Sad sam pretrazila referentne vrijednosti i izgleda da su nove smjernice za dijagnozu GD cim
jedan od parametara iskace . U ovom slucaju secer naraste je 5,3 , a granica je ( sad) 5,1.
kad prije se granica ( jos ) spustila?!
svašta !
Printable View
Sad sam pretrazila referentne vrijednosti i izgleda da su nove smjernice za dijagnozu GD cim
jedan od parametara iskace . U ovom slucaju secer naraste je 5,3 , a granica je ( sad) 5,1.
kad prije se granica ( jos ) spustila?!
svašta !
Da znam za to...hvala
Po tome puno trudnica imaju gd
Nek zovu kak hoce....al tako olako razbacivanje sa potencijalnim terapijama...
kod trudnica kad rade ogtt, referentno je 5,1 na taste
Tako i treba biti kod guk profila nataste...
Ako ce se terapija propisivati samo na osnovu jesi ili nisi u referentnim intervalima...onda nam je dovoljno ici u labos vadit krv pa direkt u apoteku s nalazom...
Kaj ce mi doktor onda
Postoje prihvatljiva odstupanja i patoloska.
Ja uopce nisam uplasena, mene razbjesnio nalaz tog doktora....
freya7, drago mi je da nisi uplasena, ali svejedno, moram napisati: daj se opusti, uzivaj u blagdanima i u miru cekaj svoju bebicu!
mene je zbog "loseg" ogtt-a gin. u petak prije produzenog vikenda isprepadao i dao uputnicu za trudnicku ambulantu. ja sjedim pred njim u suzama, a on urla kao tko zna kakav je inace secer (a mislim da mi je ta druga vrijednost bila 7,8 ili manja, nataste 3 i nesto). i nosila sam malu bebu i dobila minimum kila i znala da to nema veze s mozgom, ali svejedno sam potrosila nekih 40ak trakica izludujuci se. sva sreca, nisam otisla dalje, na ova maltretiranja s profilima i dijetama, nego sam nasla dobru gin koja je nakon uzv zakljucila da je sve ok. ti vec imas pametnog gin, nema razloga da se u zadnjim tjednima trudnoce maltretiras.
i zanima me zasto nitko ne odgovara za bebe niske porodajne tezine i iscrpljene mame zbog isforsanih dijeta, da ne kazem za opasne hipoglikemije koje idu uz terapiju inzulinom. a toga svega ima.
Ma ja se vise nerviram zbog opceg pristupa i kako medicina u nekim stvarima pretjeruje....
Al imas pravo....trebam se posvetit sebi i svojim curkama....i uzivat u bozicnim kolacima:lol:
eto da te utješim da frajer nije normalan,ja danas digla nalaz 5.1,5.0,5.7,6.2 i mene bi on na inzulin i idući tj opet nosim guk,mamicu mu njegovu,nisam ni kg dobila u 3tj...6.2 je njemu alarmantno a ne pita kaj sam jela s čim zaje.....samo na žalost ja ga moram još 3mj minimalno trpit
Bolesnik bolesni
ma trebalo bi nesto napisati...stvarno
Meni je prvi put ocitala Dr.Prasek, imala sam na taste 4.9, a jedna vrijednost mi bila 6.0 i napisla uredan nalaz
bolesnik bolesni
ako me misli tak našetavat,jer mi mjehur pukne do gore sat i pol vožnje i 80kn potrošim u 2dana,bome bum popizdila i tražila drugo mišljenje.....po meni još bi 1put u 1,2 i 3mj trebala bit gore ali koliko vidim da bu pretjerival,nek me hospitalizira pa nek se vidi kak spada taj šećer
Potpuno te razumije....
Rekla sa, neki dan...to mi je tri dana posla...
jedan se pikam
jedan nosim krv
jedan idem po nalaz.....
koliko vremena izgubim da dodjem gore, pa trazim parking....pa izgubim cca sat i pol samo da predam uzorke.....