Meni se nameće pitanje što znači biti baš, baš sretan. :mrgreen:
Ili da okrenemo stvari, rekla bih da ljudi najčešće ostaju u vezama/ brakovima/ odnosima u kojima nisu baš, baš nesretni.
Printable View
Meni se nameće pitanje što znači biti baš, baš sretan. :mrgreen:
Ili da okrenemo stvari, rekla bih da ljudi najčešće ostaju u vezama/ brakovima/ odnosima u kojima nisu baš, baš nesretni.
Baš, baš sretan si valjda samo onda kad si baš, baš zaljubljen :)
(osim ako je neuzvraćeno, onda si baš, baš nesretan)
Iz mog rakursa je "bas, bas sretan" onda kad ona pocetna zaljubljenost, zanos, oblacici i leptirici bivaju zamijenjeni za partnerski suport, blizinu, toplinu, prozimanje i uskladjenost na vise nivoa.
I to je vezano za srecu u braku/vezi. Osim toga, jako mi je bitna (mozda i bitnija) ona sreca koja se postize neovisno o drugima, znaci osjecaj zadovoljstva kojeg se nosi u sebi i koji nikog drugog ne tereti za svoje (ne)postojanje.
Mi smo baš baš sretni kad uspijemo ostvariti neke ciljeve na koje nas nitko ne tjera, a sami ih zacrtamo i ostvarimo.
Možda bi trebalo otvoriti novu temu "Što nas čini sretnima"
Budući da me trenutno zafrkava kičma i baš se ne osjećam najbolje, baš baš bih bila sretna da sam potpuno zdrava. I to vrijedi za sve članove obitelji. Sretna sam što su mi roditelji i svekrva na nogama i uspijevaju se brinuti o sebi na dnevnoj bazi.
Sretna sam kad se ovakva traljava uspijem dovući do kraja radnog vremena, a da ne moram ranije otići doma. Sretna sam kad mi muž ujutro pripremi doručak. Sretna sam kad si uspijem sama zavezati cipele (nije stalno tako, ali trenutno je). Sretna sam kad me sinovi nazovu i pohvale se sitnim uspjesima...
Od većih stvari još mi ovo pada na pamet:
Sretna sam kad vidim kako moji sinovi ostvaruju svoje ciljeve (pitala me liječnica opće medicine kako im ide srednja škola, jer sam za mlađega tražila uputnice za prilagodbu mature) i kako me sve manje trebaju...
Sretna sam što ne moramo razmišljati o svakoj lipi. Nije da imamo puno, ali nismo u kroničnom minusu.
Neki dan me muž usrećio, baš za Valentinovo (mislim slučajno, ali dobro je ispalo) jer je donio karte za koncert u kvartovskom centru za kulturu: http://www.knap.hr/centar/novost.asp?id=448
Eto, život čine sitnice. Ne znam što bi mi više trebalo da budem baš baš sretna, sama ili s mužem ili u obitelji užoj/široj...
Ont. da u životu nema nikakvih izazova i da su sve naše potrebe zadovoljene, kako bismo uopće mogli prepoznati sreću?
Ja sam za novu temu :-)
Peterlin hoćeš je otvorit?
Sretna sam kad mi je dijete dobro, kad se smije, kad brblja bez kraja i konca.
Sretna sam kad je On dobro, kad su mu nalazi ok...
Eto, tada sam baš- baš sretna.
Prije deset godina je to bilo drukčije.
Kao i prije petnaest- dvadeset- dvadesetpet...
Prioriteti se kroz život mijenjaju, a za dobar i dugotrajan partnerski odnos ljubav nije dovoljna.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo nove teme:
http://forum.roda.hr/threads/93236-Što-nas-čini-sretni
Ljubav je dovoljna. Ali umijeće je voljeti nekoga nakon tristo godina zajedničkog života.
Ma, nakon 23 godine sto smo zajedno i 18 godina braka, ja mislim da nema seksa, da bi sve oslo u k. Simple as that :mrgreen:
Dugo se nisam s nekim tako slagala kao sad s cvijetom.
Kod nas ga nema.
Već tri godine.
Stjecajem okolnosti.
Zbog njegove bolesti.
Dakle, nema tjelesne ljubavi.
Uopće.
Duhovne ima.
Ali nije to dovoljno da bi par opstao zajedno.
Ni u ludilu.
Hehe, Rosa.
U sridu.
Sve se lakse dogovori kad je sex fenomenalan. Ja tako tumacim :D
Hebote, koji smo mi odlicni pregovaraci i dogovaraci zadnjih pola godine (ok, duze malo)... :lool:
Ma htjela je reći da se sto puta natežeš, boriš, svađaš, pregovaraš... (nastavi niz) oko nečega... i da nema tog seksa da malo opusti stvari, već bi sto puta sve poslao ... da ne psujem...
Ja nemam to iskustvo. Mm i ja smo tipovi koji se izmire prije sexa.:mrgreen:
Zapravo, dobar odnos i mir u glavi nam je preduvjet za sex.
Nikad nisam kuzila one koji se posvađani dobro posexaju.
Kak da se prepustim i potpuno odvalim ak mi u glavi kucaju neke njegove rijeci ili postupci?
Ili...jebate, ja se sexam vise glavom nego...:-o:lol:
rosa :lol:
Rosa rules :lool:
Ma ja općenito mislim da je sex precijenjen, a neke važnije stvari podcijenjene.
A majke mi ne kužim ni svemirski sex nakon 25 zajedničkih godina :mrgreen:
Ajd da je neka nova osoba pa nešto svježe i novo, al ono isti tip, isti pokreti ma daaaj..
Al super vama kojima.je tako fantastično i sex vam sve rješava.
Ja ne bi mogla svaki dan ni jagode sa šlagom jest koliko god ih volim if you know what I mean :mrgreen:
Samo trcat je za svaki dan :). Zezam te malo...zavidno, da biram sto mi je napetije vjerojatno bi bilo moc trcat :). Da sam zdrava mozda bi s tobom na trailove, ovako se trudim koliko mogu. Sukladno dobi i anamnezi :)
oooooo seks i te kako s godinama moze biti sve bolji i bolji
i tko kaze da su pokreti isti i da nema nista novoga? ima, ima :-)
nama je bitan, jako
ne rjesava sve, ali je bitan ;-)
Sex je kao i svaka druga vrsta odnosa. Radi se na njemu, gradi i nadogradjuje.
Besplatan je, a stvara zadovoljstvo.
I covjek je odmah bolje volje i lakse hendla s tekucim stvarima.
E, da mi je fenomenalan seks od kojeg zaboravim sve nakon 25 godina veze...:alexis:
Po mogucnosti s frajerom s kojim sam u vezi.:lol:
Ostalo bi moglo zakoplicirati stvari.:lol:
Lili :lool: :heart:
dolega i ginger, ekipica, potpisujem obe :)
Vjerujem da je ljubav dovoljna ali uz preduvjet da oba partnera imaju istu definiciju ljubavi.
Mi se seksamo i kad smo u svađi. Šta ja znam, zašto bih sama sebi uskraćivala nešto što valja :lol:
Tko je napisao da seks nakon 25 gdina braka ne može biti dobar i da je dosadan?
Slažem se sa Cvijetom.
Slažem se. Seks nije neophodan, ali da je lakše kad je dobar - to je istina...
Evo malo humora na tu temu: http://www.fotos-hochladen.net/uploa...l8wpiehvc3.jpg
Upravo tako, nitko to nije tako ni napisao. I da, dobiju se određene stvari u sexu s godinama.
Ne kažem da nemam dobar sex, imam, ALI da mi rješava da zaboravim sve, yes my ass...
A kako je to na jednu noć, ne bih znala, da se outam nikad probala.:mrgreen:
Nije me nikad zanimalo.
Moram samo primijetiti da se oko ovoga (kao i svega ostalog) ponekad treba potruditi. To je oblik komunikacije koji meni u braku nije zanemariv. Istina - zadnjih tjedana nisam baš bila u formi (opaka križobolja) aliiii smo se snašli u okviru mogućnosti. Zafrkava me mm da je to oblik masaže, pa sam se dala nagovoriti i nisam požalila. Ni on :-)
Ina na trailu se može komotno hodat, znam dečka koji ima neki oblik cerebralne, voli prirodu, šepa, al je uredno na trailovima. Čovjek uživa. Sigurna sam da bi i ti.
A ova korelacija trčanje ili sex, pa vjeruj dosta puta bih se prije odlučila za :trci:
posebno ako je neka ludo osmišljena ruta. Zapravo najbolje oboje, prvo trk, pa sex. Jedino ne prije maratona, tad karantena. :mrgreen:
Ja sad gledam korelaciju naših napaljenica Ginger i kli kli i broja djece, čuvajte se cure da ne dođe 5.-o ha ha :mrgreen:
A valjda ni kod mene :lool: