Lijepa naša Hrvatska!
Printable View
naši uče samo čistu tablicu množenja, matematičke priče
Ni kod moje nisu učili dijeljenje s ostatkom. Rade po knjizi: "Moj sretni broj"
Ovo mi je baš čudno pročitati, da se sadržaj razlikuje ovisno o udžbeniku. Bar kod matematike to ne bih očekivala. Naši rade po tom Alfinom udžbeniku, moram priznati da nisam dosad pronašla grešaka (što ne znači da ih nema). I uredno su radili dijeljenje s ostatkom u 2. razredu.
To ide tako ako imaš nadobudnog i savjesnog učitelja. Moj stariji je to učio, mlađi se čudom čudio.... morali smo ga učiti doma. Da ne griješim dušu, može biti da je njima učiteljica to pokazala, ali sasvim sigurno ih nije uvježbavala. Stariji je to morao guliti i sva sreća da je - njemu ide to puno bolje. Mlađemu je trebao homeschooling i tortura tijekom ljetnih praznika da se nadoknadi "rasterećeno" gradivo. Bolje da ne napišem što o tome mislim.
svašta, pa dijeljenje ostatkom mi se čini vrlo važna stvar usko vezana uz tablicu množenja (moja je isto ucila).
Nadobudna sigurno nije, ali gradivo s njima temeljito prođe, u to sam se više puta uvjerila (i matematiku ih dobro izdrila, primijetila sam, i drago mi je zbog toga). Meni je bila najnormalnija stvar da su učili dijeljenje s ostatkom, pa i mi smo to nekad učili u 2. razredu. Nisam ni znala da se to tako raznoliko obrađuje, po školama. A MM i ja smo još bili nezadovoljni što se iz matematike više ne rade skupovi, eh, baš smo zahtjevni :roll:
Nema uopće u našem udžbeniku za 2. razred dijeljenje s ostatkom. Možda sad u 3.
skupovi vise nisu IN, ja sam ostala sokirana tom cinjenicom