Kao sto ti rece meri ako je temp.pala ne trebas.
Printable View
Kao sto ti rece meri ako je temp.pala ne trebas.
prvi dio poruke se uopće ne odnosi na tebe,
samo sam htjela pokazati da i takva temperatura zna biti loša.
tvom djetetu je temperatura bila visoka pa se polako spuštala,
kod mog djeteta je u sva tri slučaja bila konstantno temperatura do 37,5
i to dugo vremena, tako da se nemaš što brinuti.
edit:i mislim da nema potrebe za vađenjem krvi
Super, drago mi je da je malena bolje
Sve isto, osim što nije bila dijagnosticirana upala uha već upala grla/bronhitis (klavox; dežurna liječnica).
Kad ni nakon puna dva antibiotika stanje nije bilo značajno bolje, ponovo smo išli doktoru (našoj pedijatrici) koji je odmah diganosticirao upalu pluća (summamed).
Već sutradan je stanje bilo značajno bolje.
Znam da ne smije ići ni prenisko, muči me što je to već šesti dan sada. Jutros se probudio s 39,6. ovo mu je sedma, osma temperatura u 4 mjeseca, ali iznad 39 nikad nije bila dulje od tri dana.
Njemu su pluća bila čista prekjučer, trebali bismo na kontrolu tek u ponedjeljak, pretpostavljam da bi bilo dobro otići barem sutra ako se i dalje ne bude spuštala. Jutros je primio četvru dozu cefaleksina (dosad bi već nakon druge ili treće doze bilo bitno bolje ako je bio u pitanju streptokok ili upala uha).
Kako se uopće dijagnosticira upala pluća i je li u početnoj ili kojoj već fazi, samo slušanjem stetoskopom? On dosta kašlje i baš ga ružno čuti iz pluća, no pedica je rekla da je to ok, iskašljava.
I kako to inače ide s upalama uha, uvijek antibiotik ili ipak ne?
nasa pedijatrica kaze da se sa sigurnoscu moze reci da je upala pluca tek nakon RTG snimanja.
vikki, niste radili bris? ako je tako visoka temperatura ,a traje i nakon 4.doze antibiotika, možda nije potrefila pravi antibiotik? mislim, na temelju čega bi i znala koji je potreban? naravno, brisevi nosa i ždrijela su uvijek zadnji na tapeti, ja sam bar 3 puta sama plaćala za svoje starije dijete, jer je dr prepisala ntibiotik, a nos bio čist! ma joj joj....
moja beba danas dobro, oprezna sam sa veseljenjem, još uvijek. tempretauru sam mjerila ispod pazuha 36,4! vau! koje olakšanje! dosta kašlje, ali zrelo jako,jutros se sva zagrcala kad je počela iskašljavat, da se bar zna ispovraćat, ali nije,pa ni van ni unutra, sirota..al stvarno se nadam da je to to..kaakva agonija!
mislim da neću vadit krva ipak, čemu, dobro kažete :)
Bravo natasa!
Eto jesam rekla :-)
Moj je u dobi oko godinu i pol imao dugotrajnu, visoku temperaturu koja se teško spuštala.
Trajalo je ok 14 dana. Poludila sam!
Obišli smo našu pedicu i zaraznu nekoliko puta.
Vadili krv, urin, čak i pluća slikali.
Na kraju su mu natekli i lifni po vratu i šepao je na jednu nogu.
Završna dijagnoza-adenoviroza.
Valjda nas smatraju debilima, šalim se. I mene sve zanima i želim i imam pravo znati.
Dobar pedijatar bi to i trebao sam od sebe reći roditelju (onako naglas pročitati nalaz), pogotovo ako vidi da je roditelj zainteresiran.
Zato ja obožavam naš lab, sami idemo i donosimo nalaz pedijatru pa sve fino iščitam, al imamo izvrsnog pedijatra tako da bi on meni svejedno sve pojasnio.
Vau, nemoj zezat?
Sad si mi riješila misteriju koja traje godinama... :mrgreen:
Pa u tome i jest kvaka, ne djeluje, a onda nakon prve doze sumameda (mislim da je on bio u oba slučaja) mu padne temperatura, dijete se bolje osjeća, ono rek'o bi čovjek djeluje samo tako. A znam da ne bi trebalo djelovati jer krvna slika pokazuje čistu virozu.
Drago mi je da je cura bolje :)
Nije radila bris, fokusirala se na uho i dala antibiotik sireg spektra.
e al svejedno sam čula da sumamed djeluje na neki soj virusa...