Sad sam malo kratak s vremenom pa ne mogu ici analizirati prijedloge, no jedan prijedlog mi se svidja:
- treba unaprijed dogovoriti sto ce se desiti ako se napravi to i to (npr. mlatara blatnim cipelama po zidu ili mlati Zrinku) i tad se toga celicno drzati
Mi smo vec proveli takvu "proceduru" puno puta, ali uglavnom na situacijama koje su se tek trebale desiti pa se onda hladne glave moglo sa njim razgovarati (npr. ulazak u trgovinu u kojoj ce on traziti nesto sto mu ja ne zelim/ne mogu kupiti i to mu onda jasno i glasno kazem i dogovorimo se dtako). E, sad treba dogovoriti proceduru dok smo hladne glave sto cemo napraviti ako se desi nesto sto ce nas uzrujati.
Ja sam inace poznat po strogom drzanju dogovora i puno puta mi se desilo da sam uz maloga cekao po 40-50 minuta u vrticu dok sam nije obukao cipele jer smo se dogovorili da ce on to napraviti ... svi su tamo mislili da sam lud i da mu ipak trebam obuci te usr... cipele ili ga izlemati, ali ustrajao sam i isplatilo se. No, kad je u pitanju nesto ozbiljnije tad ga ne mogu gledati kako 40 minuta blati zid ili lema mladju sestru ... :x
Inace, timoutovi, sjedenje na kaucu i slicne stvari "iskljucavanja" ne pomazu ako ih ja ne provodim fizicki (drzim ga svom snagom), Vedran jednostavno reagira na to samo otimanjem i vristanjem. Prije smo mislili da samo treba ustrajati pa smo pokusavali, no jednom smo nakon pola sata :shock: vristanja zakljucili slomljena srca i zivaca da to ne djeluje.
Inace, imam ja tu jedno drugo pitanje, ali za to cu otvoriti uskoro drugu temu ... ;)