felix, evo par fotkica od frendicinih barbika skandaloznih :mrgreen:
barbike
Printable View
felix, evo par fotkica od frendicinih barbika skandaloznih :mrgreen:
barbike
Je li ona jako vezana za njih ili bi ih prodala na e-bay-u za hrpe para :mrgreen: ?
Mislim da bi mi bilo beskrajno skandalozno da moja 17-togodišnja kći napravi nešto ovako, i pitala bih se gdje sam pogriješila i šta je njen problem. Ali lutke izgledaju fantastično!
Ja sam imala barbi koju sam dobila od sestrične. Loše je što je moja mlađa setrična obožava sve žvakati tako da sam imala barbiku s požvakanim stopalima. :lol:
vezana je za njih... :)Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
eventualno poklanja prijatelji(ca)ma...
Barbie časopis i Barbie lutkice strpala bih u isti koš - mislim da se radi o istoj fenomenologiji. Ukratko: dok sam još samo zamišljala kako bi to bilo kad bih imala kćer donijela sam (sama sebi, naravno) odluku da se ona (moja onda još imaginarna kći) neće nikada igrati barbikama (navela sam tu sama sebi ne jedan, već niz razloga... da sad ne nabrajam). U međuvremenu sam pročitala jednu pripovijest Slavenke Drakulić koja je govorila o istoj temi... Sve mi se dopalo... Ali pripovijest je završila (ili započela, više se ne sjećam) nekim već "ozbiljnim" rođkasom njene kćeri (recimo da je bio osamnaesti, možda i dvadeseti...) u kojem majka pita kćer što bi željela da joj pokloni za rođendan, a ona je istog trena odgovorila: "Barbiku". To me malo osvijestilo i poučilo da ne treba baš sve zatomljivati i zabranjivati... dogodi se da sve te sputane i neostvarene želje iz djetinjstva ipak kad-tad "isplivaju" na površinu, samo što to više nije ni u pravo vrijeme, ni u pravoj prigodi... Pa onda biva samo smiješno... i žalosno u isti mah...
Zato sam svojoj kćeri dopustila da se igra s barbikama, čak bih joj i kupila taj bedasti časopis s vremena na vrijeme, kad bi ga poželjela (mislim da ju je to sad polako "prošlo"). I ne samo to: odvela sam je prije 2 godine i na izložbu "Barbie"! Ona je bila oduševljena, a moram priznati da je i meni bilo zgodno to pogledati!
Moja je unazad godinu dana postala vlasnica par komada 8) .
Ljetos smo kupili jedan u kojem su bili rekviziti za navijanje (ne znam kako se zove ono šljašteće što navijačice imaju u rukama i plešu) i još uvijek se zna s tim igrati, a i našlo se ponešto u njemu makar za izrezivanje.
Ovaj koji si ti opisala Sramezljiva je jedan od tih par iz nase kolekcije. I totalna je katastrofa. Mislim da je i ona toga postala svjesna, jer nista u njemu nije nasla za sebe. A za sminku vec imamo od prije dogovor da ona ima svoje labelo, i da su ova iz casopise smeće 8)
A što se tiče Barbie crtića, oni su joj trenutno broj jedan uz Traktora Toma.. Baš je jučer gledala po tko zna koji put Krcko Oraščića (prema priči Orašar )
A. se nikad nije htjela igrati običnim lutkama (a svatko bi joj donio jednu) ma koliko sofisticirane bile (pjevale, pričale, pišale, kakale), ali kad je prošlog ljeta šogorica sa svog tavana donijela dvije prastare Barbike, potpuno je poludjela za njima. Sreća (još) nije izbirljiva pa prolaze kojekakve Steffi i sličan fejk.
Barbie crtić izbjegavamo, a vidim da joj nije ni osobito zanimljiv.
Citiraj:
larmama prvotno napisa
Ovo je meni prijateljica iz Egmonta dala na Interliberu za Leu, Lei je to omiljena igračka ali služi za sve osim za ono za što bi kao trebala biti namijenjena; tako joj je to dugo bila flauta :roll: a sad trga one šljašteće trakice i to je trava za životinje. Pun nam je toga stan.
pomponi ;)
hvala, mislila sam to napisati, ali nisam bila sigurna, sad sam sigurna :)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
i nama pomponi sluze za svasta, recimo kao mikrofon kod zvijezda pjevaju, a neki dan je postavljala stol i dekorirala ga s pomponima u vazi :mrgreen:
Mislim da netreba curama zabraniti nesta sta se njima svidja, i sa cime se izmedju ostaloga 80 posto curica igra! Kad tad ce ih to proci, a da ja sad budem mama-vjestica pa da im branim takvo sto....NECU!!!
Ne vidim nista lose u tim casopisima...ima za bojati, zadatke koje zeli sama rijesiti a i poklon nije tako los, s obzirom da je na dar (poklonjenom konju se ne gleda u usta)!! Smijesno mi je kad mame kazu da su ti casopisi smece i da se nema sta u njima procitati....zasto bi u tim godinama sve vec moralo biti intelektualno??? Pustite djecu da budu DJECA, i da uzivaju stvarima sto njih privlace...kad jednom postanu odrasli onda neka citaju intelektualne stvari!!! A te iste mame kojima je to smece, kupuju Cosmopolitan, Elle i takve gluposti (sto je ZBILJA smece), ali djeci nebi malo popustile!! Svi smo se kao djeca igrali sa barbikama (ili slicnim stvarima) pa smo ipak ispali normalni odrasli....barem vecina nas :mrgreen: !!!!!
tulipan32, ne znam jesi li mislila na mene - ja sam najviše popljuvala BČ - ali ga baš zbog toga što ti pišeš trpim, i ne tupim djetetu da je to smeće, nek sama formira svoje mišljenje
"Poklonjeni" konj, ha? Ja to interpretiram kao skupo plaćeno smeće.Citiraj:
tulipan32 prvotno napisa
A to što se "80 posto curica s tim igra", meni ne znači ništa. Isti postotak djece jede i brzu hranu, ne sjedi u autosjedalici, provodi dane pred tv-om i sl.
Ja sam, kako kažeš, "mama-vještica"... i drago mi je da jesam. ;)
Ponekad joj kupim, jer želi one bedaste poklone u tom časopisu. Poslije nešto malo pogleda i izrezuje iz toga. Što se tiče čitanja, to ju ne zanima, a niti Barbike - lutke. Meni se to nikako ne sviđa, ali mislim da ne bi imalo smisla potpuno joj to zabraniti. Nikada nećemo to redovito kupovati, ali kad baš zapne za neki taj poklon, kupim joj. Ono što me istinski smeta jest činjenica da časopisi više namijenjeni dječacima nisu tako beznadno debilni kao oni za djevojčice.
inteligentno dijete koje dobiva dovoljno poticaja sigurno se neće pretvoriti u glupu sponzorušu :lol: od čitanja takvog sadržaja
i baš mi je cool kako se ova moja zainteresirala za nogomet 8) dok je meni taj dio amputiran iz mozga, ne zanima me ni da igramo finale svjetskog prvenstva
ja sam kao studentica čuvala jednu curicu u Madridu: njena mama se jako ljutila na bajke i nije mi ih dala čitati joj, ali mi je ispričala kako je išla proučavati koliko mala može narasti (u visinu) - roditelji su bili niski, a curica plavokosa pa joj je valjda namjenila manekensku karijeru.
meni je to tada tako sev izgledalo bez ikakvog smisla.
Mi isto kupimo pokoji taj časopis, ako se K. zapikne za "poklon".
istina, to i mene smeta. iako se i u ovima za decke svasta nadje.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
moja cura je jos mala, ali vec zica te pokloncice. ja nacesce popustim, i nadam se da, kao sto kaze ailish, ipak nece postati sponzorusa.
al' da ima za to urodjeni potencijal, ima :mrgreen:
ja bila u pragu na izložbi barbika, to mi je bilo veća fora od neke tamo crkve
šta ćeš, ne možeš u životu cijelo vrijeme biti uzvišen, intelektualan i zaokupljen općom dobrobiti
a bogami nije da ne otvorim vijest na nekom tamo portalu kako je poznati tenisač bla, bla, bla..ako ja čitam to, onda mi se glupo zgražati što djevojcice vole ružičasti barbie magazin
XCitiraj:
Ailish prvotno napisa
Mi imamo jednu poklonjenu i zapostavljenu barbiku. U drustvu prijateljica, Tonka se rado igra s tim lutkama, ali inace ne pokazuje interes - zato ih i nemamo (niti casopise). Da je drugacije, ne bih zabranjivala (a, naravno, niti reklamirala). Nikako ne bih voljela da mi dijete dobije poruku da imam tako malo vjere u njezin intelekt da se bojim da ce je zabavljanje s tim komadom svjetlucave plastike zauvijek ostetiti :lol:
"Poklonjeni" konj, ha? Ja to interpretiram kao skupo plaćeno smeće.
A to što se "80 posto curica s tim igra", meni ne znači ništa. Isti postotak djece jede i brzu hranu, ne sjedi u autosjedalici, provodi dane pred tv-om i sl.
Ja sam, kako kažeš, "mama-vještica"... i drago mi je da jesam. ;)[/quote]
Svako neka zna svoje, ali ako je tebi skupo dati 20-tak kuna na mjesec za svoje djete samo zato jer se to TEBI ne svidja...onda si zbilja vjestica!!!! Drugo bi bilo da se to i tvom djetetu ne svidja...ok, ali kolko sam procitala ona je bila sretna sa casopisom....cemu onda panika!!! Mislim da ti ovdje ljecis neke svoje komplekse! Normalno da nije zdravo jesti brzu hranu provodit dane pred tv-om, ali ovdje se radi o djecem casopisu...ne o casopisu za odrasle ili slicno...Halo?????? :?
Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Ne nisam mislila na tebe!! Pa zar sam ispala tako stroga samo zato sto se pokusavam uziviti u svijet nase djece...mislim da nema nista lose u tome!!
Nema ni nista lose u tome da se nama ne svidja taj casopis...ali ne radi se tu o nama (a to neki nisu shvatili)!!! Ja nisam rekla da je meni taj casopis SUPER...ali ne cini mi se toliko los da sad zovem druge upomoc zbog njega!
Ima gorih stvari koje nisu dobre za nasu djecu agresivni crtici ili oni bomboni koje spominju da su puni kancerogenih tvari, ali se ipak prodaju!!!!
E...to ti je tema za zvanje UPOMOC!!!!!!!
[/quote]onda si zbilja vjestica!!!! ..Mislim da ti ovdje ljecis neke svoje komplekse! [/quote]
Bilo mi je drago čuti tvoje mišljenje i drago mi je da si se javila, ali mislim da zaista nisi kompetentna iznositi svoje procjene o tome kakva sam ja osoba i što ja zapravo radim i želim. Tako da te molim da sljedeći put izostaviš taj "psihoanalitički" dio. :)
i ja molim da se sjetimo koliko smo odrasle i lijepe i pametne sa ili bez b casopisa...necu tolerirati nikakve ruzne rijeci i psihoanaliziranje na rubu vrijedjanja.
odrasla osoba sama zaradjuje i sama moze kupiti sto god zeli za svoje novce, o ukusima se ne raspravlja, ovo je tema o B casopisu...
Sramezljiva :heart: :heart:
Po meni je vrlo prirodna (i pozeljna) potreba roditelja da svoje vrijednosne sustave prenose na svoju djecu. Zato potpuno razumijem tvoju zabrinutost (pa cak i ljutnju) oko zaokupljenosti tvoje kcerke necim sto smatras bezvrijednim.
Evo kako ja gledam na to. Vrijednosni se stavovi opcenito prenose eksplicitnim i implicitnim nacinima. Zabranjivanje je eksplicitni nacin - po mom iskustvu puno manje efikasan od implicitnih nacina, pogotovo kod djece. Zabranjivanjem poklanjamo paznju necem sto smatramo "bezvrijednim" i time mu podizemo vaznost. Umjesto toga, radije cu probati naci zamjensko rjesenje koje ce podmiriti doticnu djetetovu potrebu (ne zelju!!). Kod nas, implicitni nacini funkcioniraju na dva principa. Prvi je izlaganje djeteta iskustvima koje smatrmo "vrijednim" - vidim da si i ti krenula tim putem cim se raspitujes za opcije "boljih" casopisa :) . Drugi princip, jako jako bitan, je njegovanje odnosa s djetetom. Naime, moji stavovi o necemu bit ce to vise paznje vrijedni mom djetetu sto ja igram bitniju ulogu u njegovom zivotu. Ja se ne bojim toga da mi dijete i taj faktor uzme u obzir kad formira svoje stavove. Dijete ce u ovom slozenom svijetu, na ovaj ili onaj nacin, prije ili kasnije, biti izlozeno sustavima vrijednosti koji se ne poklapaju s nasima. Bitno je da im kazaljka kompasa bude pod sto vecim utjecajem nasih stavova. Zato je bitno da smo im dragi :love: . I nista manje bitno - da smo SRETNI i zadovoljni, jer to je ono sto privlaci.
Kanga, super rečeno :heart:
Kanga, znam da nisam originalna, ali tako volim tvoje postove :heart:
Pa u čemu je problem, ako vi ne čitate šund, neće ni vaše dijete jednog dana, ne postiže se to negiranjem, nego afirmiranje...jelte.
Nemam svoje, ali na svakom djetetu s kojim nešto radim vidim roditelja...a najgore mi je kad roditelji ne vide sebe, nego traže od djeteta da liječi njihove komplekse...stvarno imam jedan takav slučaj, mali ne uči, oni ga stalno kritiziraju, sjede po cijele dane s njim za stolom....ali, kad je BB ili Farma, bilo koja sapunica- padaju u ekstazu, nitko ništa nije pročitao valjda od srednje osim časopisa...pa zar to nije tako jednostavno za shvatiti...
Ponavljam, stvarno nikad, nikad nisam vidjela neku razliku između djece i roditelja...iako ni to nije važno, ne moraju svi biti isti tipovi ljudi, neka bude svega, pa i kiča
Možda smo jednom kupili K. Barbi princeze ili tome slično.
Ona je izrazila želju, a m i ja ne mislimo da je to bio kraj svijeta, jer smo joj kupili takav časopis, a znamo da nije kvalitetan u edukativnom i sl. smislu. K. voli ponekad čitati časopis Winnie The Pooh zbog pričica i raznih zadataka za djecu u njemu, ali ipak favorizira priče i bajke. :love:
Važno mi je da već sada stječe naviku čitanja, istraživanja, da razvija kritičko mišljenje ... K. je dobila iskaznicu knjižnice s navršenih 12 mj. Ovo bi mogla biti i nova tema, ne želim biti OT. :mrgreen: