Svaka vam čast! :) Samo mi nije jasno kako to sve stignete? ;)Citiraj:
zhabica prvotno napisa
Printable View
Svaka vam čast! :) Samo mi nije jasno kako to sve stignete? ;)Citiraj:
zhabica prvotno napisa
Dawson creek?Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ovo nam je ono ljetni topik...ide sezona kiselih krastavaca :lol:
Felicity. :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Dawson's Creek. :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
O da, obožavam tinejdžerske seije! :mrgreen:
:mrgreen: :love:
Od tih obiteljskih serija bila mi je dobra i Rosen.
Dadilja mi isto jako dobra serija jer ima odličan humor.
Mi smo isti ko Cosbi,imamo petero djece isto raspoređeno istog spola,tata nam j super smiren i svaku nepodopštinu odlično dočeka,puno se razgovara i imamo veliko povjerenje jedni u druge :) ,jedino ja nisam zaposlena i čistim i spremam puno više od gđe Cosbi :mrgreen: ,ostalo sve gotovo identično,velika kuća,topao odnos u obitelji,dobar odgoj (bar se trudimo,zbog djece studiram pedagogiju i jako mi puno pomaže u razumjevanju odgoja u obitelji ),eto pozdrav od obitelji Cosbi iz Slavonije :heart: :love:
a meni od te serije padne mrak :P ...Citiraj:
Mony prvotno napisa
ja bih definitivno otkantala takvog muža (možda i namlatila prije toga :lol: :x ), a sveki bi zaboravila na zabadanje nosa di mu nije mjesto :lol: :lol:
jooooj cure, vi otisle OT, a ja bas htjela pricati o Cosbyjevima i njihovom odgoju.
nisam to prije primjecivala, ali sad kako H. sve gleda i siri okice na te njihove sitcom izrezirane situacije, primijetila sam da su u biti dosta strogi prema klincima. kaznjavaju ih sve u sesnaesti i to sa tjedan, dva bez televizije ili izlazaka, cak i za najbenignije stvari. a djeca su im i dosta poodrasla vec za takve mjere, onaj decko ima negdje 17 godina (?) ja bi rekla.
uglavnom moja H. je skroz impresionirana nakon kaj to pogleda :lol:
meni je serija zabavna kako obradjuje njihove odnose i kako dobro glume, puno realnija od cosby showa. ja vjerujem da takvi ljudi i situacije mozda negdje i postoje :P :saint:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
bubek da te utjesim, ja san se salila, tv zapravo skoro pa uopce ne gledan, osim slucajno, ovo su mi sjecanja od trudnoce :mrgreen:
sorry hana, necu vise oftopicarit. :saint:
ja taj njihov odgoj (od cosbyja) uopce ne dozivljavam kad mi je serija hihihaha nerealna :/
Već dugo nisam gledala nijednu seriju, tako da o mnogima koje spominjete ne mogu reći ništa, ali Cosby-a sam gledala kao klinka. Ne znam, nekad mi se sviđao, a s vremenom su mi sve više išli na jetra (i to puuuno prije nego sam imala vlastitu obitelj). Što je netko već rekao, nerealni su mi nekako.
(mislim da se zapravo radi o svojevrsnoj alergiji na američke serije :mrgreen: )
E, ova je i meni bila odlična :)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Cosby mi je tak...ne bas nesto posebno poucan, bas ko sto vecina vas kaze, previse su svi savrseni.
Bolji mi je Malcom u sredini. Mogu sebe zamislit kao onu njihovu mamu za nekoliko godina :mrgreen:
To je vec malo realnija serija jel da? :mrgreen:
a nitko se nije sjetio al bundy-ja ? :lol: njegove odgojne metode su tek fenomenalne. :mrgreen:
a i roseanne mi je dobra. kako navlače onu svoju djecu. :)
cosby - odvratno mi se oblače, i nekako mi stara. jednostavno proslo to vrijeme.
a NAJGORA SERIJA mi je seventh heaven... ona o pastoru koji ima gomilu djece... i kad god se posvađaju uvijek se na kraju jedne epizode pomire. :roll: gledala sam ih jedno vrijeme, al samo da se nanerviram. toliko me nanervira kad on pogleda onim svojim telećim pogledom.
inače... meni jako lijepa serija o ženskoj snazi je amy. ;)
"Cosby show" je i zamišljen i napravljen kao poučan i idiličan, sve je bajkovito i kao takvo ima svoju publiku ( još i danas ).
Za razliku od njega, "Bračne vode" su nastale kao totalna suprotnost takvim sladunjavim humorističnim obiteljskim serijama. Jeste znale da je radni naziv "Bračnih voda" bio " Not a Cosby show" :lol: :lol: :lol:
trebam li reći, da sam kao klinka zamišljala sebe kao gđa Cosby.... uspješna odvjetnica, kuću punu djece, koja hendla sve ko od šale.... 8)
nego, jeste li primijetili kako u svi vole raymonda ili svijet prema jimu, zapravo djece uopce nema? svi se stalno nesto muvaju po kuci, raspravljaju i sl, a djeca ili negdje sa strane mirno sjede u svojim stolicama :roll: ili pak ih uopce nema. a radi se o djeci od 2-4 godine :? ili pak, u step by step ova rodila a bebu vidimo tek sporadicno, tu i tamo?
:yes:Citiraj:
Felix prvotno napisa
i meni je to totalno bezveze, al aj ako razradjuju odnose medju supruznicima (i ostalima) pa sta's. al sta se tice obiteljskog zivota svaka od nabrojanih je nerealna na svoj nacin.
znam da mi je frendica iz amerike rekla da se takva serija poput bračnih voda mogla snimiti samo s "white trashom", da se slučajno u toj seriji radilo o crncima da bi to izazvalo pobunu.Citiraj:
Veki prvotno napisa
fino odgojena djeca :mrgreen:Citiraj:
djeca ili negdje sa strane mirno sjede u svojim stolicama
non AP :P :mrgreen: ili je to po onoj da je "sa troje najlakse?" :mrgreen:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Meni su iritantne te komedijice.Zato volim Bračne vode i batlera iz Dadilje. 8)
Hm, ja volim Muške svinje (Men Behaving Badly) ali mislim da to nema puno veze sa topicom. Doduše nedavno sam ulovila jednu epizodu na nekoj TV i Deb je rodila i to doma! :mrgreen:
žena otvorila topik da raspravljamo o odgojnim metodama gđe i gdina cosby, a mi udri o tome tko voli koji sitcom. :lol:
od ovih američkih, ja volem seinfeilda. ali tu nema djece, pa pišem maleno. :mrgreen:
baš zato mi je ta najbolja :lol: nazi-soup! :mrgreen: sponge worthy! :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
cosby nerealni i uvijek sve završi heppy na radost djece i staraca, pa makar završili u kazni...
i već spomenuto..kuća uvijek savršena, oni uređeni
al sviđa mi se odnos roditelja i djece.....puno razgovora, nema vike, svađanja...
[/b]
ajme, dzemperi... :lol:
od svih spomenutih serija, ovako:
Cosby- je da su neraalni i ostalo, ali mi se sviđa u vezi "njihovog" odgoja stav prema novcu. Tipa "mi imamo love, ali nije za bacanje, treba vas pet odhraniti i iškolovati", kad klinci požele neku glupost, ili hoće kupiti auto, a ne misle da ga moraju tankati, i registrirati, i plaćati popravke i sl.
Raymond- da, nigdje djece! Ja ih imam dvoje, pa ih je puna kuća, razbacani "ko hektar bundeva". Svekrvu da ne spominjem, ona njegova žena me podsjeća na mene dok sam živjela kod muževih staraca,
Malcolm- meni najdraža (uz seinfelda)
Puna kuća - zbljuv.
2,4 djeteta - kad god sam mogla, gledala sam tu seriju. Najluđa mi je još bila susjeda Rona. Napr, dođe ova ženska kod Rone, a Rona slaže donji veš. i ono, na svim gaćama pišu dani; ponedjeljak, utorak, srijeda, obične pamučne bijele gaće i napisani dani, a za subotu ima crveni čipkasti korzet.
baš bi ih valjalo reprizirati !
My Family, najbolja obiteljska humoristična serija svih vremena. :naklon:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
U vezi Cosby Showa i odgojnih metoda: kao klinka sam voljela tu seriju, no već nakon par sezona mi je počela ići na živce.
Većina likova mi je sasvim neuvjerljiva - on je uspješan liječnik koji je cijele dane kod kuće. Ona je uspješna odvjetnica, uvijek sređena, odmorna, dobro raspoložena... Aha. :roll: :mrgreen:
Odgojne metode im se, koliko sam primijetila, obavezno svedu na neku žešću kaznu kojom su djeca zadovoljna i na kraju svake epizode sa zahvalnošću i ljubavlju zagrle roditelja koji im je upravo zabranio izlaske na idućih mjesec dana. Oni, naime, kao prava zrela djeca znaju da su zaslužila kaznu, pa si ju ponekad moraju čak i sami odrediti (to me podsjeća na naše domaće priče o djeci koja su sama išla u šumu po šibu kojom bi kasnije dobila po guzi :/ ).
Također primjećujem da tata i mama djeci cijelo vrijeme nabijaju na nos da je sav novac njihov (roditeljski) i da moraju biti zahvalni za svaku sitnicu, sve dok si sami ne zarade.
Djeca čiji likovi se scenaristima otmu kontroli i prestanu se uklapati u sliku savršene obitelji (dvije starije sestre, pogotovo Denise) jednostavno budu poslana na faks, pa ih vidimo jednom-dvaput godišnje. U kući ostaju samo lako odgojiva djeca koja se raduju kaznama. :mrgreen:
Uglavnom - dosadno, predvidljivo, neuvjerljivo prenemaganje.
Sanja :klap:
A ove My family se uopce ne sjecam, kad je to islo?
I ja volim 2.4 children.
Istomišljenice. :mrgreen: :*Citiraj:
summer prvotno napisa
My Family sam gledala na BBC Prime, na max tv-ju. Sad prikazuju 2.4 Children, ako se ne varam, nove epizode (ali nemam ih vremena gledati).
2.4 djeteta je sjajna. steta sto je ne mogu gledati.
Cosby show je Sanja odlicno opisala.
Ima nedjeljom neka serija, britanska, Rodney iz Mucki (btw, sta kazete na njihov odgoj i odgojne metode :lol:) glumi oca dvoje teenagera, zena ga je napustila, al punica nije. Vidjela sam pol jedne epizode, skroz je OK.
Videku se svidja Dadilja, al mislim da je to samo zato jer je sisata. :mrgreen:
ja na porodiljnom pa stignem :mrgreen: , pridruzujem se fun-ovima My Family, a Rona iz 2.4 Children mi je fenomenalan likCitiraj:
Sanja prvotno napisa
Cosby, kao i vecini, kad sam bila klinka mi je bila super, a sad mi idu na zivce, pogotovo ona mala sto joj je Denise kao maceha, ali je odgajaju mama i tata Cosby :/
na kojoj tv i u koje vrijeme :mrgreen: ?Citiraj:
marta prvotno napisa
ja volim raymonda :D
:lol:Citiraj:
marta prvotno napisa
Ja volim CC i Nilesa, njihova medjuigra mi je super.
Cosbyjevci su mi ko nekakva bajka, nešto što ponekad pogledam ali nema previše veze sa realnošću.
Iako su dosta karikirani, bliži su mi Malcolm u sredini i Rat u kući. :mrgreen:
A u Raymondu, Svijet prema Jimu i tako tim serijicama djece uopće ni nema
ima ih u tragovima u Reži me :lol:
Rat u kući mi je interesantan
da se to dogodi mojoj kćeri,svakako bi ja i muž pomogli u odgajanju takvog djeteta,svako ima drugačije poglede na život,meni nebi bio problem voljeti i odgajati malu Oliviju ;)Citiraj:
spajalica prvotno napisa
ako se smijem ubaciti - nije problem u tome sto je odgajaju baka i djed (tj. oni su tehnicki stepgrandparents), nego u tome sto malu Oliviju NE odgajaju njen otac i pomajka
sigurna sam da na ovom forumu ne postoje ljudi koji bi odbacili unuku koja nije biolosko dijete njihovog djeteta.
a čija je Olivija ?
ja se sjećam samo Rudi...........
olivia je kci Denisinog muza.
i kljucam :)