Nisam ni za spirulinu.
Mislim da je i za to premali.
:/
Printable View
Nisam ni za spirulinu.
Mislim da je i za to premali.
:/
Molim vas nekakav odgovor! :(
Danas sam deckima vadila krv i hemoglobin im je 64 i 69
Imaju 14 mj. I dojeni su! Do 6 mj iskljucivo a id tad brljave, zapravo skoro pa uopce ne jedu, samo cicaju :(
Doktorica nas hitno salje na rebro da se naprave dodatne pretrage! Ne moram ni spominjat da sam van sebe i luda od brige! Kad su vadili krv sa par mj. Hemoglobin im je bio normalan a sad gotovo u pola nizi! Jel imao itko tako nizak hgb? I da je bila u pitanju "samo" anemija koja se rijesila?
Meni to izgleda malkicu prenisko. Vidi svakako s doktorima da nije kakva infekcija u điru. Uz dojenje i bez pseudohrane mislim da je dosta teško "postići" ovako niske vrijednosti. Vidi prvo s doktorima što je uzrok.
(sad vidim da sam pisao preko sirius, ali to ti je to)
Nedavno su imali crijevnu virozu, kravlje mlijeko im dajem u mislama za dorucak! To je jedino kaj uopce zele pojest! Zasto?
Sutra smo na rebru pa cemo vidjet sto ce oni reci
Moguće da su izgubili hemoglobin kroz proljev u virozi, plus što uopće ne unose dovoljno željeza. Tako da ovaj nalaz izgleda malo gore nego što je realno stanje. Treba vidjeti, sve krvne pretrage, željezo (ukupno, slobodno) , feritin, vjerojatno stolica na okultno krvarenje.
Osobno bih pokušala poboljšati prehranu, pokušala bih davati: mesnu juhu , meso , i ribu u kombinaciji sa povrćem.
Bit će dosta neugodna situacija ako su mizlići "fortificirani" vitaminima i željezom koje onda kvalitetno smrda crijevnu floru. Drastično bolje rješenje je željezo priskrbiti iz hrane i kloniti se kemijskog željeza.
samo da se javim, O. je ostao u bolnici, mora primit transfuziju krvi
a A. su pustili doma jer je njemu hgb malo bolji pa je dobio udarnu dozu fe + vit c uz kontroliranje svaki dan na rebru
eto.. koliko su mi rekli, a malo su bili škrti na riječima, teška anemija
i došli smo u zadnji čas :(
disciplina kako su djeca danas?
Dobro su, o. je primio transfuziju i sad smo dosli doma
A. je od jucer par puta dobio zwljezo u danas mu je hgb vec u porastu! Ugl. moram ih doslovno sopati sa hranom kako bi stvorili zalihe zeljeza al sta je tu je! Sve je bolje nego da se opet dovedemo u ovu situaciju! Pa projest ce valjda i dobrovoljno! :(
o bože! pa kako je došlo do tolike anemije? jel su ti rekli da je to zbog jela? pa kako nije vaša pedijatrica ranije dala vaditi krv ako je znala da prehrana nije adekvatna? no dobro da ste došli na vrijeme. moj stariji je slabo prihvaćao dohranu i do 8 mjeseci mi je jako slabo jeo osim dojenja pa kad smo zbog jake viroze završili u bolnici gastro me totalno popljuvala.