nisa, nitko me na ovom forumu još nije rasplakao, a pročitala sam svakave priče. Jednostavno sam ti se morala javiti da ti pošaljem :love: :heart:
Printable View
nisa, nitko me na ovom forumu još nije rasplakao, a pročitala sam svakave priče. Jednostavno sam ti se morala javiti da ti pošaljem :love: :heart:
Drage moje, ono što mi zadnjih dana ne izlazi iz glave a potaknuta stalnim reklamama o humanitarnoj akciji za pt-2 u Petrovoj koje mi ne dozvoljavaju da sve što prije zaboravim, a samo otvaraju ranu, je sposobnost da se bude toliko nehuman prema ženama koje proživljavaju pravi pakao zbog straha za svoje bebe. Nisam bila jedina koju su tako tretirali. Pitam se do kada ćemo takvo nešto trpjeti. Pitam se može li se liječnike tužiti zbog nehumanog odnosa. Na žalost, ne živimo u Americi, jer takvi bi odmah letjeli s posla.
Tekst kojeg sam najprije ovdje objavila, malo sam preradila da bude još jasniji, i pokušala ga poslati na tri adrese, dvije ga nisu objavile, treći pokušaj upućen na "mojupriču" za Latinicu, također nije prošao, no nisam se ni potrudila da problem riješim kako se sugerira. Ne znam bi li moralno bilo u redu da se ovakva priča gura u javnost u ovakvom trenutku kada traje ova humanitarna akcija.
Jer prve suze koje su mi potekle bile su onog časa kada sam se našla u onom stravičnom hodniku iz reklame, slijedeće kada me profesorica nije ni pogledala, niti mi uputila i jednu riječ kod prijema.
Znam samo da ću i dalje razmišljati o tome kako bi takvima i sličnima trebalo stati na kraj i dobro ih uzdrmati. Ima li više sličnih meni? Javila mi se samo jedna cura iz Splita rekavši mi da će se pridružiti pokerene li se ikakva inicijativa. Može li mi netko sugerirati kome se obratiti.
nisa, iskreno ne znam kaj da ti sugeriram. Nisam u ovo sigurna, ali ti doktori u Petrovoj u svakom slučaju su moralno odgovorni za tvoj slučaj. Probaj nazvati Liječničku komoru i poslati im svoju priču. Neka ti sugeriraju kaj da napraviš. Možda nekakav prigovor da se bar povuče njihova moralna odgovornost ako ništa drugo. Ne znam da li tu možeš išta postići jer i sama vidim znaš kakva je kod nas situacija. I slažem se sa tobom u potpunosti, stvarno se trebamo početi boriti protiv te bolnice. Znam da u svakoj bolnici doktori znaju sfušati, ali ovi u Petrovoj prelaze sve mjere. Svako malo pročitam priču kao što je tvoja. Puno pusa.
iskreno mi je zao za sve sto si prosla, a maloj Nikoleti :saint:
i ja sam lezala na PT2, i vidjela i cula svasta..i uvijek iste osobe na istoj strani.
Moj slucaj se ne moze usporediti s tvojim, ali znam sto znaci cekati UZV, i kad dr.Z. upise, a ona dodje i prekrizi ga :x
Pohvale stvarno idu dr.Zlopasi :) , sestrama (nekoj malo vise, nekoj malo manje, ali uglavnom :) ) a dr.Š. SAMO AKO SI NJEN :evil:
bilo bi lijepo kada bi se donacijama moglo promijeniti liječničko ponašanje.
malo bi kome u sjećanju ostali derutni zidovi, trošna oprema... samo da naiđe na osmijeh, susretljivost i ljubaznost osoblja.
interijer će se možda i uljepšati a uvijeti rada poboljšati, a hoće li se time desiti promjena i u nekim glavama?
Nisa, :love:
fegusti, potpisujem. Malo me briga gdje ću roditi, glavno da mi je dijete živo i zdravo i da sam ja O.K., sve ostalo može se izdurati. Što se mene tiče mogu i na nasipu - dobro, malo sam pretjerala, ali you get the point.
Nisa, žao mi je zbog tvog iskustva.
:heart:
I ja sam ležala na PT2.
Imala sam operaciju u 19. tjednu trudnoće.
Dr. Š. mi je izvadila jajnik.
Operacija i sve oko nje je bilo stravično. A znaš već, sam u Zg, nemaš pojma ništa, čekaš tumor markere, pripreme te za operaciju, stave kateter, odvedu gore, ali nije još tvoj red, vrate te dole, ležiš i plačeš i čekaš.
Dr. Š i Dr. Z. su me operirali.
Sve je dobro prošlo. Dan u šok sobi mi je najgori dan u živoru. Imala sam dobre cimere u svojoj 12-13 sobi pa mi je oporavak bio ok.
U mom slučaju je doktorica dobro izvela operaciju (imam šav od 16 cm na šta su se doktori u šibeniku di sam ležala još 4 mj samo zgražali. ali ja mislim da je to zato što znaju da su pogriješili što su me otpustili "zdravu" što bi se ko zna šta desilo da nisam otišla na svoju ruku u Petrovu i napravila operaciju).
Tako da je u mom slučaju dr.Š stručno izvela svoj posao, ali da nema grama ljudskosti u toj ženi, to potpisujem.
U takvim situacijama, kad si u "drugom"stanju, 300km dalje od svoje kuće, bez muža, nemaš pojma šta te čeka, hoće li beba preživjeti, hoće li biti normalna, svaka topla riječ ti znači, a kad vidiš hladan izraz lica doktorice koja te ni ne pogleda na viziti nije lako.
Možda zbog toga i sestre nude "Normabeliće" šakom i kapom.
prestrašno :cry:
:cry: :love2:
Jako mi je zao zbog tvoje bebice :cry:
O pt 2 sam cula samo losa iskustva, slicna tvojim i mislim da je to sve prestrasno i da to sto se tamo dogada treba pomno istraziti ministarstvo i da se sto prije zaustavi takvo nehumano ponasanje prema zenama kojima u takvim trenutcima treba jako puno razumjevanja i potpore.
Prosla sam slicno na SD, rodila bebu u 25 tj. nije prezivio, lezala sam u boxu punih 26 sati bez hrane i vode, ali nacin na koji se bas svo osoblje odnosilo prema meni bio je vise nego prijateljski. Cak me sestra drzala za ruku tokom poroda. Poslje mi je doktor svako malo dolazio u sobu da vidi kako sam. I on je bio taj koji me uputio na ovaj forum da potrazim pomoc od zena koje su prosle takve uzase.
I stvarno mi je to sve jako puno znacilo tako da si nemogu ni zamislit koliko si se ti usamljeno i ocajno osjecala.
Zelim ti puno srece u daljnem zivotu i da sto prije barem malo zaboravis.
nisa :love: