Ma daj?
Printable View
Ja uvijek biram pvc stolariju. Drvenu bi izabrala kad bi imala puno novaca i kad bi mogla priuštiti platiti svake godine osobu da farba. Inače ne. Mi u kući imamo pvc stolariju (već 13) i prezadovoljna sam. Istina, postoji problem sa gljivicama ali u jednoj prostoriji, mislim da nije stvar u pvc-u nego u izolaciji. Uglavnom, kuća se svaki dan mora malo luftati i to je to
Mi smo napokon zamijenili sve drvene (s izo staklima) prozore pvc-om i super nam je, odmah je toplije, a zracimo na kip vecinu vremena i nemamo gljivica. O odrzavnaju da ne pricam - prebrises carobnom krpom i to je to. Nema farbanja :mrgreen:
Ja u stvari ne znam nikog tko je stavio pvc umjesto starih drvenih prozora i da je pozalio? Svi samo komentiraju kako je toplije i kako je jednostavno za cistiti, a i zvucna izolacija je bolja (vrlo vazno u gradu kad si pored bucne prometnice).
Ne znam bas, onda sam krivo informirana. Iako ne bi bas rekla da sam u krivu jer i dalje mislim da drvo dise (ne kroz rupice vec materijal kao takav).
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ja mislim da ako je dobro napravljeno onda brtvi pa nema strujanja zraka. Ako nije dobro napravljeno onda ionako ne sluzi svrsi jer imas propuh u stanu i gubis toplinu. Mozda je nekome ljepse i "toplije" ali to su subjektivne kategorije, objektivno meni drveni prozori znace da imas nesto za farbati i da ce se vjerojatno s vremenom bar malo izvitoperiti i poceti "disati". A PVC vjerojatno nece... I to je sve.
To da drvo "dise" kao materijal je iluzija, mozda nesto malo i propusta ali to je posve neznatno spram potreba za pravim "disanjem" tj. izmjenom zraka.
Trina, u Metrou bijela PVC vrata ulazna, bez kvake (kupi se posebno valjda) 975,00 kn.
naša drvena ulazna vrata su prekrasna, koštala 10.000 kn, kombinacija sa staklom, ali bi ih promijenila odmah sutra da imam novaca!!! nakon 10 godina sva su istrulila sa vanjske strane, pukotine, plijesan se stvara po njima, jer se rose, a u tom dijelu čak niti ne grijemo da ne radimo prevelike temperaturne razlike (možda tu griješmo, ne znam), konstantno je propuh i ledeno je ovih dana. u tom diijelu se oko vrata rade gljivice.... lakirana su sa sadolinom svake 2 godine. imamo pvc prozore s kojima nikakvih problema nema, niti gljivica.