Ma sigurno vam je,ja sam rodila 28.6. i nemam pravo na to,a moja kolegica koja je rodila 5.7. ima to pravo.Tako su rekli mojoj računovođi
Printable View
Ma sigurno vam je,ja sam rodila 28.6. i nemam pravo na to,a moja kolegica koja je rodila 5.7. ima to pravo.Tako su rekli mojoj računovođi
zvjerka, ja nisam dobila regres za ovu godinu-cijelu sam godinu bila najprije na komplikacijama, a sad sam na porodiljnom.
Znači na to imam pravo?
Sad moram zvati u sindikat pa točno pitati.
MA mene nervira sve u vezi materijalnih prava.
Kad se samo sjetim koliko sam se natezala s ravnateljicom oko svake sitnice koja lijepo piše u kolektivnom, muka mi dođe.
Rvukovi, meni su rekli da regres mogu dobiti SAMO kad ga koristim, dakle ne možeš dobiti novce ako ne odeš na G.O.
Točno.Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Broj sindikata:01/4855798
:lol: :lol:
svak ima svoju spiku
Regres je pravo koje je isključivo vezano za korištenje GO. Mislim da je to gotovo pa sigurno. Ako imaš pravo na regres onda imaš pravo i na GO.
i obratno.... :lol:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Nisam imala mira pa sam i ja zvala u min. i pitala za tu famoznu naknadu za bebače. Pa me gospođe izvrijeđale da kaj ja ne čitam kolektivni i tak... Meni su rekli da oni to u prosvjeti ne daju. I sad ga ti znaj.
A to sa regresom. Istina vezan je uz GO a problem je u tome kaj vama prosvjetarcima ravnatelji ne žele dati GO u toku šk. godine mada bi mogli i morali. I tak ima tu dosta fora al, preoširno za forum i ovosi o stavu škole, ustanove gdje radite. Toliko od mene o toj temi.
Čitajte temeljne granske kolektivne ugovore i Zakon o radu. To vam je Biblija z<
klinac mi je poslal odgovor , pa nastavljam.
.... to vam je Biblija za posao, i vaša prava po kojima se uvijek ravnate.
i da nadodam...kad bi naši ravnatelji željeli i shvaćali kolektivni ugovor pa ga onda i primjenjivali gdje bi nam bio kraj, a ne kad ti za svaku sitnicu moraš glumiti pravnika i još ti neki polugluponadobudan ravatelj veli da KU njemu ništa ne predstavlja.
Kad se toga sjetim, požalim što sam ikad tražila posao u prosvjeti jer su većina ravnatelja koje ja znam pravi pacijenti.
I sad ti radi :x
Samo da napišem svoje iskustvo s regresom. Bila sam sigurna da ga neću dobiti, jer sam na komplikacijama od drugog mjeseca i nisam ih prekidala. No, regres sam dobila kad i ostale moje kolege, 1250kn.
E sad, s čim to ima veze- nemam pojma.
Također sam zvala u školu i pitala za naknadu za novorođeno dijete. Nisu me odmah otpilili, rekli su: Provjerićemo. Provjerili i kažu ništa od toga jer to nije u novom kolektivnom ugovoru.
Tonina, hajde molim te izvjesti nas ako tvoja kolegica dobije tu naknadu, te nas prosvijetli akko da i mi dođemo do iste.
Trebam pomoc oko ove naknade, i ja i suprug smo zaposleni na fakultetu , sto je isto ministarstvo kao i skolstvo, pa me zanima imamo li i mi pravo na tu pomoc i ako da dali samo majka ili i otac.
A sad sam procita sve sto ste pisale, a ocito od te neknade nist a ja se bas poradovala.
Kako je onda tonina napisala da je njena kolegica dobila tu naknadu?
Znači još se ne "bacamo" na drugo dijete :lol:
A već sam se ponadala :P
nije napisala da ju je DOBILA ;)Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
ima li sta od ovoga?
nije direktno vezano uz topic ali vidim da ima cura koje su kontaktirale ministarstvo pa mi treba informacija...
naime muz je prošao pedagoško psihološku izobrazbu i sad čeka povrat te love...
ALI... njegova je računovotkinja toliko "ažurna" :evil: da sam ja odlučila uzeti stvar u svoje ruke... najradje bi se otišla s njom posvadjati ali ipak nije u redu zbog muža...
zanima me koga treba u ministarstvu tražiti i koga pitati u vezi love, pretpostavljam da to rješava ista teta kao i ovu lovu za porodiljni...
eto ako netko ima odgovor ili nešto zna molila bih...
nije mala lova u pitanju, ja ne radim, beba samo što nije...
...da se i ovako trudna moram nervirati radi nekoga tko ne radi svoj posao... :nope:
Slučajno sam nabasala na ovu temu pa me zanima ima li tko svježih informacija ili iskustva s navedenim (novčanim poklonom za bebu) i je li netko ipak dobio regres poput Sandrij2 iako je na komplikacijama pa nije koristio GO?
ja nisam dobila nikakav poklon od nikoga... a regres sam dobila :) na komplikacijama sam bila od 14.9.2009., rodila 24.5.2010., godisnji za 2010. cu koristit nakon isteka porodiljnog sljedece godine
Ja nisam dobila regres, a na komplikacijama sam. Računovotkinja mi je rekla sa nemam pravo jer nisam koristila GO. Sad ništa više ne kužim :(
Molim nekoga da mi objasni....
ja cu taman biti na pocetku porodiljnog kad se bude dobivao regres (prije nego odu na GO) sto znaci da ni regres necu dobiti??
vec sam luda.
a hocu dobiti regres NAKON porodiljnog, ako se vratim za vrijeme kol. godisnjeg? (da, planim biti na porodiljnom minimalan borj dana)
Zna li neka mama imaju li uciteljice pravo na godisnji odmor van djecijih praznika? Htjela bih nakon roditeljskog dopusta u veljaci koristiti godisnji iz 2010 godine u cijelosti.Medjutim cula sam da je kolegica koja se vratila ovih dana dobila objasnjenje da prosvjetari ne mogu na godisnji odmor tijekom nastave.Je li to tocno? Ako nije na koji clanak zakona ili na sto vec se mogu pozvati? Ako netko ima iskustvo moze li mi objasniti sto sve trebam napraviti da bih ostvarila to pravo ako ga imam?
Evo jedno svježe iskustvo! Porodiljni mi završava 24.11. ove godine i planirala sam biti na godišnjem do kraja polugodišta pa početi raditi u drugom. Tajnica i ravnatelj su razgovarali s ministarstvom koje preporučuje da se godišnji odrađuje za vrijeme praznika da ne bi u isto vrijeme plaćali i učitelja na g.o. i zamjenu. Unatoč preporuci uprava moje škole poslala je ministarstvu rješenje po kojem sam na g.o. od 24.11. '10. do 5.1. '11. i odobreno je. Uglavnom, imaš svakako pravo na g.o. samo je pitanje dobre volje tvoje škole hoće li ti ga dati u vrijeme kada tebi odgovara ili će se držati naputka ministarstva koji nije obvezujući, nego samo preporuka.
Imate pravo koristiti godišnji odmor na osnovi Zakona o radu. Kada se u resorno Ministarstvo pošalje tablica (tajništvo škole) u kojoj je sve lijepo i uredno napisano, te dopis s obrazloženjem oni to i isplate.
Naknadu za novorođeno dijete nećete dobiti, pošto to materijalno pravo nije utvrđeno TKU i GKU, već se samo uvodi kao neoporezivo. Dakle, kada uđe (ako ikada uđe) u bilo koji od navedenih kolektivnih ugovora, to će se isplaćivati.
Naknadu za bolovanje duže od 90 dana imate ako ste npr. na komplikacijama, ali ne i ako ste na redovnom porodiljnom ili rodiljnom dopustu.
Hvala vam na odgovoru.
Citam dalje i vidim da sam imala pravo na naknadu za komplikacije u trudnoci. Ni to nisam dobila. Pa sta je ovo? Morat cu pravo upisati.:-(
Samo da dobijem taj godisnji eto im i regres i naknada.
Hvala jos jednom.
Interesira me koliko iznosi plaća u vrijeme godišnjeg koji se koristi nakon rodiljnog dopusta?
Super, znači da zasad mogu računati i na godišnji... :)
dmagi10, ne znam, ali pretpostavljam da je to tvoja normalna plaća (bez prijevoza i toga)??
:-( računa li se kalendarska ili školska godina? :)
Ne, ozbiljno, meni je termin za Božić, naravno, to se može malo i oduljiti, a planiram ostati godinu dana doma s bebom. Znači li to da nemam pravo na GO? Tko bi to mogao znati? Možda pravnik u sindikatu, da napokon imam koristi od toga što im svakoga mjeseca dajem novce (i što je najgore u bušti točno piše iznos koji sam im do sada dala pa mi je slabo svaki put.. :-o sorry na offtopic :-x )
potražila sam malo i izgleda, na svu sreću, da sam u krivu :-D
http://forum.roda.hr/threads/57198-p...5%A1nji-odmor?
ako se vratiš nakon 1.'7.imaš pravo na godišnji ako je prije nemaš,,,,tako su meni objasnili kad sam se 20.04.morala vratiti
imate u sindikatu pravnicu koja će vam sve objasniti u vezi godišnjeg. pozz
Evo, ja sam na bolovanju od kraja siječnja ove godine. Rodila sam 16.9., a u sljedećoj godini mogu koristiti 2 godišnja: prvi do 30.6., a drugi u vrijeme ljetnih praznika. Provjereno kod pravnice u SHU.
Članak 63.
(1) Neiskorišteni dio godišnjeg odmora u trajanju dužem od dijela godišnjeg odmora
iz članka 62. stavka 2. ovoga Zakona, radnik može prenijeti i iskoristiti najkasnije
do 30. lipnja iduće godine.
(2) Radnik ne može prenijeti u sljedeću kalendarsku godinu dio godišnjeg odmora
iz članka 62. stavka 2. ovoga Zakona, ako mu je bilo omogućeno korištenje toga
odmora.
(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio
godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je
stečen, zbog bolesti ili korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski
dopust, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine.
Podižem temu. Je li se što promijenilo u međuvremenu (nova sam), koriste li se ovi godišnji u vašim školama?
Imam pitanje-radim na pola satnice, dakle, primam negdje oko 2500 kn. Hoću li toliko dobivati na čuvanju i prvih 6 mjeseci? Što s drugih 6 mjeseci, padam na 1600 ili?
Još važnije-s obzirom da radim na pola radnog vremena, računa li se 12 mjeseci kao cijela godina potrebna za ostvarivanje prava naknade kao zaposlena osoba ili su potrebne dvije godine ?
Što sa stručnim ispitom, zamrzava li mi se ta godina tijekom koje trebam polagati isti? Imam li pravo izaći dok sam na porodiljnom (pretpostavljam da ne ukoliko se zamrzava)?
Kakva prava uopće imamo-regres, božićnica nula bodova, jel nam ostalo što za dijete?