Trenutno nam rata stambenog pojede 45 % mjesečnih prihoda. Ali kad smo ga tek digli bilo je samo nekakvih 16%
Svaki dan zahvaljujem Bogu jer smo bili dovoljno racionalni tih godina i stavljali novce sa strane. Sad me ta zaliha doslovno spašava
Printable View
Trenutno nam rata stambenog pojede 45 % mjesečnih prihoda. Ali kad smo ga tek digli bilo je samo nekakvih 16%
Svaki dan zahvaljujem Bogu jer smo bili dovoljno racionalni tih godina i stavljali novce sa strane. Sad me ta zaliha doslovno spašava
40% primanja popapa kredit
dok ja odreagiram ode par postova ...
a kaj je netko od vas dobio otkaz?
Kad vas čitam bome... stegne me pri srcu, a u isto vrijeme sam sretna jer nemam kredita, a stambeno smo se zbrinuli u bolje vrijeme.
A tebi HM se iskreno divim, što na veličini mjesečnih primanja, što na dobrom planiranju kako sve to izvrtiti da nekretnina isplaćuje sama sebe... Tko zna zna...
Jedino bih napomenula kad se strancima iznajmljuju nekretnine (tipa diplomatima i ambasadama za privat stanovanje) iznajmljivač mora urediti stan/kuću po želji što znači npr. imate novu kupaonu i kadu a oni žele tuš kadu, a kad se promijene stanari novi traže kadu a neće tuš i tako u 2-3 godine renovirate kupaonu ispočetka; namještaj mora biti daleko kvalitetnij, skuplji i sl. (info od osoba koje su godinama tako iznajmljivale).
Sad jedino je možda lakše sa strancima koji rade u firmama u ZG pa se za njih unajmljuju stanovi po normalnim prosječnim cijenama (znam da su rentanja stanova i kuća za diplomate obično cifre od par tisuća eur-a mjesečno).
U svakom slučaju očigledno bi brzo to mogli zgotoviti i imate od čega pa mislim da ne bi trealo biti problema da to i napravite i čim prije vratite uloženo te dalje okrećete lovu od dodatnih prihoda i iznajmljivanja.
U svakom slučaju ste u boljoj poziciji od mnogih. Sretno.
cijela jedna plaća, ona veća. od minimalca plaćamo režije i hranu. nekako guramo, ne znam kako.
20% primanja nam iznosi stambeni kredit
20% režije
Moram priznati da me najava smanjivanja dozvoljenog minusa plaši.
Mi nismo u minusu, ali mi je to bila kao neka sigurnost ako jedan ili oboje ostanemo bez posla. Tada bi ušli u minus dok se ne snađemo.
Ovako, ako ostanem bez posla, imam minus samo u visini jedne plaće. U tom trenutku, kad sam bez posla, niti jedna banka mi neće dati neki manji nenamjenski kredit. Pitati ću Linića da mi posudi ak me snađe takva nevolja.
poček kredita je dobra stvar samo je duga procedura
ili ti ne odobre jer si na crnoj listi kao mm
tamo je završio kao jamac kolegi za nenamjenski kredit krajem 90-tih (čitaj: nije plaćao kredit+skidali nama godinama s plaće+tužila ga banka pa smo sad svi na sudu i pred ovrhom)
treba imati to na umu
Kad smo dizali kredit, udio kredita u primanjima bio nam je 30,1%. Sad, nakon što je MM na roditeljskom, a meni plaća smanjena krediti nam pojedu 44% primanja.
Minus je tu, vrag ga odnio, ali ima i neke zalihe za crne dane, daleko od bančinih kandži.
Nadam se povišici u dogledno vrijeme. Jedino me raduje što ćemo stan otplatit u 2018. a auto u 2014.
Nakon toga će bit lakše
Kredit cca 20 - 25% primanja, ovisi kolika su nam primanja taj mjesec, režije oko 16% kad su veče, oko 10% u ljetnim mjesecima, cca 20% ode na benzin i štednju.
Ostatak ode na hranu i nekakve opće izdatke, od kojih se obavezno svaki mjesec pojavi neki veči (npr. naočale, neki pregled kod dr., za dijete cipele, obleka,..., servis za auto,...).
Kredit nekad davno bio ispod 35% primanja, a sad (švicarac + smanjenje obiju plaća) 65%. Ostane taman za režije i hranu. Samo zahvaljujući pomoći staraca uspijemo tu i tamo isplivati nad površinu, kratko udahnemo pa opet pod vodu. Registracija auta nam srećom dođe krajem ljeta kad malo dođemo k sebi jer nam se smanje računi za plin (grijanje) i klinci ne idu na boravak i aktivnosti, a bilo koji drugi veći izdatak nas baca sve dublje u minus. Kad nam ovaj auto rikne, a punoljetan je već neko vrijeme, bit ćemo đaci pješaci.
haha, vidim, Audrey, razumijemo se, baš sam jutros komentiram da bih išla autu na obranu diplome da studira po Bologni :)
Suosjećam po pitanju auta, naš stari ljubimac je prije nekoliko dana završio na prešanju, na svoj 24. rođendan. Zamijenili smo ga mjesec dana prije nego što sam rodila, jer nismo znali hoćemo li u njemu moć dovesti bebe doma iz rodilišta (osim što nije radilo grijanje, nije ni palio svaki put, već onako, kad mu se dalo) Sad imamo novi, i novi kredit za njega. Ne znam što je gore :(