Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
i meni! :D
:heart:
Printable View
Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
i meni! :D
Mislim da se zove "Tao Mede Pooha". Gdje se prodaje?Citiraj:
Bucka prvotno napisa
Meni je najbolja ili jedna od nekoliko najboljih o roditeljstvu koje sam čitala "Izmedju roditelja i djeteta" (autor Ginott, izdavac Ostvarenje). Svakodnevno je u uporabi kod nas, pročitala sam je 2-3 puta cijelu, a sad iz nje čitam kao iz kuharice, kad nešto zatreba, da se podsjetim...
Ima li knjiga još obožavatelja?
Tao Mede Pooha u Planetopiji.
da, zove se "tao mede pooha", i ja sam ju kupila u "bio&bio" dućanu u jurišićevoj, ali prije par godina.
Knjiga zlatna vrijedi! Prekrasna je. Puna lijepih praktičnih savjeta za preživljavanje :)
Preporučam!
Mislim na "Budizam za majke"
jel to kao 'tao te ching za neznalice' ili djecja varijanta istog, nisam uspjela skuziti?Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
Ajde napiši još nešto o toj knjizi :)Citiraj:
mmmama prvotno napisa
vitekova pa kaj stigneš čitati uz njih dvoje? :naklon:
Ma ne stignem baš, ali moram naći vremena jer mi trebaju hitno neke knjige o odgoju,a posebno knjige o smirenom pristupu :lol:
A i Jan je jedno takvo prekrasno dijete kraj kojeg odmaramo i uživamo (danas sam s njim šetala dva sata po šumi noseći ga u marami, on je spavao ili promatrao i smješkao se - sušta suprotnost bratu) :heart:
Ovdje možete pročitati Pregled sadržaja i Uvod Ginottove knjige "Između roditelje i djeteta" i bilješku o autoru.
http://razvojdjece.crolink.net/knjige_ginott.htm
Ja sam stvarno poklonik (poklonica)... U mnogočemu slična Juulovim knjigama i jednako topla, ali češće mi je po rukama jer ima više konkretnih primjera.
i ja sam ju kupila na sajmu u pulu i upravo ju čitam... super je! :heart:Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
A šta vam se to sviđa u "Budizmu za majke"?
Kad sam vidjela onaj šugavi džepni papir, nemam volju čitati. tj.kupiti pa čitati
Ja svakako ne sudim o knjizi po papiru i uvezu. Eventualno mi dozviljaj moze pokvariti losa lektura ili los prijevod.
A knjiga mi se svidja. Jer ne patronizira, ne nudi sliku majke - savrsene zene u svemu, ima umirujucu i blagu poruku i topla je.
da,i meni je papir i uvez totalno nebitan.Eventualno ako se radi o enciklopedijama il dječjim knjigama,čisto da ne odu u smeće prije vremena.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
ja sam poprilično ćorava, pa mi i slova trebaju biti lijepa i velika da mogu s uživanjem čitati :roll:
pročitaj pa ćeš vidjeti :mrgreen:Citiraj:
kate prvotno napisa
ne sudim knjigu po formatu, ali meni je i format super jer svugdje stane ;)
napisala sam u prethodnim postovima zašto mi je super.
a "Mame-strogo povjerljivo" mi je ok, ali mi je ona priča o jednoj od njih koja je rodila doma brrrrrrr....to je jedino što mi je ulilo strah u vezi poroda kod kuće, zato mi uspomene na tu knjigu nisu baš sjajne :roll:
Da, zvuči zanimljivo. Ako te ta zaintrigirala onda ti preporučam i Azar Nafisi: Lolita u Teheranu, u izdanju Naklade Ljevak. Stvarno dobra knjiga.Citiraj:
Felix prvotno napisa
http://www.superknjizara.hr/index.ph...aeac90e09d160f
I ovo starno zvuči dobro. Jao bankrotirat ću ako pokupujem sve te knjige koje mi se sviđaju. :lol:Citiraj:
mmmama prvotno napisa
A moj komentar je bio kud je bas spojila porod kod kuce s poteskom djeteta zbog poroda... bas predvidivo (ali kaze da je na temelju prica svojih frendica radila pa je mozda stvarno bilo tako).Citiraj:
ali mi je ona priča o jednoj od njih koja je rodila doma brrrrrrr....to je jedino što mi je ulilo strah u vezi poroda kod kuće, zato mi uspomene na tu knjigu nisu baš sjajne
tao mede pooha je rasprodan!! :(
bila sam danas u planetopiji i prodavacica mi je rekla!!
Kupila danas, sebi pod bor Budizam za majke i baš se veselim!
I ja sam sebi pod bor kupila j.juula, a sad razmišljam od koga da naručim majke -strogo povjerljivo ;)
još stignem samu sebe iznenaditi s poklonom :) . zen budističke varijante priželjkujem svakodnevno i baš vam hvala na preporukama za super literaturu.
jos jedan glas za budizam za majke - meni dovoljne 3 recenice dnevno (vise ni ne stignem) i vec se bolje osjecam :)
Jedna takva koju ja trenutno citam je Porodicni Bukvar, stvarno da sednes i da se zamislis sta su nam radili, kako nas ucili i kuda danasnja savremena porodica ide. Knjiga je o odbacivanju prinude, kazne, uslovljavanja, verbalizma i nagrade. Odbacivanje autoritarnosti i odgoju baziranom na Ljubavi i Dobroti. Nesto vise moze da se procita na sajtuCitiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
http://www.porodicnibukvar.org.yu
Jesi li ga naručila online? Ja ga tražim već mesecima - u knjižarama ga nema.Citiraj:
Shakti prvotno napisa
Ja sam kontaktirala Milicu i otisli smo kod nje kuci po knjigu. Lepo smo se ispricali :)
Ponudila nam je i da je posalje pouzecem.
Milica Novkovic - autor knjige.
Da, da skontala sam :love: hvala
Baš sam bila zapela za tu knjigu ali je ne nađoh. Slaću mail posle praznika.
da nemaš možda Juula na pozajmicu?
samo da napisem da sam sinoć niku uspavala citajuci joj naglas "knjigu za velike"- Budizam za majke!! :lol:
meni je budizam za majke došao kao naručen, ili to ili terapija sedativima :mrgreen: , i kupila sam ga za Božić još dvjema frendicama. Preporučam.
Jako,jako,jako zelim tu knjigu!!!!!
Ali, na zalost,ovde je nemam gde kupiti......uzdam se u muzevljev put u Zg i nesto slobodnog vremena,da skokne do knjizare.....
Moram mu napraviti citav spisak.....
I meni. Naručila sam ga na Staru godinu preko Superknjižare kao zakašnjeli poklon od MM i dostavili su mi je za 2 sata doma! Već sam ga pročitala i stvarno je melem za izluđene mame :lol:Citiraj:
Joe prvotno napisa
Ja čitam po dvije, tri stranice svaka dva dana (ne stignem više)...odlična je :D
Nakon duže vremena opet čitam Anita Diamant: Crveni šator.
Kad sam je prvi put čitala jako me se dojmila. Onda još nisam bila mama, pa sam puno toga i doživljavala na drugačiji način. Sinoć pročitala trećinu ponovo, i na drugo čitanje mi je ponovo dobra, mada smo se od onda i ja i moj ukus izmijenili.
Daj mi molim te te 3 rečenice! Trebaju mi! :mrgreen:Citiraj:
mamabanana prvotno napisa
Ja sam je maloprije kupila i uspjela sam samo letimično škicnuti.
Ali i sam pogled na omot je bio dovoljan da se već počnem bolje osijećati.
Na stražnjoj strani piše:
"Duboko vjeruje (Sarah Napthali, autorica) da su majke osobito spremne za Buddhina učenja jer su na vrlo intiman način spoznale dvije njegove temeljne postavke
-znaju da u životu postoji patnja i upoznale su pravu ljubav.
Ima li sanse da neko prebaci BUDIZAM ZA MAJKE u pdf format i uploaduje negde?Ili posalje na pp?