I kod nas ovako.
Printable View
eto mene :-)
jučer bilo super,poštujemo dogovor da nema plakanja i da je on veliki dečko i jučer čim je vidio svoju tetu na hodniku rekao da više neće plakati :zaljubljen:
čini se da je to bio samo takav dan, ( pa i mi imamo dane kad bi na poslu najrađe plakali :roll:)ali to ne znači da ih,vjerojatno, neće biti još,mada puno je lakše kad to nije dan za danom
a danas...afta u ustima i temperatura 38...pola ih u vrtiću to ima :-x
Meni ne dozvoljavaju uci s curicom. Ona ima godinu i 10mjeseci, poceli smo neki dan s vrticem na sat vremena, ne ide. Cim se priblizimo, jeca i vice mama neee. Prvi dan super, drugi dan nece, ja sam ju cula kako jeca i zove me i usla po nju. Iako mi nije dozvoljen ulazak tamo. Vidjela sam da ju nitko ne tjesi, nego samo gleda u pod i jeca. Danas sam ju ostavila takodjer placuci i zatekla u suzama, nije jela nije pila, sat vremena. Teta kaze da se malo igrala, malo plakala. Ja ne znam trebam li joj vjerovati, dokle god ju dam uplakanu i zateknem uplakanu.. ako to radi djetetu traumu, ja sam spremna i otkaz dati..
Vrijeme adaptacije mjeri se tjednima. Nije to ništa čudno. Nemoj odustati... Ja sam požalila što nisam starijeg sina ostavila na adaptaciji kad se mlađi rodio. Godinu dana kasnije bilo je duplo gore. Njegova je adaptacija trajala cijelu godinu. Bilo bi bolje da sam pregrmila ta 2 tjedna plača u dobi kad je imao malo preko godine dana.
A, zasto ne odeš na trudnicko bolovanje i problem riješen.
Iako, dijete od skoro 2 godine moze ići u jaslice, samo treba neko vrijeme za prilagodbu.
Taman posla, pa da iduće godine ima još goru situaciju... Ne lupetam, to sam ja napravila i požalila.
Istina je da ima djece koja se teško adaptiraju na jaslice, ali to su iznimke, a ne pravilo. Prerano je nakon 2 dana reći da se ne može adaptirati. Nisu još vrtiću dali šansu. Nakon mjesec dana može se eventualno revidirati odluka, ali treba izdržati još koji dan ili tjedan.