Štapići su fantastični! Rižu nisam radila jer sam od jučer na "režimu" - nema kombinacije bjelančevine-ugljikohidrati.Citiraj:
andrea prvotno napisa
Prilog je bila zelena salata i cikla.
Printable View
Štapići su fantastični! Rižu nisam radila jer sam od jučer na "režimu" - nema kombinacije bjelančevine-ugljikohidrati.Citiraj:
andrea prvotno napisa
Prilog je bila zelena salata i cikla.
Stalno se pripremam ali nikako da krenem sa ovakvim tretmanom....a trebala bi, 5 kila viška su već preteške!!! ;) :/Citiraj:
apricot prvotno napisa
Snorki, bujrum! ;)
Nani, ne moras prelijevati svaki red supom; umutis onu supu iz vrecice sa nekih 2-3 dl vode i poslozene snicle i sir prelijes. peces samo onoliko vremena (recimo 10-15 min) koliko treba supi, tj. saftu da se zgusne i siru da se otopi jer su snicle skoro pa pecene i prije toga ;)
Apricot, jesu li suhi stapici? jedino se toga bojim, a susam jako volimo oboje, pa bih rado probala da ih napravim ;)
Ne, nisu suhi, baš su mi super.
Sta ja danas da kuham? jedva cekam da odem kod svojih da me malo zamijene :roll:
Mozda da odem u trgovinu po riblje stapice, samo sto nas je snijeg zatrpo, pa ne znam hocu li sa kolicima probit stazu :mrgreen:
znaci, Apricot je savladala pohovanje! :lol: :lol: :lol:
sad mozes praviti i pariske snicle ;)
Ma ja ti neću pohati zato što štedim svaku kaloriju da mogu jesti čokoladu.
Znači, ako ispečem šnicle na naglo (samo na suhoj tavi), onda nadoknadim kalorije na 500 umjesto 300g čokolade.
Inače... to što ja ne bih stalno jela pohano...
Mljac!
BTW, u pariške i bečke stavim malo vrhnja (mislim, u smjesu za pohanje), to je praznik!
Apri, baš mi je drago da ti se sviđa. Ja sam se isto bila oduševila kad sam ih prvi put pravila. Stvarno nisu suhi, a totalno drugačiji okus nego obično pohanje.
ja imam rijetku srecu sto ne volim - pretjerano - slatko, inace bih bila duplo sira nego sto jesam, a ogromna sam :roll:
ja sam od onih nesretnica koje se debljaju i od vazduha...
i ja stavljam pavlaku u smjesu za pohovanje, bude znatno bolja, nimalo zilava, a uvijek koristim i smjesu bijelog i integralnog kukuruznog brasna ;)
Eh, wewa... uopće ne dvojim gdje ćemo na ručak kad na proljeće dođemo u Sarajevo.
Iako... Palma... ;)
znaci, ti i snorki kod mene na rucak, a onda u Palmu ;) dogovoreno ;)
Moja mama tako raspali sedmodnevnu kupus dijetu (nekakav buckuris, nek oprosti hrana), a onda kad prodje dijerta raspali po burek, buredzike, sir, siredzike.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
I onda mi kaze:
"Vidi mi stomaka, bojim se da nemam kakvu bolest gluho bilo"
Wewa, ja se sama pozvala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma mozemo mi u burekdzinicu pa u Palmu. Lakse je... ;) A evo i Apricot dolazi da uz prve proljetne zrake iznenadi zeludac bosanskom klopom :lol:
Apricot, a za kaj ti ideš na režim? :lol: Mislim, ja još uvijek dobro vidim a vidjela sam te nedavno, i odlično izgledaš........
I ja ću probati raditi te štapiće, čine mi se odličnima mljac!!!
+7
joj, jel to ona cudesna juha? ono kupus i ostalo povrce u gomili vode? brrrrrrrrrrrrrrrrrr, divim se zenama kako to mogu progutati.
znas sta, samo vas dvije dodjite, lako cemo se dogovoriti za klopu, bar nama to nije problem ;) a ja uvijek mogu kupiti pite, znam gdje ima dobre ;)
meni je to jako fina juhica, kisela, osvjezavajuca.... mljac! s gustom je jedem...Citiraj:
wewa prvotno napisa
wewa, vidim divljenje u ocima.... :mrgreen:
danas su samo sarenu rizu, ne da mi se kuhat samo za sebe...
Pa jel te muz priupita sta ima uz rizu :? :mrgreen:Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Moj bi odmah poceo sarati ocima po sporetu, ne bil` vidio sta konkretno :lol:
Pa jel te muz priupita sta ima uz rizu :? :mrgreen:
Moj bi odmah poceo sarati ocima po sporetu, ne bil` vidio sta konkretno :lol:[/quote]
pitanja su suvisna... ono sto pozeli njupat moze si i - sam skuhati!!! ja radim, on je doma, nek kuha sto mu srce zelucic zeli...
evo, divim ti se iz sve snage :D
mi nismo neki mesarosi, ali MM ima vrrrrlo ogranicen spisak namirnica koje konzumire, da prostite zbog vlastitog cejfa. riza, recimo, njemu uopste ne dolazi u obzir a ja bih je mogla svaki dan po tri puta njupati i ne bi mi dosadilo...
Evo moj ručak se krčka. Ništa posebno, varivo od graška i izmišljeni recept za dinstanu piletinu. Namazala sam batkove i nadbatke s vegetom, ispržila ih malo sa svih strana na ulju, nasjekla crveni i bijeli luk na komade i nalila vode da se dinsta. Stavila sam i malo majčine dušice i bosiljka. Miriše mi iz kuhinje čak do kompa u drugoj sobi, mmmmm.... :roll:
Ivancice, super ti zvuci ova dinstana piletina, mljac!
Kada pohate, dodate malo kis. vrhnja, a u šta ? U jaja ? Ili s vrhnjem premažete meso ? :?
Pretpostavljam da u brašno ne... :mrgreen: :mrgreen:
U jaja!
Ali možeš i sve zajedno pomiješati - ko za palačinke, malo gušće. i onda u džuture!
A možete u jaja umjesto vrhnja staviti malo mlijeka kako ja uvijek radim. I od njega isto meso bude mekano. Isto tako kad pečete jetricu(svinjsku) sto je prvo malo potopite u mlijeko da ne bude žilava.
Dobro, a kaj su tu džuture ?! :? :mrgreen:
Andrea, krepat ću od smijeha :lol: :lol: :lol:Citiraj:
andrea prvotno napisa
U džuture znači sve zajedno- pomiješaš smjesu jaja, brašno i vrhnje(prezle), sol, a ja stavim i krušne mrvice pa umačeš meso i pečeš.
Vidim, svježa ovdje. Ove cure će te svašta naučiti što nisi ni sanjala!
Jel to i TM na porodiljnom ili na godisnjem?Citiraj:
sandraf prvotno napisa
I moj isto kuha. Doduse nesto jednostavnije recepte,ali boze dragi s tim se pocinje. Neka neka samo neka se uce.
Moj je zbog Orke na bolovanju (prošli tjedan sam bila ja).
Skuhala sam grah za veliki ručak (onaj zajednički, oko 5), a što će joj dati u podne... :roll:
Nadam se da neće zapaliti kuću...
Ili napraviti poplavu...
Ili... već nešto... :lol:
Andrea, dobro si me nasmijala... Ne znaš što znači "u džuture" :lol: :lol: :lol:
Prava si gradska cura!
mm ima cudno radno vrijeme i jos cudnije slobodne dane. onda se dogodi da je recimo utorak, srijedu i cetvrtak doma. onda i kuha za sve nas, narafski. jucer je radio popodne i kuhao za sebe (jaja na oko i pomfri).Citiraj:
sasana prvotno napisa
moram ga pohvaliti (tu i tamo mu otvorim rodu i citam mu samo postove gdje ga hvalim :mrgreen:): kuha jako dobro, cak se trudi bit mastovit, iako to uglavom zavrsi na snicli na pekacu i pomfriju. ali, trud se cijeni...
danas kuha svekrva za sve!
sandraf pozdrav za TM, jako me podsjetio na mog.. :lol: ali bitno je da se trude... :mrgreen:
:mrgreen: :lol:Citiraj:
MajaMajica prvotno napisa
off:
Apricot, kako je Orka? nadam se da ce brzo ozdraviti i uzivati na snijegu ;)
Osim što jako kašlje, dobro je.
I radi čuda po stanu. Ali, to je već naša "bolest" :lol: :roll:
drago mi je da je bolje ;) nadam se da ce uskoro i kasalj nestati ;)
a vas mi nije zao sto ste "bolesni", nadam se da cu se i ja "zaraziti" ;)
Ja sam si jučer cijelo popodne mislila na te džuture i na kraju sam se složila (sama sa sobom) da su to sigurno posude, odnosno lonac u kojem se poha ! Kao ono, sve u džuture; znači - sve u lonac. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
(u nedostatku smajlića koji je umro od smijeha)
:lol: :lol: :lol:
Primjer:
Hoces li solo, ili da idemo svi dzuture?
Svi smo dzuture usli u autobus.
Moja snorki, mi smo ti ovdje, svi džuture, pokrepali od smijeha!
o boze, ne zna se koja je blesavija :lol: :lol: :lol:
snorki, od sada te kontaktiram kad god mi zatreba primjer :mrgreen:
nego, ja danas ne kuham, jucer sam! imam gotov grasak s janjetinom (da se andrea zadevera, reci cu da je s kurbanom :mrgreen: )
bravo ja!
Pravo si mi zameračila s tom janjetinom!