Molim te reci mi da li se radio o domaćem sirupu od iglica borovih ili kupovnom nešto sam načula o tome ali nezbam ništa konkretno!Citiraj:
jassi prvotno napisa
Printable View
Molim te reci mi da li se radio o domaćem sirupu od iglica borovih ili kupovnom nešto sam načula o tome ali nezbam ništa konkretno!Citiraj:
jassi prvotno napisa
kupovni.ima ih u apotekama svima.
s bronhitisima imamo nazalost puno iskustva u malo vremena.
8 puta u godini dana, od kad je krenuo u jaslice. dojeno dijete do 2 godine, sa savrsenom krvnom slikom do pojave bronhitisa...i onda se zaredalo.
nakon terapija u klaicevoj nezadovoljni tvrdnjom nakon 4 bronhitisa da je sigurno alergijska reakcija (iako su testovi do tad pokazivali negativne rezultate) smo krenuli na pretrage na srebrnjak.
osim puno ugodnije atmosfere, barem sto se doktora tice, konacno smo saznali da nije alergija u pitanju, ali nisu nam mogli vise pomoci nego u klaicevoj...ventolin i flixotide su nam bili terapija u dnevnoj bolnici i kasnije neko vrijeme doma. a onda sam odlucila otici do homeopatice...
i tu se stvar malo po malo poboljsala.
prvo, moj stav prema bolesti se promijenio, poceli smo se vise brinuti o prevenciji nego o lijecenju, i mogu reci da je situacija puno bolja
nadam se da necu nista "ucoprati" ovim postom, ali zeljela sam podijeliti i svoje iskustvo.
toplo preporucam prirodne preparate i homepatske pripravke prema preporuci homeopatskog doktora jer se time balansira i jaca cijeli covjek a ne lijece simptomi. :)
Pozdrav svima! Nije nas bilo tjedan dana, bili smo u dnevnoj bolnici na Srebrnjaku, naime kod nas su se stvari promjenile i to na gore! Dora je dobila atmu 2. stupnja-veli dr. Matasić. Možda i nestane kad dijete fizički naraste. Baš je jučer u 18.00 bilo predavanje o astmi, a ja nisam otišla, baš mi žao. Moja mama je radila taj sirup od borovih iglica,budem ga ja njoj davala, možda nam olakša. Čula sam i za homeopatiju, možda ću krenuti i sa tim ako ništa ovo ne pomogne. Od sve te preventive koje joj dajem dr. kaže da je najvažniji c vitamin. Ali ipak ova Kutina u kojoj živimo nam iz dana u dan uveliko otežava.
Žao mi je natali što ste dobili tu dijagnozu, ali kažu da što se ranije otkrije i počne tretirati, veće su šanse da ju prerastu.
Ja sam bila u astma školi i ono bitno što sam skužila, a i što su cure rekle, važno je pratiti dijete, i sam vidjeti što mu škodi, pomaže jer to je dosta individualno i tako se ponašati.
Ja sam mama paničarka i prije samo godinu dana mislila sam da ću svisnuti ako se pokaže da lavić ima astmu. Nažalost dobili smo tu dijagnozu i moramo se s njom nositi. Učim svaki dan i taj mi bauk trenutno ne izgleda tako strašno.
Sretno.
mile moje za sirup mogu reci sve naj,bilo od borovih ili smrekinih iglica,ja uzimam kupovne jer nemam nikoga da mi da domaci pripravak. a nase dijagnoze...moramo nauciti zivjet s njima i olaksati nasim andjelima. moj toni je sada se malo zalaufao ali mogu vam reci da nije uzelo maha kako zna odma se nalijepiti i temperatura s nekom virozom i noci spava skoro cijele. ne odustajem od tog sirupa,dajem mu za imunitet kindervitamol,plus kaj dobi jos ujutro i navecer u caj po 2 male tbl c vitamina za dijecu i ova zima je puno bolja od prosle
pčelica, šta kažu na srebrnjaku?!
Nama su u Hrvatskoj u Dubrovniku u skoli asme rekli da se asma me moze izljecit, nego samo primirit dok je covijek mlad, pa da se opet javi u starosti kad oslabi organizam. Je li to tocno?
evo, kod Samija je slicna situacija :( On je u godini dana imao dva opstruktivna bronhitisa... Oba puta je proveo u bolnici po pet dana na inhalacijama sultanola i kortizona. Imamo inhalator kuci i interesuje me jel dijete inhalirate kad malo kasljucka, ili ga inhalirate samo na preporuku ljekara???Citiraj:
madam_antoniette prvotno napisa
I rekli su mu da ako mu se bude ovaj bronhitis cesce javljao, da ce raditi alergo testove.
E sad ste me isprepadale sa astmom :/ kakva je to vrsta astme???
I mene interesuje ovo sto i Mrkvicu??? Ako se ta astma pojavi, jel ona prestane sa djetetovih 5-6 godina, pa se pojavi u starosti, ili se stalno javlja??? Joj, ne znam sta pisem, toliko sam se nesto uzbudila :(
prvi put sam svasta pomisljala. Jos kad nam doktor rece da odmah sjedam u auto i da dijete pod hitno vozimo za Kliniku, mislila sam da cu se onesvijestit. Plakala sam ko kisna godina. :cry:Citiraj:
nataša prvotno napisa
Drugi put (prije mjesec dana i devet mjeseci nakon prvog bronhitisa) uspjela sam na vrijeme predpostavit da je ponovo opstrukcija. Nisam cekala termin, nego sam ko sumanuta otrcala sa Samijem ljekaru. Ponovo je zaglavio bolnice, ali opstrukcija nije bila toliko jaka kao prvi put.
Interesantno je da se simptomi javljaju u toku noci i ujutro. Sami nikad nije imao visoku temperaturu i prije na dan- dva imao je mali kasalj i curenje iz nosa. avecer nije dobro spavao, a ujutro je bilo gadno.
jel imas inhalator???? Ovdje se dobija na recept.
snorky, imam inhalator i baš se trenutno inhaliramo, dakle, od moje prvr poruke mi još imammo bronhitis. strašno. i imam osjećaj da će nas to pratiti duže vrijeme. problem je u tome što mojoj Anji nos nikako da prestane curiti, i to je naprosto jedan začarani krug, nos curi, slijeva se u bronhije, javlja se opstrukcija, i svo to vrijeme nos i dalje curi... I DOKLE TAKO?! :?
već nemam snage skroz slušati kako diše, skroz ulazim u sobu, na mali znak bržeg disanja meni se oduzimaju noge od straha od opstrukcija.
imam inhalator ali i uskoro planiram posjetiti nekog homeopata. zna li neko nekog bliže osijeku?
Sami je jucer prestao sa inhalacijama, a inhalirali smo ga mjesec dana :(
nos moras stalno cistit. Barem su meni tako rekli :/
Nik je bio u doktora za alergiju, doktor je rekao da je u pitanju jeli mu uopce asma ili samo alergija. Nalaz spirometrije mu je dobar, a alergije velik na dlaku macke, psa i grnje i jos neku travu sto raste u Norveskoj na proljece i ljeti. Doktor nas je narucio za 15 dana da ga testira na jos neke trave, stabla i hranu. Rekao je da se alergija ispitiva duze, pa cemo mo vidjet sto to smeta mome Niku. Drugi put ce mu izvaditi krvne pretrage na alergiju, kad nalazi budu gotovi, javit cu Vam se. Prilikom vadjenja krvi ovdje se zaljepi flaster na venu sat vremena prije vadjenja krvi da vena malo utrne tako da djecu ne boli i da se ne boje igle.
Mislim da svi roditelju u tim momentima bivaju nablaze-ludi!!Ja imam tri devojcice 8,6,4 god.Sa devojcicom od 6 god.od letos imam ozbiljan problem.Iz cista mira nicim izazvano pocela je da se gusi.Kako nijesam imala iskustva sa tim nijesam ocekivala takav rasplet dogadjaja.Naime to je bila jaka bronhijalna opstrukcija.Od 8 ujutro do 4 popodne mi smo bili po bolnici....te jest ovo pa nije pa kod jednog dr do drugog i niko nedaje isti odgovor.....U medjuvremenu je inhaliraju berodualom 3 puta u pauzama od 20 min...haos!!da slikaju rendgenom pluca pa ne treba pa daj penicilin pa netreba...Urbazon odmah je dobila u 8 a drugi u 8 uvece....katastofa.i to prodje za par dana...zatim opet kroz mesec dana pa opet kroz mesec dana ..pa opet.....ludnica.podjem privatno kazu upala pluca!Sta da radim slozim se sa longacefima!!!!!U medjuvremenu odradim sve nalaze moguce -alergotestove(alergicna na sve polen, grinju,prasinu....)cl u znoju dva puta radili nije uspio(cekamo nove reagense),ORL pregled,spirometriju.ORL kaze hronicni alergijski rinitis!!!Pokrivena terapijom.Ok.3 dana nakon svih pretraga i odlicnih rezultata opet gusenje!Opet je inhaliram 4-5 puta dnevno.Ovaj put nije bilo za urbazon!Pocela sam da joj dajem samoinicijativno Bronchicum i primenjujem i alternativne metode bazirane na medu,pa mesam med sa cveklom,sa belim i crnim lukom,cimetom sve odvojeno i naizmenicno joj dajem....muka ziva....cini mi se da odkada uzimamo Bronchicum da kaslje tecnije i u stanju je da iskaslje....Imam svoj inhalator da nije njega bruka......A sto se tice ljekara pedijatara ja sam od njih digla ruke.odlazim samo za upute za specijaliste....toliko o njima.Pozz.
Pozdrav svima,
Moja beba (4 mj.) je dobila akutni bronhiolitis i prošli smo osmodnevne dolaske u dnevnu bolnicu na Srebrnjaku - inhalacije i fizioterapiju. Jučer smo pušteni, a mene zanima kakva su vaša iskustva nakon toga - koliko su dugo vaše bebe nakon toga imale začepljen nos, kašljale, hroptale, kako su disale? Teško mi je procijeniti je li kod njega sve izliječeno ili nije. Da budem precizniji - najviše me brine povremena potreba da duboko udiše, ali možda to može biti i od začepljenog nosa - kako je ovo prvi put u životu da mu je začepljen nos, ne znam što je "normalno".
mala mi ima bronhitis,kaslje mi samo navecer.posto je ljeto stalno me napada da idemo na bazene.nisam jos pitao pedijatricu al hocu,pa me zanima i vase misljenje.hvala
Jel ima terapiju? Ventolin flixotide? Mi se najnormalnije ponasamo kad smo u bronhospazmu, kupamo ronimo setamo sve normalno, osim ako je u pitanju temperaturA. Kakav bronhitis ima ? Spazmatski ili akutni ? Sta ima od lijekova?
Sent from my iPhone using Tapatalk