Mima prvotno napisa
Ja se recimo dobro sjećam da se moj prijatelj nije mogao upisati u medicinsku školu radi alergije na penicilin, no to ga uopće nije spriječilo da studira i završi medicinu.
Između ostalog, kao što je netko već i pripomenuo, liječnici se bave cijelom lepezom poslova, ne rade uopće nužno s pacijentima. Ja iz svoje generacije znam više liječnika koji rade u farmaceutskoj industriji, ili u raznim institucijama nego što rade s pacijentima. Tako da stvarno ne vidim zašto bi se nekome branio studij radi alergije ili nekog drugogo zdravstvenog stanja ?! To MOŽDA može biti prepreka nekom konkretnom zaposlenju, ali ne nikako studiju.
A moram reći opet da na potvrdi koju si linkala, Tanči, niti ne piše da je zdravstveno stanje prepreka studiju, nego da se jednostavno mora potpisati preuzimanje osobne odgovornosti u slučaju da tijekom studija dođe do nekog problema radi tog stanja.
Meni se čini Tanči da je tvoju kćer više povrijedilo to što joj je netko uopće rekao da bi njena bolest mogla biti prepreka za nešto, i to joj je još rekla liječnica. To što je doživjela jest žalosno, ali će morati i očvrsnuti i ne obazirati se na mišljenja takvih "stručnjaka". U svom životu će sasvim sigurno sretati ljude koji će imati predrasude prema njenoj bolesti, to je tako svakome tko je imalo drugačiji.
Inače ta dotična doktorica sasvim sigurno nije jedina i presudna osoba za izdavanje potvrde koju trebate, iznad svakoga postoji nadležna i nadređena institucija kojoj se možete žaliti na njen postupak.
Tako da reci kćeri da sasvim sigurno jedna takva osoba neće odlučivati o njenoj sudbini.