Emocionalno iscrpljeni svi!
Ajme oprostite, ali hvala bogu da nismo jedini!
:-/
Saaaaaat vremena histeriziranja i neutješnog plača. Sve je inače NE kad krene cura u "napad". NE, NEĆE, NEMOJ MAMA (mogu si misliti što komšije misle da joj radim, a ja samo gledam u čudu...), NE TATA, NEĆE, NEĆU, NEEEEEEE! Sve imamo, sve u paketu! Bacanje stvari kad se uznemiri, bacanje sebe na pod, udaranje glavom o pod!!!, bacanje u stranu (pa o zid), istepljanje vlastite dude iz usta i vrištanje, neutješno plakanje, histerično plakanje, vikanje do režećeg zvuka, ajme...
Kako je to sve emocionalno iscrpljujuće! Sve sam probala, ako do sad nisam, večeras sam! SAAAAAAT vremena je ona plakala kao luđak. Trenutno je u fazi kad ne zna što će i kad pošizi onda samo maltretira - tutu, šolju, ne mama- tutu, odnesem ju na tutu, neeeeee mama- šolju, odneseš ju na šolju ona ništa. Od plakanja s njom preko razgovora i nekada samog promatranja u očaju, preko odvlačenja pažnje, preko multi ponuda u stilu "hoćemo ovo, hoćemo ono", do pucanja živaca kad sam ju pukla po guzici... jaaaaaaaaao kako je ovo iscrpljujuće. Neki dan ju nisam smjela pustiti od sebe kad je počela nenormalno vrištati oko ničega, odjednom, a nisam ju smjela pustiti dolje jer je ista scena bila dan ranije kad je isto reagirala pa onda se bacala okolo (jako opasna okolina kod svekra i svekrve, oštri rubovi na sve strane!). Bacala se po podu, udarala glavom o pod, o krevet, vrištala sve po redu, hroptala, ma bože što je to?!!!!
Nije to od jučer, ma to traje već sigurno mjesec i pol, samo je u zadnjih nekoliko dana toliko otišlo sve k vragu da ja više ne znam što da uradim! I pokušavam iskulirati, ma nije uopće stvar ima li koga oko nas ili nema, iskuliram ja nju. Ali grozno je što ju ne mogu zaustaviti. Ne smijem ju dirnuti, onda tek kreće histerija! Strah me da se ne ozlijedi, kad sam sama s njima, s malim i s njom. Oooooo, i ja sam opako protiv udaranja, ali sam ju u nekoliko različitih situacija pukla po guzici i priprijetila joj da ću ju istući! Jednostavno otišlo sve k vragu i čini mi se da ne zna kako da prestane, kad krene, ode u sve gore i gore. I tih par puta (kad nisam dočekala da se sama smiri, kad je stvarno otišlo u nedogled) sam ju pukla. I sad, vidim neke pišu ovdje da jadna djeca onda još i misle da ih mama mrzi. Ja ne znam što ona misli, ali tada sam ju prekinula i prestalo je sve. Stala je. I rekla sam joj da sam ljuta na nju što se tako ponaša, da se nitko tako ne ponaša. Da mi treba samo reći što hoće i uvijek ću sve uraditi što god želi i slično. Džabe, ništa to ne mijenja. Ni jedna od metoda, ni zločesta mama ni ijedna druga uloga koju joj igram kad prisustvujem tom ludilu.
I još nešto, kad stane, ma minutu iza- sve ok. Ona se smiri i ka ono, nije ništa bilo. Bože... Mogu pojmiti da joj je faza, ali koliko god dugo da trajala, tako je emocionalno iscrpljujuća da jedva čekam da prođe jer ne znam kako se nositi s njom. Večeras je histerizirala i plakala do iznemoglosti, iskulirala sam, pričala sam, plakala sam s njom, bez nje, nosila je gdje je htjela, nudila joj jelo, igru, objašnjavala da ne moramo spavati, govorila joj da ju volim i da me srce boli kad plače i da se meni onda plače... ma kakvi... udrite me, iskritizirajte, ma radite što hoćete, sve samo ako imate pomoć za ovakve situacije. Ako imate samo komentare da se grozite, imam ih i ja, to mi ne pomaže. Pomažite ako možete. Najviše večeras mi je pomoglo čitanje tuđih postova gdje sam vidjela da nismo jedini... jedino nije baš ohrabrujuće što imamo opasnu kombinaciju mnogo toga odjednom...