O, da, hoćeš prepoznat,i i da, nadam se da nećeš morati prepoznavati. Dojenačke kolike traju od otprilike navršenih mjesec do navršena tri mjeseca života. Prepoznaješ ih po tome da oko 6 navečer počne strašan plač i traje gotovo bez prekida 2-4 sata, Beba skuplja nožice prema trbuhu, i vrišti, očito je da ju boli.
Pa pokušaš sve što možeš zamisliti da ga smiriš, nosanje u raznim položajima, plesanje, glazba, topla pelena na trbuščiću, dojka kad prihvati, neki daju i kapljice...I nema veze što jedeš, nema veze da li dojiš, nema veze koje AD daješ, grčevi traju sve dok se probavni sustav bebe ne razvije. Samo bebu treba tješiti, naći položaj u kome joj je lakše, obično trbuščićem na podlaktici i čekati da prestanu.
I samo jedan dan... Dok sa zebnjom čekaš večer i bebin plač, nema više, jučer je to bilo jadno bolno, tjelešce, danas sasvim druga osobica.
Ja sam to iskusila sa jednim od troje djece. Izdržali smo :) Drugo dvoje nikakve grčeve nisu imali, a sve sam isto radila, isto jela, isto dojila...
Ima članak i na portalu
http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba
a ima i mnoštvo stranica o dojenačkim kolikama na netu.