Lea je velika obožavateljica parmezana. Još proljetos je, kad bi se igrala sa djecom u parku kuhanja, govorila 'sad dodamo malo pamezancica' :mrgreen:
Printable View
Lea je velika obožavateljica parmezana. Još proljetos je, kad bi se igrala sa djecom u parku kuhanja, govorila 'sad dodamo malo pamezancica' :mrgreen:
Maureno još intenzivno ciki ali isto tako jede abc namaz i pije jogurte dok kravlje mlijeko izbjegavamo :P
[quote="cekana"]Možeš li napisati koje su sve štetnosti koje čini kravlje mlijeko - ono, kratko,jasno i jezgrovito jer ja znam za alergiju na kravlje zbog nekih bjelančevina i za intoleranciju na laktozu...ne želim reći da ovo što sam napisala nije dovoljno, ali mi se čini da ti znaš za još puno problema koje kravlje mlijeko može prouzročiti.Citiraj:
retha prvotno napisa
Ludovik, bilo je ovdje puno topica i postova o kravljem mlijeku... ne bih željela ponavljati i iznositi sva moja saznanja jer me to totalno ukomiralo, evo samo jedan linkić, tu su samo opasnosti nabrojane - http://www.advent.hr/prehrana/clanci/mlijeko.htm ja ću samo reći da sam se zapitala zašto ga uopće koristimo i jedini zaključak do kojeg sam došla jest fino nam je ili navikli smo na njega, ne želimo bez njega... Nešto poput čokolade :mljac:Citiraj:
ludovik prvotno napisa
Cekana,taj link koji si dala..kolko sam skuzila njima je normalno u ineresu poblatit kravlje mlijeko pa da ljudi sto vise kupuju sojino..koje oni prodaju,il sam mozda nes krivo skontala?! No uglavnom,kao sto rekoh..nisam ni ja kravljim nesto posebno odusevljena. Ali mislim da se sve mora jesti umjereno,tj tako pokusavam naviknut Bubu,mislim da joj malo tvrdog kravljeg sirica nece skoditi.
Hey, nismo ni mi izbacili potpuno mlijeko i mliječne proizvode, ali smo ih smanjili. Ja sam dala taj link jer mi je nekako najsažetiji, ali da... malo bezveze izgleda sve to nabrojano bez dokaza :/
Bolje da nisam ni pitala...članak je da se naježim...brrrrr....friki malo :shock:
cekana, hvala na linku, ali meni je ovo "too much"
cekana,kuzim sta pricas,al bas kako kaze i ludovik meni je sve to malo "too much".. I frustrira me,vise nista ne valja,nije zdravo,dobro...bla,bla.. al nije ovo tema pa bolje da ne pocnem. 8)
Za mlijeko i mliječne proizvode palac gore. Moja Nia pije kravlje mlijeko, jede mliječni namaz, sir gauda i sl. i sve ostale mliječne proizvode. Uopće ne želim razmišljati na taj način da će mi se dijete razboljeti ako pojede npr. šnitu dvije sira i popije čašu mlijeka :lol:
Ah... kako mi je bad što sam uopće išta išla spominjati :( i ja se sama borim s tim... oprostite cure nisam željela nikog opteretiti nepotrebnim podacima.
cekana ma sve 8)
Bubica je zavolila tvrdi siric,par malih komadica pojede s rizinim krekerom,meni je to ok.