:lol: Ovoliko i ja jos zamalo imam, pa se nadam jos jednoj trudnoci...Citiraj:
dani39 prvotno napisa
Printable View
:lol: Ovoliko i ja jos zamalo imam, pa se nadam jos jednoj trudnoci...Citiraj:
dani39 prvotno napisa
Vishnja želim od sveg :heart: da ti uspije.
Nadam se da ću i ja uskoro,mada me već to čekanje izluđuje. :*
Citiraj:
dani39 prvotno napisa
O, hvala, mila.
I ja tebi, takodje.
P.S.: A ti si taaako mlada... :)
Citiraj:
ina33 prvotno napisa
hehehe a vidi sad... :mrgreen:
ja sam svojima uletila na blef, dok se nisu snašli... nitko nikad problema nije imao, ali sam i jedina "greška" svojima tak da ne znam u biti jel sve ok, ali mislim da da! kod obitelji MM-a, on nakon 2 god braka, buraz mu (slučajno ili ne, nikad nećemo saznati, jer se o tome ne priča) 7 godina poslije njega, od sveki sestra nema djece... ali se ni o tome ne priča :roll:
I mene je moja iznenadila svojim neznanjem (ili je u meni problem-previše razmišljam i znam o svim problemima)
Moja draga mama je otišla iz osnovne s trbuščićem.. :mrgreen:
Plodna je Slavonske njive.. čim bi ju tata pogledao (bez zaštite) ostala bi trudna..
ja nisam te sreće.. već dvije i pol godine se borim s neplodnošći i tko zna još koliko ću.. :mrgreen:
Moja je mama ostala trudna prije nego se i udala za starog...a ja sam bila već 6 godina u vezi i 2 godine u braku kad sam ostala trudna. Dakle, po tome nismo iste.
I dalje je moja mama ostajala lako trudna...ali je između brata i mene imala 6 spontanih pobačaja :( Pa sam ja došla tek 8 i pol godina nakon brata. Nadam se da ni po ovome nećemo biti iste!
S druge strane- mama je nosila mene i tumor na jajnicima, a ja svoju curicu i tumor na jajnicima. Sad-ne znam je li lakoća zatrudnjivanja pitanje genetike, ali ovo sa tumorom vjerojatno je.
Ne opterećujem se time.
Moja je mama zatrudnila sa 16 prvi put, lako i neplanirano!
Drugi put kad je brat imao samo mjesec i pol dana. Vjerojatno prvi seks i to je to. Nažalost, ne mogu saznati detalje. Koliko je dobila kila, kakvi su joj bili porodi (navodno malo teži), trudnoće...
Ja sam lako ostala trduna oba puta, trudnoće savršene, doduše s puno kila, ali porodi koma!
Moja mama je imala nalaze u kojima je pisalo da ne može imati djece...dugo je pokušavala, bila na propuhivanju jajnika i onda mene dobila sasvim neplanirano...nije ni znala da je trudna, na početku je mislila da je muči želudac pa bi tu i tamo popila orahovicu... :roll: :lol:
jajovoda ne jajnika :oops:
Moja mama je sa menom i bratom od prve ostala T. Sama trudnoća i
porod su prošli bez ikakvih problema. Ali sa tatine strane je imala problema sestrična i teta. Dugo nisu mogle ostati trudne i cijelu trudnoću
su morale strogo mirovati. Pretpostavljam da sam sve te probleme naslijedila po tati :/
Moja nije iznjela prvu trudnoću do kraja.Spontani. Na dan kad sam rođena, godinu dana ranije. Sa mnom i bratom je imala uredne trudnoće, bez problema. Začeća neplanirana, bez posebnog truda (mene začeli valjda pijani nakon jednog tuluma :mrgreen: ).
Ja sam isto imala urednu trudnoću, bez problema.
jedino nam je sam porod objema bio maratonski...
Moja mama je ostala svaki put - točnije 5x trudna bez problema.
S time da je drugo dijete, umrlo nakon par dana (tijekom trudnoće imala mums). Trudnoće su joj protekle uglavno uredno, radila uvijek do zadnjeg trenutka, nikad dobila previše kila, porodi bili ponošljivi i relativno brzi. E sad, koliko su trudnoće bile planirane - ne znam? Pretpostavljam da su moja braća prije mene bili u planu, a ja sam im se "dogodila". :yes:
evo ja sam slika i prilika svoje mame,ponekad i previše
ona je prije četrdesetak god. dobivale hormonske injekcije i na kraju vijest da nikada neće postati majkom,na sveopće iznenađenje nakon konstantne slabosti doznala je da je u trećem mj. trudnoće i rodila se moja sestra nakon toga sve je teklo kaže ona i prelako ima nas četvoro.
iako muku mučimo s plivačima a moji nalazi su u granicama normale ni nakon uspiješnih postupaka ivf ništa da se uhvati,nadam se da ću imati sreće pa i tu sličnost dijeliti s mamom kad jednom krene gdje će nam biti kraj...
pak :* bravo za stav!
drage cure, help. mislim da se ne snalazim dobro sa ovim novim pretraznikom :roll:
ali znam da sam vec par puta citala o receptu od indi, nesto sa bijelim lukom i limunovim sokom sto je njena mama koristila za zacece i pomoglo joj je, ali ne mogu vise to da nadjem?!?
pokusala sam sinoc da kuvam tu tinkturu po sjecanju, ali TAKO je gadno za popiti, pa kontam da nisam omasila neke proporcije?
nadam se da neko zna o cemu pricam?
hvala
evo ti...je gadno je za popiti, ali se s vremenom naviknes i ako je iz frizidera, hladno, bolje je..
Recept 33 pice/češnja češnjaka/ bijelog luka se zajedno s 3 limuna (cijela s korom) dobro samelju. Onda se to stavi prokuhati u litru vode- ne treba dugo ključati, tj. tek par ključa. Kad se ohladi, pije se 3X dnevno prije jela dok se ne popije sve. I to je to.
Zaboravila sam napisati da se pije po jedna mala šalica, tj. otprilike 1 dec.
Ja sam ovo napravila u pola mjere, ispila i nisam ostala T
:cry:
toooo pepe, hvala ti!
tacno sam znala da sam nesto pogresno uradila...
naime - sjetila sam se nekako onih 33 cesnjaka, kao i tri limuna da idu...ali ja sam sve prokuvala zajedno (dakle bez vode!) i to pila koncentrovano...
majko moja, gadno li je :shock: :shock: :shock:
jos je bilo i toplo, pa me je takva mucnina presijekla, da sam dobila panicni napad od toga sta me je sinoc snaslo...
jutros je bilo malo bolje, ali danas vise ne gutam ni pod razno :roll:
pa ako ne upali onda cu mozda da isprobam originalni recept... :lol:
sretno!
Moja mama nakon 10 godina pokušavanja ostade trudna s menom, a onda 3 godine kasnije eto i moje sestre.
Ja ostade trudna prvi mjesec kad smo malo popustili u "paženju"...
Curke,
mislim da je u ovoj priči zaboravljen naš partner/muž jer nažalost danas sve više muškaraca ima problema s neplodnošću. Mi smo bili takav slučaj ja full plodna al što to znači kad je MM imao dijagnozu.
Kad smo je popravili travama (čak smo išli i na potpomognutu) zatrudnila sam nakon 2 mjeseca prirodno s takvim spermiogramom, tako da mama i ja jesmo slične ali ipak možda je nekome u toj priči bio faktor i tata pa je i mami trebalo duže ili obrnuto :-)
I da ove curke koje spominju spontane koje su im imale majke, nekad nije razlog samo u "ženi"(mislim maternica itd.), nekad je razlog loša morfologija partnera zbog koje dolazi do spontanog, tako da se ne treba zamarati kako je bilo našima, bitno da nama bude sve 5 i čim brže.
Sretno svima!!!!
ovo hoću napisati od prve stranice topica.Citiraj:
Lili75 prvotno napisa
previše zanemarujete činjenicu da je za trudnoću ipak potrebno dvoje i da vi ne pokušavate zatrudniti s istim "materijalom" ( :mrgreen: ) kao i vaše majke.
potpisujem i dodajem:Citiraj:
melange prvotno napisa
mojim roditeljima je trebalo nekih 6mj da mama ostane trudna sa mnom,a sa sestrom bez problema.
MM-ovi roditelji su isto bez problema dobili njega i brata(njega čak i neplanirano :mrgreen: )
ni u mojoj bližoj i malo široj obitelji,kao ni kod MM-a nema problema s neplodnosti,tak da čak kad smo im rekli da moramo na MPO,nisu nam vjerovali-stalno su govorili da ćemo mi i bez toga uspjeti :mrgreen: (da,a ja trošila OHK konstantno zbog svoje dg i poremećaja hormona-ja PCOS i anovulatorni ciklusi s amenorejama,a MM asthenoteratozoo)
i uspjeli smo zatrudniti u 2 IVF/ICSI postupku :heart: