Jučer juha,govedina iz juge,riža,paradajz sos i cikla.
Danas blitva,riblji štapići,zelena salata
Printable View
Jučer juha,govedina iz juge,riža,paradajz sos i cikla.
Danas blitva,riblji štapići,zelena salata
Jučer pileća juha, pečeni picek sa šampinjonima, mlinci, lešo prokulica i lešo zelenjava (lišće korabice i brokule), kupus-salata, buhtli za desert.
Danas krpice sa zeljem.
danas cuspajz od kelja ( i MD snicla na naglo) bez deserta :)
sutra rizoto s vrganjima (suhim) :mljac:
anvi krpice sa zeljem :mljac: dala si mi idjeu thnx
Riža, svinjske rolice u umaku od šljiva (Uncle Ben's), zelena salata
knatkaj, ne radim sama mlince.
danas sam kuhala paštu u umaku od mariniranih srdela - proizvođač Novi Vinodolski. odlične su.
Danas blitva sa svinjskim pečenicama u laganom šugu s češnjakom i peršinom
Pravim princes krafne i tiramisu, sutra je MM rođendan :)
[quote="MoMo"]danas cuspajz od kelja
Kako kuhas kelj? Htjela bih to papati a nemam pojma kako se priprema
Danas varivo od azuki graha i ječma.
knatkaj,
ja kuham bez mesa. Isjeces kelj na deblje reznace, blansiras u kipucoj vodi ( prije to nisam radila ali MD vise voli kad je kelj prvo blansiran). Ocejdis, stavis u lonac maslinovo ulje i malo zazutis luk na krupno, pa ja dodam mrkvicu, korije persuna i celera i kelj, malo prodinstas, dodas vode ( malo) i lagano kuhas dok kelj nije skroz mekan, dodam pire od rajcice ( imamo domaci :), jos malo kuhas i to je to. neko voli dodati i sitno sjeckani cesnjak ja ne.
A drugi nacin koji mozes i sa mesom je kao kupus: isjeces kelj na krupnije komade, luk, mrkvicu perusn celer, svjzu rajciju, neko meso ( ne pitaj koje ja sam antitalenat za meso :oops: ) stavis ulja, pola case vodi i na laganu vatru kuhas dok nije gotovo :oops: i naravno u oba recepta idu zacini tipa sol, biber, malo crvene paprike, persunov list na kraju...i to je to dobar tek :)
Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva, i zelena salata.
MoMo puno hvala zvuce dobro oba nacina :*
Francuski krumpir +cikla salata
Danas zagrebački i restani krumpir, zelena salata, za desert rođendanski tiramisu i princezice
Elly može recept za taj umak?Citiraj:
Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva
Poprzis cesnjak (2 reznja) na zlici maslinovog ulja u woku ili slicnoj tavi.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Dodas losos (moze dimljeni, ili onaj iz konzerve), onak natrgan na komadice (cca 250 grama). Malo promijesas, pa dodas gljive (1 konzerva ili 200 gr svjezih - ako su svjeze, onda malo duze kuhas), opet promijesas, i onda dodas vrhnje za kuhanje , kuhas do vrenja, zacinis origanom (ako ne volis origano, persin isto fino ide), i gotovo. 10 min. uvrh glave. ;)
Elly hvala ti puno :*
Danas grah i salata.
Nema na cemu. :*Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Danas kinesko povrce u woku i integralna riza.
Danas poriluk sa piletinom i vrhnjem i krumpir pire
Sutra - varivo sa mješavinom grahorica i žitarica
Subota - zapečena sarma
kako radiš poriluk s piletinom i vrhnjem?
Inače mi je poriluk i nije bio nešto prije (obično samo na čušpajz) ali nakon ovoga - obožavam ga.
Evo linka :*
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom
dobro izgleda. :love:
Pečene lignje s krumpirom i salata od rikule. :mljac:
Zapečeni šampinjoni sa sirom i pire
Jučer kelj varivo i mesna štruca.
Danas dinstani pileći bataci u umaku od vrhnja i crvene paprike, pužići, zelena salata i za desert fina lješnjak torta kojoj sam zaboravila autoricu :oops:
Danas nista :D , prijatelji su nas pozvali na Svicarski fondue ...
Ja sam se ovih dana previše rugala tinkie winkie... tako da je moj današnji ručak otišao u... WC! :lol:
išla sam kupiti tunjevinu za umak i gledam ja gledam koju bih... sve neki čudni "stranjski" nazivi: aquanešto, rionešto, marenešto...
Konačno ugledam tunjevinu pod nazivom "More" i utrpam...
Dođem doma, napravim umak, probam... bljak nad bljakovima. Užas nad užasima. (masno ko najmasniji šaran)
Pogledam deklaraciju: Vijetnam?!?!?!?!?!?!
Nejlošija tunjevina, kao što je poznato, na svijetu!
I tako je moj umak završio u wc-u, a za ručak je ostala suha riža i miješana salata :evil:
Sutra - Lazanje + salata
Nedjelja - Junetina u saftu od mrkvice i sampinjona za prilog njoki
Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.
Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren :roll:
...juha od jučer,pohani oslić i tiramisu kolač. 8)
[b]Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Super mi zvuce ove rolice od piletine molim te kako ih pravis?
Sto se tice deserta- predlazem palacinke sa nutelom za to ne treba rol
evo rješenja za sve pokvarene rolove:Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
;) http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...002&highlight=
Nisam ih još nikad radila, ali recept je slijedeći:Citiraj:
knatkaj prvotno napisa
(u originalu idu pureći šnicli, ali kak ja ne jedem puretinu, stavila sam pileće)
Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama
U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.
Što se tiče palačinki - već sam ih jednom ovaj tjedan radila, a nutele nemam doma (kod nas se to namjenski kupuje jer ode dok si rekao 'nutela' :mrgreen: ). Nedjeljom uvijek radim neku 'konkretnu' slasticu.
danas- krem juha od brokule, dinstano zelje i restani krumpir :mljac:
Ja kuham onu puretinu sa porilukom i bundevom po receptu sa foruma, samo mi s esve čini da sam malo pozabravljala recept pa ga idem potražiti.
KAsnije ćemo imati i clafoute.
Citiraj:
andrea prvotno napisa
..može recept za tu krem juhicu???fala. :love:
ajme, mima, kod mene stalno nekakve krem juhe, a kod tebe bundeve :mrgreen:
Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama
U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.
..mmmmm..-ovo mi se čini JAKO ukusno..budem probala to spremiti... :love:
LOL pa da, dok ima bundeve jesti ćemo bundevu. Svi je volimo, a neće ih još dugo biti na placu. Ali primijetite kombinaciju poriluk-bundeva :mrgreen: - sviđa nam se pa je obilno koristimo.
Inače, da, zaboravila sam da u recept ide Dukatela sir i naravno da ga nemam.
Rezime ovih rolica od piletine - nije loše, ali mi se čini da sam stavila previše vina pa mi je bio prilično jak okus (što opet nije loše jer nisam mogla baš puno pojesti :mrgreen: ). Bit će da sam stavila i previše juhe pa sam ja to malo zagustila tak da sam u vrhnje umiješala malo gustina i tak ukuhala.
Daklem, meni nije loše, ali mislim da neću tak skoro ponovno to raditi, dok je sveki oduševljena.