Odlično, hura za spermiće!!! :D
Printable View
Odlično, hura za spermiće!!! :D
:D :bouncing: :D hura,hura,hura!!!!!
Evo ja tek sad pročitala jer nisam imala pristup kompiću 4 dana i doslovce plačem od sreće!!!!!
Sad sam odma zvala MM da mu javim najljepšu vijest ovog tjedna.
Ne mogu ni zamislit kako ste sretni. :heart:
Ja sva drhtim od uzbuđenja i još ne mogu vjerovat,...joj da samo znaš kakvu ste nam nadu dali!
Želim vam dobar tulum u labosu i da se primi od prve,a ako se i ne primi glavno da ima još plivača a ni ne sumnjam da snage za dalje ima napretek!!
Šaljem vam puno veselih pozdrava i puuuno :* !!!!!!
:dancingfever: :sing:
Trunčice čestitam :D :D :D Uljepšala si mi dan, ulila neopisivu nadu i želju za dalje. Čestitam i vibram da uspije od prve :love:
ajde please i meni na pp pošalji broj na kojeg se može kontaktirati dr Reš u slučaju da i nama biopsija postane ili ostane jedina opcija
Jupiiiiiiiiii :D :D :D ,
kako je lepo zapoceti dan sa ovako lepim vestima.
Truncice zelim da vam uspe iz prve, pa da sreca bude jos veca :love:
:D :heart:
Sretno!
:D :heart: :D
Jeeeeeeeeeeeeeeeee .... :D !!!
:D za plivače!
super!čestitam na plivačima :D
wow!
Sjajna vest draga, želim da se ta mala mrvica dobro razvija i da u utorak pripremiš najdivniji apartman za nju. A posle uopet u sloveniju po ostatak ekipe!!!!!! Da li znaš koliko je bilo sp u tim komadićima tkiva, i šta kaže dr što ih nema napolju, nego su zarobljeni u testisima???????????????
Hrabro samo napred povašu srećicu... :heart: :D :D :D
Ovo je tako divna vijest! :D :D Želim vam svu sreću :love:
:D za plivače!
:D :D :D
Sretno!!!
:D :D :D :D juuuuuupi za plivače!!!
Sva sam se naježurila :) isto kao kad smo ih i mi našli :D Sad znaš kakav je to osjećaj :love:
Želim puno, puno, punoooo sreće!!! :heart: :love:
Aaaajmeeeee, pa ovo je prekrasna vijest. Želim vam uspjeh i sreću do neba. :D :heart:
Truncica, znam da sam dosadna, ali me zanima sta ti pise u nalazu? Malo mi to ne lici na biopsije o kojima sam cula ranije, a moramo se odluciti gdje i kako. Zato, pleeeeease, napisi sta ti je doktor rekao i napisao u nalazu i ko je radio operaciju. Takodje, sta je rekao da je uzrok azoo- trebalo bi biti navedeno u nalazu (maturacijski arest, hypospermatogenesis, isl.). :love:
Cure, tako ste super!
Danas imamo jednu malo manje dobru vijest, ali onu sreću koju smo jučer doživjeli kad je dr. našao plivače ne može uništiti ova mala prepreka - dr nam je jutros javio da se stanica ne razvija, pa tako sutra ne idemo u Postojnu.
Rekao je da dođemo kod njega u 1mj, sedam dana prije menge, pa da će mi dati inekcije i terapiju za stimulaciju, da drugi put bude puno više jajnih stanica i da šanse budu veće.
Dacaob, nismo ga od sreće ni pitali zašto ih nema u ejakulatu. To smo ga baš sutra htjeli pitat, a evo ne idemo na transfer, pa ga budemo pitali u prvom mjesecu. Nije nam rekao koliko ih ima, samo ''ima ih dosta''... i danas mi je na telefon napomenuo da su zamrznuti i da imamo materijala za dalje. Znaći, bit će sasvim dovoljna zaliha.Citiraj:
Da li znaš koliko je bilo sp u tim komadićima tkiva, i šta kaže dr što ih nema napolju, nego su zarobljeni u testisima???????????????
Mi želimo 4 bebe. :mrgreen:
Pusa svima :* od mene i mm... puno nam znači svaka vaša lijepa riječ i hvala svim curama koje sam prije svega ovoga gnjavila sa bezbroj pitanja! :love:
Sanja, nije nam dao nikakve nalaze. Dr. mu je to osobno napravio, s tim da mu je još jedan čovjek pomogao oko stvari. Mora da je biopsija, jer mm ima šavove po sred testisa, uzeo mu je uzorke, stavio pod mikroskop i razrijedio je sa nekom tekučinom, jer mm kaže da je bilo jako gusto. I sve to radi pred tobom i na ekranu ih vidiš.Citiraj:
Truncica, znam da sam dosadna, ali me zanima sta ti pise u nalazu? Malo mi to ne lici na biopsije o kojima sam cula ranije, a moramo se odluciti gdje i kako. Zato, pleeeeease, napisi sta ti je doktor rekao i napisao u nalazu i ko je radio operaciju. Takodje, sta je rekao da je uzrok azoo- trebalo bi biti navedeno u nalazu (maturacijski arest, hypospermatogenesis, isl.).
Nije nam on spominjao nalaze u slučaju da ih ima. Jedino u slučaju da ih nema, rekao je da će poslat tkivo na histološku analizu. Valjda bi u tom slučaju bili dobili nalaze. Ovako ih ima, dr kaže dosta, da su lijepi... i nama ništa drugo nije bilo važno...
Ja i mm smo se samo gledali, stiskali i ništa nam drugo nije bilo važno. Možda je trebalo, ali vjeruj mi, bili smo kao sretni baloni, ni na nebu ni na zemlji! Da nas je pitao kako se zovemo, valjda nebi znali. :lol:
Ma da, to ti je FNA- fine needle aspiration- mnogo jednostavnije i manje bolno za muskice.
Sto bih voljela da i nama bude takav nalaz.
Sretno sljedeceg mjeseca i ~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspije iz prve i da dobijete svog :saint:
Evo, mm mi kaže da NIJE to bila aspiracija iglom (FNA), već mu je dr iz 5 mjesta ČUPKAO TKIVO, i poslije mu je šivano unutra i izvana. Da nije nađeno spermića, dr bi to tkivo bio slao na analizu.
Mm je prije zahvata puno po internetu proučavao što je što, i kaže da je ovo bila -biopsija. I dr nam je stalno govorio biopsija TESE. Imamo to i na papiru od doktora napisano.
Mm poručuje vašim mm-ovima: Izgleda ružno, ali NE BOLI JAKO, nije ništa strašno.
Sanja, nadam se da ćete otići u Postojnu već u 1 mj, i da će biti puuunooo plivača.
Možda se i sretnemo tamo. :love:
Moze, moze!
Joj sto je tvoj hrabri muzic nacitan... :mrgreen:
A gdje se radi biopsija- u Postojni ili u Ljubljani?
Posto bi mi rezervirali hotel u Ljubljani...
Mm se stvarno cijelo vrijeme trudio saznati sve o azoospermiji, biopsiji i svemu tome. On je redovno sam zvao dr Reša. Moran ga pohvalit! :mrgreen:
U Ljubljanu ćete ići na konzultacije, prvi pregled. To bude oko 13h. Onda folikulometrije budu isto u Ljubljani, ali od 6-7h u jutro! Strašno rano.
U Postoji radi punkciju i biopsiju. Kao i trensfere. To bude od 8h u jutro. Dakle, sve zahvate radi u Postojni, Ljubljana je više informativni punkt, kako bi ja rekla.
Mislim da vam je pametnije potražiti smještaj u Postojni, tako se nećete morat vozikat nakon punkcije i biopsije. A od Postojne do Ljubljane za folikulometrije... to će vam bit izlet.
Odmah možete u Postojnsku jamu (bili mi prije 4 godine... tko bi bio rekao da ćemo tamo napraviti bebu... ja bla-bla kao da je to već riješena stvar... :lol: ).
MM KAŽE DA MU JE JUČER BIO DAN KAD SE PONOVNO RODIO. :bouncing:
evo jedan veliki bravooooooo TM 8)
naravno želimo vam 4 bebice :lol:
Sanja FNA-je laički punkcija testisa i radi se i na vv,mi smo potrošili sav bioptički materijal,pa sada za svaki postupak rade punkciju testisa( na vv ti to isto zovu TESE,i ne dobiva se nikakava anestezija).punkcijom je puno teže doć do spermija,jer se ne mogu pogodit pravi sjemeni kanalići,(zato ih i nema u ejakulatu),pa se onda preporuča biopsija.Obično se biopsijom uzimaju po tri uzorka od savkog testisa i to se onda još dijeli na pola,tako da od svakog ima po 6 uzoraka,s tim da u svakom uzorku ne moraju biti spermiji.... Radi se pod lokalnom anestezijom,traje kratko,obično se samo prenoći u bolnici i preporuča se mirovanje da nebi došlo do krvarenja.I naravno biopsijom se najbolje vidi da li postoje oštećenje sjemenih kanalića,maligne bolesti....Citiraj:
Sanja79 prvotno napisa
Sve u svemu želim vam puno sreće,lako za stanice,važno je da ima materijala :D :D
Trunčicebalunčice, žao mi je što se ova stanica nije nastavila razvijati, ali kako imate smrznutih spermića, želim Vam u 1. vaše 4 bebice (barem prve 2). :love:
Iz Brisela:
FNA & TESE: sperm from the testicle
In certain cases, sperm has to be searched for in the testicle itself, before they go to the epididymis to ripen. These two procedures usually result in less sperm retrieval than the other techniques.
FNA (fine needle aspiration)
[day case procedure]
With a fine needle, the testicle is punctured and aspirated, in the hope of obtaining sperm cells. It is a simple technique, which does not always result in sufficient sperm being found. It can be used in cases of non obstructive azospermia, but results in far too few sperm to be able to freeze and store surplus numbers.
TESE (testicular sperm extraction) [day case procedure]
If FNA does not result in sufficient sperm, or if you wish to have sperm banked and stored, then TESE is the procedure of choice. One small biopsy, taken under local anaesthetic is usually enough to provide the sperm required to perform ICSI and to freeze for later.
In the case of non obstructive azospermia, TESE is the only option and is best performed under general anaesthetic if multiple biopsies are to be made on both testicles.
Even in cases where only small numbers of sperm are produced, TESE can usually provide enough sperm for ICSI in about half of the cases and even provide enough for freezing and storage.
The biopsies are surgically removed and then transported to the lab, where they are prepared and examined for the presence of sperm. After the operation, the surgeon will inform you as to whether sufficient sperm was found for the ICSI procedure and/or for the purposes of storage.
Pogledajte vise (sa slikama) na http://www.brusselsivf.be/default_en...AFAKAE&lang=EN
Trunčicebalunčice,i meni je žao šta neće doć do transfera!
Izgleda da je i vama ko i nama suđena bebica od 1. mj 2008. !!
I ja to sebi uzela zdravo za gotovo :lol: !
Svaka pohvala TM,ja bi svog trebala tjerat toljagom da išta počne istraživat i sl. :mrgreen: .
Veliki pozdrav tebi i TM i puno :* !!
:D :D :D super!
Ma gle ti to! Nema me dva-tri dana i eto čuda! Trunčicabalunčica, čestitam od :heart:
trunčicabalunčica žao mi je što ti nije upalilo od prve ali spermići su tu!!! :)
:D :D :D za plivače
ajme truncica :D :D :love:
prekrasnooooooooooooo,jesam ti rekla da ce biti sve ok,i da je Res pravi majstor
bas sam sretna zbog vas :*
vibram da se oplodi stanica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sad sam procitala da se stanica nije oplodila,zao mi je,ali vazno da su tu plivaci :*
hm,mozda se i vidimo,mislim da cemo i mi opet nasem Resu :love:
Žao i je zbog stanice, ali moram viknuti hip, hip huraaaaa :D za TM i njegove plivače :dancingfever: :sing:
ČESTITAM!!!!!!!! :D :D :D :D Potpuno shvaćam taj osjećaj kad ima plivaća. Nama se prvi put i oplodila JS i bio je transfer ali nažalost nisam zanijela (MM oligozo) sada ćekam 2 mj. i idemo na stimulirani
Bravo,čestitam .
Kad ste konačno došli do toga primiće se sigurno.
Puno pozdrava i podrške ti šaljemo
trunčice pozdrav, mi smo iz rijeke i u 01/2008 idemo kod dr reša na prvi razgovor, konzultaciju..to se valjda u ljubljani obavlja pa me zanima ako mi možeš objasniti kako doći do bolnice iz pravca rijeke i koliko se plaća prva konzultacija i biopsija, jer vjerojatno će MM morati to napraviti..zaboravila sam pitati doktora jer nas je stvarno brzo naručio....thanks na odgovoru... :love: :naklon:
:*
da li sam dobro shvatila da ste i vi iz rijeke..sorry ako sam pobrkala... :P
Hej wellnes :love:
da, prvi pregled se obavlja u Ljubljani, oko13 h.
Kasnije ultrazvuk za pračenje folikula isto u Ljubljani samo rano, od 6 do 7 u jutro.
U Postojni se radi biopsija, punkcija i transferi.
Ulica u Ljubljani se zove Bratov Babnik 10. To je u naselju Dramveljska gmajna. Ja sam na googlu našla karte (slike sa cestama) Ljubljane, pa sam barem približno skužila gdje bi to moglo bit. To ti je negdje sjevero-zapadni dio Ljubljane. Pokušaj izgooglat sličice, pa češ vidjet.
Onda kad smo došli tamo, u to naselje, još smo pitali neke ljude koje smo sreli uz cestu da se ne gubimo bez veze i vrlo lako našli.
Bitno da znaš kvart, a onda nekog pitaš i nemaš problema. Ne brini za to.
Na prvom pregledu dr. će vas pitati neka opća pitanja tipa- koliko pokušavate, u čemu je problem, kakav vam je FSH i tako to.
Onda tm ide dat spermiće (koje poslije zajedno promatrate na nekom ekranu. Mi ih nismo promatrali jer ih nije bilo :( ... ali poslije smo ih gledali na biopsiji :D ). Tebi će napravit ultrazvuk.
Taj pregled je 50 eura, biopsija je 200e + icsi 1100.
:love:
Samo na brzaka..
Cestitke novim trudnicama i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ buducim... :love:
Zbog kronicnog nedostatka vremena koje nece jos dugo potrajati,saljem svima :* do iduceg citanja!
P.s. D :* dobila sam protokol za MB! :D