Re: Tata na porodu - vaše iskustvo?
Citiraj:
mayda prvotno napisa
A što ću ja tamo raditi? kako ću ti pomoć? :?
Biti će uz tebe, proživljavati iz druge perspektive jedan od najintenzivnijih i najvažnijih doživljaja u vašem životu. Tamo je da ti da podršku jaču od riječi (čak štoviše, meni su riječi smetale...), da bude uz tebe srcem i dušom, a i tijelom dok se rađa biće koje je spoj vaše ljubavi i vas samih.
Tamo je da nauči da je ponekad najveća pomoć jednostavno biti prisutan, iako naizgled vezanih ruku. Tamo je da nauči da ne može uvijek zaustaviti patnju žene i da najbolje što može učiniti jest da ti bude podrška dok prolaziš ono što moraš proći. Tamo je da vidi koliko je njegova žena jaka i moćna i da ne prihvaća zdravo za gotovo njeno tijelo, intuiciju i snagu.
................
Osim ako on ne osjeća iznutra da to ne može i snažno ne želi - od velike je važnosti da bude tamo. Ustvari, pitanje je zašto ičiji muž ne bi bio na porodu?
Mogu ti reći da muževi koji su bili prisutni na porodu steknu golemo poštovanje prema ženama i bolje razumjevanje prema uvodu u majčinstvo i roditeljstvu samom. Možda su radi toga i bolji očevi kasnije? Znam da je moj divan i da mi je bio nemjerljiva podrška na oba poroda, isto kao što je sada u roditeljstvu. Želim to svakoj ženi! :love:
Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Ustvari, pitanje je zašto ičiji muž ne bi bio na porodu?
Ja nisam željela da bude tamo...
A što ću ja tamo raditi? kako ću ti pomoci?
Obavezno ga povedi sa sobom. Cak i ako ti sve prodje u redu, bit ce ti lakse ako bude s tobom i samo te drzi za ruku. One zivotinjske bolove stvarno nije lako prolaziti sam, a i doktori sigurno nece biti bezobrazni i bahati ako vide da ima netko u tvojoj blizini
Mene je moj doslovno spasio. Radjala sam od 22h do 6h ujutro. Kad sam dosla u bolnici potjerali su ga doma, jer ja kao necu brzo... To je bilo krajem 99'. Sva sreca da sam prosvercala mobitel i nazvala ga oko 4 kad sam skuzila da cu roditi prije nego su oni mislili. On je dosao, sestra je bila ljuta kao ris sto sam ga zvala. Doktora nisam vidjela cijelu noc jer je radjalo puno zena istovremeno, bio je dan nakon Bozica, svi skroz u balunu. raspad sistema...Kad sam osjetila da mi se dijete skroz spustilo, i to relativno naglo (imala sam skroz neredovite trudove) pocela sam tiskati najjace sto sam mogla iako nikoga nije bilo uz mene, a muz je panicno po hodniku trazio da neko dodje. Sestra se uspanicila, dovukla dr. i jedva su me stigli zarezati prije nego je junior izasao...Ispucala sam masu, imala masu savova i vani i unutra. 4500kg a ja 55kg inace imam. Katastrofa. Uopce se ne sjecam nicega, u nekoj polusvijesti se sjecam da su me sivali, iza toga mrak... A radjala sam usred Zagreba, u Petrovoj. Nadam se da je malo bolje zadnje vrijeme, ali meni se sve to ucinilo kao jedna velika lutrija. Bojim se pomisliti sto bi bilo da sam bila sama...