imaš pravo na nalaz:
http://www.hzzo-net.hr/zakoni/14.htm
Citiraj:
Pravo na pristup medicinskoj dokumentaciji
Članak 23.
Pacijent ima pravo na pristup cjelokupnoj medicinskoj dokumentaciji koja se odnosi na dijagnostiku i liječenje njegove bolesti.
Pacijent ima pravo o svome trošku zahtijevati presliku medicinske dokumentacije iz stavka 1. ovoga članka.
Medicinska dokumentacija koja se uručuje pacijentu po završenom liječničkom pregledu, odnosno po završenom liječenju propisuje se posebnim zakonom kojim se uređuju vrste i sadržaj te način vođenja, čuvanja, prikupljanja i raspolaganja medicinskom dokumentacijom.
Ako ne upali lijepa zamolba onda ću se pozvati na zakon! I malo prijetiti ;)
Danas su nam stigli nalazi, i onaj prvi i onaj zadnji uz pismo doktora.
Doktoru sam poslala e-mail i eto vrijedilo je.
Nalazi nisu dobri, ali trebamo se javiti krajem ovog mjeseca za dogovor o rehabilitaciji, a i kandidat je za umjetnu pužnicu.
Ally, držim fige da sve dobro prođe!
:heart:
Držite se Ally :love:
U utorak smo bili na pregledu za slušni aparatić, i odmah smo otišli da mu uzmu mjeru i aparatići će biti gotovi za tjedan dana, pa kad ih podignemo idemo na Šalatu pa će nam objasniti kako vježbati sa bebom. Ipak se pokreće, znam da ćemo morati puno raditi. Mislila sam se vratiti nakon 6 mjeseci porodiljnog na posao, ali sad više ne, već sam predala zahtjev za porodiljni do 1 godine.
Doktorica će nam ispuniti obrazac 15 i u ponedjeljak idem kod socijalne radnice odnijeti potrebne dokumente.
super da se stvari kreću, ali još je bolje da ćeš s malim mišom ostati doma još neko vrijeme :love:
Dobili smo slušne aparatiće, i sad mu stavljamo prvo na desno uho, ali mu ne stoje iza uha, kad ima malena, a i počeo se prekretati.
Sad moramo naći logopeda koji će raditi ssa bebom od 5 mjeseci.
Ally,kako je maleni?
Šaljem vibrice da sve bude ok
vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :love: ,javi nam se!
Danas smo bili na Šalati kod logopedice, prvi put. I Šimun je reagirao kada je imao aparatić na desnom uhu (na desno uho mu stavljamo aparatić, a na lijevo smo danas pokušali ali baš ga ne prihvaća). Vidjeli smo kako treba s njim raditi i sad ćemo ići jednom tjedno u Zg, a u 9 mjesecu tu ćemo kod nas krenuti još na vježbe, trebalo bi 3 put tjedno.
Popričali smo s dr. i kaže da će u 10. tom mjesecu napraviti ponovna testiranja, i da će početi pripreme za umjetnu pužnicu.
Primjetila sam da logopedica dosta koristi geste i puno glasnije priča na Šimuna nego mi. I dobili smo nove ideje kako se igrati.
Hvala što mislite na nas :love:
:love: hrabrom dečku, bit će tu velikog napretka jer ima mamu lavicu.
Mogu samo potpisati Audrey!
Puse oboma! :love:
:) :heart:
Super vijesti!!!
Već sam se pitala šta je s vama, al, reko - godišnji su pa da sačekamo jesen.
Veliš da ćete ići na vježbe doma 3 puta tjedno. Jel to imate logopeda u vašem gradu ili idete privatno kod nekoga? :love:
U udruzi djece s pp radi logopedica pa ćemo u rujnu kod nje. Jedna logopedica koja je u mirovini radi privatno. A ima još jedna, koja je na zamjeni u školi za djecu s pp, pa ću i nju kontaktirati. Samo što nemaju iskustva s tako malom djecom. I dvije moje bivše učenice studiraju logopediju, doduše jedna je završila prvu godinu, a druga mislim da bi trebala biti 3 godina.
Puno mi znaći što sam vidjela kako treba raditi, a idemo još 4 puta na Šalatu (jenom tjedno) pa ću još više naučiti.
:love: :heart: hrabrom dečkiću i borbenoj mami
Ally ,nadam se da će sve biti u redu. Poljubac malom Šimunu.
Javljam se ovdje prvi put.Moj Franko nije dva puta prošao test .Rekli su da ima jako uske zvukovode. U 9 mjesec ćemo ići na test s elektrodama, ne znam točan naziv, vjerojatno je to isti test koji je i Šimun imao.
Nadam se da će biti u redu jer osim toga ima još mnogo drugih problema.Rođen je 18.01.06. zajedno sa sekicom.
Pozdrav Franku i sekici, vjerujem se da će sve biti u redu. :*
Kako to da na 3 ispitivanje idete tek sad?
Mi smo poslije rodilišta išli za 5 tjedana, pa su nas naručivali svaki mjesec, i ukupno 3 ispitivanja smo prošli i to svaki put na drugom uređaju.
Nakon rođenja bio je mjesec dana na neonatologiji, 15 dana kući pa 15 dana u bolnici sa upalom pluća.Zatim oporavak pa operacija i tako smo kasno išli na prvi test.
A joj, pa Franko je toga već puno prošao.
Ispitivanje s elektrodama se zove BERA, i može pokazati gdje je oštećenje. Traje oko 20 min za svako uho. i beba mora spavati, mis smo na zadnje ispitivanje nosili klizmu.
Velika pusa Franku i podrška hrabroj mami! :heart: :love:
Hvala na informaciji i dobrim željama :*
Rex jeste li bili na kontroli?
Mi smo odradili 5 vježbi sa logopedicom na Šalati, i naručeni smo za pregled i BERU 17.10. pa ćemo vidjeti što i kako dalje.