ma i ja ih slično hranim doma tako da sam posve zadovoljna onime što jedu u vrtiću.
Printable View
ma i ja ih slično hranim doma tako da sam posve zadovoljna onime što jedu u vrtiću.
evo menija dv maksimir. Mak je inace svezder, al ne bi ponovio sto je rucao...valjda mu nije vazno, ne znam...Ja sam ga stalno ispitivala kaje jeo, pa sam vidla da je to nekad cijeli tjedan grasak, pa onda neko vrijeme svaki dan mahune..:-) Sad smo skuzili da meni visi na zidu,a ja sam mu valjda dosadila s tim ispitivanjem, uiglavnom deda ili baka kad dodju po njega OBAVEZNO moraju procitati i reci mu sto je taj dan jeo
:-) ..nekad se moraju i vratiti jer se mali fljasne po celu..."zaboravili smo procitat kaj sam danas jeo". da bih, eto, nakon mjesec dana vrtica skuzila da imam i na internetu lijepo jelovnik za citav tjedan :oops: :
PONEDJELJAK
Doručak: griz sa čokoladom i cimetom
10h –voće
Ručak:juha od povrća ,pečena piletina,mlinci ,salata od crvenog zelja
Užina:voćni jogurt
UTORAK:
Doručak:kruh,sirni namaz,kako
10h –voće
Ručak:varivo grah sa kiselom repom,kruh,kolač sa malinama
Užina:pobiotički jogurt ,kruh
SRIJEDA:
Doručak:integralni kruh,sir Tilzit,kakao
10h –voće
Ručak:nabujak od kelja,puding
Užina:putar štangice,mlijeko
ČETVRTAK
Doručak:kruh,pekmez,putar,bijela kava
10h –voće
Ručak: varivo od cvjetače sa pureć.zabatkom,kolač mokre kocke
Užina :kukuruzne pahuljice,mlijeko
PETAK:
Doručak:kruh,prešana šunka ,kakao
10 h :voće
Ručak: juha od rajčice,rižoto od liganja s maslinovim uljem,zelena salata sa kukuruzom
Užina:zdenka sir,voćni čaj,kruh
obzirom da doma jede stalno abc sir i zobene s jabukama, jos je ovaj njihov i raznovrstan..
Naš jelovnik u gradskom vrtiću u Puli je hrenovke-paštete-cedevita free i volim vjerovati da je to stvarno tako. Donošenje hrane zabranjeno.
Ali nikako mi ne ide u glavu zašto moje dijete koje živi u gradu na moru mora jesti pohane riblje zaleđene štapiće (zašto bi to itko uopće morao jesti)?? A najgore od svega je što ih čak niti ne navode u jelovniku već su zamjena za napisane srdele...i tako svaki petak..
tak je i kod nas osim sladoleda.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
mi svako juto čitamo kaj ima.
mene malo smetaju grožđice koje forsiraju u kolačima, jer ih klinci baš ne vole. i onda ne kužim koja je poanta baciti sav taj biskvit, koji bi klinci pojeli da grožđica nema.
rađe da ih daju posebno na tanjurić, pa ko voli nek izvoli.
inače meni je predobar, raznovrstan i zdrav. za doručak- kornfleks, griz, sirni namaz, čupavi sendvić (naribani sir), nekaj mlječno, za užinu- jogurt, acidofil, puding voće, ručak-juha, složenci, variva, meso, salate (pomješane dvije vrste npr. zelena i radić, zelje i ribana mrkva), napitak limunada, voda, voće-ma MRAK!
amalia :love: i mi idemo na bukovac, već napisla u predhodnom postu da smo jako zadovoljni jelovnikomCitiraj:
amalia prvotno napisa
A u našem se ovaj tjedan papalo ovako (jaslice, Knežija):
PONEDJELJAK
DORUČAK- ČOKOLINO
UŽINA 1- MANDARINE
RUČAK-VARIVO OD TIKVICA S PEČENOM SVINJETINOM,RAŽENI KRUH
UŽINA 2- SENDVIČ SA SIROM
UTORAK
DORUČAK- MLIJEČNI NAMAZ,BIJELA KAVA,KRUH
UŽINA 1- SOK OD MARELICE
RUČAK- JUHA,PILEĆI PAPRIKAŠ,TJESTENINA,CIKLA,KRUH
UŽINA 2- ACIDOFIL,KRUH
SRIJEDA
DORUČAK- GRIZ NA MLIJEKU S ČOKOLADOM
UŽINA 1- JABUKE
RUČAK- JUHA,ŠPINAT,PEČENA PILETINA,PIRE KRUMPIR,KRUH
UŽINA 2- KOLAČ –BUHTLA
ČETVRTAK
DORUČAK- KAKAO,MED,KRUH SA SJEMENKAMA
UŽINA 1- MILK ŠNITE
RUČAK- MESNA JUHA,OKRUGLICE OD SIRA S MRVICAMA I ŠEĆEROM
UŽINA 2- JOGURT,KRUH
PETAK
DORUČAK- MARGO,MLIJEKO,POLUBIJELI KRUH
UŽINA 1- KRUŠKE
RUČAK- JUHA,SLOŽENAC OD OSLIĆA,KRUH
UŽINA 2- BANANE
MI zadovoljni. Friško je, toplo, raznovrsno, sve to manje- više jede i doma.
Nikad nisu jeli hrenovke, paštete i slično.
Koliko sam vidjela, često usput grickaju i keksiće i stalno imaju neki čaj ili cedevitu.
lijepim i ovdje, nek bude veća hrpa
EKO vrtić Srednjaci
PONEDJELJAK
Doručak: mlijeko, kukuruzne pahuljice
Užina 1: mandarine
Ručak: varivo od mahuna, mrkve i krumpira s prosom i piletinom, kruh cedevita
Užina 2: kolač - biskvit sa sirom
UTORAK
Doručak: kruh, namaz od svježeg sira, vrhnja i špinata, šipkov čaj s medom
Užina 1: jabuke
Ručak: juha s povrćem i prosom, tijesto s tunjevinom i šalšom, zelena salata s komoračem
Užina 2: kruh, namaz od špeka, kisela paprika, šipkov čaj s medom
SRIJEDA
Doručak: crni kruh, šunka u ovitku, bijela kava
Užina 1: grožđe
Ručak: varivo od krumpira i junetine s noklicama i korijenastim povrćem, kruh; kolač - kukuruzna zljevanka
Užina 2: kiselo mlijeko, kruh
ČETVRTAK
Doručak: miješani kruh, maslac i med, kakao
Užina 1: kruške
Ručak: krem juha od celera, lazanje s junetinom i puretinom, zelena salata s radičem
Užina 2: puding od vanilije s malinovim sirupom
PETAK
Doručak: žganci s mlijekom, vrhnjem i jogurtom
Užina 1: banane
Ručak: juha od rajčice s rižom, kelj na lešo s krumpirom, panirani oslić, kruh
Užina 2: sladoled
Djeca koja ostaju na popodnevnom dežurstvu dobijaju još jednu užinu koja je jednaka doručku.
Ja sam zadovoljna sa jelovnikom u djećjem vrtiću Velika Gorica
Čula sam od mama u našem mjestu (mješovita grupa 1-3) da su uveli zdraviju prehranu i čini se ok,a kad onda :shock: popis šta se treba donašat-salvete,maramice.........GRICKALICE,SLATKIŠ I CED.... :shock: :/ ja ponekad posumljam na momenat u svoju normalu ali se ipak brzo osvjestim da ipak to nije normalno :( u toj priči vjerojatno nebude koji štapič nego i flouroscentni dinosauri,razni gumeni,karamele...) pa ti daj nakon tih okusa djeci neprezačinjena variva :x
kod nas danas za doručak mlijeko, kruh i mliječni namaz. Za ručak juha od špinata, rižoto ood teletine, kruh i mandarina.
Ja sam jako zadovoljna prehranom u Vrbiku.