Pa zar sam nešto uvredljivo napisala?
Printable View
Pa zar sam nešto uvredljivo napisala?
Ne mislim da si me željela uvrijediti, naravno. Nebitno, nije topik o nama.
pa, danka, ja sam ti skoro napisala isto i ne vidim šta tu ima uvredljivo?
(sad vidim da ne misliš da je uvredljivo)
i što uopće znači ti ne znaš ništa o meni, to me oduvijek zanimalo kad netko to velevažno napiše...
pa naravno da ne znamo, kako bismo mogli znati? zašto bismo morali znali?
pričamo nešto o nekoj temi i neki od nas nešto tvrde, a sasvim je jasno da ne možeš tvrditi za cijeli svijet.
Ok, Danka, bilo bi mi drago da mi objasniš u čemu je probem, ali to je tebi na volju.
A za ovo drugo, mislim da nije neka novost da je Hrvatska poprilično patrijarhalna.
Ne radi se o kretenima od muževa, tu ste u krivu.
Ti, cvijeta, zaboravljaš koliko si se puta htjela rastati zbog kućanskh poslova.
ja vas dvije (am i vertex) ne razumijem do kraja. a to mi je malo neobično :lool:
:lool:
Ajde, barem danas ima komunikacijskih kanala, pa gdje ima volje, naći će se i načina! :D
MD tvrdi da se pronasao u ovom vicu:
"Sudac ispituje žensku:
-Koji je razlog, da ste istupili za rastavu?
>Nooo...
-Pije?
>Ne.
-Droga?
>Ne.
-Malo zarađuje?
>Ne, a čak suprotno.
-Tuče?
>Ne.
-Ne brine se o djeci?
>Brine.
-Vara?
>Nikada me nije prevario.
-Ne zadovoljava vas seksualno?
>Sa time je sve u najboljem redu.
-Ne pomaže u kući?
>Pomaže.
-Pa kakav je onda razlog?
>On sve radi... ali... kada biste samo mogli vidjeti sa kakvim izrazom lica!"
Jadranka, vic je baš dobar, ali valjda atmosfera nije za smijanje :lool:
Pa ako ispališ nešto o nekome tek tako (npr. da živi u "mikrosvijetu", što god to značilo), onda bi bio red da imaš neke malo čvršće argumente od jednog posta na forumu, samo to.
Istina je, doduše, da ja jesam sva "velevažna", tu si bome dobro ubola :D
Vertex, piši preko pm-a ako ti je bitno.
Nisi me uvrijedila.
Pa svi mi zivimo u svom mikrosvijetu. Meni je posebno drago sto moj mikrosvijet nema nikakve veze sa prosjecnim hrvatskim mikrosvijetom.
ja čekam deaedi. i onda fajt s trinom.
:coffee:
ma valjda mi tekst nije legao jer je previše karikiran i ne ide u smjeru osude muža nego u smjeru - tako je kako je, samo mi priznajte da radim.
glup mi je, eto.
mislim, kreteni su, kako nisu. i moj je bio.
no, biće da je stvar u tome da se perspektiva skroz mijenja kako djeca rastu.
bar u mojem slučaju. šta sad imam više toliko raditi po kući i s djecom?
Pa nije mikrosvijet (mikrokozmos) nikakav pejorativni pojam. To je okruženje u kojem netko živi, krug ljudi u kojem se kreće. Kolokvijalni izraz, naravno, ali čini mi se da se i na forumu redovito koristi.
ok, danka, ne ulazim u tuđe dojmove o sebi, to si si sama prišila :D
ali rekla si da nitko tako ne živi u stvarnosti, pa bi se onda mi, koji ne mislimo tako, trebali pitati šta je tu nestvarno i tko je u nesvjesti :lool:
nema potrebe ići baš tako daleko, da se skroz normalno razgovarati bez fobija od ikakvih primisli.
a ja ti predlažem da ga zadržiš jer stvarno ne kužim čemu služi taj tvoj secung? zapravo, ni ne zanima me.
Uopće se ne slažem, dapače, mislim da imamo jako puno suosjećanja (barem ja imam) za sve u nevolji bilo koje vrste, bolest, financijski problemi, problemi na poslu, problemi u braku. Nemam suosjećanja za probleme koji to nisu :mrgreen: odnosno takozvane hrvatske tragedije.Citiraj:
baš razmišljam kako malo suosjećanja imamo za tuđe nevolje..kao da su samo naše dovoljno velike...
Na to sam neosjetljiva potpuno.
Zadnja mi je bila dobra koju sam mailom dobila nedavno:
Naš apartman na skijanju nema balkon i sad nemamo gdje držati smrznutu sarmu. :lol:
edit:
A upravo na to me podsjetio početni post jadne majke koja ne radi, mora poći autom u grad u kupnju i baš joj je teško. A nekad mora nakon što dođe doma opet se obući i još jednom izaći. Kukuuuuu :-P
Danka, ni ja ne kužim u čemu je problem
stvarno mislim da postoji jako puno (i previše) žena koje žive ovako kao u prvom postu (koji je do bola iskarikiran), ali usudila bih se reći i baš točno tako
Meni dvostruka i trostruka muka zaposlenih majki jednako patetično zvuči kao i početni tekst.
Tko je spominjao muku? Ja nisam. Samo dvostruku ili trostruku smjenu. :)
Oko stvari koje sam sama odabrala u životu kao što su imati djecu, završiti faks i raditi, rastati se, živjeti u gradu stotinama kilometara udaljenom od roditelja - ne kukam.
I baš se zato često iznenadim kad slušam za što sve ljudi kukaju. :roll:
pa je, potpuno isto.
najbolje je trina napisala.
svatko si posloži onako kako može.
a sasvim odvojeni problem je patrijarhalno društvo u kojemu muškarci pomažu ženama i u kući i s djecom. u najboljem slučaju.
Ovo je greška ekvivokacije. Isti termin označava različite stvari, ovdje to vrlo blisko, pa dolazi do nesporazuma. Raditi - biti zaposlen u registriranom poduzeću, gdje poslodavac plaća prihode; raditi - bilo što raditi, makar i dubsti na glavi.
Danka_
bome ne kužim te ni ja. :/
Ovako nekad i ja mislim, bit ce bolje, nekad ne napravim ni ja, nekad idu u vrtic u prljavoj majci, jedu salamu ili u krevet neopranih zubi. Ne mogu ni ja uvijek. Ako ne moze on, ne mogu ni ja. Doduse, to su rijetki petki, češće napravim sve (odgojilo me), ili on uz neizbjeznu facu (odlican vic!), ili se natezemo, ili presutim... I moram priznat da sam u vezi sebe postigla stanovit zen - kad mi se nateze, natezem se s njim (ajde da budem fer pa kazem da ima i spontanih reakcija, ali obicno uvjetovanih time da ja nisam nista poduzela :mrgreen:)... Kad mi se ne nateze, napravim sama, dobro, polovicno ili nikako...
A brate, muči me i muči ovo moje i muško i žensko dijete, kako da ih naučim da nema "on joj pomaže", nego je sve i njezino i njegovo kad nisam ni sama uspjela to dosići nego dobijem facu i "što hoces, pa ja sam odnio smeće" :roll:.
rahela i Lili75, bila sam off topic od trenutka kad sam reagirala na vertex (sry), nekuženje je sasvim logično.
U pravu si, nisi upotrijebila riječ muka nego smjena. To je svakako blaže, i sigurna sam da za tebe vrijedi kad tako kažeš, ali ne vrijedi za sve zaposlene roditelje. Za mene sigurno ne vrijedi, upravo zato što dan ima 24 sata. Strka je svakako veća, a napravi se šta se stigne. Uglavnom, uvijek je nešto u zaostatku, često je puno toga napola, i neki od segmenata života je uvijek zanemaren. Što sve skupa čini veselje života zaposlenih roditelja.
Ne mora uopce imati bebu stariju od godinu dana. Nije Hrvatska jedino mjesto na svijetu, niti su sve zene u Hrvatskoj u mogucnosti provesti 12 mjeseci na porodiljnom.
Poanta price je jos jedna paglu srcedrapateljna crtica koja se, vjerojatno, provlaci po Facebooku. Zao mi je zene koja je u braku s takvim covjekom, sta's drugo.
S onim kvotanim tekstom je vjerojatno doslo i do (moguce) pogreske u prijevodu (pretpostavljam da je netko u nekom trenutku preveo engleski biser).
Je li ta zena "not working" ili "not employed (oustide of home)"? Dva posve razlicita znacenja i potpuno razlicite poruke.
Tekst je i dalje patetican,besmislen i opcenito bezveze.
Kod mene je nešto slično, s tim da MM ima obrt i zaposlio me kao administratora. Plaća mirovinsko, imam i plaću, ali to nekako ispada sve kao jedna plaća, njegova, jer mi je on poslodavac.
Kod ovih koji nemaju firmu, možda postoji mogućnost da muž ženu zaposli kao kućnu pomoćnicu i uplaćuje joj staž i neku minimalnu plaću kao fizička osoba.
Ja u tekstu vidim zenu koja si je sama kriva sto dopusta da joj je zivot takav. Nek se postavi ak joj nije dobro, a ak joj je dobro sto joj imamo neke pocasti davati?
S obzirom da sam 2x bila na porodiljnom ne mogu reci da mi je tako izgledao dan, koliko puta nisam skuhala rucak ili veceru, pa smo narucili dostavu ili je mm kuhao nakon posla, cekala vikend da s mm sredimo stan, zaspala prva s bebom i pustila mm-a da odhendla stariju? Sto nju sprjecava da se tako organizira?
Cista patetika od teksta
ja mislim da je ovaj tekst neka šala, poput newsbara.
zašto bi netko tako živio?
Malo sam pomnije pročitala tekst. I sto ga pomnije čitam, to mi je besmisleniji.
Rečenica:
ja radim kao supruga i radno vrijeme mi je 0-24 sata.
Što znači to: raditi kao supruga?
Biti supruga, suprug, sin, kćer, otac, stric, ujna, itd.... su pojmovi koji naznačuju rodbinske ili bračne veze, nisu zanimanja.
Ona živi. A živjeti je posao već samo po sebi. Disanje, spavanje, odlazak na wc. Sve je to dio posla. :)
M2ni se čini da ovaj tekst dobro ilustrira koliko su se prava žena neprimjetno unazadila zadnjihdesetak i više godina....Možda sam ostarila, ali ne sviđa mi se ni tekst ni trend.
Čini se da smo onda sve riješili. Nezaposleni ne rade uopće, zaposleni rade ipak samo jednu smjenu (jer ne postoji rad, osim u okviru zaposlenja), imati dijete ili papigu je isto (papigu malo teže, jer kenja posvuda kad je pustiš iz kaveza), a ako već uopće negdje na svijetu ima žena koje se osjećaju nevidljivo i nepriznato, onda su si stvarno same za to krive, i glupe su što su se uopće dovele u tu situaciju.
Ali kako to promijeniti u ovakvom našem društvu? Rijetke su Peterlinke čiji sinovi rade pekmez i usisavaju subotom doma, a nedjeljom kod bake. Kad kažeš da je društvo zatucano, automatski pljuješ po tradiciji, a znaš što onda slijedi - ne voliš domovinu itd.