palamidu sa zara i krumpir
sutra brujet od palamide...
stvarno voli ribu :mrgreen:
Printable View
palamidu sa zara i krumpir
sutra brujet od palamide...
stvarno voli ribu :mrgreen:
krem juha od krumpira i pohane tikvice
Lungić u krem umaku s varganjima, i pire krumpir.
Pizzu :mrgreen:
Ne znam radite li vi kad ovako- sinoć sam napravila tijesto (pekaču), stavila u lim i pripremila sve za pečenje (paradajz, mozarella, šunka, origano, masline), prekrila folijom i u frižider.
Danas samo bacim u pećnicu i eto ti ručka za 20 minuta. Tijesto se najnormalnije digne i pizza je ista kao da je svježe pripremljena.
Imamo i goveđu juhicu od jučer, da ipak ne bi bilo skroz suho.
gulaš i tijesto
Ja danas pečem mesinu na električnom roštilju, uz to neko povrće i salata! Mljac mljac
koja dobra ideja! tijesto ne mrda u frižideru?Citiraj:
Linda prvotno napisa
Ne, tijesto lijepo stoji i čeka. Probaj, mi to često radimo.
probat ću sigurno. to je rješenje mog problema da mi treba sat i pol (kojih često nemam) da se tijesto umijesi u pekaču.
Ako radiš u pekaču, ne trebaš čekati svih sat i pol, nego prekini program nakon otprilike sat vremena.
prekjučer - rižoto s kobasicama za prste polizat :mljac:
Popržila luk, dodala kolutiće kobasa, narezane paprike, tikvice - na kraju rižu i zalila vodom ...
jučer - makaroni sa sa šunkom i šampinjonima - dakle, na luku ispržila sitno isjeckanu domaću šunkicu + šampići + vrnje za kuhanje. Još je mm smislio izribat sir i selektivno stavljat u makarone da se posvuda rastopi :mljac:
danas - mislim da ću PILETINU LINDA (indijska - dugoselska :mrgreen: ) i pileću juhicu
sutra - valjda neki gulaš ....bum vidla
Andiko, sirovu kobasu si stavila il ostanjke od kuhanih (okej, kod mene nikad nema ostataka...)?
Za sutra pripremam špinat, krumpir pire, jaja za nas, pljeskavicu za muža.
sunce - sirove kobase (mislim da su bile zagrebačke od gavrilovića - te su mi naj) - ali sve dodajes postupno, svemu das vremena da se skuha i da se prožmu okusi
Složenac od pilećih filea, buđole i sira, te kuhano povrće.
Opet ja o kobasama.
Skuhala sam mahune za sutra, pa ubila par kobasa unutra.
Danas je bio bolonjez.
Kobase s rižom sam si ostavila ko ideju. ;)
ja dosla po a po ideju :roll:
vidim ovih dana svi jedete kobasice :lol:
Ja danas nešto po tvom ukusu....lešo lignje....hihihihii....na maslinovom i sa češnjakom...
uh, nemoj bona :lol:
ja sam na kraju skuhala one siroke rezance (ne znam kako se u HR to zove, ali po meni je to PILAV)
Tome cu jos dodat sir :mrgreen:
jucer smo jeli spagete sa fasiranim
prekljuce cannellone sa spinatom i sirom, te fasirane snicle u koje sam dodala sjeckanu tikvicu
dan prije mm je pravio pizzu
a mi danas lagano, ribu i uz to povrce-grasak i mrkvica
nemam ideja za sutra a ni kobasice! :razz:
Jučer je bila krem juha od poriluka, karfiola i mrkvice, s kockicama preprženog kruha i smrvljenim sezamom. Nakon toga palačinke sa sirom zapečene u rolu.
Danas pohani pileći file, pomfri i miješana salata.
Juha od povrća (mrkvica, peršin, paštrnjak, slatki krumpir, rezanci) i vegetarijanski špageti (soja medaljončići, tikvice, patližan, paradajz i začini).
(Inače, nismo vegetarijanci) :lol:
Kako to radiš?Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
danas pekla domacu piletinu sa krumpirima i salata (luk,krastavci i rajcica) :mljac: :mljac:
ostalo jos malo za veceru :mrgreen:
danas na redu punjena paprika (mama kuha):D
I kod nas (ja skuhala) :DCitiraj:
-tajana- prvotno napisa
i kod nas punjena paprika :D
jucer sam ju napravilada mogu duze surfat
pa sta niste javile da vam je to na redu da i ja skuham :mrgreen:
mi smo imali lovacki rucak ("tko sto ulovi!!!" :mrgreen:)
danas pravim veceru al ne znam jos sta!
sta se sutra kuha?
evo ti mozes sutra punjene paprike,a ja cu ovaj gore rizoto s kobasicama
Kod nas bi sutra mogao biti lovački :lol: , idemo u bolnicu pa tko zna kad ćemo doći kući.
prejučer sam pekla pizzu, jučer rižoto od piletine i salata od paprike i paradajza, danas krem juha od gljiva, marinirana pileća prsa pečena u pećnici i ćušpajz od krastavaca po receptu naše sorci - bilo za prste polizat, samo MMi djeci nisam smjela reći da su unutra krastavci (a ne tikvice :lol: :lol: ) jer ne bi bili jeli, a ovako su tražili repete :lol: :lol: .
Sutra ću goveđi gulaš, a prekosutra punjene paprike.
Jel može recept? :*Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
Danas sataraš sa rižom i pečene hrenovke
Špinat, pire i pečena jaja. mljac
Pohane palačinke s mljevenim mesom :mljac:
Recept je s coolinarike:Citiraj:
Ivana2 prvotno napisa
http://www.coolinarika.com/recept/pire-juha-od-cvjetace
Kruh (alpski) narežem na kockice i nasuho popržim u tefal tavi, onda posebno kratko popržim sezam (isto nasuho) i stučem ga u mužaru, ponekad dodam i lan. Tak mi mišonja jako voli, pogotovo ak si sam posipava sezam i trpa kruh u juhu (a fini mu je i za grickanje onako tvrd).
Leina mama ovo je od sorci:
1 kg krastavaca
1 čen češnjaka
2 žlice oštrog brašna
malo crvene paprike
25 dkg krompira
paradajz, vegeta
krastavce oguliti, izrezati na deblje šnjite, posoliti i pustiti da odstoji cca 1 sat. ocijediti.
zagrijati masnoću, dodati brašno. kad je svijetlo smeđe dodati sitno iskosan češnjak (ja stavim onaj u prahu Grin ). još dok je svijetao dodati crvenu papriku (po ukusu), i odmah stavljati krastavce i krompir izrezan na sitne kockice. promiješati i dodati vode, vegete i paradajza po ukusu, a na zadnje malo papra.
kod serviranja se može dodati vrhnje za kuhanje...
snorki prvotno napisa
Kako idu kaneloni sa špinatom i sirom? Plizpliz...
danas pita sa sirom :D iliti sirnica
Danas kuhamo odnosno već sam skuhala, umak od lisičarki s koprom, pire kumpir, šiš čevape i naravno salata!