Koko, reci ako ti mogu pomoći oko fotki. Napišem ja kako se stavljaju na net, ako hoćeš.. samo reci što te zanima.
Petra :heart: Meni su svi "naši" klinci prekrasni.
Printable View
Koko, reci ako ti mogu pomoći oko fotki. Napišem ja kako se stavljaju na net, ako hoćeš.. samo reci što te zanima.
Petra :heart: Meni su svi "naši" klinci prekrasni.
Sanja, Keti je prava velika cura :love:
Grga :shock: bravo majstore! joj kad ga tako vidim i ja bi sad. imamo plan za popodne, nadam se da će upalit, idemo na plažu, napokon :D
jutros smo stigli kući nakon 3 tjedna...
malisa se raspametio kad je vidio svog soba, igracke, kredencu s padelama...
sad spava snom pravednika... a mene cekaju koferi, torbe, vrece...
slikica imamo tone... kad uhvatim vremena ih stavim...
koko - jeste jos u vrbanima?
K. zaspala, pa imam malo vremena za izvještaj oko pelena.
Mi smo se djelomično odvikli. Funkcionira samo kad smo doma (ili u kući na moru.. i sl). Piški i (uglavnom) kaka na kahlicu. Kakanje joj nekad malo pobjegne, al odmah prijavi i nastavi na kahlici. Ponekad inzistira na "velikom" wc-u (jutros je piškila dvaput na njemu). Ali kad odemo van, piški i dalje u odjeću, tako da joj stavljam pelenu. Znam da bi je trebala ostaviti bez pelene cijelo vrijeme, ali za sada mi se još ne da. Ovo naše bolje stanje traje zadnjih tjedan-dva, i pitanje kako će biti kad nastupi kombinacija teta čuvalica-baka, a ja se vratim na posao.
Dok spava stavljam pelenu. Po noći se budi i traži puno piti, tako da nema šanse da pelena bude suha. A i kad ima noćne more, popiški se (bude skroz nesvjesna svega)..
Počeli smo joj pričati priče - bajke.. i oduševljena je. Trenutni "top" za slušanje u autu je Vuk i 7 kozlića. Zna ga valjda već pola napamet, pa stalno glumata.. Presmješna je..
Jao cure, danas mi je prvi dan nakon godišnjeg, skroz mi čudno i zamorno.. a nisam dojila noćas ni jutros, pa mi cicke ko bombice.. jedva čekam doma!
mislila sam prvi dan na poslu, vidi se da sam zbunj :lol:Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
stavila sam naše nove slikice, klikajte na next
jucer me malisa odusevio - sjedimo u restoranu, donese konobarica frigane inćune u čaši, F zgrabi jednog za rep i odgrize mu glavu... :lol: nisam stigla ni reagirati - samo sam mu stavila ruku pod bradicu i velim - pljuni, a on sve zubiće uposlio, izžvakao, i odgrizo još dva griza inćuna... i veli mmmm (mazeći se po trbuhu) :mrgreen:
Kad smo već kod dojenja... Mislim da smo mi završili sa tom pričom (barem što se Ivora tiče :mrgreen: ). Mislim da već jedno tjedan dana ne cica, i meni su cicke skroz ok. Malo jesam žalosna jer to nekako shvaćam kao prestanak jednog veeeelikog razdoblja i početak novog-samostalnijeg (ma gluposti, to valjda doživljavaju tako mame koje dugo doje, ali eto, tako se osjećam).Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Ipak mi je drago mi je da će se moje cice odmoriti koji mjesec, do ponovne upotrebe (ajme kako smješno zvuči :roll: ).
Magriz-nisam stigla pogledati slikice, ali kad dođem doma-dat ću si oduška :*
*Magriz* pregledala sam slikice :love:
Kako se samo uozbiljio i protegao!! Ne mogu vjerovati kako nam dječica rastu. Na Ivoru to ne vidim toliko jer ga vidim svakodnevno nego evo tek kad vidiš vaše malce onda mi sine da su već stvarno veliki...
A ti si promijenila boju kose?! Stvarno se nismo dugo vidjele.
Kako stojite s mlijekom?
8) Fran!!! meni je pravo čudo kako se on protegao i od one male kovrčave okruglice oko 1. rođendana postao visoki i vitki dečko! ali plave okice su i dalje okruglice :heart: zakon mi je kako svira gitaru - M. bi odmah pala na to!
vidiš, Sanja mislim da bi i ja mogla M- kupiti te bajke na CD-u jer i ona obožava slušati pričice i onda glumiti nešto - nekad glumi sama razgovor između sebe i nekoga i onda mijenja malo ton i glas i kaže "bok mila", pa stiže odgovor "bok patka" ili već netko/nešto :lol: za slikice, moram angažirati mm-a jer su sve slike na njegovom kompu pa ću valjda skužiti kako funkcionira to sve. kaj da idem na fotki.com - čini mi se da većina vas to koristi. i kako onda stavim link ovdje?
puse svima! :*
Magriz- baš su vam lijepe slikice!
Petra od jučer stalno ponavlja Neću! Sve joj je neću, čak i hrana!
Ali već vas duže mislim pitat kakav vam je jelovnik, ona je počela jest sve što i mi, i gušta u trenucima kad sjedi s nama za stolom i jede..a pojede skoro pa koliko i mi!
Što znači da sam moram redovno kuhati, uh..
Što im dajete za doručak i večeru?
U jaslicama je super, tete je stalno hvale, baš sam ponosna na nju :saint:
Već 9 noći ne cikimo!!!
Bubica- prvo :klap: za ne cicanje po noći!
Što se tiče jelovnika, Ivor isto jede sve što i mi, ali ja to malo manje začinim tj. ne posolim jako što i meni odgovara sad u trudnoći, a i inače. MM se ne buni, tako da svima odgovara. Obožava ribu, mesi, brokulu, krem juhice, ma svašta. Stvarno dobro jede (da ga ne ureknem).
Doručak i ručak mu daju bake, ali kad mu prek vikenda ja dajem, onda se trudim napraviti neke žitarice za voćem (recimo amaranth koje mu bake baš ne daju i tak), pa umiješam unutra neko voće, ili kravljeg sira... voli i kruh sa nekim namazom, laganom šunkicom... još uvijek pijemo zobeno mlijeko, ili/i jogurt.
Večera-ako ostane nešto od ručka onda mi bake pošalju pa obično pojede nešto malo "jače" tipa pečeno jaje, ili neko meso od ručka... i to jedemo oko 19 sati i još prije spavanja (21h) popije mlijeko (zobeno).
Eto, tako otrpilike to kod nas izgleda.
bubice, tako i mila najviše voli sjediti s nama za stolom - samo što ona više mulja po tanjuru, dira i mjesi hranu nego što jede. zapravo jako malo jede i jako je probirljiva - najviše voli kelj čušpajz :? , špinat sos s pire krumpirom i pečenu ribicu na žaru s maslinovim uljem i bijelim lukom. za večeru palentu. ponekad s jogurtom. otkrili smo i kuhanu kuruzicu. neobičan omiljeni menu za takvu malu curicu, čini mi se...ali sve je to zdravo kaj voli. od deserta sladoled od vanilije, montica i životinjsko carstvo. ali ne pretjeruje - traži samo tu i tamo.
još uvijek ona doji ujutro i navečer, a nekad i popodne kad dođem s posla pa možda i nije jako gladna veći dio dana. i zubića ima relativno malo (rastu...ali velike su jedino gornje i donje jedinice...) pa si mislim da joj je teško i sažvakati hranu.
:klap: za Petru u jaslicama! sjećam se kako je plakala u početku...
Kako mi je jučer bila smišna i malo me iznenadila- kad smo došle iz jaslica, ja se presvlačila a ona se zaigrala, i dolazim do nje a ona govori Kaka! Pitam je Je li kakiš? a čujem da pelena već smrdi, da je već to obavila, i kaže ona Da, ja je pitam Oćeš na tutu? a ona reče Da, i skinila joj pelenu, ona sjela na tutu i dovršila posao.
Pola u pelenu, pa prekinila da bi sjela na tutu i nastavila kakit u tutu! :lol:
Mi smo stigli s mora :D :love: :heart:
Idem čitati zaostatke, pa onda stavljam slikice!
Svima puse velikeeeeeeeeee :*
:love: draga ceksa.
:cry: :cry: :cry: :cry: i nismo se uspjele vidit.
Ceki, welcome back!!!! :love:
Petra je velika cura! Ivor još ne kaže "kaka". Sad mu je neka nova fora da se pokaki u KADU dok ga kupamo :shock: Ne kužim!?! Tako smo imali problem i na moru jer se nekoliko puta pokakio u pličaku a da mi nismo uopće skužili dok nismo vidjeli što pluta okolo :oops: da znate koji je to neugodnjak!
Tak mu sad znamo onak plitko napuniti kadu i valjda mu paše da mu je guza uronjena u vodu i opet obavi u kadu! Katastrofa. A što da radim. Onda ispraznim kadu i skupljam govanca i bacam u WC :roll:
ceki! dobrodošli! jeste sad u Vt? mi se spremamo u rujnu jedan vikend kod sveki, pa ti javim...
moj malisa je prerastao uspavljivanje na rukama... kad mu se spava, primi me za rukicu, svima mahne ' noć, i odemo u sobu, legnemo na krevet, on traži cici i tako zaspe...
baki, naravno, zaspe u svom krevetiću uz priču... eh, kad će meni tako...
nova vijest je da mm najvjerojatnije početkom listopada odlazi u njemačku - na 2 godine... :( cilj opravdava - moći ćemo ozbiljno planirati kućicu, ali, eto... sve mi nekako bed zbog toga... doduše, tako smo i započeli vezu (mm i ja), i takve su nam bile prve 2 godine braka, ali sad imamo F...
da bar imamo baku u gradu, nego ostajemo F i ja solo... ujutro posao i jaslice, popodne, noć, vikendi sami, zajedno...
sve mi se čini da ću morati naći zajedničkog frizera ;)
Vidiš Mala, a ja baš stalno mislim kako Ivor kaka na tutu već skoro godinu dana i da Petrin napredak i nije velik, obzirom kako druga djeca već kake u tutu..eh, znam da se ne treba uspoređivat s drugima, ali vas sam držala kao nedostižne!
ma ne treba se uspoređivat, osim onak za orijentaciju čisto - svako ide svojim tokom i ritmom... :heart:
magriz, :cry: za šljakenzi u njemačkoj :cry: meni mm putuju skoro svaki mjesec na tjedan dana pa zna oduzeti i po dva vikenda - i najviše mi fali baš za vikende te zajedničke :love: tjedan mi prođe u više-manje uhodanom ritmu i, naravno, uz pomoć mame!
cekana, čekamo fotke! kolki je negdje već karlo veliki!!! :*
ceki :bye:
Nama je doručak uglavnom cornflakes&mlijeko, griz (uglavnom onaj od pira), žganci.. i onda još nekad malo "zasladimo" sa šunkicom ili kruhom sa abc sirnim namazom.
Poslije toga u šetnji/parku poklopa pecivo i/ili sladoled, doma neku juhu (razno povrće) s tjestom ili noklecima, ili.. što već ima. Dobije mlijeko i ide spavati. Kad se probudi, opet papa veliki obrok - nekad isto što i prije spavanja, ili meso, tjesto, riža... Pa onda neki jogurt, voli papati Meki (to je nešto od pšenice.. tipa grickalice, al skroz zdravo). I naravno, malo voća cijelo vrijeme.. Navečer opet popije mlijeko. Uglavnom nema neki veći obrok prije spavanja - osim kad radimo palačinke i sl.
Ma kaka on već na tutu jako dugo, ali ne pokaže mi da mu se kaka ili da kaže, na to sam mislila. Ja ga stavim na tutu (baka ga stavlja na WC) i onda se on uz pišanje i pokaka.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Znam da se ne treba uspoređivati, ali meni je to neki orijentir i ja to baš volim jer vidim kako malci napreduju...
*Magriz* -znam da ti je bad... meni je totalno teško kad MM ode na put 7 dana pa kad nas uhvati vikend da smo sami. Ali nekako si mislim da će sad kad rastu biti puno lakše, bolje komuniciraju, lakše se s njima i igrati. Osim toga, imaš nas, pa ćemo se družiti. Ja sam od 10.mj ionako opet doma pa ću imati više vremena.
*Sanja* pa Keti baš fino papa! Sjećam se kad si ono pisala prije da imate problem sa jelom, valjda zbog zubića... Gdje kupiš taj Meki? ja Ivoru isto dajem neke integralne kekse, a baki sam rekla neka sakrije napolitanke jer bi se mali utopio u njima!
Jooj, palačinke... kad se meni to tak ne da raditi, a i ne mogu kad mi se Ivor stalno mota oko nogu :roll:
Pretpostavljam da je Magriz pisala na topicu o tatama koji su dugo van kuće..joj, ja škicnem tamo svako malo da me to utješi, ali meni se rjetko kad radi da ga nema tjedan dana, tako da mi se nit ne da tamo pisat, jer moja priča nije neka za potužit se, kad pročitam kako je drugima.
Eto, i tu se uspoređujem, ali nekad je stvarno dobro vidit da nam i nije tako crno kao što nekad doživim..
Mal- meni se isto jele nekidan palaćinke, pa ja zamutila smjesu a mm pekao :) TReba nekad podjelit posao, konkretni ;)
Ceki- dobrodošla! :love:
Magriz, meni se ne da ni zamišljati kako bi bilo bez MMa dvije godine. Mislim, nije da ne bi mogla.. ali mi se više sviđa slika obitelji u troje.. Svaka čast svima koji imaju veze na daljinu, pogotovo kad imaju i djecu.
Mala, Meki je prije bilo kupiti u Kerumu, a sad ga kupim u trgovinama zdravom hranom, a jučer ga našla i u Konzumu na Černomercu.
MM povremeno Keti da napolitanke (1-2 tjedno, i to je jedini "slatkiš" koji pojede), i to joj je super. Al baki i inim je strogo zabranjeno davati joj slatkiše - mogu kupiti vaniliju sladoled ako ga već taj dan nije pojela..
A palačinke, i sve ostalo kuham dok se Keti petlja oko mene. Nekad sjedi na radnoj površini, stoji na stolici pored, bude meni na jednoj ruci dok ja drugom mješam.. Zapravo, tak radim većinu stvari (ili kad zaspi).
Ah.. baš mi je lijepo s njom doma. Uživamo većinu vremena.. tako bi rado da sam imala "muda i pameti" i ostala doma 3 godine.. Al za prolivenim mlijekom ne valja plakati..
Bile smo jutros na Boćarskom, i super mi je tako "započeti" dan..
e, sanja, i meni padnu često na pamet te tri godine doma s njom...to bi bilo stvarno super!
A kako ste mogle ostati doma 3 godine :? mislim, jeste li mogle pauzirati na poslu ili što?
Imaš pravo ostati doma prve tri godine - s tim da nakon prve ne dobivaš nikakvu naknadu za porodiljski.. Slično ko sa trećim (i svakim sljedećim) djetetom, samo što za njih 2. i 3. godinu dobivaš onih 1650kn (cca).Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
ahaa, to sam si i mislila da je tak nešto..
A neš ti 1650 kn za 3. dijete. WOW :shock: :roll:
evo mala, možeš odmah početi planirati treće :D
a pazite sad ideje! čini mi se da postoji mogućnost neke studijske godine - ako se ide na postdiplomski, ili neko usavršavanje, isto, ako poslodavac odobri, čuva se posao ne godinu a možda i dvije ne znam. samo nema ništa love...ali ima više vremena s Mili :heart: muči me ovih od 9 do 5...duugoo je to. ne vidim je cijeli dan. :(
:lol: yeah, right! Tak je i MM komentirao kad smo bili na zadnjem UZV i saznali da je dečko... jadan bio malo razočaran i odmah rekao "ah, ništa zato... uvijek postoji treća sreća!!" :roll:Citiraj:
Koko prvotno napisa
A čuj.. mi smo mislili ako su blizanci (što je velika šansa sa IVFom), da ostanem s njima doma 3 godine. I to bi bilo bolje nego ništa..Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Reci MM da se malo skulira.. da prvo ovo rodiš.. :lol:
Imam ja upisan postdiplomski, samo ni do njega ne stignem.. Kamoli još da nešto ispolažem.. :roll:Citiraj:
Koko prvotno napisa
Koko, budem ti napisala ovih dana kak najlakše staviti slikice na fotki, pa se javim..
Koko, možda ti pomognu ovi linkovi:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=44779
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=43439
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38700
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=1573
sretno! :love:
bubice hvala! :* moram samo okupirati mm-ov laptop di su fotkice.
jučer sam kuhala za večericu neki kukuruzni griz koji sam kupila u dm-u (eko-proizvodi sever) i kuhala ga na vodi i dodala malo (1 žličicu)domaćeg friškog vrhnja. izgledalo je fino i Mili je bilo jako fino i papala je - da bi za sat-dva plakala i izgledalo je kao da se grči i podrignula se par puta :? onda je moja mama probala taj moj griz i zaključila da je prezrnast i da ga sigurno nisam dosta prokuhala pa da ju sad to napuhava i grci...jooooj ni griz ne znam skuhat :(
Kako je zanimljivo pojaviti se nakon par mjeseci i čitati sasvim neke nove teme i dileme :) dječica rastu.
Da, mi smo sada u VT. A ja vam drage moje, ne uspijevam staviti slikice na Fotki :cry: možda je dial-up prespor ili ne znam što je. Idemo sada prijaviti max adsl, nadam se da nećemo dugo čekati priključenje. Onda ću ja sve nadoknaditi, obećavam :P
Lijepi Vam dan želimo. Ovdje je jako sparno, sad treba naučiti disati poslije morske klime, nije lako...
:*
to ti nije instatnt griz, nego ga moraš kuhati bar 20-30 minuta... :)Citiraj:
Koko prvotno napisa
Kako danas svi marljivo radimo pa ne stignemo pisat 8)
ja uopće nemam naviku kuhat griz, iako imam kupljen, ali čeka me čeka..mislim da ona to ne bi ni jela, a ni nema potrebu kad jede sa svakim tko jede..
Jučer sam prvo njoj skuhala krumpirice i meso, pojela je svoje, a onda kad je meni bilo gotovo plakala je dok je opet nisam sjela u hranilicu, pa je jela i sa mnom,a onda je došao i tata, pa je opet jela i s njim..
Čudo što nije deblja koliko jede :)
Bubica, a što onda jedete za doručak? ja te žitarice kuham za doručak najviše. Istina ni ja baš ne kuham griz, ali ostale žitarice da.
hm, pazi sad mene velikog stručnjaka za kuhinju - ali griz nije žitarica, nego je to neki način obrade žitarica jer postoji ječmeni, kukuruzni, pšenični (to je onaj bijeli najčešći) ... magriz, hvala na uputi o duljini kuhanja - na vrećici ništ ne piše! jadna moja Mili, ja sam kuhala jedno 10 minuta max a ti veliš čak i pola sata... :shock: imam eko palenticu koja nije instant ali se kuha tako 10tak minuta, čini mi se, pa sam primijenila isto.do sad smo probali razne žitarice ali čim je kašasto nešto odmah pljuje! a ne voli ni kruh baš - osim kukuruznog mavrovića s grožđicama. dijete mi je skroz kuruzno! :mrgreen:
a da je vidite kak glođe kuhanu kuruzu onak cijeli klip :lol: preslatko!
Doručkuje s nama i isto što i mi (vikendom kad ne ide u jasl), odnosno kruh s nekim namazom, najčešće Dukatelu i sl sirne namaze, nekad lino ladu.. nema šanse da prihvati jest nešto kašasto dok mi jedemo kruh s nečim, šta god da to bilo.Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Griz imaju u jaslicama nekad za doručak, tamo pojede jer svi to jedu..mislim, valjda pojede, ne znam svaku stvar posebno što jede što ne, ali teta mi je rekla da ona ništa ne odbija, da pojede svoje, pa onda drugoj djeci kojima ostane, a onda traži po podu je li nekome ispao kakav komad :lol:
Malo sam popustila u njenoj prehrani, ne pazim više toliko šta stavlja u usta, al trudim se da joj slatko nije na vidiku, jede puno voća. Obožava grožđe, govori Gozđe i uzme grozd u rukicu i "zoblje" 8)
Koje igračke su vašim mališima sad napete? Što ih okupira?
P. stalno nešto slaže, ali kad bolje pogledam ima dosta igrača tog tipa, baš bih joj kupila nešto što bi joj još bilo zanimljivo, ali nemam ideje što?
Sad šeta po stanu i plješče rukicama i govori Tasci, tasci.. (jedino je ljetos moja mama s njom radila to taši,taši,tanana...i sad se toga sjetila! :)