A. dovedem do 9, a MM je kupi u 15.45 (skoro uvijek ostane predzadnja :/ ).
Printable View
A. dovedem do 9, a MM je kupi u 15.45 (skoro uvijek ostane predzadnja :/ ).
Baka je teta u vrtiću (moja mama) tako da idu i vraćaju se s njom, dakle ili su od 7 do 13 ili od 10 do pol 17.
jooj. deaedi. to se i ja uvijek pitam, obzirom kad moji dođu po L. oko 15, on je već zadnji ili predzadnji...Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
a kad odselimo u svoj stan i ne bude baka servisa kojji će ga ujutro vodit i ranije pokupit, moje će siroto dijete bit tamo od 7:30-17h. :(
Dovedem ih u 8 kad je večina dice već tamo.
Dolazim po njih u 15,30-15,45.
Ostaju zadnji. Predzadnje dite je otišlo u 15 sati.
Više mi je bed zbog starijeg jer sam ga toliko puta našla di sam sidi na stolici i gleda u pod u praznom vrtiću :(
Mlađeg je puno lakše animirati i još, naravno, ne kuži pojam vrimena.
i mi planiramo na jesen u vrtic...i vec vidim da ce moje dijete ostajati zadnje ili barem medju zadnjima :( . Mozemo ju pokupiti samo MM ili ja, a to je oko 17h (a dolazila bi najkasnije u 7:30)...to mi je koma,ali...
Mi smo prvi u vrtiću. U 6.00 (ponekad još moramo tete čekati :evil:
i ostaju do 16.15-16,30 , jer do posla imam preko 1 sat ako nije gužva
na cesti. Kad MM vodi onda su oko 7 u vrtiću.
Najgore je to oko dežurstava ujutro jer kao ako dijete dovodiš oko 6 moraš reći dan ranije, a posao od MM je takav da nikad ne znam da li će se vratiti ili ostati na terenu. Fala bogu da imam normalnog šefa pa mi ništ ne veli ak zakasnim na posao.
od 8 - 16 h.
ujutro bih je mogla dovesti i kasnije ali mislim da je vazno da tamo doruckuje i pripremi se za najvazniji dio dana u vrticu koji pocinje oko 9 h.
popodne, ako se igraju vani u pijesku nekad su cak i naljuti sto sam dosla prva po nju (djeca uglavnom ostaju duze)...a nekad me pak moli da dodjem po nju i prije 16 h.
P u koji to vrtić idete? Kaj nije u svim državnim vrtićima dežurstvo od 5.30 i tete su tam bez obzira jel došao itko ili nitko?Citiraj:
zvjerka prvotno napisa
U našem je!
Moja dolazi u 6.45 kad tata radi ujutro i onda ju pokupi oko 15.20, a kad je popodne onda oko 7.30 i ja ju pokupim oko 17. I svaki dan je na dežurstvu jutarnjem ili popodnevnom, ovisi.
Tak pričate o tim vrtičima "hvala Bogu samo par sati je tam... i to je previše... i sl. kao da su u zatvoru."
Njima je tam super, svašta nauče, druže se sa svojim vršnjacima i u čemu je problem?
melrose
ako ga budeš dovodila u 9 mora biti sit, jer je doručak do devet i više nema šta jesti, a podići ga možeš ili prije ili poslije spavanja ali ne u 13 kad svi spavaju, jel ih se onda uznemirava i budi.
A zašto ga ne bi kupila par puta kasnije ako ne možeš doći, pa i sama kažeš da su to rijetki periodi? Cijena je ionako ista bio on jedan sat, dan ili tjedan mjesečno u vrtiću.
melrose, mislim da je najvaznije da postujes nekakav vrticki ritam, a to ces najbolje saznati iz razgovora s tetama iz konkretne vrticke grupe.
bez obzira sto mozda imas takvu mogucnost, mislim da nije dobro dijete dovesti prekasno - npr. kad su djeca vec uronila u jutarnje aktivnosti - dijete ce se tako teze uklopiti, a i tete nece biti odusevljene sto im se prekida rutina.
popdnevno odvodjenje djeteta takodjer treba obaviti u neko povoljno vrijeme, npr. odmah nakon rucka, a ne kad djeca opet krenu u neku aktivnost.
no kao sto rekoh, tete ce ti najbolje znati savjetovati koje je to tocno vrijeme.
potpisujemCitiraj:
tridesetri prvotno napisa
I ja ovako razmišljam.Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Lovre će od jeseni u vrtić. Ujutro će dolaziti do 8.
Kada ćemo ga popodne skupiti, uvelike će ovisiti o tome kako će uopće prihvatiti vrtić, spavanje u vrtiću, kako će bake i dide biti raspoloživi.
Budemo li samo MM i ja u mogućnosti ići po njega, vrijeme odlask kući će varirati od 16:30 do zadnje minute dežurstva...
Od 8.45 do 14.15-14.30, dakle bude tamo oko 5,5-6 sati (taman kad se probudi ga kupimo doma). Sva sreća posao mi je takav da to možemo tako organizirati.
e, da i doručkuje doma, kad on dođe već je doručak u vrtiću uglavnom gotov ili pred završetkom, a ja sam ovako mirna da je sit ujutro.
Suzizana, mi idemo u državni vrtić Cvrčak. Imali su anketu i zaključili da ima premalo roditelja da bi radili od 5.30 i poslije 17.00 sati. Pa sad se ti snalazi. Uglavnom moji uvjek među prvima dođu i zadnjima odu. Izgleda da svi imaju dede, bake na raspolaganju ili posel 5 min.od vrtića. Da mi je neka frka na poslu bi ja digla fajer u vrtiću. Stvarno žao mi je djece jer siročeki u 5.20 je buđenje...., pa rađe nek oni još malo drijemu a meni posel nebu pobegel.
naša je od 8-14.30 obično no uskoro novi posao pa će biti duže.doručkuje doma jer obično je gotov doručak kada mi dolazimo a i da sam mirna jer tamo baš neće jesti kruha i margarina :/
da znam to je grozno kad se rano moraju buditi. moja kad ide ranije ujutro budi se u 6 jel tata radi od 7, pa nas iskrca oko 6.40 pred vrtićem i ode, ja ju predam i dalje nastavim da stignem do 8 na drugi kraj grada. još nem je vrtić i više od pola sata pješice od kuće ili sa dva busa koja se ne poklapaju, tak da nam je bolje ići sa tatom. ustvari drugačije niti ja ne bi stigla na posao.Citiraj:
zvjerka prvotno napisa
super da imaš tak razumnog šefa :love:
Suzizana, ja bar imam sreće kaj nam je vrtić prerko ceste, a kaj se šefa tiče čista petica :sing: . Ne kasnim puno na posao 15 min.(Kad ih ja vodim, a kad ih MM na poslu sam prva skupa sa tetama čistilicama) A da imam pol sata još do vrtića.... Ne znam na kaj bi to izgledalo.
No dobro, sve su to čari roditeljstva :love:
radi se o časnama u katoličkom vrtiću i dogovor je da ga dovodim u 9, a ako neće spavati onda ide kući u 13h iza ručka. stavljala bih ga doma spavati. što se cijene tiče, časna je rekla da bi to bila onda mana cijena, a i teta čuvalica bi bila samo povremeno kad ga ne bismo mogli kupiti. sve skupa 20ak dana u sezoni. ako.
tu je netko spomenuo baka/deda servis. nažalost, nemamo svi tu sreću, inače o ovoj temi ne bi bilo ni govora.
Dok sam radila i mi smo bili prvi koji dolaze - 7.30h i zadnji koji odlaze 17h. U početku mi je samo bio bed, onda sam vidjela da tih pola sata-sat nasamo dnevno ima da se pomazi s tetom, i da onda napokon ima tetu samo za sebe. Možda i zato nismo imali problem s adaptacijom jaslicama.
Mateo od o8h-16h,možda i koju minutu poslije
ništa mu ne fali pa se nebrinem-ima divne tete ispune im vrijeme maksimalno
Ma to je sve kao sto vidis od slucaja do slucaja. Ako ste ti i muz sami i uz to oboje radite, onda nema drugog rjesenja do tog da onaj koji posljednji ide na posao, recimo u radi od 9 ujutro, odvede dijete u vrtic, a onaj koji prije izlazi s posla da ga pokupi.
U svakom slucaju ono ostaje tamo sigurno 8 sati najmanje. Tako je i s nasim R.
Dolazi oko 8.30, a uzimamo ga oko 4.15-4.30. Nazalost, nema nane ni dede niti nekoga ko bi ga mogao cuvati i uzimati prije. A blago onima koji imaju tu pomoc, jer svaki sat duze koji dijete provodi tamo je ono.. :/
dovodit ću ga u 9 h, tako su mi rekli, sitog i kupit ga u pol jedan. da, Suzizana, trebalo mi je neko vrijeme(kao i za sve) da odluka sjedne na svoje mjesto, kad budu ti "kritični" periodi ostajat će u vrtiću duže i to je to.
koliko je Luka star?
Većinom od 9 - 15,30 , ovisno o tatinom radnom vremenu, ali najčešće je ovaj termin
Mi smo u jaslicama 8.00 - 15.00 /15.30. Ja sam privatnik, pa ga mogu pokupiti ranije, a dio posla radim po noći dok on spava. Nekad kad dođem oko 15.30 zna biti zadnji, pa mislim da ovdje svi nekako uspiju zgibati ranije s posla ili počinju ranije raditi. To ti je prednost ovih naših ruralnih krajeva.... Živjela sam u Zagrebu 7 godina i bilo mi je jako teško kad sam otišla, ali sad mislim da je za obitelj puno lakše van grada, barem nema tih putovanja od sat vremena na posao i s posla.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Od 8:00 do 17:00. Previše, MM je dovede, a pokupi je ko je brži na gasu i ili taj dan može otići na vrijeme s posla.