Evo da vam se i ja javim. Ja sam rodila prije 3 god. i cijelu trudnoću sam posječivalakardiologa. Diagnoza - sinusna tahikardija. Tlak oko 120/70 pa do 140/90. Dobila normabel da pijem. Mogu vam reći da je sve to od "nekog stresa",koji se nakuplja i onda od jednom izbije sa groznim lupanjem srca. Rad srca mi je bio i do 113 otkucaja u min. Nikakvu drugu terapiju nisam dobila,ali mislim da ne bih ni prihvatila,zbog bebe naravno. Ni ovaj normabel nisam pila. Bila na holter EKG-u : SR,91/MIN (62-150). Doktor je rekao da je to otprilike "normalno" i da kad budem išla rodit pokažem njegov nalaz,ali međutim ja sam pokazala ali na to nitko nije obratio pažnju tokom poroda. Sve je bilo u najboljem redu tokom poroda što se tiće otkucaja srca (nisu mi mjerili,ali nisam ni je nešto grozno osijetila) iako mi porod nije bio ni malo lagan. Kardiolog mi je rekao da dođem poslije poroda kod njega na kontrolu,a evo prošlo je već više od 3 god. a ja nisam bila. Osijetim i sad je ponekad ubrzan rad srca,ali mu jednostavno ne pridajem pažnju i ne paničarim jer znam da mi od toga može biti još samo gore.