Ja kad čistim isto ne mogu ništa prevući, vidi se samo rupica i možda milimetar oko nje.
Nikad se ne skuplja ništa unutra.
Printable View
Ja kad čistim isto ne mogu ništa prevući, vidi se samo rupica i možda milimetar oko nje.
Nikad se ne skuplja ništa unutra.
I nama je tak bilo. Milimetar, pa dva milimetra. Nije bilo nekih nakupina, ali sam ja svejedno kod kupanja uvijek probala jel ide (barem taj 1 mm).Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Kad se kožica prevukla skroz (oko drugog rođendana), također nije bilo puno puno prljavštine.
hvala vam svima na odgovorima! :*
pa to i ja kontam, kako da se što skupi unutra kad nema "ulaza", to je toliko mala rupica. osim toga ne trackam ga kremama, kupam ga u vodi s malo ulja i mažem samo guzu ako se crveni... pokušat ću i dalje eto toliko, kod kupanja, kao i dosada. pa išlo, ne išlo, dok se on ne buni...
Što se tiče hidrokele, isto ovako.Citiraj:
Shireen prvotno napisa
Kožicu još ne možemo niti približno prevuči, nadam se da će to priroda sama riješiti. :/
Tako i mi radimo, pa zato i mislim da se nema sto skupiti. Otkad je na dohrani poceo je i tvrdje kakati pa se ni od kakice ne moze zaprljati. Ali ja stvarno ne vidim ni taj milimetar, da ne znam da piski pomislila bi da nema otkud :lol: .Citiraj:
manal prvotno napisa
ja mislim da je ta kozica na penisicima :-) tocno onakva kakva treba bit! to sto se ne moze prevuci preko penisa je dobro i normalno, jer se na taj nacin sprecava prodiranje necistoce, pa tako i infekcija.
ma majka priroda/ bog ili kogod vec nas je stvarao, stvorio nas je savrsenima. samo, mi volimo sebi stvarat probleme tamo gdje ih nema.
tako kod nas pedijatri navlace na silu tu kozicu, dok se ne raskrvari :( , u nekim drugim zemljama muskici se obrezuju po defaultu, dok su jos u rodilistu (ne mislim na obrezivanje iz vjerskih razloga, nego upravo iz higijenskih - da bi se sprijecile infekcije, neke bolesti.. )
nasa pedijatrica svaki put (kaze ona njezno) navlaci tu kozicu, nakon cega piso uvijek bude crven :cry: . to radi jer bi se kozica s vremenom trebala skroz moci prevuci.
s vremenom- da. a to je negdje oko 2-e godine djeteta. kog je vraga vec sad treba natezat :?
uglavnom, ja ju ne navlacim/ prevlacim.. vec ju samo malo pomaknem kolko ide i pobrisem ju vaticom i malkom vodom, pogotovo kad se pokaka (a onda ga prethodno i sapunom operem)
malac ce to i i ovako i onako raditi sam (vec ga je poceo rastezati :P ), a ja pritom mozda i ustedim koju kunu na igrackama :mrgreen:
I ja mislim da imamo sve baš onako kako treba biti. Ja niš ne navlačim niti prevlačim.
Ovo me zanima,meni pedijatrica nije ništa rekla o čišćenju.Mi samo malo potegnemo kod kupanja,jel to dosta?Citiraj:
antigona prvotno napisa
Leonu je kožica bila skoro skroz zatvorena, skoro pa se ni rupica nije vidjela.
Nikada mu nisam navlačila, čistila, skoro pa ni dirala.
Danas prije spavanja mu iz znatiželje idem pogledati kakva je situacija po tom pitanju i ostanem skroz iznenađena. Kožica se skoro pa može presvuči preko glavića. Možda bi i mogla ali nisam htjela.
Eto, još jedan glas nediranju i prirodnom tijeku događaja :)
dešavaju se i takve greške prirode, nije to baš za rolanje očima.Citiraj:
manal prvotno napisa
u obitelji imamo dva muška koja su sa skoro 18 godina išli na operaciju zbog eto te greške majčice prirode.
sve mi se čini da moj sinak ide istim putem jer sa nepune tri godine i dalje ne ide niti pola milimetra, ništa, iako je on cijelo ljeto gol i zdušno navlači.
savjet ove dvojice je da to svakako ranije riješim, jer nakon nekog vremena postaje bolno, a i nezgodno u pubertetu.
Tashunica, bolno je uvijek, neovisno o dobi. Ima muškaraca kod kojih se to nikad samo ne provuče skroz pa imaju kasnije problema. No, nema ih toliko da sad skoro svako dijete treba na silu povlačiti.
Baš mi je nedavno jedna poznanica pričala kako su bili na tom povlačenju kožice sa malim od 4 g. Sam postupak je bolan, bez obzira na lok.anesteziju, a kasnije, svako piškenje je živa trauma.
Ponavljam, ako stvarno treba onda ok, ali moje je mišljenje da se i u to čovjek previše upliće. Priroda u večini slučajeva napravi svoj posao do kraja :)
Danielu smo svaki dan navlačili i čistili, imao je skroz zatvoreno, jedva da je piškio. Imao je nekoliko jakih upala kojih se ne želim ni sjećati :( Sada je više-manje ok. S jedna strane mu se ne povuče skroz pa piški u stranu ali ga ništa ne boli ni kod pišanja ni kad mu se ukruti. On je veliki pa si ga sam "servisiea" kad se tušira.
Manuelu ga uopće ne diram. Probala sam jednom, iz znatiželje, povući i ide mu skroz dole. Čistim mu tu i tamo i nema nikada nekih nakupina. Do sada nije imao niti jednu upalu.
Po meni, čim manje diraš, manja je vjerojatnost da bakterije i prljavština ulazi unutra, pa tako i da se upali.
pa nisam ni ja ništa drugo napisala nego da se dešavaju i takvi slučajevi.Citiraj:
Pliska prvotno napisa
i ako se ne uspije prevući da se ide na operaciju.
Molim Vas pomoć,
moj bebač ima 11 mjeseci, svaki dan nakon kupanja prevučemo kožicu koliko sama ide i čistimo pišu vodom i vaticom, ponekad s malo ulja ako ne možemo skinuti one bijele nakupine, uglavnom sada je kožica prošla negdje do pola. Jučer nakon kupanja kada smo navukli kožicu s unutarnje strane pojavilo se nešto kao potkožni bijeli prištić, vidi se samo kad se kožica povuče, a izvana se osjeti kao neko zrnce. Danas sam zvala dr. i rekla je da to treba tiskati van prstima, mene je to frka, to nije nakupina tih izlučevina da to ide van pa se obriše, to je baš začahureno u kožici, a sad kak sam to gledala vidim da tog ima još dosta na dijelu gdje još ne mogu prevući. Pojma nemam kaj da radim, frka me i otići k dr. jer mislim da će na silu povući. Jel netko imao nešto slično? Ne znam jel uopće pametno to stiskati ko' prišt?
moj dečko to ima od rođenja
ne pada mi na pamet dirat to
ne izgleda upaljeno ni bolesno, prema tome...
imam jedno maleno pitanjce...moj :saint: ima vodu u jajčekima...to su mi rekli u bolnici,i rekli su da če se to povuči...kad samo išli na kontrolu pedijatar je rekao da nije to ništa,nije spominao nikakvo dizanje piše prema gore kad se pelena oblači..pa čak mi je rekao da mu netrebam ništa kožucu navlačit...da če to on obavit kad če napunit 1god...
Sad me zanima..kako se osjeti ta voda u jajčekima...i dali je pametno da mu do 1godine kožicu ne navlačim...
Strah me je da kad če mu to pedijatar napravit da če ga boljeti.... :/
Kod hidrokele su mošnje napunjena vodom i jajčeka puno veća nego što bi trebala biti. Inače su jajčeka velika 1 do 1,5cm. Moj maleni cijelu mošnju ima napunjenu vodom, a popunjenost se mijenja tijekom dana. Isto nam je pedica rekla da bi se trebalo samo povući, ali nikad ne znaš.
Ja kožicu malo povučem kod svakog kupanja, koliko samo ide i očistim. To radim od rođenja po preporuci patronažne i pošto ne silim nisam primjetila da je kožica imalo napredovala. Ali se uopće ne opterećujem s time. Mislim da svakako ne bi trebalo prevlačiti na silu, godina dana je prerano da bi se sa sigurnošću moglo znati da će kožica biti problematična.