Stranica 2 od 15 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 742

Tema: On radi, ona ne radi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i što uopće znači ti ne znaš ništa o meni, to me oduvijek zanimalo kad netko to velevažno napiše...
    pa naravno da ne znamo, kako bismo mogli znati? zašto bismo morali znali?
    Pa ako ispališ nešto o nekome tek tako (npr. da živi u "mikrosvijetu", što god to značilo), onda bi bio red da imaš neke malo čvršće argumente od jednog posta na forumu, samo to.

Istina je, doduše, da ja jesam sva "velevažna", tu si bome dobro ubola :D

Vertex, piši preko pm-a ako ti je bitno.

Nisi me uvrijedila.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa svi mi zivimo u svom mikrosvijetu. Meni je posebno drago sto moj mikrosvijet nema nikakve veze sa prosjecnim hrvatskim mikrosvijetom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja čekam deaedi. i onda fajt s trinom.

ma valjda mi tekst nije legao jer je previše karikiran i ne ide u smjeru osude muža nego u smjeru - tako je kako je, samo mi priznajte da radim.
    glup mi je, eto.

mislim, kreteni su, kako nisu. i moj je bio.
    no, biće da je stvar u tome da se perspektiva skroz mijenja kako djeca rastu.
    bar u mojem slučaju. šta sad imam više toliko raditi po kući i s djecom?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nije mikrosvijet (mikrokozmos) nikakav pejorativni pojam. To je okruženje u kojem netko živi, krug ljudi u kojem se kreće. Kolokvijalni izraz, naravno, ali čini mi se da se i na forumu redovito koristi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, danka, ne ulazim u tuđe dojmove o sebi, to si si sama prišila :D

ali rekla si da nitko tako ne živi u stvarnosti, pa bi se onda mi, koji ne mislimo tako, trebali pitati šta je tu nestvarno i tko je u nesvjesti
    nema potrebe ići baš tako daleko, da se skroz normalno razgovarati bez fobija od ikakvih primisli.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

...sama prišila

... nesvjesti

... baš tako daleko

... skroz normalno

... fobija

... primisli.
    Ajme adiomare, prejako.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ja ti predlažem da ga zadržiš jer stvarno ne kužim čemu služi taj tvoj secung? zapravo, ni ne zanima me.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš razmišljam kako malo suosjećanja imamo za tuđe nevolje..kao da su samo naše dovoljno velike...
    Uopće se ne slažem, dapače, mislim da imamo jako puno suosjećanja (barem ja imam) za sve u nevolji bilo koje vrste, bolest, financijski problemi, problemi na poslu, problemi u braku. Nemam suosjećanja za probleme koji to nisu odnosno takozvane hrvatske tragedije.
    Na to sam neosjetljiva potpuno.
    Zadnja mi je bila dobra koju sam mailom dobila nedavno:
    Naš apartman na skijanju nema balkon i sad nemamo gdje držati smrznutu sarmu.

edit:
    A upravo na to me podsjetio početni post jadne majke koja ne radi, mora poći autom u grad u kupnju i baš joj je teško. A nekad mora nakon što dođe doma opet se obući i još jednom izaći. Kukuuuuu
    Posljednje uređivanje od Barbi : 28.04.2016. at 16:49

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danka, ni ja ne kužim u čemu je problem

stvarno mislim da postoji jako puno (i previše) žena koje žive ovako kao u prvom postu (koji je do bola iskarikiran), ali usudila bih se reći i baš točno tako

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni dvostruka i trostruka muka zaposlenih majki jednako patetično zvuči kao i početni tekst.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Meni dvostruka i trostruka muka zaposlenih majki jednako patetično zvuči kao i početni tekst.
    Zato ja velim da bih na mjesec dva u drugu kožu, onda opet u svoju

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko je spominjao muku? Ja nisam. Samo dvostruku ili trostruku smjenu.
    Oko stvari koje sam sama odabrala u životu kao što su imati djecu, završiti faks i raditi, rastati se, živjeti u gradu stotinama kilometara udaljenom od roditelja - ne kukam.
    I baš se zato često iznenadim kad slušam za što sve ljudi kukaju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa je, potpuno isto.
    najbolje je trina napisala.
    svatko si posloži onako kako može.
    a sasvim odvojeni problem je patrijarhalno društvo u kojemu muškarci pomažu ženama i u kući i s djecom. u najboljem slučaju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo je greška ekvivokacije. Isti termin označava različite stvari, ovdje to vrlo blisko, pa dolazi do nesporazuma. Raditi - biti zaposlen u registriranom poduzeću, gdje poslodavac plaća prihode; raditi - bilo što raditi, makar i dubsti na glavi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danka_
    bome ne kužim te ni ja. :/

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim, kreteni su, kako nisu. i moj je bio.
    no, biće da je stvar u tome da se perspektiva skroz mijenja kako djeca rastu.
    bar u mojem slučaju. šta sad imam više toliko raditi po kući i s djecom?
    Ovako nekad i ja mislim, bit ce bolje, nekad ne napravim ni ja, nekad idu u vrtic u prljavoj majci, jedu salamu ili u krevet neopranih zubi. Ne mogu ni ja uvijek. Ako ne moze on, ne mogu ni ja. Doduse, to su rijetki petki, češće napravim sve (odgojilo me), ili on uz neizbjeznu facu (odlican vic!), ili se natezemo, ili presutim... I moram priznat da sam u vezi sebe postigla stanovit zen - kad mi se nateze, natezem se s njim (ajde da budem fer pa kazem da ima i spontanih reakcija, ali obicno uvjetovanih time da ja nisam nista poduzela )... Kad mi se ne nateze, napravim sama, dobro, polovicno ili nikako...

A brate, muči me i muči ovo moje i muško i žensko dijete, kako da ih naučim da nema "on joj pomaže", nego je sve i njezino i njegovo kad nisam ni sama uspjela to dosići nego dobijem facu i "što hoces, pa ja sam odnio smeće" .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

rahela i Lili75, bila sam off topic od trenutka kad sam reagirala na vertex (sry), nekuženje je sasvim logično.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku

[/I]edit:
    A upravo na to me podsjetio početni post jadne majke koja ne radi, mora poći autom u grad u kupnju i baš joj je teško. A nekad mora nakon što dođe doma opet se obući i još jednom izaći. Kukuuuuu
    Ma lako za nju, al mora jos i bebu obuci... tragedija! A shopping kraljica bas pocinje...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Tko je spominjao muku? Ja nisam. Samo dvostruku ili trostruku smjenu.
    U pravu si, nisi upotrijebila riječ muka nego smjena. To je svakako blaže, i sigurna sam da za tebe vrijedi kad tako kažeš, ali ne vrijedi za sve zaposlene roditelje. Za mene sigurno ne vrijedi, upravo zato što dan ima 24 sata. Strka je svakako veća, a napravi se šta se stigne. Uglavnom, uvijek je nešto u zaostatku, često je puno toga napola, i neki od segmenata života je uvijek zanemaren. Što sve skupa čini veselje života zaposlenih roditelja.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je žena "zaposlena " i ima "bebu" (ili više njih ) stariju od godinu dana, onda radi sve što i žena iz početka priče plus još cca 9 sati koje provede na poslu, tako da ne kužim poantu priče...
    Ne mora uopce imati bebu stariju od godinu dana. Nije Hrvatska jedino mjesto na svijetu, niti su sve zene u Hrvatskoj u mogucnosti provesti 12 mjeseci na porodiljnom.

Poanta price je jos jedna paglu srcedrapateljna crtica koja se, vjerojatno, provlaci po Facebooku. Zao mi je zene koja je u braku s takvim covjekom, sta's drugo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, to se svakako može.

A od prošle godine postoji i nešto što se zove zajamčena minimalna naknada za osobe koje nikad nisu bile u radnom odnosu (izbjegavam reći "koje nikad nisu radile"): http://www.mspm.hr/djelokrug_aktivno...imalna_naknada
    S onim kvotanim tekstom je vjerojatno doslo i do (moguce) pogreske u prijevodu (pretpostavljam da je netko u nekom trenutku preveo engleski biser).

Je li ta zena "not working" ili "not employed (oustide of home)"? Dva posve razlicita znacenja i potpuno razlicite poruke.

Tekst je i dalje patetican,besmislen i opcenito bezveze.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Tang to je jasno. No to svatko zna.
    Ne znam da je moguće izvesti da placu dobijaš od muza. A i on ti može uplaćivati mirovinski.
    Kod mene je nešto slično, s tim da MM ima obrt i zaposlio me kao administratora. Plaća mirovinsko, imam i plaću, ali to nekako ispada sve kao jedna plaća, njegova, jer mi je on poslodavac.

Kod ovih koji nemaju firmu, možda postoji mogućnost da muž ženu zaposli kao kućnu pomoćnicu i uplaćuje joj staž i neku minimalnu plaću kao fizička osoba.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja u tekstu vidim zenu koja si je sama kriva sto dopusta da joj je zivot takav. Nek se postavi ak joj nije dobro, a ak joj je dobro sto joj imamo neke pocasti davati?
    S obzirom da sam 2x bila na porodiljnom ne mogu reci da mi je tako izgledao dan, koliko puta nisam skuhala rucak ili veceru, pa smo narucili dostavu ili je mm kuhao nakon posla, cekala vikend da s mm sredimo stan, zaspala prva s bebom i pustila mm-a da odhendla stariju? Sto nju sprjecava da se tako organizira?

Cista patetika od teksta

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

?
    Oš oš

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja mislim da je ovaj tekst neka šala, poput newsbara.
    zašto bi netko tako živio?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Malo sam pomnije pročitala tekst. I sto ga pomnije čitam, to mi je besmisleniji.

Rečenica:
    ja radim kao supruga i radno vrijeme mi je 0-24 sata.
    Što znači to: raditi kao supruga?

Biti supruga, suprug, sin, kćer, otac, stric, ujna, itd.... su pojmovi koji naznačuju rodbinske ili bračne veze, nisu zanimanja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ona živi. A živjeti je posao već samo po sebi. Disanje, spavanje, odlazak na wc. Sve je to dio posla.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

M2ni se čini da ovaj tekst dobro ilustrira koliko su se prava žena neprimjetno unazadila zadnjihdesetak i više godina....Možda sam ostarila, ali ne sviđa mi se ni tekst ni trend.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čini se da smo onda sve riješili. Nezaposleni ne rade uopće, zaposleni rade ipak samo jednu smjenu (jer ne postoji rad, osim u okviru zaposlenja), imati dijete ili papigu je isto (papigu malo teže, jer kenja posvuda kad je pustiš iz kaveza), a ako već uopće negdje na svijetu ima žena koje se osjećaju nevidljivo i nepriznato, onda su si stvarno same za to krive, i glupe su što su se uopće dovele u tu situaciju.
    Posljednje uređivanje od vertex : 29.04.2016. at 11:06

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ali kako to promijeniti u ovakvom našem društvu? Rijetke su Peterlinke čiji sinovi rade pekmez i usisavaju subotom doma, a nedjeljom kod bake. Kad kažeš da je društvo zatucano, automatski pljuješ po tradiciji, a znaš što onda slijedi - ne voliš domovinu itd.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Čini se da smo onda sve riješili. Nezaposleni ne rade uopće, zaposleni rade ipak samo jednu smjenu (jer ne postoji rad, osim u okviru zaposlenja), imati dijete ili papigu je isto (papigu malo teže, jer kenja posvuda kad je pustiš iz kaveza), a ako već uopće negdje na svijetu ima žena koje se osjećaju nevidljivo i nepriznato, onda su si stvarno same za to krive, i glupe su što su se uopće dovele u tu situaciju.
    Jest brate...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ups, ja ne radim. Uopće, nista.
    Ne smijem komentirati.

Tko mi je kriv?
    Ili zasluzan

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hahahahahahahaah

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

podsjetilo me na moju tetku. Kaže moja mama..moja sestra ti je kučka...ona ti je razbila mužu bocu na glavi i od tad nemaju problema...on sve radi tetka kućanica cijeli život

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam misljenja da postoje muski poslovi i zajednicki poslovi. I tako mi funkcioniramo. Nema tu filozofije. Ne smatram svog partnera retardiranim da ne moze odraditi sve moje poslove, niti da ja radim bolje. Prica mi je skroz pateticna, svatko radi kako njemu pase iz neke svoje potrebe. Ja bih zenu iz ove price poslala psihologu cisto da si malo digne samopouzdanje.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nema muža dva dana i sada sam tek skužila da on napravi najveći nered - a stalno pomaže. i tak dok pomaže i sudjeluje u kućanskim poslovima, napravi sto "loših" stvari, i to ne namjerno, neg tak radi i kaj sam. reći mu da ne pomaže- nema šanse

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ups, ja ne radim. Uopće, nista.
    Ne smijem komentirati.

Tko mi je kriv?
    Ili zasluzan
    Ti si zakon!

Osoba koja je pisala prvi post ima problem sama sa sobom jer ne prihvaća svoj status. Trebala bi nešto počiniti, kako je rekla KrisZg - ili naći posao ili porazgovarati s mužem ili s psihologom da se riješi tog osjećaja manje vrijednosti. Nisam sigurna da bi takva osoba imala drugačiji stav i da je zaposlena. Ne znam.

S druge strane - kao što nije istina da kućanice ne rade ništa, ima svakako i ljudi koji imaju posao, ali ne zarade svoju plaću ili imaju radna mjesta koja su sinekura. Nije to većina, ali ima toga. Postoji razlika između pojmova "raditi" i "dolaziti na posao". ALi sad sam debeeeelo offt.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mislim da nije samo stvar trazenja posla. Kaj, nade ga i kada dode kuci opet nastavlja postavljati svoja ledja. Fundamentalno ce ostati isto.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam autor teksta - to je mail, trebao bi biti šala. Čim sam ga pročitala, znala sam da je idealan za raspravu na Rodi. A tema je muško-ženski odnosi i feminizam, di se uvijek lome koplja.
    Karikiran, patetičan, što-god...
    Ali ima puno takvih slučajeva u našem društvu.
    Bez obzira je li žena kućanica ili zaposlena, koliko god supružnici zajednički odrađivali obiteljske i kućne poslove smatram da žena ipak ima veći teret na plećima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pa šta da kažem, a već nisam rekla....?

no, evo, kad me baš vučete za jezik (priznajem, nije me teško nagovoriti...)

bila sam nedavno neko vrijeme, recimo to tako, "samo" kućanica - koja je to razlika i uživancija u odnosu na uobičajenu rutinu...iskreno, meni je biti kućanica (dakle da ne idem 8h na posao) stvarno pravi godišnji...sve stigneš, i skuhat i pospremit i baviti se djecom i igrati s njima i razvoziti ih i baviti se sobom - vježbati, duuuugo se kupati, podočnjaci se smanjili, ljudi su komentirali da izgledam odmormo i svježe......i meni to definitivno nije pravi posao, jer ionako sve to obavim i dok sam u normalnom radnom tempu, samo tada oduzmem vrijeme sebi (nema vremena za mene i skratim spavanje sa 8h na nekih 5-6h).

i boldala sam meni, da ne bi netko rekao da generaliziram i da nekoga vrijeđam - kada sam ja kućanica, onda je to meni godišnji odmor svaki dan.

i još bi dodala, nisam te dane očekivala od muža da nešto radi po kući i oko djece (osim da se igra s njima ako to žele). on je sigurno bio umorniji od mene, jer ipak putovao do posla i natrag, odradio 8h, i kaj bi sad trebao po kući raditi - ionako je sve bilo napravljeno dok je došao doma.

čekam paljbu, ali kaj da kažem, kad je to kod mene jednostavno tako...
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 29.04.2016. at 12:56

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam shvatila da ženu koja je napisala priču treba gledati kao pojedinačnu sudbinu, niti da je ova priča napisana, da bi govorila o konkretnoj osobi.
    i još mislim da tu nije naglasak na mamlazu koji te namjerno obezvrijedio i tlači te pri čemu mu ti svojim djelovanjem olakšavaš (možemo i o tome pričati-iako, sad, naprosto nije), nego na prostu činjenicu da ako si nezaposlen nisi besposlen. i nisu djeca popodne isključivo tvoja briga.
    možemo priču i proširiti pa reći da ako si žena na ovim našim prostorima i imaš sreće da si zaposlena u firmi, najčešće imaš tu čast da poslije jednog posla samo nastaviš doma s drugim čak i bez da ti itko pomaže..

sad, ta koja se latila pera sigurno da nema dara za pisanje na kakvo smo mi ovdje naučili; ali neš ti, doziraš si kičenosti sam koliko ti paše

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bih bez problema dala počast ženi iz uvodnog posta jer je po meni zaslužuje. Dala bih, dakako počast i nama koji radimo i izvan kuće i u kući.

Ali bih ponajprije razmislila o ovome:
    dogovaranje telefonom doma velike poslovne transakcije s klijentom dok držim lavor i malu glavu koja povraća ( i doma sam na bolovanju za dijete za što mi se odbije 500 kn od plaće za dva ili tri dana, a zapravo radim od doma cijelo vrijeme)..
    Ovo nikom nije upalo u oko? Poslodavac dakle traži od osobe koja je na bolovanju za dijete (ili za sebe, nebitno), da od kuće radi? Možda je to isto jedna vrsta, možda će glupo zvučati, mazohizma, jednako kao i kod žene koja "dopušta" da joj muž odmara nakon posla, a ona i dalje sve preuzima na sebe.

Zapravo sam htjela reći da mi je nekad žao kad vidim kako smo mi žene toliko kritične jedne prema drugima, a zapravo nam netko drugi svima kroji..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma kakva paljba, deaedi, sve je to istina što si rekla. biti samo kućanica ili samo zaposlenica u firmi je daleko jednostavnije nego biti oboje zajedno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se baš ne doživljavam pripadnicom nekakve grupe "mi žene".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih bez problema dala počast ženi iz uvodnog posta jer je po meni zaslužuje. Dala bih, dakako počast i nama koji radimo i izvan kuće i u kući.

Ali bih ponajprije razmislila o ovome:

Ovo nikom nije upalo u oko? Poslodavac dakle traži od osobe koja je na bolovanju za dijete (ili za sebe, nebitno), da od kuće radi? Možda je to isto jedna vrsta, možda će glupo zvučati, mazohizma, jednako kao i kod žene koja "dopušta" da joj muž odmara nakon posla, a ona i dalje sve preuzima na sebe.

Zapravo sam htjela reći da mi je nekad žao kad vidim kako smo mi žene toliko kritične jedne prema drugima, a zapravo nam netko drugi svima kroji..
    Dakle, nisam dovršila što sam htjela reći.

Ja se ne doživljavam pripadnicom "mi žene" skupine. Tu ima svega. Spol mi baš i nije nešto bitno kad je posao u pitanju - ni smetnja ni prednost.

Isto tako, poslodavaca isto ima raznih... Ako si mali obrtnik (v. teme koje je Rutvica otvarala) nemaš šefa nad glavom koji ti nešto diktira, ali moraš raditi tako da osiguraš egzistenciju svojoj obitelji. Nema vanjske prisile, ali ima unutarnja. Tu isto nema baš puno veze jesi li muško ili žensko... Nekakva ženska solidarnost mi je totalno strana na poslu i doma. Možda sam subjektivna jer imam samo mušku djecu, a i na poslu imam prevladavajuće muško okruženje koje me ne tretira drugačije nego sebe. Njihov stav ovisi o meni kao OSOBI, a ne o mom spolu. Ženska solidarnost - pih!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa evo, peterlin, baš tvoj gornji post je dokaz da ako nisi doživio - ne postoji. ne bih rekla da je ženska solidarnost pih.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa evo, peterlin, baš tvoj gornji post je dokaz da ako nisi doživio - ne postoji. ne bih rekla da je ženska solidarnost pih.
    Može biti. Pa napisala sam da sam možda subjektivna.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    meni nema muža dva dana i sada sam tek skužila da on napravi najveći nered
    Tako je i kod mene. Kad sam sama s djecom preko vikenda, sve je urednije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mirnije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mm će ovaj vikend provesti sam sa sinovima, pa ću ih baš pitati je li i njima bilo urednije i mirnije. Vjerojatan odgovor je da, a razlog banalan: jedna osoba manje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •