~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: i puse ozdravilice Jakovu! :*
Printable View
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: i puse ozdravilice Jakovu! :*
Jakovu :* za brzo ozdravljenje!
Inače,pita me danas doktorica tko čuva Leu, ja joj kažem da se snalazimo, bake, dide, tete......Ona reče da samo nastavimo, barem do 4. godine i da je vodimo u igraonice da se socijalizira. Sva dječica jutros kod nje bili su mali jasličari s anginama, temperaturama, šmrkavim nosićima.
Puse Jakovu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Za hranu jednostavno ne znam, nadam se da će Filip doć na svoje.
Lovro inače sve jede, sve mu je fino. Kuc-kuc. Ali još uvijek mu ja dajem jesti. Jedino za doručak i onda kada jedemo nešto s kruhom pa mu dajem prstima, potrpi jedno vrijeme, a onda hoće da mu dam u ruke da sam jede. E onda on čupa, baca, gnječi itd. Dobro je da imamo psa koji jedva čeka da nešto padne na pod.
S klopom nemamo problema, jedino u vrtiću slabije jede
JOSIE I JAKOVE puuusaaa i držte se, čini se kao da mu je malo pao imunitete...probaj sa Echinaceom od Child Life, preventive radi
Tanja ds vjerojatno mu se nije povratio apetit , ma doći će sve na svoje...
Mi kuc-kuc (i tako milijon puta) ušli u treći tjedan jaslica zdravi, čili i veseli :preskaceuze:
pusice i vibrice jakovu (i mami)~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~ :heart: ~
i luki curka nosic, pocela s ehinaceom (al bas me davor nesto plasi da se ne daje kad je temperatura, no na svu srecu luka u nema) i ispiremo fizioloskom... nadam se da nece prerasti u nesto jace...
Desetkovalo nam ZPB-iće :( Držimo fige da sve prođe brzo, bez visokih temperatura i zaštopanih nosića.
Jelena, hvala Bogu pa ne ide u vrtić, jer ne znam kako bi to izgledalo. Ima VUR IIb stupnja i malo-malo pa je nešto spopadne. Čuva ju moja tetka. Obožava ju. Dobro je i to što ju MM odveze tek kad se ujutro probudi ili ako se desi da on mora ići rano onda ju umota u deku i onaku pospanu odveze kod tetke u krevet!
Još jednom Hvala Bogu, što nam je dao tako divnu tetku!
pusa ozdravilica svim bolesnima!
što je VUR II b??Citiraj:
Jeluška prvotno napisa
nije da se hvalimo, ali ovdje jedini koji ide u vrtić zapravo nije bolestan..
:? :D
još jednom pusaaaa svima bubanim mišićima i da što prije :preskaceuze:
VUR II b stupnaj, je vezikoureteralni refluks, laički rečeno: urinarni refluks (vraćanje mokraće prema bubrezima i proširenje kanala).
Od VUR-a boluje puno djece i uglavnom ne bude potrebna operacija, nego se sve samo od sebe rješi, ali pod uvjetom da je dijete stalno na profilaksi. Jelena je stoga podložnija urinarnim infekcijama. Potrebno je često mijenjanje pelena. Ni slučajno biti ukakana nego odmah presvlačenje. Ja sam ju iz toga razloga naučila na nonu čim je mogla samostalno sjedit i mogu se pohvalit da kod nas to jako dobro funkcionira. Zato sam sretna što imam tetku, jer me strah kako bi to sve izgledalo u vrtiću!
super za ivana- našeg jasličara!
ja danas opet prijavljujem lošu noć a bome i prošli dan.
uz sva ona čudesa i užase od zadnjeg posta, temp nam je sinoć porasla na 39 a usta su pretrpana aftama.
ništa ne može jesti, samo cica, jer ga sve užasno boli.
usna šupljina mu je sva prokrvavljena i krcata afticama, od usnica , zubnog mesa preko nepca.
ma strava!
ali on je više-manje dobro raspoložen, što mi je najbitnije.
siroče moje malo, želim vam svima da nikada nemate posla s ovime što mi proživljavamo jer je prestrašno! :(
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~ za jakova!
drzi se josie!
sva sreca na ciki!!!!!!!!!! x 1000000
I Jelena je nedavno imala puna usta afti. doktorica rekla herpangiom(n). Imala je i temperaturu 2 dana. Sve je samo od sebe prošlo, jedino se Jelena prepolovila. Dok su prošle afte i apetit se vratio!
Pusa ozdravilica Jakovu
a joj Josie, mogu misliti kako vam je, da li se smije to mazati propolisom? i kak uopće to izvesti?
što prije neka nam ozdravi!!! :love:
hvala vam na ozdavilicama.
jeluška, koliko su trajale te afte?
to što vam je doc prepisala je neka tekućina za ispiranje ili što?
zvala sam maloprije svoju stomatologicu i ona veli da radije ne bi ništa davala jakovu jer je premali za sve to.
nekako se i meni čini da će se i više nego prepoloviti, samo cica :saint:
Temperatura je bila dok su izbijale 2 dana. I dok su prošle cca 3 dana. Rekla nam je da koristimo ˝Gencianu˝- onu ljubičastu tintu. Jelena još koji dan iza toga brljala s jelom . Znam da joj je tetka pravila kako ona kaže ˝vitaminsku bombu˝ svo voće smiksano. Tada su bile aktualne borovnica i kupina. Izgledalo je bljak, ali je ona to tamanila.
Smršavila je sigurno 2 kile, što je za njezinu kilažu puno. cca 11-12 kg
Josie, afte ti traju oko tjedan dana. Lovro je imao blaži oblik pred jedno mjesec dana, temperaturicu je dobio kada su mu ostale samo dvije na mekom nepcu. Ali nije prešla 38 stupnja. Trajala je tri dana. Nemoj mu davati vitamin c niti nešto kiselo jer ćeš samo pogoršati situaciju. Blaga kokošja juhica je možda najbolja. Ja sam mu je kuhala svaki dan, natrpala bi povrća unutra i to mu je bilo super. A za te tekućine za premazivanje i sl., je doktorica rekla da radije ne jer i one peku. Samo neka on cicka, to mu je najbolji lijek.
Pusa ozdravilica Jakovu :*
Josie, ljubi bubanog Jakova.... :*
Ja sam vam cure ljuta ko pas. Nakon probrljavljenog duručka odvela sam Leu u podne šogorici da je pričuva na 10 minuta dok je ne skočim u nešto obaviti. Vratim se a ona jede Kinder Pingu.....Rekla sam šogorici da mi se to ne sviđa i da sigurno neće htjeti ručati. Odvedem je mojima zatim da obavim zubara. Vratim se nakon sat vremena i kažu da naravno nije ništa htjela jesti ali je, gle čuda, u frižideru našla pogodite šta........Kinder Pingu i pojela to!!!!!!!
Sad smo doma, spava. Upravo je 16.30 i ona je danas na dvije glupe čokoladice........ :evil:
S mojima sam već obavila obavijesni razgovor a sad me čekaju mm-ovi.
Ajme, josie, strašno zvuči :( Pusa bubanom mišu.
Da živim 200 godina, ne bi mi bilo dovoljno da shvatim zašto ljudi davanje slatkiša djeci izjednačavaju s ljubavlju... Točkice, čuvaj živce :*
Točkice, potpuno te razumijem. Lovro stvarno sve voli jesti. I onda mi je totlna glupost kada mi kažu da im je lijepo za vidjeti kako pojede čokoladu s guštom. A pojeo bi s guštom i voćkicu, povrće ili juhu. Mislim... :roll:
Nažalost, upisujem i nas u klub bubanih zpb-ića...... :cry:
Sinoć u 21 počelo povraćanje, u 2 ujutro proljev...... Bili smo Kantridi navečer jer smo mislili da je možda reakcija na cjepivo koje je dobila prekjučer ali nije nego viroza. Sad pije Humanu 9 i na dijeti je.
Eh, eto i nas u klubu....
U nedjelju imali temperaturu 39,1 i povracanje.
Srecom, to je trajalo samo taj jedan dan.
Jucer imali proljev, a navecer procurio nosic i malo kasljucamo.
Osim dviju gornjih petica koje su izbile, izgleda da krecu i dvije donje petice, pa ja jos uvijek sve prepisujem zubicima, mada sad zbog ovog kaslja pocinjem sumnjati da su samo zubi.:/
a Bože dragi što je to s našim malcima?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
da svima sve prođe što brže.
mamasita, tako visoka temp sigurno nije od zubića :/
mi smo sinoć imali još jednu besanu beskrajno nacicavajuću noć, jedva sam sve preživjela :(
afte su se proširile na jezik, ali pojeo je danas ono mekano pecivo iz krafne tako da sam supersretna da barem nešto osim mog mlijeka ubaci u organizam.
inače je dobro raspoložen više- manje.
temp. po danu nema, ali mu se povisi pred spavanje.
još jednom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve nas!
josie, nemam pojma :/
Sve si mislim da je mozda moguca visoka temp ako izbijaju 4 zuba odjednom, i to petice.
A buni me i to sto je temperatura trajala samo jedan dan.
Mislim si da se sad mozda prehladio od silnog skidanja temperature cestim tusiranjem.
Ne kaslje jako i kaslje samo po noci, nosic malo curka, ali on je dobro raspolozen.
Jedino sto slabo jede (osim cice).
Pricekat cu jos koji dan, pa ako se pogorsa idemo pedijatru.
Evo vibrica za Jakova, da afte prodju sto prije i svima ostalima da ozdrave sto prije ~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
joj sjetih se apropo kinder pinguia- moram ovo podijeliti s vama.
moja mama je inače genuine biserka, ali jučer je izvalila nešto nevjerovatno.
došla ona da vidi jakova,i sad pričamo kako je pao imunitet blablabla, i veli ona meni :"znaš, ja se baš razmišljam, taj pad imuniteta...to ti velo lako može biti...zapravo ja mislim da je to zato što ti djetetu ne daješ niti kapi mlijeka."
ja :shock: :?
a ona na to :"pa da, što me tako gledaš?
meni jednostavno nije normalno da ditetu od godinu ipo ne daješ ni kapi mlika."
nakon toga su uslijedili rafali od mene i poslije nije spominjala ni trena pad imuniteta, a kamo li mlijeko.
ali ljudi moji zamislite vi to?
:roll:
Uh, ovo me sad podsjetilo na nedavnu izjavu moje mame, kako F. mozda ima proljev jer mu moje mlijeko vise ne pase. :x
joj, sad mi je žao što i ja nisam pisala sve bisere...pa ih se nikad ane mogu sjetiti kad treba
ajoooj bubanih mišića kao u priči!
sve me strah, bilo bi ravno katastrofi da se ivan razboli...sad kada je prošao adaptaciju
pusa svim bubanićima! :*
Kako ste, bubani......?
Lea cijeli dan ok, samo što ništa nije jela. Večeras je povratila dva puta ali nema proljev. Neće baš ni piti, mm joj je vjerujući da je ok dao bočicu kravljeg mlijeka i to je ispovraćala a ovo adapt. koje su nam savjetovali neće.
Da bar još dojim........ :cry:
Šaljem vibre i puse bubancima!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Josie, ljudima koji nisu dojili ili su dojili vrlo kratko, pod pojam mlijeko spada samo ono u tetrapaku, prašku ili u bočici. Majčino mlijeko je očito apstrakcija. Ja sam si to nekako uzela za opravdati glupe izjave.
Točkice, pa ni nama odraslima nije pretjerano do jela ni pića kad smo bolesni. Znam da bi Lea trebala piti radi povraćanja i proljeva, a vjerujem da joj non-stop nudiš nešto za piti. Jesi probala ORS otopinu od (kršitelj koda)a? Ja sam je Lovri davala na žličicu.
Mamasita, i ja nekako mislim da nije tako velika temperatura radi zubića, pa makar ih bilo 4 odjednom. Lovri su četvorke tako izbijale u isto vrijeme.
Inače, Lovri sada izbija očnjak, nadam se da neće i on pod temperaturu.
Držite se cure!
luka je jos uvijek smrkav pa ga to stalno budi po noci jer ne moze disati...
nekad malo zakaslje ali nista strasno (kuc, kuc) za sad...
puse ozdravilice i
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~ ostalim bubancima... :heart:
Bubanići, ima li promjene?
AA nikad nije imao temperaturu niti bilo kakav drugi problem od zubića, a uvijek su mu rasla po 3-4 odjednom. Nekako mi je 39,1 previsoka temperatura za zubiće.
Mi smo za sada zdravi :kuc-kuc-kuc:, upravo smo se vratili sa nekog snimanja za rtl gdje je malac šarmirao sve što se kreće, dijelio puse, mahao, ljubio sve cure, žene i djevojke koje su se približile... Izgleda da je opet u turbokomunikativnoj fazi.
Planiramo od 11. mjeseca krenuti 2x tjedno u igraonicu da se malo druži s djecom svoje dobi. Imate vi slične planove ili prijedloge? Educarena mi ima OK program, pa ćemo vjerojatno tamo, ali moram primijetiti da je cijena od 370kn mjesečno za 2x 45minuta tjedno malko previsoka.
~~~~~~~~~~~~~~~~~ i puno pusa za male bubane
mi smo zdravi za sada (kuc-kuc)
jos uvijek mali problemi sa hranom
danas smo na bananama i kruhu proveli dan :roll:
evo jos malo vibrica za mame da izdrze sa svojim bubanima
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
paulita- mene je moja mama dojila dva mjeseca, ali je zato brata 3 godine, pa mi doista nije jasno odakle sipa te bisere.
m_p-i mi bi trebali neku igraonicu, a tu u kvartu je baš i nema, a u educareni smo bili na roćkasu i bilo je simpa, još se moram sa sobom odlučiti koliko mi je to zapravo daleko.
ne znam jesam li te dobro razumjela, za šest sati mjesečno traže skoro 400kn, tu je uključeno što?
jakov je danas puuuno bolje.
jutros su mu usta bila skroz krvava jer mu je par njih popucalo-izgledalo prestrašno, ufff...
za ručak sam mu skuhala pileću juhicu i cvjetaču, čisto da ako bude htio da imam spremno i pojeo je cijeli tanjur, čak je i meseka malo pojeo.
zamislite mog veselja :D
naravno da se cijeli dan nacicavao, ali je i pio dosta vode.
sad mu se dosta njih povuklo iako ih ima još za davati zabadave :P
ja sam presretna, nije imao temp pred spavanje, ovo se povlači i napravili smo veliki korak ka ozdravljenju.
nadam se da ćete i vi slijediti naš primjer.
pusamo vas i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Josie, drago mi je da ste bolje, ovo je stvarno strašno zvučalo! :love:
Da, 370kn je u Educareni za 6h mjesečno, imaju neki vođeni "sportski" program za djecu staru 1-2 godine, mame su unutra s djecom, a ako se nakon nekog vremena žele probati odvojiti, mogu ih gledati iz susjedne prostorije kroz jednosmjerno ogledalo. U 12. mjesecu će u Kaptol Centru Educarena imati bazen isključivo za djecu pa će biti i igraonica u vodi ili nešto slično.
Zapravo je i meni daleko jer ne vozim, ali jako bih htjela da je u kontaktu s drugom djecom.
Josie, drago mi je da je Jakov bolje! Evo još malo vibrica
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
jesi bila tamo?
ne znam kako funkcionira sportski program za tako male klince.
zapravo ne znam kako bi uopće kakav program funkcionirao, brijem da se tamo klinci igraju kako hoće, a oni imaju program pro forme da mogu naplatiti.
ako odlučim ići tamo, nije mi nikakav problem pokupiti tebe i arpada sa črnkasa.
treba li se tamo predbilježiti već sada?
može li se doći za probu ili nešto?
zapravo, imaš li link da te ne pilam toliko sa pitanjima?
a bazeni, paaaa, ja san dite s mora, pa su mi bazeni i ne baš :/
Nisam bila, vidjela sam samo web www.educarena.com - pogledaj pod "mame i bebe" i "vježbe na bazenu". Mi smo većinu listopada na putu pa bi eventualno krenuli od početka 11. mjeseca, ako ne nađemo ništa bliže nama.
Nisam znala da si ti s mora, baš sam par postova ranije zapazila da ti mama prodiku drži o ditetu i mliku. :)
Kada već spominjete druženja, igraonice želim spomenuti nešto.
U našem slučaju društvo vršnjaka se pokazalo odlično, ivan i tri mj. stariji bratić odrastaju zajedno, istina više se igraju paralelno nego zajedno ali u zadnji par mjeseci sam primjetila kako su se zaprvo počeli doživljavati, jedan drugog zovu pred vratima, trče jedan prema drugome kad se vide, grle se i ljube a počele su izajedničke igre, lovice, nešto slično skrivaču i najdraža igra otmi-drž-nedaj!
Dakle obojica su ispod 2 godine , u našem slučaju ono da se do tri godine djeca ne igraju zajedno pada u vodu, dobro, vjerojatno je istina da oni NE TREBAJU društvo jedno drugog ali da iz njega izvalače dobrobit to je sigurno
tete u vrtiću su ga odmah pohvalile kako se lijepo ophodi sa drugom djecom, dijeli igračke, ne ljuti se i ne plače ako mu netko iz ruke otme, ne udara drugu djecu i slično
e sad nisam sigurna koliko je to do činjenice da je već naviknut na vršnjake a koliko do toga da mi ipak nismo tabula rasa kad se rodimo, a koliko do toga koliko mi kao roditelji ulažemo u njegov razvoj i trudimo se postupati najpravilnije što znamo
ipak, moju teoriju uspješno potkopava mali bratić koji je ivanu sušta suprotnost, udara, baca se po podu, štipa i sl. no u njegovom slučaju ima isto tako dobar razlog (vrlo malo vremena je sa roditeljima, mama mu se vratila na posao kad je iamo 8 mjeseci, baka i deda totalno popustljivi i brdo toga čega se uopće ne volim prisjetiti...)
uh, al odužih... :oops:
I mi smo danas bolje, samo jos malo curi nosic.
Jucer sam nabavila homeopatske globulice za zubice i globulice Echinacea da malo podignemo imunitet.
Sad samo ne znam da li da mu odmah dajem Echinaceu ili da cekam da prodje prehlada... :?
I mi planiramo u igraonicu, cim zahladi dovoljno da nam vise nije ugodno vani.
Mi smo prilično malaksali. Imala je proljev maloprije, traži piti vodu i želi jesti samo štapiće. Stalno mi je na rukama i mazi se.
Tata nam javlja da je ulovilo i njega......
Mi echinaceu koristimo i kada smo bubani