ja pijem folicil 5mg dnevno
Printable View
ja pijem folicil 5mg dnevno
Citiraj:
wonderwoman prvotno napisa
draga dugo nažalost=urodilo plodom...nije bitno što je pomoglo ali dočekala si....još se radujem :D :D
Bok svima,
Ja od ozujka ove godine pije prenatal vitamine od kojih dvije tablete koje se uzimaju dnevno imaju zajedno 800 mcg. Od svega sto sam cula, to je optimalna kolicina. E sad, s obzirom da sam pozitivna na MTFHR, pijem jos poseban vitaminski dodatak od dodatnih 800 mcg folne, dosta vitamina B6 i B12. Znaci, folne sve zajedno 1600 mcg.
Takodjer, nisam cula da eventualni visak folne moze stetiti, dapace, manjak je vrlo opasan...s druge strane, treba paziti na unos Vitamina A, da ne bude preveliki, kao sto je netko spomenuo u prethodnom postu...
Zanima me da li vi cure uzimate jos kakve prirodne dodatke? Ja dosta jedem laneno sjeme zbog Omega 3, ali nemam pojma da li je to dobra ideja ili ne? Ima tko kakvo iskustvo ili info vezano za to? Thanks!
unos omega-3 masnoca je dobra stvar, tj unos dobrog omjera masnoca pozitivno djeluje na nas imuni sustav (danas uglavnom svi kroz prehranu uzimaju znatno vise omega-6 od omega-3 pa je dodatak omega-3 vrlo koristan), jedino sto neki kazu da nas organizam slabije obradjuje omega-3 masnoce biljnog porijekla nego one iz ribe (doduse drugi kazu da su riblji izvori zatrovani teskim metalima i sl.)
ja uzimam omega-3 ribljeg porijekla no jedem i lanene sjemenke, a kampanjski uzimam spirulinu, C vitamin 500mg s bioflavonoidima, magnezij i dosta pazim na raznoliku prehranu
Lilium, hvala ti za info. S obzirom da mi je laneno sjeme bas gust jesti, valjda to znaci da organizmu pase. I da naravno, raznolika prehrana...
evo i ja nažalost pijem duugo folnu 800 i b vitamin...i čekam svoj red.
A dok ga čekam kosa mi raste ko luda, a nokte niti ne stignem rezati kako bujaju.
Pa sad, iz ovog iskustva, nisam sigurna da šteti malo vitamina.
I još smo k tome pod stresom od silne želje...
...mislim da je dobro da se nađe mmalo vitamina u organizmu.
:saint:
sve sam ovo pročitala, i ne znam odlučiti da li da prije trudnoće kupim prenatal i pijem, ili da kupim samo tu folnu-i koju, pojma nemam?
u prvoj trudnoći sam pila prenatal od kad sam saznala da sam trudna, a sad bi htjela prije trudnoće?!
Citiraj:
Suzzy prvotno napisa
potpisujem...
Ja pijem Pregnacare..uvoze ih iz Engleske, kostaju oko 10 eura i one su bas za zene koje se spremaju ostat T i koje sumljaju na trudnocu . Mogu ih piti i trudnjace i dojilje ali oni moraju plus uzimati i Ca jer ove kapsule ne sadrze kalcij. Folna u njima je 400 mikrograma, tamam preporucana doza za one koje zele zatrudniti.
Meni je moj MPO doktor u CITO klinici preporučio da pijem folacin po 1 tabletu dnevno 5mg i nije mi ništa rekao da je to prevelika doza i ja ga pijem konstantno već 2 godine i nemam nikavih nus pojava.
ja pijem Folic plus ,3 tablete dnevno,
ponekad i preskočim, koristim već duži period,cca godinu dana s pauzama!!!
Stara je tema, pa me zanimaju neke friške informacije o folnoj kiselini. Dakle, planiramo drugu bebu i sad bi nešta počela piti.....Šta bi bilo najbolje? Meni se samo Prenatal ili nešta slično čini bolje nego i Prenatal i folna kiselina (jer Prenatal sadrži i folnu, jle da?)
U prvoj trudnoći sam pila i jedno i drugo od kad smo vidjeli plusić, a sad bi malo unaprijed počela.
nitko ne zna?
Nela, po preporuci mog Mpo gina za pripremu za trudnocu (i prvo tromjesecje) dovoljna je samo folna i to u dozi vecoj od 500 mcg dnevno. Visak folne se ne skladisti u tijelu, tako da se mogu piti i vece doze.
ja pijem folic plus 3dnevno i nadam se jednom + :-)
Ja pijem Twinlabov Prenatal, ali ne bas svaki dan. Zaboravljam, ili mi se ponekad ne da (nekad mi je malo zlo od njega pa ono, kombiniram).
Hvala, cure!
pijem vec 15 dana jeednu tableticu Folacina na dan...kako je folna kiselina element b skupine vitamina nemojte imati strah od tako velikih doza...visak se izluci mokracom,a benefit je dosta velik za razliku od klasicnih visestruko manjih doza
curke, počela sam piti folnu kiselinu od 0.8 mg...imam dugačke cikluse, pcos i kasni mi menga, a htjela bi ostati trudna...jel to previše? može štetiti?
Least stetiti ne moze, ali mozda ce ti povecati apetit ;-)
ma daj povećava apetit? stvarno? koliko od vas je imalo tih problema? kaj još da kombiniram s tim?