Hvala mim
Printable View
Hvala mim
uf, nisam znala to za stetne spojeve - pa sam kupovala vec mljevene lanene sjemenke... :/Citiraj:
mišura prvotno napisa
pospem ih preko gotovog obroka...
isto izbjegavam tablete i dodatke prehrani koliko god mogu...
a posto ne jedemo meso niti ribu - lanene sjemenke su dosta bitne u nasoj kuhinji...
aj, kupiti cu cijele pa ih poceti mljeti u muzaru...
Ja sam u međuvremenu počela piti mega epa dvije na dan. Zašto je to prejako? Ja još dojim Dianu koja ima 2ipol i pročitala sam negdje da 1 gram epe je ssuper za depresije povezane sa manjkom omega 3 kod mladih mama. Meni je ovo peta godina da dojim ili sam trudna. Može li ta mega od twinlaba biti štetna za mene ili Di? Koliko da onda toga pijem? Inače cure nemojte biti tak obrambene. NW je stvarno shit. Žena vam to dobronamjeno kaže. Tko ima imalo veze s farmacijom kaže da to jedva prolazi onu granicu da nije štetno, a kamo li da pomaže. Na žalost, nema zakona protiv toga.
Eto, netko tko razumije. Hvala ti.Citiraj:
pikula prvotno napisa
U pravu si što se tiče doze. Kod depresija se primjenjuju i veće doze. Gledala sam malo sastav: u Mega Twin EPA ima u jednoj kapsuli 840mg omega-3 (ukupno EPA i DHA). Budući da ti je dijete starije i vjerojatno manje doji, a više jede sve ostale namirnice to je kod tebe ok doza. Trudnicama se ipak preporučaju manje doze zbog antikoagulativnog djelovanja omega.
Ako želiš biti sigurna da ti dijete dobiva dovoljne količine omega nabavi svojoj Diani neki od preparata Child Life. Čisti su, relativno dobrog okusa, a mogu ih uzimati djeca već od 6. mj. života. Moja M. se toliko navikla na Esencijalne masne kiseline da me već podsjeti ako ih ne izvadim iz frižidera ;) .
A zna li netko kakve su kvalitete CaliVita vitamini? Znam da su (neki) u tamnim staklenim bočicama i da se proizvode u USA? :?
Rado bih ti pomogla, ali o njima ne znam zaista ništa. Ako te tješi-ništa loše nisam čula, a ako postoji neki podatak o štetnosti ili lošoj kvaliteti nekog preparata mislim da bih ga već imala.Citiraj:
tanja1230 prvotno napisa
Za te preparate se raspitaj tko je uvoznik pa ću ti onda možda moći više pomoći, a bilo bi zgodno znati i prodaju li se ti preparati u Europi. Svi oni koji nisu prezasitili tržište Europe (naročito Istočne!!!) obično nemaju izdvojene proizvodne pogone te se uvoze direktno s američkih proizvodnih linija, a to osigurava kvalitetu i čistoću.
baš sam iznenađena, zakaj je meni homeopatica preporučila NW preparat?
mim, možeš li, molim te, ipak biti malo određenija i dati neki izvor, link ili bilo kakav podatak o tome gdje si našla info o kojima govoriš?
Nema linka za te podatke. Ima samo poznatih osoba koje rade na registraciji dodataka prehrani, a voljne su ponekad podijeliti tajne posla s poznatima ;) .Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Ovo za homeopaticu me jako čudi. Mi već 8 godina s M. odlazimo homeopati i ni za jedan problem nikada nikom od nas nije preporučio mulitivitaminske preparate bilo kojeg proiozvođača. To nije njihov stil, a mislim da se čak i kosi s filozofijom homeopatije. O tome bi ti znale više reći forumašice koje se i same bave homeopatijom, ali vjerujem da će ti potvrditi ovo što sam rekla.
Usput, lijepo bih molila da me nitko tko vjeruje u NW ne uzima za ozbiljno. Pijte i dalje ono što pijete. Podijelila sam s vama podatke koje imam, naravno da vam neću reći ime i prezime osobe od koje sam ih dobila, a vi ih jednostavno zanemarite ako vas ne zanimaju. Topic je o omega masnim kiselinama, a ne preparatima NW.
ja pijem od natrola, navodno je to ok
Znam da se ne prodaju u ljekarnama već nešto kao MLM ( :? ). Kod nas je registrirana firma calfit d.o.o., imaju svoje savjetovalište (baš liječnike) u Zgb-u, a znam da i neki liječnici opće prakse i ginekolozi preporučuju baš njihove vitamine.Citiraj:
mim prvotno napisa
http://www.calivita.com/
Čuj, ne znam kaj da ti velim... Ja sam ti inače veliki protivnik svega kaj se prodaje na principu MLM, ali neki hvale određene proizvode tako da se ne bih miješala. Raspitat ću se pa ću ti javiti ako nešto saznam. Ako ti je te preparate preporučio ginekolog onda mislim da se ne moraš brinuti.Citiraj:
tanja1230 prvotno napisa
Našla! :D 280 kn. :/Citiraj:
mim prvotno napisa
Gdje??? Pliiiiiiz!!! :oops:Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Pogledaj detaljno sastav tog preparata i vidjet ćeš da se isplati tih 280kn.
Ne kužim se baš u sastav... :oops:
A kupila sam ga u njihovoj ljekarni u Vukovarskoj, išla sam po nešto drugo, pa se sjetila tih multivitamina, iako imam još cijelo čudo onog ABC+ doma... :lol:
Nego, još me nešto zanima - koliko se nakon isteka roka trajanja mogu koristiti vitamini? :oops: Veli ženska u ljekarni 2-3 mjeseca, je li to točno? (Imali su 50% popusta na B-kompleks kojemu rok trajanja ističe ovaj mjesec - je li išta bolje ako kažem da ga nisam kupila za sebe, nego za pse? :oops: :lol:)
Točno ti je rekla. Isplati se kupiti to na sniženju. Svi suplementi su proizvedeni tako da traju puno duže nego što piše na ambalaži: obično je riječ o bar 6 mjeseci. Slobodno to kupi i mirno popij. Rok trajanja je stavljen zato jer su do tog datuma apsolutno sigurni da je količina djelatnih tvari točno onakva kakva je na deklaraciji, ali sami preparati su proizvedeni da traju puno duže. I ne moraš reći da je za psa: puno ljudi koristi te opcije sniženja tak da ti ne mora biti neugodno. Pa toga ima u svim ljekarnama, a, koliko znam, i magistre piju ono čemu uskoro prolazi rok trajanja.Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
I hvala na informaciji. Vukovarske se nisam ni sjetila :oops: .
Hvala tebi na informacijama, puno si mi pomogla! :naklon: :love:
Inače sam taj B kompleks stvarno kupila za pse :lol:, sad dobivaju NW, ali prebacujemo i njih i sebe na TL. :)
Prijateljica je pila Omegu 3 kroz svoju cijelu trudnoću i dok je dojila do Dajanine 2g i 3 mj, sve je bilo OK.
Dok sam ja kroz cijelu Laninu trudnoću pila isto Omegu 3, a sad povremeno i sve pet.. :heart: :)