tako jednostavno i tako prirodno :love: čista bajka! dok sam čitala činilo mi se kao da čitam još jednu priču s dalekog nam zapada.
i... daj nam taj plan poroda.
Printable View
tako jednostavno i tako prirodno :love: čista bajka! dok sam čitala činilo mi se kao da čitam još jednu priču s dalekog nam zapada.
i... daj nam taj plan poroda.
lut, prekrasna prica!
PLAN POROĐAJA
Ime Prezime
Želim biti potpuno obaviještena o svim medicinskim postupcima koji će se provoditi nada mnom i mojim djetetom i želim za njih dati svoje dopuštenje.
Molim da se od mene ili supruga prethodno traži pristanak za svaki postupak koji je u suprotnosti sa dolje navedenim.
Sve dok je sve u redu s mojim djetetom i sa mnom, želim:
da moj partner bude prisutan čitavo vrijeme porođaja
porod bez lijekova protiv bolova i bez lijekova za smirenje
porod BEZ dripa
porod BEZ prokidanja vodenjaka
porod BEZ epiziotomije
koristiti loptu, neometano se kretati i mijenjati polozaje
porod na STOLČIĆU
da se pupčana vrpca prereže NAKON što prestane pulsirati i da to učini otac
podojiti dijete odmah po porodu
rooming in
IZJAVA:
U ovom planu porođaja naveli smo naše želje. Prije ispunjavanja plana smo se educirali i spremni smo aktivno sudjelovati u porođaju kako bi naše želje bile ispunjene u što većoj mjeri. Svjesni smo da se porođaj može zakomplicirati i da će u tom slučaju liječnik i primalja donijeti nužne odluke.
Unaprijed hvala na Vašoj suradnji u provođenju našeg plana porođaja.
Mjesto i datum Potpis majke Potpis oca
pa nismo namjeravali odmah u bolnicu (htjeli smo ići na ručak, i bar u šetnju), ali nisam se dobro pripremila :/ :Citiraj:
Felix prvotno napisa
a krenuli smo odmah jer smo ipak išli u varaždin. znači, plan je bio odmah otići u varaždin za svaki slučaj, a onda plahutat po varaždinu koliko treba.Citiraj:
Eh da, ali meni u autu još jednom iscuri plodna voda, i to užasno obilno, ja sam sva mokra, a nemam ništa za presvući se (osim spavaćica) pa ipak idemo ravno u bolnicu.
u onom silnom uzbuđenju nisu mi padale na pamet ideje tipa: nazvat tinnuz i posudit od nje odjeću, pojest nešto u mc drive-u i slično :mrgreen:
Ovo nisam znala!Citiraj:
Felix prvotno napisa
Da jesam, možda bi mi porod bio bolji.
Lutonjice, baš sam ti zavidna!
:heart:
bravo za lutonjicu i varazdinsko rodiliste (iz splitske perspektive, miljama daleko).
Sjajan, sažet plan. :klap:
super, rascmoljila si me :)
:D :heart:
Hvala na planu!
lut, odličan plan poroda!
sutra imamopriliku pokazati da smo sve mogle dobiti ovakav tretman.
i da bi ga one buduće morale dobiti :heart:
smijem se i placem :heart:
prekrasno :love:
i mislim se da nitko nije komentirao, a kad tamo dupli topic :lol:
odličan porod i odlična asistencija! 8)
nisam ni ja ovo znalaCitiraj:
fegusti prvotno napisa
Lutonjice, prvo sam si smutila cappucino (Jacobs :P) jer sam znala da ne moze biti dosadno ... odlicna prica, porod bas onakav kakav bi trebao biti, iskopirala sam tvoj plan ... i ~~~~~~~~~~~~~ do neba i natrag da ovo postane rutina u svim rodilistima :heart:
olična priča... :D :D :love: :*
priča je super, vjerovala sam da će biti tako - prirodno i jednostavno.
bravo!
i bravo za varaždinsko rodilište :D
To je to :heart:
:heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Lut, prekrasna prica. :*
Lut, koja si ti kulerica!!! :heart:
:heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Lut, prekrasna prica. :*
PRE-LI-JE-PO!!!!!!
Zbog ovakvih priča bi ja još, ne jednom nego sto puta!
:) super pozitivna priča, za mene, dakle ako se odlučim na još jedno :heart: , definitivno uzimam tvoj plan poroda pod ruku i put VŽ.
Sve najbolje tebi i tvojoj obitelji ! :)
Lutonjice, zavidim ti, meni ovo izgleda kao bajka prema mom porodu.
kad je sve ovako jednostavno napisano, zvuči i više nego moguće.....
svaka čast
:D bravo za tebe i da to zaista postane uobicajeno a ne da se neki zgrazaju na nesto sto bi trebalo biti normalno! :*
:heart: :* odoh ja s četvrtim u Vž
:D preprekrasno ! cmoljim :heart:
Lutonjice, :heart:Citiraj:
žene, treba vjerovati sebi!
Što je bilo s CTG-om, da li si ga imala? Povremeno, stalno ili uopce ne?
Na tečaju su spominjali da je obavezan i da je radijus kretanja duljina spagice.
Ja bih u plan poroda još dodala da ne želim konstantni CTG nadzor pa me zanima da li to može proci, kako je bilo tebi?
bila sam skoro stalno na ctg (na trbuhu), ali mene to nije ograničavalo u kretanju, napisala sam već gore što sam sve radila ;) eventualnu želju za šetnjom zadovoljavalo mi je vrlo često odlaženje na wc :lol:
Mene zanima kako je osoblje bolnice reagiralo na Plan?
Lut :heart:
Stvarno super plan poroda! :)
bravo :D
super, Lutonjice!
i velika pusa sestri Vesni što je u presudnom trenutku dala pravu podršku :heart: .
naravno i Eriki :heart:
Divno :heart:
Obožavam ovakve pozitivne priče s poroda!
primaljama je to općenito bilo ok, a sestra erika je bila oduševljenaCitiraj:
momtobe prvotno napisa
doktori su ga vidjeli, ali nisu mi ni riječ o njemu rekli, znači nikakve reakcije nije bilo, ni pozitivne, ni negativne
Predivno!!!! Živio Varaždin!!!! :D :heart:
Fantastičan porod i fantastična priča.
Kad bi barem svima tako moglo biti. :roll:
I naravno, palac gore za varaždinsko rodilište, mislim da će im statistika porasti nakon ove tvoje priče.
:mrgreen:
Oduševljena sam ovom pričom i planom poroda. Nadam se da ću ga pronaći kad mi bude trebao za drugu bebicu!
Lutonjice, zavidim ti na samopouzdanju!