Re: Sto napraviti kad dijete ne slusa??
Citiraj:
tulipan32 prvotno napisa
Najgori su onda pogledi drugih ljudi u smislu.."gle nju..nemoze ni vlastito dijete smiriti"
nije ovo najgore, zapravo, rekla bih da je to posljednje oko čega se treba brinuti jer svaki je roditelj barem nekad osjetio tu fazu.
ja nisam mama s mnogo godina "radnog iskustva"no ipak imam iskustva s drekom ("histerijom") kad nešto nije kako on zacrta. to je kod nas počelo nedavno, kad je napunio godinu dana i za sada to jednostavno ignoriram (bili u javnosti ili unutar svoja 4 zida). dam mu do znanja da sam ga vidila, ali se onda maknem.
moja frendica je, pak, mama s više godina iskustva i ima ih troje. gledala sam prošlo ljeto kako ona sređuje situaciju histerije. bili smo na plaži i curka je krenula s tom "epizodom". ona joj je mirnim glasom rekla da se smiri, a ako neće da ju onda vodi doma. curka se nije smirila i ova ju je samo uzela i odvela prema autu. na tom je putu malica vidila da društvo ostaje na plaži a ona zbog dreke odlazi doma. i smirila se, vratila i nastavila normalno igrati s ostalim klincima s plaže.
vikanje, udaranje po ritu i sl....to je "rješenje" na kratke staze koje na kraju stvori samo još kompliciranije situacije i definitivno je mnogo korisnije izvući posebne atome strpljenja i kontrole i ne prepusti se tome (teško je ugasiti vatru ljutnje zato je pametnije odmah tražiti drugo rješenje)