Ja stavljam iznad nogu - kačim za drvo na krevetiću a žica je sa vanjske strane ..sa unutarnje strane je platno ..ali, nije loše upozorenje..zato se moraju skinuti mobili kada beba počne ustajati u krevetiću.
Printable View
Ja stavljam iznad nogu - kačim za drvo na krevetiću a žica je sa vanjske strane ..sa unutarnje strane je platno ..ali, nije loše upozorenje..zato se moraju skinuti mobili kada beba počne ustajati u krevetiću.
I ja volim nas baby alarm. Jedina dva puta kad ga nisam ukljucila, pozalila sam. Prvi puta kad smo zatvorili vrata od kuhinje da rucamo i razgovaramo bez bojazni da cemo ju probuditi (faza prva 3 mj. kad se stalno budila), i slucajno odem da vidim je li sve u redu, a ona jadna place i sve se trese od straha. Kad nisam umrla od tuge tada. A do tada nisam ni znala koliko nam je dobra zvucna izolacija u kuhinji. Drugi puta sam bila u sobi pored i mislim si necu paliti baby alarm, cuti cu ju kad se probudi, a ona bez da je pustila glas uputila se van iz kreveta i sletila na pod. Sada je i alarm upaljen stalno i spava u svom kreveticu.
mi smo tek sad kupili alarm-isto taj bubu-moram priznat nije baš nešto,još nije zaštekao ali mislim da neće dugo.A razlog je to šta sam neki dan stavila lucija spavat kod moje mame i naravno nismo ga čuli da plače,kad sam išla vidjet on je stajao kraj vrata i histerično plakao mislila sam da ću poludit i od tad on se tako panično boji bit sam u prostoriji da me već strah da nema neke posljedice od toga.Stalno razmišljam o tome jer neznam koliko dugo je plakao jadan jedva sam ga smirila osjećam se stvarno grozno
Naravno i zbog zračenja. I u samim uputstvima piše min. udaljenost 1,5 m. Naš stoji na ormaru točno toliko udaljen od T.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
cure nisam skužila..jel se vaši alarmi stalno čuju ili samo kad beba plače..moj hvata sve i stalno.... :/
Nemamo ga uopce jer nam je spavaca soba do dnevne. Pricamo, gledamo filmove i ostalo normalno, osim sto ostavimo otvorena vrata od dnevnog, od sobe su uvijek zatvorena. Funkcionira super.
Ali imam drugu pricu o baby alarmu - o jednom posjetu novorodjencetu, kad su mama i tata otisli oboje u sobu i tamo se posvadjali dok smo mi sve slusali u dnevnom. Kad su se vratili i skuzili da je alarm upaljen ne zna se kome je bilo neugodnije... :oops:
Tu jedinicu niti ne ukljucujem u struju (nemam uticnice dovoljno blizu), nego je na baterije.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
nama naš Bubu više ne krči, ne hvata drugu djecu, a stalno je uključen.
Pokušajte mjenjati položaj u sobi , nama je to pomoglo .
Naša spavaća je oko 35 m2, L. spava u jednom kutu ,a alarm je u drugom- dijagonalno i nikada nam još nije zaštekao
i mi imamo Phillipsov, platila sam ga 100 eura, ali je super.isplatilo se, cujem ju i kad se okrene, ali cujem i kad auto prode po cesti, sto navecer zna malo zivcirat.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
na pocetku sam kupila onaj sa kamerom, kao da vidis dijete, propala investicija, ne lovi ni 5 metara i sumi, sisti... :evil: a nisu mi ga htjeli natrag uzet jer sam ga kao probala :evil:
ja više nemam pojma koji imamo,jer je odradio daria,a sad i doru. evo jedan mali tip, kad počne onako bjesomučno krčati treba ih staviti jednog kraj drugog da si pronađu frekvenciju i onda opet sve radi kako treba.
ali inače to je jedna od super stvari koje su izmislili za bebače..
Mislim da je dobro držati se onoga što piše u uputstvu o min. udaljenosti od 1,5m jer to su ipak bežični uređaji a oni zrače jer imaju prijemnik i predajnik.
mi ga nikada nismo koristili, mama je baby alarm, pošto sam do neki dan bila studentica uvijek, ali uvijek kad je spavala sam legla kraj nje i učila... 100% sigurno :)
Meni je baby alarm zakon jer su mi sobe na katu...ne znam kako bih bez njega...Ovako sam mirna, mogu ići do mame, u dvorište... Ma nemam riječi... Imam Chiccov-u devet mjeseci, samo sam jednom morala promijeniti frekvenciju jer sam čula neku muziku...
Citiraj:
kleine prvotno napisa
I mi imamo Phillipsov i eno ga kupi prašinu grrrrr. Naime signal ne "probija" kroz nosivi zid i nema šanse da uhvatimo frekvenciju kad smo u kuhinji..... a zbog boravka u kuhinji sam ga i kupila, jer je malo udaljenija od spavaće i često je kod kuhanja zgodno zatvoriti vrata, kad sam u dnevnom čujem ga i ovako.
Baš sam ljuta, dok bebač spava s nama u sobi dobro je, al jednog dana kad pređe u svoju sobu isto ga neću baš čuti jer je soba malo dalje i opet nas dijeli famozni nosivi zid (pola metra debeo).
Poanta... ne vjerovati onim pričama domet od xy metara - jest vjerojato na nekoj livadi ili u stanu koji ima gipsane zidove.
:lol: Irchica, pa sve sto sam navela moras paziti sa svim vrstama baby alarma.Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Naš nekad počne šuštat sam od sebe. I da, kako je netko gore rekao, nađemo mjesto u sobi gdje ne šušti. Još ćemo sa alarmom tražiti gdje su koje frekvencije.... :roll:
Ma koliko ružan bio naš bubu, svašta je proživio. Žvakanje antene (kad nije uključen), bacanje sa 1,5m snagom jake bebe i to na svakodnevnoj bazi i još uvijek radi. :)
ne znam sta bih ti rekla, kod mene su jos deblji zidovi, to je kuca koja ima preko 100 godina i nijedan osim ovoga nije "probijao". i meni je kuhinja dalje od sobe, ali funkcionira, mogu cak u susjednu zgradu (isto debeli zidovi).da nije mozda do modela? koji imas?Citiraj:
Tinkili prvotno napisa
Philips SBC SC467Citiraj:
da nije mozda do modela? koji imas?
Radi savršeno kad je domet dnevni boravak ili bilo koja prostorija ispred tog famoznog zida (koji ide po sredini kuće), ali sve nakon njega šum i tišina.
mi imamo SCD 465. na mom pise da mu je domet 200m, svijetlo i 16 kanala ( moras pazit ako je jos djece u blizini, meni se desilo da me susjeda zvala neka ga iskopcam jer nas sve cuju sta mi pricamo :shock: :evil:Citiraj:
Tinkili prvotno napisa
Znači da ste stvarno kulturna i skladna obitelj kad je susjeda zvala da vam to kaže! 8) Inače bi joj bilo zanimljivo slušati i bilo bi umjesto sapunica danas palimo alarm!... :mrgreen:Citiraj:
kleine prvotno napisa
pa neznam, znam da sam bila kod mojih u Rovinju i alarm je bio u dnevnoj jer je tamo princeza zaspala,a mi smo bili ispred kuce, uglavnom zaboravili smo ga iskljuciti, a o cemu smo pricali, neznam, nadam se nista lose :oops:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
:mrgreen:
Meni je MM stavio web-kameru u spavaću sobu tako da mogu gledati i slušati Jakova dok spava i to i na kompu u dnevnoj i na laptopu u kuhinji. :P
Ovo je odlična alternativa baby alarmu! Super ideja! :)Citiraj:
Ivke prvotno napisa
da ideja je super, budem mozda i ja to napravila :)
Mi smo s Annabel imali obicni alarm ali kad se Noah rodi preselili smo u kucu i kupili alarm s kamerom. Annabel se oko tog vremena odlucila preseliti u svoju sobu i onda sam je ja tako navece gledala. Vise sam ja bila isprepadana nego ona.
Koristili smo ga onda u nasoj sobi za Noah jer je Noah jako znao se ispovracati u snu i bilo me strah da ako nesto dolje radim da mi se ne ugusi ako spava gore jer se nekad uopce nije budio kod povracanja. Mene je taj video alarm spasio. Em sto ga cujem em sto ga vidim dok spava. Zakon.
Apsolutno nevidim nista lose u alarmima. Ali moram priznati da cak i kad imas alarm miliun i jedan put odes provjeriti djete. :heart:
To znači da i uspavaćoj sobi imaš kompjutor ili? :? Ideja je stvarno suuper!Citiraj:
Ivke prvotno napisa
Ne, nego je MM provukao žicu pored cijevi od grijanja iz dnevne u spavaću i tamo stavio kameru a u dnevnoj na kompu ga vidim i čujemCitiraj:
oka prvotno napisa
Citiraj:
oka prvotno napisa
Da i ja sam nedavno kupila isti i povremeno čujem neke babe di pričaju ili neko di govori Evome dolazim, a neki dan čula susjedinu bebu i da ŠUŠTI dosta često... :evil: Trpim ga, ali sve mi se čini bačenih 200kn. Preporuka svima ako kupuju te alarme da radije ne kupe ništa ili daju 400-500kn za bolji alarm
Da se ovdje požalim i pitam za savjet/iskustva.
Ovako, imamo baby alarm od Chicca, onaj lijepi narančasto-srebreni "Listen and Talk", mislim da je jedan od skupljih na tržištu (košta oko 850 kuna). Već smo ga jednom mijenjali jer smo smatrali da nije dovoljno osjetljiv, a onda je počeo stalno gubiti vezu između jedinica pa nam je roditeljska jedinica svako malo pištala.
Dobili smo novi, ali ni on ne registrira npr. tihi razgovor, kuckanje po krevetu, glasno štucanje naše bebe i sl., a sve na udaljenosti od 1-1,5 m. Je li to normalno i pretjerujemo li mi u želji da je čujemo kako se meškolji, a ne kad već na glas plače ili nas zove?
Ima li netko ovaj model (obje jedinice su jednako velike, radi na adapter ili baterije, može se razgovarati tako da beba čuje roditelje na svojoj jedinici, valjda sam dobro objasnila) i kako mu funkcionira?
Mi smo baby alarm dobili od mojih kolegica s posla i preporodili smo se!
Philipsov je i do danas je radio bezprijekorno.
E, danas je na roditeljskoj jedinici počelo krčanje, bez razloga, ali sva sreće pročitam onda ovo:
:love: , nadam se da je to rješenje.Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
meni je isto život lakši jer ga imam. a šušti mi u kuhinji dosta i znam čuti susjedni aparat ali čim se T. oglasi on se pali. u dnevnom mi nikad nije šuštao. na moru je bezprijekorno odradio svoje u velikoj staroj kamenoj kući(phillips rabljeni)
I mi imamo Phillipsov i zadovoljni smo. Ne mogu baš razaznati okretanje bebe jer hvata zvukove s ulice koji isto zvuče, ali plač, brbljanje i slično bez greške.
I mi imamo philips.
Sto se odjetljivosti tice je OK, ali isto nam krci, neki dan sam cula razgovor i plac druge bebe. Najgore mi je sto se ponekad sam od sebe stiša.
I moj mali je nedavno pao s kreveta pa mi je muž stavio web - kameru u sobu ali navečer se ništa ne vidi. Čak ni ako u hodniku upalim svjetlo. Kako sre to riješili?Citiraj:
Ivke prvotno napisa
I mi kupili BUBU alarm pa ga vratili. :lol:
Mi imamo Chiccov( dobili smo ga na poklon još za Jakova) i jako smo zadovoljni. Bili smo dobili i Bubu iz TL ali smo ga prosljedili.. :mrgreen:
:)) a ja izludila mm da kupimo taj baby alarm, al sad svejedno trcim u sobu svako malo jer moja misica ne place niti ne zove kad se probudi :)
po danu spava na nasem krevetu (znam, lose, a zato jer spava po pola sata i najmanji sum ju probudi pa mi ju zao micat u kind) i kad se probudi zbaci dekicu i noga u usta i bas sam ju jednom gledala, tako moze par minuta bez da zvuk se cuje. tako da... je to super, ali nama funkcionira samo za nocbi (tj vecernje spavanje-tih par sati sto mi gledamo tv a ona spava nasoj sobi)
pozdrav svima, a posebna pusa Liamu
Imamo Phillips i vrlo smo zadovoljni s njim. Zapravo draga nije skroz jer ne cuje kad se dijete mice nego samo kad se glasa. Po meni je to bolja varijanta jer ionako ne moze pasti.
[quote="Irchi"]Potpisujem. Naš 3. Bubu radi savršeno. :D :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
1. - mamin prjamnik mi je slučajno,al stvarno slučajno jer je prelagan sam po sebi, pao na pod i od onda nije radio.I do tada je znao šuštati, loviti brodske radio stanice, tuđu djecu i sl. Muž me htio udavit kad sam mu na kraju rekla da mi je pao, a on se čudi zašto se ja čudim što ne radi.
Vratio ga je u Turbo limach i dobio novi - br.2. :D :D
2. Čim smo ga uključili - šuštao i cvrčao za poluditi. Nemoguće ga je bilo koristiti, a nariktano sve kao i do tada - 1,5 m od bebe, na HS. Vratio i tog. :lol: :lol:
3.Najbolji Bubu na svijetu - lovi i u ukopanom (u stijenu) dijelu kuće i to kat niže, fakat daleko, rijetko zašušti nešto, al me nikad nije iznevjerio. Jedino što nekad moram psa ići ušutkavati jer kad počne lajati kraj sobe gdje mi beba spava, moj prijamnik hoće iskočiti iz oklopa :lol: .
Sve u svemu - nemojte svoj prijamnik držati previsoko - moj je stalno na podu u kuhinji jer i visina lovi druge radio stanice. I uvijek (iako ne mijenjamo) provjeravam da li su nam isti kanali.
A što se tiče držanja u krevetiću - stvarno nikad nisam ni ne bi - em zrači, a najgori mogući scenarij se dešava kad se bebi ostave razne sitnice sa žicama i sl. Ja čak ni pidžamu ne ostavljam na krevetiću. Al sam odužila, sorryte!
P.s.: vratite u roku tjedan dana proizvod koji ne ispunjava svoju zadaću! :lol:
mi imamo Philips - (kršitelj koda), odlican je :)
meni je stalno ukljucen, i hvata i najmanji sum, a domet mu je fenomenalan. Kad roditeljska jedinica izgubi signal pocne zvoniti ili ako mu je baterija pri kraju isto. To pri kraju znaci min 2 sata prije gasenja se pocne oglasavati.
Ima i dvosmjernu komunikaciju pa je dobar i za budjenje MM-a ujutro :mrgreen:
Kosta nekih 850 kn, ali stvarno za svaku preporuku!
Evo to je ovaj!
http://www.consumer.philips.com/cons...monitor+SCD496
nas se zove "angel care",kostao je masno, oko 120 eura :shock: , ali stvarno vrijedi.
em sto je baby phone koji je super stvar ima i nekakve 2 ploce koje se stave ispod madraca iu kreveticu i reagiraju ako beba ne dise 5 sekundi ,pocne pistati..
mene spasilo od trcanja u sobu svakih 5 min da provjerim dise li...
a ima i nocno svijetlo i mjeri temp u sobi, ma mrak!