vjeruj i mene je zaprepastilo
:smajlić koji još uvijek ne može doć k sebi od šoka: :lol:
Printable View
vjeruj i mene je zaprepastilo
:smajlić koji još uvijek ne može doć k sebi od šoka: :lol:
mi vam šaljemo brzinske puse :*
čitamo stalno, ali ne stignem uvijek pisati.
mi smo zdravi i još uvijek kratkokosi (bolna točka, štoš :/ )
~~~~~~~~~~~~~~~za sve bubance
i jedna velika :* jeleninoj seki da nam na svijet dođe na najljepši način.
jeluška, nemoj nas držati u neizvjesnosti predugo
Velike puse ozdravilice Leici i Ivanu !
Stijena-Patrik je presladak i vidi se da je uživao,mi bili u nedjelju u zološkom ali se okrenili i otišli jer je red za karte bio 50-tak metara, morat ćemo radni dan ( Ne moram ni spominjati Rokovu tugu ) !
Točkice-žao mi je što se nismo vidjele,a drago mi je da ti se Osijek sviđa :love: ,gdje ste sve bili ?
Pusa svima.... :bye:
puse ozdravilice bubanima :love:
sutra imamo termin zbog sepanja, zabrinuta sam, mozda bez razloga al predugo mi traje sepanje....
Puse ozravilice za bubance.
Jeluška, danas bi trebalo bit nešto, pa sretno ti onda. :*
Yasmin, jesu li tebi prošle mučnine? Kako se ti osijećaš kao trudnica? Meni baš fali trbušina...
Lovro je napokon počeo ponavljati kraće riječi. Ponekad to ne zvuči kako treba, ali krenulo je. Jeida riječ koju razgovjetno kaže, osim mama i tata, je "cika" :mrgreen:
Paulita-bravo za Lovru,bitno je da on napreduje,znam ja i trogodišnjake koji ne pričaju više od Lovre :*
Haribo-hm,da, malo to šepanje dugo traje,a možda se Kristijan samo mazi ?? Nadam se da nije ništa i da đabe idete na pregled :*
A nadajmo se da će se Jeluška uskoro javiti sa lijepim vijestima :heart:
Držimo fige svima koji idu na preglede i svima koji su bubani!!! :heart:
Jure još uvijek tu i tamo zakašlje, dajem mu prospan i čaj od kapule. Glavno da je fibra prošla.
Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Ljudi pa mi spadamo k vama. nas primate?
Pa gdje ste do sad?!Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
Sudeći po potpisu na dvojke, trojke...ako sam dobro skužila, ženo :naklon: i naravno,
[size=3]DOBRODOŠLI [/size
]od :heart: Vas primamo!
Je trojke smo... Ma malo sam brijala po drugom forumu :oops: izdajica
Hvala na gostoprimstvu. Vidim i da ovdje svi pričaju moji za sad "nemaju primjedbi" tj ne pričaju (bar ne suvislo) i to me izluđuje.
Što ne znaći da me ne izluđuju. Baš sam razgovarala sa nekim Rodama na Festivalu zdravlja o discipliniranju i kažnjavanju i tako to (mislim ono - ne po guzi). Kod mene tak i tak većina vrsta discipline ne funkcionira - ak nema crtića nema za nikog (dvoje nevinih kažnjenika) ili ako kažem da se ode u sobu hladiti drugo dvoje ode kod kažnjenika. Kak vi curke s tim funkcionirate?
Kolki ste? Kolko kila? Sad ja ispitujem bezveze - upala pa davim ;)
Modesty Blaze dobro nam dosla i ja ti se :naklon: , a stvarno gdje ste do sada?
vratili se od doktora, nema razloga za paniku :bouncing:
sepanje bi moglo potrajati i do 8 tjedana, dosta toga nam je doktor objasnio i ispricao tako da nam je stvarno laknilo
pregledao mu je i stopala i preporucio da mu kupujemo siru obucicu (ovo nema veze sa sepanjem)
bravo za Lovru, evo Kristijan od nedavno slaze recenice od 4 rijeci
to tako brzo ide...jos ne mogu doci sebi...
a ima dana kad se nas dvoje posteno napricamo :roll:
dok se setamo uvijek se zaustavlja pored Mercedesa...zove ih "maki", pa tako razlikuje mali maki i veliki maki, a omiljeni mu je crni
Dobrodošli trojčeki i njihova mama!
Evo malo na temu kažnjavanja...
Zadnjih dana omiljena Lovrina zabava je šutiranje - svega. I tako po kući šutira auto.
- Lovre, nemoj šutirati auto, razbit će se!
(pogleda me i nastavi)
- Lovre, ako šutiraš auto znači da ti ne treba i da ga možemo baciti.
(pogleda me i nastavi)
- Ako ti auto ne treba, bacit ću ga u smeće.
(spremi auto i nastavi se igrati s nekom drugom igračkom)
Pola sata kasnije... dolazi do mene s autom s početka priče u ruci:
- Mama, baci u smeće.
:shock:
I što sad?
:lol: ajd bar nisam jedina. Moja kečer baca igračke pa ja njoj cijeli dan objašnjavam kako nesmije bacati igračke i kak to nije lijepo i pristojno, da će se igračke razbiti da može nekog povrijediti a ona nabaci smajl i opet...
Ili lupanje žlicama po tanjurima - i točno me gledaju kak ću reagirati. Urlanje ne pomaže jer je to njima smješno :x a d aim uzmem pribor za jelo samo će nastaviti jesti s rukama. Mali neandertalci.
I danas je pri ulasku u vrtić Dora jednosatvno "maknula s puta" nekog klinca koji joj je smetao na putu do hrane. Onak ga je primila za majicu odostraga i povukla. Moj muž koji je bio prisutan samo se tiho isšuljao iz vrtića :oops:
MB i trojci :bye:
kažnjavnje...ma ne znam ni sama kad bih to primjenila, ne zato što ponekad nije nemoguć, no ja uvijek nađem neko oprevdanje, jedino kad krenen rućicamam na drugo dijete, ponekad zna gurnuti, a žilav i jak je kao bik pa ja doletim
jednom ili dva puta sam bila ljuta na njega (ne mogu se sjetiti radi čega :roll: ) i posjela sam ga na stolac da sjedi i objašnjavala zašto to više ne smije raditi
no ivan je zvrkast, on uopće ne obraća pažnju na moje riječi, sav je u svom filmu...što me ponekad plaši, sve razumije ali mi nikada na moje pitanje ne odgovori i rijetko ga kad uopće mogu dozvati da obrati pažnju na mene, tako je i sa drugima
ivan lijepo slaže rečenice i pitanja, danas je npr pitao Gdje je nestala stolica?
ne upotrebljava "ja" za sebe nego ponavlja uvijek ono kako se mi njemu obraćamo
neki dan ćujem ja on iza stola igra se i kaka, kad je završio kaže: "što je bilo mačak? Jesi kako? Mama će motati guzu." :lol: :lol: točno onako kako ja njemu kažem
ozdravio je...ne znam često ga uhvate te jednodnevne bolesti, znači li to da se tijelo samo izbori da bude zdravo?
mislim da ima 14 kila, a robica 98 mu je taman
Paulita, mučnine su prošle, a trbuh raste, odjednom sam ga dobila, dugo nitko nije kužio, sutra ću napuniti 16 tjedan
I o temi udaranja druge djece bi se dalo pričati... Ja sam mislila da imamo taj problem zato što Lovre ne ide u vrtić...
Bubancima :*
Trudnicama :love:
Ostaloj ekipi :bye: do sutra!
Ja se isto odjavljujem. Možda se uspijem navečer javiti ali sam sama tri dana s mojima pa neznam
Lea je malo laprdalo pa pamti i ponavlja apsolutno sve. Njezini monolozi znaju biti poduži (sve smo snimili) a kad razgovarala na telefon to zvuči ovako:
- ajooooo, pa de si, nisam te dugo vidila.....evo svi su tu, mama, Ea, tata, dida, Ea......šta radiš čovječe jedan....oooo Bože sveti......a kako se ti zoveš?
Onda krene serija pitanja gdje je ovaj, gdje je onaj, uglavnom je se teško riješiti kad se dohvati telefona :)
:lol:Citiraj:
Točkica prvotno napisa
MB-Dobrodošla i mislim da mi ostale sa po jednim ili dva djeteta ne smijemo kukati da nam je too much svega :mrgreen: ,a trojčekima :*
Maruška-a ništa se tu ne može,očito su pametniji od nas :roll: ,ja kad nemam adekvatno rješenje samo ga zagrlim i poljubim , pa šta bude...
Haribo-eto,sve ok,a dobro da ste ipak otišli za svaki slučaj
Točkice-ja ti živim minutu od Hotela,šteta što si bila u gužvi
Ja vam danas uživam,Roko do sutra kod bake,pit ću kavu u miru,idem u shoping,a i posvetit ću se mm-u za promjenu,živjele bake :D
moj je postao harambaša u vrtiću iako se rano susreo sa udaranjem, od strane 3 mjeseca starijeg bratića, malo ratoborniji tip, spriječili smo kad se dalo...ivan je reagirao plačem, nikada mu nije vratio...
u vrtiću do nedavno sve o.k., a onda mi teta jedan dan rekla da zna gurnuti drugo dijete, a vidjela sam i doma na svoje oči, spriječim kad stignem, kad ne, povisim ton
Modesty Blaze i trojčeki WELCOME :heart: :love:
sva sreća da ste nam uletili bar s jednom curom - malo smo u deficitu (al opet i s dva dečka)
Paulita, klinac i klinceza su ti prekrasni, ne znam koji me se više dojmio
yasmin, ok imate 14 kg, ali roba 98 :shock:
mi smo se danas konačno cijepili (priorix se već "usmrdio" u frižideru) što će reći da smo potpuno zdravi :D - konačno i napokon i to samo zato jer Patrik već skoro mjesec dana ne ide u jaslice. Ali kad ove radosti prođu, malo će morati ići čisto zato da uvidi kako je ipak doma najljepše.
kažnjavanje - hm :/ - mi obično ili uzmemo to čime radi štetu što znam da mu uvijek najteže padne, ne ostajem dosljedna iako kažu da je to najgore, pa mu znam vratiti nakon poluminutnog plača, ali ipak skuži poantu i ne razbija više sve oko sebe. za nekakvo "devijantno" ponašanje, kojeg je u zadnje vrijeme sve manje (a nikad ga nije ni bilo previše) najprije okrivimo da se nije dobro naspavao, a onda ga znam ostaviti samog u sobi (btw. radi se o sekundama) da skuži da nitko pa niti ja ne želim to trpiti. Poslije isto bude bolje, ali mama ga mora utješiti nunanjem u krilu da se ne osjeća ostavljeno.
Što se kažnjavanja tiče, za sad nam pale prijetnje, ucjene :oops: i izbor između dviju stvari (koje prvenstveno meni odgovaraju)
I dalje furamo stil NE PO GUZI. I još jednom moj :naklon: Modesty!
Do sutra...odoh ja.
Haribo, hvala Bogu da je ok!
Kaznjavanje-sto je to? Malo se salim, iako nemamo nekih pravih kazni. Ako me lupa- ozbiljno (a nekad i ljuto) mu kazem da me to boli/smeta ili ga uhvatim za ruku i ne pustam dok ne prekine. Srijecim ga i ako proba lupiti nekog drugog, s "to se ne smije, to nije lijepo". Ne tjeram ga da dijeli igracke-to je najgore, ne da nikom, posebno ne vrsnjacima, starijoj djeci jos i da, ako ima 3 lopte drzat ce sve 3 za sebe. Jednom sam ga vratila u kucu kad nije htio u kolica, niti hodati, a ja ga nisam htjela nositi-pa smo nakon 15 minuta placa isli opet van i onda je pristao na kolica. Hladjenje i sl fore jos nismo probali, znala sam izaci iz sobe kad bi meni bilo muka od slusanja njegovog urlanja-tako da bi ostao sam na par minuta. Kad ne slusa ili nece naprosto ga podignem i odnesem u zeljenom pravcu.
A prica, znate da tu shtekamo. :/ Ja koristi, svoje ime ne zna reci, zove se ili JA-vrlo ponosno ili DADA (???). Jucer mi je mama pricala da je rekao "Deda daj ja" (tj. "djede daj meni")
Kod nas ne postoji klasična kazna već duuugi razgovori i objašnjavanje dok me grlo ne zaboli,ustvari mi sve postižemo komuniciranjem jer Roko puno priča. Ustvari,usudila bi se reći da i nemam neke velike potrebe za kaznom jer je u principu dobrodušno dijete-pod tim mislim da nikada nikoga nije udario,gurnio,ne voli dijeliti igračke,ali kada mu ja kažem da posudi nekom nešto uglavnom posluša,nikada ga ne tučem ,a čak se bojim da će jednog dana biti neki mlakonja,on vam je ko veliki dobrodušni plišani medo koji se boji dosta stvari (bez razloga).
Uglavnom neću ga više hvaliti jer će mi se to sutra obiti o glavu :mrgreen:
Ja mislim da su oni još tako mali i tako impulzivni a mi smo ti koji ih moramo usmjeravati...I oboružati se debelim živcima 8)
kaznjavanje hmmm....isto kao i kod vas sviju
uvijek se sjetim ovoga "OD POLJUPCA DIJETE RASTE od batina se smanjuje"
i ovoga "Dijete putuje, roditelj usmjerava"
procitala na plakatima uz cestu dok smo boravili u Hrvatskoj :love:
E da... dobro si se sjetila Haribo
Od poljupca dijete raste a od batina se smanjuje mi je prekrasna izreka !! :love:
Je je prekrasno je to kaj vi pričate... I slažem se. Samo ja onda cijeli dan mogu objašnjavati što jednom, što drugom, što trećem. :lol:
A to što neće djelit igračke mi je čist jasno. Vjerojatno (mar moji) požele tu i tam imati nešto što je samo njihovo :/
Baš mi ih dođe žao - a čitala sam da jdete prvo mora imati nešto svoje da bi onda znalo djeliti. Ali ne mogu se žaliti - djele stvarno i uvijek će jedan drugome odnjeti dudu (imamo ju sam za spavanje), keks ili štapić.
Ja sam sad sama s njih 3 na 3 dana. Srečom cijelu su noć spavali - zlata mamina. U subotu slavimo 2 godine - tko će to organizirati.... Ali ove godine nebumo imali još veliki party - još su maleni, pa sam rekla ljudima da mogu dolaziti cijeli dan (s tim da ručak u 2 a torta u 5)
Modesty ova vaša imena su mi nekako poznata (na kupu naravno)
jeste možda bili nešto po medijima (iako svaka mama koja rodi i odgaja trojke po meni bi trebala biti svaki dan u medijima), pa da se možemo hvaliti da poznamo prave face :lol:
traktorka, ROKO NIJE NIKADA NIKOG UDARIO? :? , ti stvarno ne znaš koliko možeš biti sretna zbog toga, za tako miroljubivog dvogodišnjaka još nisam čula. Iako i ovo što kažeš, ja nekako za Patrika uvijek kažem, ok sad je malo naporan, ali zbog tog svog karaktera mu može kasnije jedino biti lakše u životu. Pod lakše mislim lakše nego nekome tko nije toliko naporan da UVIJEK dobije ono što hoće, pa makar dubio i na glavi čitav dan.
Stijena-shvatila sam što želiš reći,i dobro da je Patrik tako uporan,i Roko je uporan,ali ako mu ja dam logično objašnjenje uglavnom prestane,i da , zaista nikad nikoga nije udario iako njega jesu 2-3 puta,na što sam ja odmah krenila s objašnjavanjem da to nije lijepo,a on sad kad vidi da se neko mlati,odmah viče zločesta djeca,ma on kad god vidi poznato dijete odmah ga ljubi i grli,sav je nježan i učim ga usmjeriti osjećaje. Do nedavno je od bijesa lupao glavom o pod,a sad vrisne ljutito što je veliki napredak jer ono je bilo koma.Daleko od toga da on ne bude naporan s nečim drugim , ali bože moj....
MB-ne mogu si ni zamisliti da 3 puta objašnjavam nešto , ali čim si ti na netu pored 3 dvogodišnjaka,to su dobra djeca ( ili su u vrtiću? )
Još ništa od Jeluške...............
Ne mogu reci da nesto previse objasnjavam-objasnim jednom, ali ne predugo (jer se oni pogube kad pocnu recenice s puno rijeci) i napravim sto se mora. Npr. jucer na cvjetnom uzima one sarene lopte (a ja mu ih ne mislim opet kupiti)-jednom ne i onda ustanem od stola i odvedem ga od lopti. Malo ga zapricam, a kad ne ide zapricavanje (jucer je islo), onda ga pustim da place i protestira i odgovorim s "To ne moze, mozes se ljutiti i biti tuzan, ali to sad neces dobiti."
A sto se tice djeljenja-po meni on ima pravo odluciti hoce li dati nekom svoju igracku ili nece...pa kako zeli. Nekad ga potaknem da sutne loptu drugom djetetu pa se dodaju, ali...moje je iskustvo da se oni pocnu zajedno igrati tek nakon izvjesnog perioda provjeravanja, tako da ga uglavnom pustim.
A tuca-paaa, meni je na neki nacin i drago kad se bori svim snagama za ono sto hoce. Naravno da ga sprijecim i da mu ne dozvoljavam da tuce druge (ili mene)-ali ta energija agresije-to moze biti pozitivno. S vremenom cemo nauciti kako to usmjeriti.
Ne mogu reci da nesto previse objasnjavam-objasnim jednom, ali ne predugo (jer se oni pogube kad pocnu recenice s puno rijeci) i napravim sto se mora. Npr. jucer na cvjetnom uzima one sarene lopte (a ja mu ih ne mislim opet kupiti)-jednom ne i onda ustanem od stola i odvedem ga od lopti. Malo ga zapricam, a kad ne ide zapricavanje (jucer je islo), onda ga pustim da place i protestira i odgovorim s "To ne moze, mozes se ljutiti i biti tuzan, ali to sad neces dobiti."
A sto se tice djeljenja-po meni on ima pravo odluciti hoce li dati nekom svoju igracku ili nece...pa kako zeli. Nekad ga potaknem da sutne loptu drugom djetetu pa se dodaju, ali...moje je iskustvo da se oni pocnu zajedno igrati tek nakon izvjesnog perioda provjeravanja, tako da ga uglavnom pustim.
A tuca-paaa, meni je na neki nacin i drago kad se bori svim snagama za ono sto hoce. Naravno da ga sprijecim i da mu ne dozvoljavam da tuce druge (ili mene)-ali ta energija agresije-to moze biti pozitivno. S vremenom cemo nauciti kako to usmjeriti.
traktorka, :* Roku
U odnosima unutar obitelji/prijatelja kod nas je obrnuto: pozitivnu energiju pretvara u agresiju. Kako? Lovre je veeelika maza: voli se grliti, ljubiti, maziti, voli fizički kontakt. I tako, nakon početnih poljubaca i sl., on više ne zna kako izraziti ljubav/privrženost i onda nastavi sa štipkanjem, griženjem, udaranjem... a sve iz ljubavi. Ovo nam polako postaje sve veći problem.Citiraj:
tanjads prvotno napisa
Maruška mislim da je i kod Patrika isti "problem" pogotovo bio prije nego je znao dati pusu (iako ih daje toliko rijetko da je to stvarno počast ako si je dobio). Toliko je velika maza a ni sam neće to priznati - ujutro vikendom moramo sjediti zavaljeni u fotelju i zagrljeni dva sata dok se ne zgušta, a pritom me je u stanju od silne razdraganosti ištipati, izlupati, izpritiskati, uglavnom nanijeti mi raznoraznolike boli da bi valjda ispoljio koliko je sretan. ovo ne pišem nimalo cinično jer stvarno mislim da je to tako. čovjeku je to (nažalost) još uvijek jedini način izražavanja privrženosti.Citiraj:
Maruška prvotno napisa
:(Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Prečesto je prebolno...
(Znači da se tješim da je i to faza? :/ )
Ma sve su to faze :lol:
Stijena-i mi šaljemo Patriku :* ,i svoj dječici puseeee
Ja sam na poslu a oni u jaslicama. I zato sam bila u medijima skupa sa mojim trojkama u napadu na gđu Kosor koja poriče da ima rupu u zakonu - a ta rupa se zove porodiljna naknada za višeplodne trudnoće. Ja sam zaključila da je na mojoj djeci država u godinu dana uštedila 82.000 kn jer sam dobivala naknadu ko da imam samo jedno djete. A ona se obecnula da mogu bit sretna kaj sam sad mama pa da mogu ostati 3 godine doma. A ne mogu sa 1600 kn naknade.
MB-to zaista nije u redu,iskreno nisam ni znala za to da za više djece dobiješ samo jednu naknadu,pa gdje je tu logika ????
Svaka čast za istupanje u javnost,možda bude bolje drugi put
Ma baš sam se razljutila,sram ih bilo :evil: