Bok, nemam vremena čitati sve odgovore, pa unaprijed sorry ako se neke stvari ponavljaju.
Ja sam imala sličan problem kao i ti, izdajanje mi je bilo koma i ja sam si sa izdajalicom "uništila" bradavice, po 2 sata sam izdajala ono što bi Toni popio u 10 min, a izdajala sam se jer "navodno" mali nije mogao uhvatiti bradavicu, a nije mi tko imao pokazati kako da se priviknemo na dojenje.... da ne duljim, iz vlastitog iskustva savjet:
1. da bi zaštitila bradavice imaš u apoteci za kupiti umjetne bradavice, od (kršitelj koda)a ful su super, staviš ih preko tvojih i bebica vuče, tebi će postati ful lakše, a i njoj
2. teško je, ali pokušaj se riješiti stresa, znam-misliš lako je reći, ali meni je zbog stresa nestalo u više navrata mlijeka i onda sam plakala i sekirala se opet da nemam mlijeka i to ti je začarani krug. Ukoliko ti nestane mlijeka, NEMOJ se sekirati, daj mu adaptirano, reci sama sebi: Dala sam sve od sebe, sada će popapati adaptirano, a poslije će mi mlijeko nadoći, uostalom važno je da je beba sretna i zadovoljna.
3. ovo šta je jedna cura napisala, ok je piti čaj za dojenje, ali puno je važnije da piješ puno tekućine i po mogućnosti tople. Možda će ti zvučati kao babska izjava, ali činjenica je da mlijeko stvara mlijeko, zato pij puno toplog mlijeka. Ujutro možeš pojesti fetu kruha i mlijeka i navečer isto, vidjet ćeš da ćeš osjetiti kako ti mlijeko nadolazi u cice
4. probaj se prije dojenja istuširati toplom vodom, to isto potiče otpuštanje mlijeka ukoliko mlijeka ima, ali ne izlazi zbog začepljenih kanala odnosno kvržica i u tom slučaju masiraj dojke od vanjske strane prema bradavicama
5. Bebi najprije daj da ti pocika cice i nakon toga joj ponudi adaptirano, tako ćeš biti sigurna da je sita.
Mislim da si napisala da ti neće cikati cicu, vjerojatno se je naučila da iz bočice samo teče mlijeko, a na cici se ipak treba truditi, kupi onu (kršitelj koda)ovu bočicu za regulaciju istjecanja mlijeka pa je hrani na br 1, tu istječe najsporije, odnosno treba ipak vući dudicu, a i iz tog razloga joj uvijek nudi najprije ciku, a poslije bočicu.
Želim ti puno uspjeha i uostalom ako ne budeš imala mlijeka nije smak svijeta, nisi ti kriva ukoliko daš sve od sebe (a koliko vidim iz tvoje priče doista si borac) bitno je da to shvatiš i još jednom ću reći da se ne sekiraš jer tvoja beba osjeća i tvoje neraspoloženje, ako je mama sretna i beba će biti!
Pozdrav!