meni su odlicni! :lool:
Printable View
Pa ne mora se sipati ta kesica sa začinom, zar ne? On je pakovan odvojeno od samih nudli.
Nudle su totalno neutralne, i toliko meke da se mogu grickati kao čips pre kuvanja (ne pitajte kako znam :oops:), mislim da su to zapravo ekstrudirani rezanci.
Ja ih spremam u mikrotalasnoj, sipam u njih samo maslinovo ulje, rendani sir i biljne začine po nahođenju, i budu kao bilo koja druga testenina samo brže gotova :).
(Uostalom mi smo u tinejdžerskim danima lizali sa ruke one Step sokiće u prahu, ili kako su se već zvali :škartoc:, srećom brzo me prošla ta faza :mrgreen:)
Mi smo jeli Cedevitu :)
I jeli sendvice sa salamom, sirom i cipsom... Ah koji dani
Oooo znam što jedem ovaj vikend. Instant rezanci uuummmmm
Moj stariji stavio je cijelu vrećicu začina tri puta - prvi, zadnji i nikad više. Obično mu je mjera pola vrećice, a mlađi brat istrese cijelu - on voli ljuto.
Baš sam ih neki dan pitala zanima li ih to još (ako ne, nosim sebi na posao :-) da imam za gablec ako ostanem prekovremeno). Rekli su da su se zasitili. Imaju novu zanimaciju, ali za nju treba mikrovalna: smrznuti kordonci, medaljoni i pohani sir iz Eurospin-a. Baš je oličenje zdrave hrane, hehehe...
Ja sam te instant noodles probala prvi put pred jedno 20g u avionu, nisu mi ostali u sjećanju kao posebno fini ali na 12h leta bilo sto dobro dodje :lol:
Ali moja ih voli i kupuje. Ne petljam se. Isto stavi pola vrećice realno mogla bi tak i vegetu staviti, bilo bi dost jeftinije.
Mene frendice znaju pitati i čuditi se: ajme tvoji jedu zeleno? Rekoh daaaa...imaju 9 i 11.god. i uvijek kažem da mogu zahvaliti Rodama što sam se slijepo držala tablice dohrane daaaavnih godina i nikakvih problema s hranom nismo imali. Moji skoro vole jesti sve: salate, povrće, variva...mlađi jedino ne jede ribu, ne sjeda mu dobro na želudac unazad 4god.iako se prije davio u njoj, on je više od povrćastih jela i na žlicu, dok je stariji više "mesar" ali voli zapravo sve.
Rekla sam jednoj frednici da još uvijek čuvam Rodinw tablice i planiram tako i sa 3.djetetom, a ona meni na to: ali to je zastarjelo, nisu više takve preporuke...
Iskreno jos nisam ni proucavala te teme ali nekako već imam u grubo svoj plan hehe
meni su ta gotova jela tipa nudli u čašama, dodaj samo vodu ... interesantna, probala sam, ali u principu je sve to previše začinjeno za moj ukus. I baš ima taj neki umjetni štih.
isto vrijedi i za razne tjestenine i rižota u vrećicama
dušu dalo za brzinski obrok, to je istina, ali da je fino - meni i ne baš
To su takva djeca, nažalost nema puno veze sa načinom uvođenja dohrane, ali nije loše ih se držati, ne može odmoći :)
Ja sam isto pratila tablice, starija je tamanila sve što joj dođe pod nos od kada je počela jesti krutu hranu, i dalje je više manje takva, jedino ne voli baš previše meso, špek, čvarke i bilo što masno, ali jede zaista sve, obožava voće, variva, salate, ribu…
Mlađa je bila živa katastrofa sa hranom, skoro ništa nije htjela jesti, samo banane valjda koje i danas obožava. Malo po malo je počela sve više namirnica prihvaćati, danas jede isto skoro sve, jedino nije neki ljubitelj voća, ali ga jede. Obožava meso, špek, čvarke… I dan danas joj treba jaaaaako puno vremena da proba novu namirnicu a koja joj se na kraju i najčešće svidi.
Mali je isto davio sa dohranom dok mu nisam počela davati isto što i mi jedemo, tek je tada počeo i jesti, sa nekih 10 mjeseci. Pokazuje znakove dobrog jelca :)
Mi se uvijek šalimo da naša djeca drugačija niti ne mogu biti jer smo mi velike izjelice i obožavamo dobro pojest, a bome i oni to prate. Uvijek ispituju što je obrok, pomažu u pripremi, daju prijedloge a bome vole i otići s nama na klopu, birati klopu, isprobavati jela i sl.
Htjela sam napisati da je kod nas bilo upravo tako, ali nije to cijela istina. Točnije je da smo mm i ja nekoliko godina jeli po Rodinim tablicama (otprilike) jer nam se nije dalo kuhati više vrsta hrane, a i svoje prehrambene navike promijenili smo silom prilika, na vlastitu korist. Tako je mm počeo jesti kuhano meso koje inače nije volio (samo teletinu i ribu, tu i tamo janjetinu, a junetina mu je mrska i danas). Ono što je bilo ključno bio je naš primjer, bar mi to tako danas izgleda.