Jelena, bez obzira na broj i količinu podoja, jako dobro jede. Povrće, voće...
Ali do godinu dana- skoro ništa. Samo je sisala.
Printable View
Jelena, bez obzira na broj i količinu podoja, jako dobro jede. Povrće, voće...
Ali do godinu dana- skoro ništa. Samo je sisala.
Ma evo mi skoro nista nejedemo... te ni nemamo problem sa stavljanjem stvari u usta :)... jedino je jeo pre nekoliko tjedana posle stomacne viroze, na svu srecu je hteo jesti jer je smrsavio strasno...tad sam imala prilike nekoliko dana da uzivam u svakom njegovom zalogaju no kad se oporavio nastavio je po starom...ali zato sika radi neprekidno :D doduse sad vise "jede" povrce a voce odbija. A slatkise jos nije probao i nemamo skoro nameru, malo sam frikusa :lol:
Ej vi frikuše što vam klinci ne jedu još ništa od "junka", baš sam ljubomorna, ali vidjet ćete vi kad budete imali dvoje djece pa kad ne budete mogli sprječavati da klopaju ono što vide od starijih. :P Mi jedemo i čokoladu, i ostale stvarčice koje nisam ni u ludilu davala starijem u toj dobi.
Ali inače, stvarno sve jako voli jesti. Dohranu smo počeli sa skoro 7 mjeseci, i po malo uvodili namirnice, super ih je prihvaćao. Osim onih na koje je alergičan. :/ Užasno je alergičan na jaja, među ostalim. Pa strašno moramo paziti. Nisam ga zato do dana današnjem još ni sa čim dala cijepiti. Previše me strah.
I da vam se pohvalimo, od kad se nismo čule, Mislav je prebolio kozice, zahvaljujući braci, naravno. :)
evo i nas,Teo,16,5 mjeseci,vrlo sitan,nosi velicinu 80,jede malo...prica osnovno,obozava dudu,prohodao sa 14!spava dva puta dnevno!preboljeli kozice!
sanja, :bye:
ivancice, super.. jedna bolest manje... ;)
Ah, mi isto štrajkamo s jelom - da ne jede u jaslicama mislim da bi živili samo na cici.....
Ivancice :bye:
I moje cure su imale kozice prije nekoliko tjedana. Seka donijela iz vrtića pa smo i to sad odradili.
A što se junka tiče... zadovoljna sam kako ona jede, ne dajemo joj monte i sl., ponekad samo kockicu čokolade. Istine, vidi od seke i sladoled i sl. ali joj još nisam dala. Jednom joj je seka dala (u napadu darežljivosti) i Jelena se sva osula.
A čokoladu obožava. Naravno.
Ustvari, ona stvarno jede super. Jedino ponekad u gužvi zastranimo s nekim linom, ali to je to.
Draži joj je griz, palačinke (samo prazne jede), kruh i jogurt i sl.
teo ne pije mlijeko vec 7 mjeseci,niti ista s mlijekom jedino hoce vocni jogurt,sir i puding tako da griz,lino i slicno ne dolazi u obzir.Inace malo bolje jede kako mu ne dajemo slatko(iako je jelo jos uvijek prava borba)
Sara ništa nestavlja u usta, kad je bila bebica je ali ni onda nije baš previše.
Što se tiće papanja, negdje oko rođendana je imala fazu od nekih 2mjeseca kad je jaaaaako malo jela, onda se to malo pomalo popravilo, sada ugl. dobro papa. Lino-nema šanse -ništa joj se nesviđa od toga, a ostala junk hrana...pojede ponekad čokolade (prije je vidjela od nas a sada sama traži -kade) mada joj nedam baš svaki put kad traži.
Ima 9 zubića (jedinice, dvojke, jedna četvorka), a vaši??
Kako vam ide pranje zubića?? Kod nas jaaako teško, neće usta otvoriti, a kada je uspijem nagovoriti onda mi da smo koju sekundu i gotovo.
mi imamo 10 zubica,sa pranjem nam ide isto tako kao i vama Ivany!nista posebno!valjda ce nadoci?!od zubica imamo 4 jedinice,2dvojke i 4 cetvorke!danas je cak i dobro jeo,nismo se bas jaaako natezali juuupi!
mi 16 zubi imamo.... i dada joj perem, imamo par serija po 10 ak sekundi i super...
mi imamo 9 zubica, pranje kako kad... uglavnom trazi sam da ih pere :) a kad nece onda mu ih ja perem sto cesto tesko ide, jako je svojeglav i iznad svega tvrdoglav
Jlena ima 16 zubi i voli ih prati. Kod nje je značajan faktor- oponašanje starije seke (koja se boji bakterija pa riflja zube bez beda).
Imaju one četkice, mislim od Signala, što imaju one nožice, svaka u svojoj boji i obavezno peru navečer.
Jedino što Jelena sisa noću pa ne znam koliko to utječe na karijes (čitala sam različita mišljenja)
Da se i mi prijavimo starom-novom društvu! :bye:
Vagali smo se prije mjesec dana, imao je 11,5 kila a kolko je visok zbilja ne znam, ne želi bit na miru dok ga mjerimo :roll:
Jede zbilja sve. I hvala Bogu s tim nemamo problema. Obožava čokoladu, al zato nema pojma kaj su smoki, čips i bomboni. Ima 16 zubića i uživa u pranju (plače kad završimo s pranjem zubića).
Mali je brbljavac, jedino kaj ga nitko ne razumije šta govori. Mama je rekao već odavno i na tome je ostao, al se ne uzbuđujemo, ima vremena. :)
A mozemo li vam se i mi pridruziti iako nismo jesenske bebe, ali nismo ni daleko!? :mrgreen:
dugo se nismo vagali pa ne znamo koliko mrvica ima kg, a ni mjerili visinu. Lagano se prebacujemo na 92 jer nam je 86 vec prilicno knap :D Za svoju dob je dosta visoka sto nam je potvrdila i pedijatrica.
Sve jede (osim junka), jako voli povrce, sto se ne moze reci za voce. Ima dana kad nece ni da proba, a ima i dana kad pojede cijelu jabuku, krusku i bananu (veoma rijetko, ali se desi).
Ima 16 zubica i cini mi se da ce uskoro krenuti novi.
Jos uvijek stavlja u usta i sto treba i sto ne treba iako moram priznati malo manje nego prije.
Velika je brbljvica, zna dosta pjesmica, a cesto nas iznenadi nekom novom koju smo joj samo par puta otpjevali MM ili ja :D
eto toliko od nas
:bye:
Lukas ima 8 zuba, 4 dore, 4dolje, dosta kasno su mu krenuli tako da je dugo bio,kako smo ga zvali kao obrnuta vjeverica. L obožava prati zube, često se igra sa četkicom , a kad je u kadi pusti da mu ja izšetkam, to mu je kao mali ritual.
Da, sretna sam što voli zdravu hranu, ali tu mi je i muž potpora. niti on ne voli kolače ni junk food pa u kuči niti nemamo salame, paštete, pudinge,...Samo mama jede kolače :mrgreen:
neki dan su nam bili svekrva i šogorica (djeca 4,5 g i 6,5 mj) i nude oni Lukasa krempitom a L napravio facu kao da je to nešto odvratno, i uto šogorica da bebi od 6,5 mj krempite :( . neznam da li da mene izživcira, no ja sam se suzdržala.
Lukas obožava grožđice. samo što grožđice izađu u kakici kao grožđe! :lol: Kakva je vama kakica beba? Lukas i dalje kaka oko 5 puta na dan i nije baš kruto. Čudan mi je malo sadržaj, npr cijeli cornflakes izađe ili komad naranđe, kao da uopče nije probavio.
misliš nije sažvakao :lol:Citiraj:
Čudan mi je malo sadržaj, npr cijeli cornflakes izađe ili komad naranđe, kao da uopče nije probavio.
i kod Jelene sam znala naći komade mandarina
kaka uglavnom onako kašasto, ali jednom do dvaput u danu
i ona je neki dan odbila krempitu :mrgreen:
Sto se tice stolice nama je najgori dio presvlacenje,vristi,bjezi,jedino nam je rjesenje dati mu nesto u ruke zanimljivo pa da bude miran!Koma!i to nisu igracke nego sve sto zapravo nebi trebao dirati,postanem zivcana kad god ga trebam presvuci!
mi kakamo uglavnom samo jednom dnevno ponekad, i imamo mali ritual... bespelenasi smo no kakanje nam nikako ne ide u kahlicu, jednostavno nema teorije da sedne :/ tako da kad obavi posao u gace onda me obavesti te idemo pod tus a minuli rad ubacimo u wc skoljku onda :bye: i pustimo vodu njega to jako zabavlja... masemo i kad praznimo kahlicu... inace ima relativno tvrdu stolicu i cesto nailazim na neprobavljenu hranu
Kaka jednom dnevno, uglavnom. I to najradije kod prabake u kutu kod prozora. Redovito to tamo obavi. Kad ga budem skidala iz pelena morat ću se tamo preselit. :lol:
Uglavnom čini mi se da mu polako zadnjih dana kreće shvaćanje trenutka kad se popiški (ne znam kako bi to bolje rekla) i stalno mi prijavljuje kad treba piškiti. Uglavnom ga ne stignem razmotati i dojuriti do wc-a već bude gotov, tako da sad krećem u kupovinu lonke, pa će lonka svuda s nama! :lol:
I mi imamo četkicu, oponašamo starijeg bracu i peremo zubiće. Više je to grickanje četkice nego pranje, ali stvaranje navike je bitno.
Kaki nekoliko puta dnevno, tako da nema šanse da skužim kad kaka. Ali u zadnje vrijeme prijavljuje da se pokakio. Često sam ode do ormara i izvadi pelenu koju mi donese da mu promijenim. Ja se neću opterećivati prije ljeta skidanjem pelena. Polako.
Zaboravih, Mima :bye: kako se Lovro promijenio, preeeslatki je, mali čovjek. :heart:
super je ovaj dio oko piskenja,mi jos ni blizu!kaka u kutu obicno u isto vrijeme i nasmije se na pitanje: jesi li kakao?Isto trebamo lonku!inace nesto ova dva dana kasnije ide spavati(pola 11) i nocu se budi a mama umorna.....
kako mi je drago da vas vidim...
ovako, što se kilaže tiče, Rina ima 10,5 (vagali se danas, i u manje od mjesec dana je pala kilu :( ), visinu ne znam, mislim oko 80, nogica 21,22.
netko je pitao za jelo. NEMA goreg jelca od nje. ona ako pojede jedan obrok tjedno!!! i to obično juhu. meso neće, povrće još manje, voće i ribu niti čuti.
za popiti pola čaše vode se natežemo cijeli dan.
a na sve smo još svi skupa bili bolesni. viroza. ne sjećam se kad me zadnji put tako slomilo, ona se još junački držala.
tutu je nakon mjeseci obilaženja po kupaoni konačno prihvatila i sjedne bez straha na nju. ali samo obučena. drugačije ne može.
Lapis;a sto onda jede?bas samo juha ili?Teo jede samo uz neku igracku ili neku drugu zabavu :cry:.To nas je baka...uz izgovor:Neka se samo najede!jedino ako je bas jako gladan
sanja V, je se mi poznajemo? :)
naravno, i vidimo sutra?
sanjav-c juha znači juha, eventualno neki rezanac u njoj.
ne daj Bože da joj se pokuša podvaliti mrkvice ili korabe ili mesa u juhu! nakon toga više nema jela.
neka juha bude juha onda! :)
neka juha bude juha onda! :)
sanja- vidimo se! ne :P da mi se baš ide...
Jedva sam dočekala ovaj petak! Još samo da preživim do kraja radnog dana.
Vrijeme je savršeno, Jelena je oduševljena parkovima, ljuljačkama, toboganima, klackalicama...
Joj, kad vidim taj njen osmijeh kad se spušta niz tobogan... :love:
Cure, jel neko koristio Mustela kremu protiv pelenskog osipa? Znate li kakva je ili jos bolje ako imate neku provjerenu, javite. Idi se po prvi put pojavio taj prokleti osip, a povrh svega je i dobila temp. :(
isto!Citiraj:
Anci prvotno napisa
Lukas bi se samo penjao! Obožava i bicikl (vozit se naprijed).
Mi nemamo bicikl. Nikako da ih kupimo. Starija kćer ima svoj s pomoćnima i naučila je lani voziti. Još se samo MM i ja trebamo upustiti u to, kacige na glavu i praši.
Ivanchice, Jeleni je znala pomoći neka Nivea Wundschutz krema. Ali ako je osip jači, možda ti neće pomoći. Možda da nazoveš pedicu pa da ti preporuči neku kremu?
Anci, osip je blag, tj. 2-3 bubuljice sa blagim crvenilom na povrsini od par mm. Znam za tu Niveinu kremu iako je jaaaaako dugo nisam vidjela u prodavnicama. Probat cemo je naci
:*
Nama je pomogao Sudocrem savršen je.
DorinaMama
tebe dugo tu nije bilo!
:)
Gdje se ima nabaviti, apoteka ili neki hipermarket?Citiraj:
DorinaMama prvotno napisa
Iskreno, nikad cula :oops:
Mustelina protiv osipa je meni najbolja i Veleda isto.... ostale tako-tako