silkica prvotno napisa
Vidite,na samom početku mojih problema(prije 15 godina),počelo je sa kandidom vaginalno,grozno je bilo-nisam se mogla izliječiti nikako,onda se javila eksplozivna stolica,a kao šlag na tortu-artritis desnog skočnog zgloba.Fibrinogen je bio pod oblacima,sedimentacija isto,pozitivna sam bila na neke reumatske testove(2,koliko se sjećam,ali se ne sjećam koja).Bila sam u bolnici,skidala sedimentaciju hrpom antibiotika(što je samo pogoršalo stanje sa crijevima).Niko me tada nije uputio reumatologa.Sama sam otišla kada se već sve smirilo i ništa nije mogao da vidi.Od tada sam jednom kontrolisala fibrinogen(bio je u redu).Reumatske testove mi nikad nije dala da radim,po njoj nije bilo potrebe.
Mislim da sam radila samo osnovne hormone štitnjače,za druge nisam ni znala.
Pila sam colospa,nakratko mi je pomogao.Kad razmislim,možda mi je i više pomogao.Nestao je onaj osjećaj u crijevima,pa donekle mogu živjeti normalno.Ima dana kad i zaboravim da imam problema(prije takav dan nije postojao).
Juče kod zubara-ciste na 2 zuba,još 3 joj sumnjiva.Ponovo me ponovo šalje u Zagreb,da ova 2 izvadim,a za ova 3 da čuje mišljenje.Kažem ponovo,jer sam prije 3 godine hodočastila po stomatološkom.Isto zbog alopecije,isto zbog cista.
Hvala vam,cure,što mi pomažete.
Za fibromyalgiju se prepoznajem u svim simptomima.Kojim pretragama se otkriva?Isto ću tražiti i uzv štitne i još dodatno antitjela.Sad imam pokriće-alopeciju.Mrzim kad moram sama ići tražiti uputnice za nalaze,doktorica me samo blijedo gleda :mislišdasipametnija:.