veceras ce i kod nas mirisati po cevapdzinici :mrgreen:
Kristijanu se malo digla temperatura prije spavanja ali nista strasno
budi se s vremena na vrijeme i place pa opet zaspi....
Printable View
veceras ce i kod nas mirisati po cevapdzinici :mrgreen:
Kristijanu se malo digla temperatura prije spavanja ali nista strasno
budi se s vremena na vrijeme i place pa opet zaspi....
luk ima inhalacijska svojstva, pa onaj smrad propuše nosnice da možeš lakše disati.Citiraj:
**mial** prvotno napisa
žrtva je velika, ali je bronhi :P
uglavnom, uzmeš glavicu luka, sasječeš je napola i staviš negdje uz krevet.
sutradan luftaš cijelo popodne i navečer opet ispočetka.
nećeš vjerovati, ali taj sam recept dobila od mog dragog prijatelja liječnika, ne od jakovove prebabe. (iako bi isprobala i da mi je baba rekla) :)
A jeste se raspisale... :)
Ninet i Josi cestitam :heart:
Mi smo ok s nosicem,ali se A malo porezala po prsticu i pita je nena sta ti je,a ona veli,"pa ti me udarila vratima" :shock: ...Inace veceras smo imali goste na veceri A je do zadnje skakala neumorno da bi na kraju rekla da je bole oke,kako i nebi....
A nikako ne nosi papuce :/
Bravo za Kalu... :* velika cura...
Mi vec dugo,dugo imamo cijele prospavane noci :D :)
Bokić!
evo mi jutros ostali doma povišena temperatura, proljev i to takav da sam jutros morala posteljinu promjenit i kašalj. išla sam tražiti onaj čaj u granulama protiv kašlja jer joj to pomogne i nema ga, sezona.
Josi vidiš i ja dobila prekjučer recept ak djetetu staviš češnjak pod krevet il tak nekako da bolje spava pa sad neznam jesu li to babske priče il ne al kad si izmučen s njihovim nespavanjem vjeruješ u sve. a ovo s lukom bi i probala al pošto smo svi u istoj sobi neznam koliko bi Kiaru smetalo ha kaj veliš?
imam i ja trudničkih hlača i trapke HM pa cure ja čuvam
Ne se hvaliti,ima tu još djece koja ne spavaju kako treba ;)Citiraj:
Bobčica prvotno napisa
Mial-samo ti čuvaj,osjećam novu trudnicu na našem pdf i to vrlo brzo! :dancingfever:
Kod nas noć protekla bolje,još ima šlajma,ali se nadam da je neka obična viroza i da nećemo morati do doktora!
Kako su vam klinci danas???
Stijena-kad krećete sutra?
zar je moje dijete još jedino zdravo tu :shock: :shock: :shock: pljuc, pljuc, kuc, kuc, kuc, kuc (ima koga? :lol: )...da ne ureknem, a već tri tjedna ide u jaslice :shock: :shock: :shock:
trak - eto vidiš zato ja zaobilazim TL u širokom luku, a od svih ostalih šlapica osim ciciban i froddo smo odustali odmah čim su mu se tri para "običnih" za 50 kn raspale u vrtiću za tjedan dana :x
ovaj recept s lukom smo upražnjavali čitavu prošlu zimu kad je patrik čitavo vrijeme bio šmrkav, ali moram priznati da nekog drugog efekta osim stvarno prekogroznog smrada i nisam primijetila - meni bolje leže eterična ulja čajevca i eukaliptusa, ali s tim počinjemo kad počnemo s grijanjem jer to ide u ovlaživače i na radijatore. Za sad ev. stavim malo u one lampice, ali još nam, ko što rekoh ne treba 8) , osim ovaj put meni :x
Ovaj prvi dio nisam shvatila baš najbolje, pojasni malo ;) - da nije opet neka urota na pomolu :lol:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Avion kreće u pola 12 (valjda :/ ) - i ukratko luda sam već od svega i znam da ću nešto zaboraviti - samo se nadam da to neće biti putovnica ili nešto drugo što će me u sekundi lansirati doma, a ne u avion :roll:
Pa samo imam neki predosjećaj - mislim na nepokolebljive-a čuj; tebi se već sutra pruža dooobra prilika,ideš solo s mužem u nepoznate krajeve,znaš ono-opuštanje,maženje..... :mrgreen: :lol:
Lovre i dalje slinav. Noć protekla savršeno. :?
Moram pohvaliti susjede: sinoć mi 'ekipa iz dvorišta' promijenila gumu na autu. 8)
i mi tako... plus što mu kuham čaj od kapule i sve puno bezbolnije prođe.Citiraj:
josie prvotno napisa
I dalje kašlje, govori kroz nos, ali mu nije začepljen :?
Vrijeme bljak :(
nakon neprospavane noci jutros sam koma
mislim da je i mene uhvatilo, grlo me steglo, nos jos nije popustio sto ne znaci da nece :/
Kristijan se budio nocas milion puta
kod njega isto kao i juce, nosic curi, nema temperaturu al sav je "jadan"
Ivanu već tjedan dana curi nosić, ovako žuto i sluzavo nije nikada bilo
mažem mu prsa i leđa sa kremom dr. Theissa, ispirem nos fiziološkom i onda nakapam kapljice, ali samo za spavanje
jedna dan je kašljao za poluditi, svakim udisajem, i to mu je prošlo, sada se zakašlje samo kad mu se šlajm nakupi na grlu
temperaturu nema, raspoloženje kao da mu i nije ništa
ono što me brine je proljev, već 7. dan, ima pa nema,
nije onaj klasičan da je svako malo na wc-u
2-3 pita dnevno s tim da ujutro doslovce sve iscuri iz njega, a poslije bude normalno
ako i sutra bude isto ujutro idem kod pedijatrice po uputnicu za testiranje
mene će ti njegovi proljevi svekih mjesec-dva dokrajčit :(
yas, mi nemamo problema s učestalimm proljevima, ali jedanput je patrik u jaslicama zaradio nekakav čudan - malo ima - malo nema - jedan dan kaka normalno, drugi dan uopće ne, treći ponovno proljev i tako 10 dana - ni sama nisam znala što mi je činiti.
Naravno, iz jaslica su ga poslali doma prvi put kad je tako kakao tamo i rekli da kad ga sljedeći put dovodim, donesem potvrdu pedijatra da je zdrav. Tako da sam bila prisiljena otići pedici.
Kod nas je osim te neke viroze koju je pobrao veliki problem bio i to što on nije mogao bez (puno) mlijeka, a ja mu ga pak po preporuci zarazne nisam uskraćivala jer u njihovim uputama za dijetu kod povraćanja i proljeva piše da dijete smije piti mlijeko.
Kad sam to rekla pedici, umjesto mlijeka nam je preporučila HN25 (mućka se s vodom) koji je patrik pio umjesto mlijeka, a kuhala sam mu puno povrća (mrkve pogotovo, a i inače je voli jesti), riže i piletine (juhe) i za nekoliko dana proljev je skroz nestao.
Doduše kad sam mu HN25 probala ljetos dati nije ga htio ni okusiti, ali je prošlo i unatoč tome što je pio mlijeko.
Isuse pa nije me bilo dva dijela - a nitko ne pita za mene :x :evil:
i meni je to sa mlijekom drama, jer uopće ne mogu zamisliti kako bi ivan izdurao dan bez mlijeka ili nečeg mliječnogCitiraj:
Stijena prvotno napisa
koliko god često je imao proljev uvijek je pio mlijeko...
MB, pa pitalo se za tebe, sjećam se, samo ne znam točno na kojem dijelu, a ovaj naš pdf više nije ko prije, puno pišemo pa dva nastavka brzo prođu...
što se događa? kako tvoji anđelčići?
ma mi mislimo na tebe al nesmijemo chatati da nas nebi zaključali i ovak je panikaCitiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
evo i Kala ima taj čudni proljev, ujutro rijetko, rijetko, a popodne skoro normalno malo mekše, pa navečer kasnije opet proljev baš nešto bezveze. al kad već spominjete mljeko i mlječne proizvode kao kad malo više konzumira i proljev je tu, :? :?
promukla i priča kroz nos al nije začepljen nosić, a nočas je dva-tri puta tako grdo zakašljala da me sve bilo strah jutra al evo još nije kašljucnula ( kuc,kuc,kuc o drvo )
Modesty, znam da nas nisi uspjela baš DETALJNO iščitati, ali moram te obavijestiti da sam samo ja bar dvaput pitala za tebe, a vjerojatno i traktorka koji put :mrgreen:Citiraj:
ali dobro ovaj put smatraj oproštenim :love:
Savjet od homeopata: kada je dijete slinavo - izbaciti kravlje mlijeko iz jelovnika.
MB, ma pitalo se za tebe... :love:
Uostalom - koja ti je isprika za ovoliko nejavljanje? :x
A joj pa skoro ste svi bolesni.
Evo saljem ~~~~~~~~~~~ da cim prije ozdravite.
MI smo trenutno zdravi i nadam se da ce tako i ostati.
Ninet cestitke od :heart:
Josie tebi isto cestitke na polozenom ispitu.
Ja nikako da se primim knjige , vec sam ljuta sama na sebe :evil:
da li se ovo odnosi i na mliječne proizvode tipa jogurt, sirko...a na adaptirano :?Citiraj:
Maruška prvotno napisa
A vidi nje.... :shock: nema je stoljećima i odmah paljbu na nas !!Citiraj:
Draga,svi pitaju za tebe :P a ti umjesto što gunđaš,bolje reci kako djeca,šta radite,i šta ima novo !!!!! :*
kolko je meni poznato na sve, ali specijalno na mlijeko. A s obzirom da je i adaptirano zapravo kravlje mlijeko, pretpostavljam i na to. Jedino možda ako se malo jače razrijedi.Citiraj:
wana prvotno napisa
A zašto adaptirano :?
Ovako.Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Za adaptirano nemam pojma, nisam pitala.
wana spominje adaptirano jer ga Jure pije.
a zašto adaptirano :?Citiraj:
Maruška prvotno napisa
možda sam "malo" dosadna, al stvrno me zanima :oops:
Iskreno, nisam ju nikad pitala. A sad kad si spomenila, sitila sam se da i mene baš zanima. :mrgreen:
:* svim bubanim :* Mateo vec danima smrca,neda kapat nos,neda piti sirup bas sam :x nikako da ga prođe,a moramo pedijatrici po potvrdu za vrtic bas nezgodno. vec dugo trazim body od br;90 nadalje,nasla jucer 92,98 kupila odmah 4, tko je body izmislio dobro je napravio :D NINET- :heart: cestitam :heart: vidjela sam slikice :shock: ,odmah mi je lakse,sto moj M nije jedini mrsavko i tvoj je :) i M je imao simpatiju na moru,cehinju,mozes mislit kak su se sporazumijevali :lol: YASMINE-kad je termin,jesi bila na zadnjem preg.? M spava a kakav je nered napravio :shock: nebi tri spremacice pospremile
ma mislim nemam ja ništa (efikasno) protiv, ali ne znam koji je razlog da dijete nakon godine dana pije prerađeno adaptirano ako može (?) piti "obično" kravlje - kao neprerađeno :roll: , pa me tako malo zanima...Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Koliko ja znam,bolje je da dijete pije adapt. nego kravlje,objašnjavala mi pedica,ali naravno da nisam zapamtila,ali je "zdravije" valjda! I nama je,sjećam se,savjetovala što duže adapt. a što kasnije kravlje!Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Yas-zaista,kad ti je točan termin??
Kad smo se već upustile u ovo lamentiranje...
Preporuka WHOa je dojenje do barem dvije godine. Ako to preslikamo na adaptirano (koje je za bebe bolje od kravljeg)... Možda je to.
ahaaaa, dobro, a adaptirano je zapravo kravlje, a još je k tome je i iskemijano...al ako oni tako kažu...hm, ne znam...al, vidiš dobro je znati...a jure ima već dvije i pol godine....
waaaanaaaaa, a da nam objasniš iz prve ruke da se mi ovako ne mučimo :mrgreen:
....ili možda ipak da nam ne objasniš, još smo uvijek pod prismotrom adminica ;)
Ma ofkors,mislim da dojenje više ne moramo ni spominjati,ali čisto sam usporedila adapt. i kravlje....
Ja sam se izdajala mjesecima,ali dojenje nismo iz xy razloga uspostavili,a imala sam ogromnu želju,pa sam se tješila izdajanjem,zatim smo prešli na adapt. mlijeko,pa sa nekih godinu i pol na kravlje,a sad bi to sve najrađe ukinula (da znam kako) jer ionako jede jako puno mliječnih proizvoda. Da budem malo jasnija-može mlijeko na čašu,a ne kao uspavalica na bočicu!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXCitiraj:
traktorka prvotno napisa
Jel tko planira na RODINU RASPRODAJU?
Iskreno, nisam nikad previše razmišljala o mlijeku. Doduše, mi smo do neki dan dojili pa nismo ni morali. :mrgreen:
Nama je predaleko...Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
službeni termin mi je 15.10.
moja računica je 18.10.
1.10. imam opet pregled i valjda uzv u trudničkoj ambulanti na SD-u
prije 2 tjedna dok. je potvrdi o da je curica i da već ima 2570 g
još mjesec dana dakle,
ivana sam prenjela 10 dana, a mislila sam ko i sada da ću se poroditi ranije :roll:
da ne bi bile u neizvjesnosti ako se odjednom prestanem javljati evo našoj internoj "administaratorici" (barem po količini vremena provedenog na ovom našem topiku :P ) gđi. traktorki javljam na pp svoj broj moba i molim da ona učini isto!
i što sad pijete i kako - to me oduvijek zanimalo. Za nas bočicaše mi je jasno da nastavljaju s mlijekom (iskreno ovo me zanima jer sam ja jedva čekala da se skinemo s te kemije od adaptiranog, a nažalost moram potpisati traktorku 1000 puta od riječi do riječi) opet iz flašice, a što je s bivšim cicateljima?Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Iskreno patrik uopće ne mogu zamisliti bez boce bar pred spavanje :roll:
Predpostavljam da je nakon dojenja(ako dijete uopće traži piti mlijeko) logičan slijed kravlje...ili Mare??
Stijena-Roko pije "samo" za uspavljivanje i svejedno mi je muka od te odvratne bočice. Samoj sebi sam rekla da ću mu tolerirati do 3 godine,a onda lete kroz prozor i uopće me se ne tiču posljedice. U ničemu nisam bila drastična,ali ovo me izluđuje,a recimo da nema toga,bez problema bi se riješili i noćne pelene!!